آداب باردار شدن به فرزند صالح چیست؟
به منظور برخوردار بودن از فرزند صالح رعایت نکات زیر توصیه می‌گردد: 1- اولین قدم و شرط صالح و مصلح ‌بودن والدین است. چرا که به صورت خواسته یا ناخواسته فرزند از والدین خود تأثیر می‌پذیرد. 2- رعایت آداب اسلامی به هنگام آمیزش که شرح وتوضیح آداب آمیزش ر.ک: ازدواج در اسلام رشیدپور - آیین همسرداری‌ابراهیم امینی - ازدواج در اسلام پاک‌نژاد. 3- رعایت احکام شرعی خوراک و غذای مصرفی در خانواده از قبل از آمیزش همانند رعایت حلال و حرام بودن غذای مصرفی رعایت حقوق مالی دیگران در غذا و استفاده ازمواد مجاز و مشروع. 4- رعایت آداب اخلاقی و معاشرت با همسر و حفظ آرامش روانی و اجتناب از هر گونه عاملی که باعث اضطراب و تشویش خاطر می شود. 5- رعایت اصول بهداشتی در دوران بارداری‌شیرخوارگی و طفولیت و... . 6- رعایت آداب شیردادن و غذا خوراندن توسط والدین به خصوص مادر و اجتناب از خوردن. 7- جلوگیری از بروز آسیب‌ها و آفت‌ها و اختلال‌های‌خانوادگی حتی مشاجرات ابتدایی و ساده. 8- توجه به انجام واجبات دینی مثل نماز و روزه، و اهتمام ورزیدن به برخی مستحبات مثل نماز اول وقت، قرائت و تلاوت قرآن، با وضو بودن در ساعات شبانه روز و... . علاوه بر مراعات زمان آمیزش، موارد زیر نیز در این زمینه مؤثر است (ان‌شاءاللَّه): الف) همواره دعا کردن و از خداوند طلب فرزند صالح نمودن به ویژه دعاهای قرآنی مربوط به این موارد؛ مانند: 1- (رَبِّ هَبْ لِی مِنْ لَدُنْکَ ذُرِّیَّةً طَیِّبَةً إِنَّکَ سَمِیعُ اَلدُّعاءِ)،; آل عمران، آیه 38) 2- (ربَّنا هَبْ لَنا مِنْ أَزْواجِنا وَ ذُرِّیَّاتِنا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَ اِجْعَلْنا لِلْمُتَّقِینَ إِماماً);(فرقان، آیه 74) 3-(رَبِّ اِجْعَلْنِی مُقِیمَ اَلصَّلاةِ وَ مِنْ ذُرِّیَّتِی رَبَّنا وَ تَقَبَّلْ دُعاءِ).;(ابراهیم، آیه 40) و... ب ) استفاده از غذاهای حلال و پرهیز از هر نوع حرام و حتی مشتبه، ج ) تلاوت قرآن به هنگام بارداری به ویژه با صدای بلند، د ) استفاده ازغذاهای مناسب به ویژه خرما در ایام حمل، ه ) پرهیز از مجامعت بسیار در ایام حمل. شیرینی زندگی در گرو مراعات اصولی اخلاقی، از سوی طرفین و نیز مراقبت از زندگی است. توصیه‌های کلی ما در این زمینه عبارت است از: 1- هرگز دروغ نگویید و صداقت خودتان را اثبات کنید. 2- احساسات خود را در مورد همسرتان بیان کنید (ابراز علاقه). 3- از سرزنش و ملامت همسرتان بپرهیزید و اگر انتقادی به او دادید، سعی کنید به طور غیرمستقیم و بالحنی مهربانانه به او برسانید. 4- از قاطعیت بی‌جا و به کار بردن واژه‌های جزمی پرهیز کنید. 5- به حرف‌های همسرتان گوش کنید و به طور منظم با یکدیگر گفت‌وگو داشته باشید. 6- از انتقاداتی که به شما می‌شود، استقبال کنید و با درایت و تأمّل نظر آن را بررسی کنید. 7- از کارهای مثبت همسرتان تحلیل کنید و آن‌ها را نادیده نگیرید. 8- زندگی و خانواده را کانونی مقدس بدانید و همه تلاش خود را جهت بهبود اوضاع زندگی به کار گیرید. شیطان، همواره در صدد ایجاد اختلاف و درگیری است؛ به هوش باشید و به نداهای شیطانی - که ممکن است ظاهری فریبنده و خیرخواهانه داشته باشد - پاسخ ندهید. برای مطالعه بیشتر ر.ک: 1- آیین همسرداری، ابراهیم امینی 2- بهشت خانواده، مصطفوی 3- بهداشت ازدواج، مصطفوی 4- خوش زیستن در زندگی، اندره مورا 5- ازدواج مکتب انسان‌ساز، شهید دکتر پاک‌نژاد 6- ازدواج آسان، اشتهاردی 7- حلیة المتقین، علامه مجلسی (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 1/100104164)
عنوان سوال:

آداب باردار شدن به فرزند صالح چیست؟


پاسخ:

به منظور برخوردار بودن از فرزند صالح رعایت نکات زیر توصیه می‌گردد:
1- اولین قدم و شرط صالح و مصلح ‌بودن والدین است. چرا که به صورت خواسته یا ناخواسته فرزند از والدین خود تأثیر می‌پذیرد. 2- رعایت آداب اسلامی به هنگام آمیزش که شرح وتوضیح آداب آمیزش ر.ک: ازدواج در اسلام رشیدپور - آیین همسرداری‌ابراهیم امینی - ازدواج در اسلام پاک‌نژاد.
3- رعایت احکام شرعی خوراک و غذای مصرفی در خانواده از قبل از آمیزش همانند رعایت حلال و حرام بودن غذای مصرفی رعایت حقوق مالی دیگران در غذا و استفاده ازمواد مجاز و مشروع. 4- رعایت آداب اخلاقی و معاشرت با همسر و حفظ آرامش روانی و اجتناب از هر گونه عاملی که باعث اضطراب و تشویش خاطر می شود. 5- رعایت اصول بهداشتی در دوران بارداری‌شیرخوارگی و طفولیت و... . 6- رعایت آداب شیردادن و غذا خوراندن توسط والدین به خصوص مادر و اجتناب از خوردن. 7- جلوگیری از بروز آسیب‌ها و آفت‌ها و اختلال‌های‌خانوادگی حتی مشاجرات ابتدایی و ساده. 8- توجه به انجام واجبات دینی مثل نماز و روزه، و اهتمام ورزیدن به برخی مستحبات مثل نماز اول وقت، قرائت و تلاوت قرآن، با وضو بودن در ساعات شبانه روز و... .
علاوه بر مراعات زمان آمیزش، موارد زیر نیز در این زمینه مؤثر است (ان‌شاءاللَّه):
الف) همواره دعا کردن و از خداوند طلب فرزند صالح نمودن به ویژه دعاهای قرآنی مربوط به این موارد؛ مانند: 1- (رَبِّ هَبْ لِی مِنْ لَدُنْکَ ذُرِّیَّةً طَیِّبَةً إِنَّکَ سَمِیعُ اَلدُّعاءِ)،; آل عمران، آیه 38)
2- (ربَّنا هَبْ لَنا مِنْ أَزْواجِنا وَ ذُرِّیَّاتِنا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَ اِجْعَلْنا لِلْمُتَّقِینَ إِماماً);(فرقان، آیه 74)
3-(رَبِّ اِجْعَلْنِی مُقِیمَ اَلصَّلاةِ وَ مِنْ ذُرِّیَّتِی رَبَّنا وَ تَقَبَّلْ دُعاءِ).;(ابراهیم، آیه 40)
و... ب ) استفاده از غذاهای حلال و پرهیز از هر نوع حرام و حتی مشتبه، ج ) تلاوت قرآن به هنگام بارداری به ویژه با صدای بلند، د ) استفاده ازغذاهای مناسب به ویژه خرما در ایام حمل، ه ) پرهیز از مجامعت بسیار در ایام حمل. شیرینی زندگی در گرو مراعات اصولی اخلاقی، از سوی طرفین و نیز مراقبت از زندگی است. توصیه‌های کلی ما در این زمینه عبارت است از:
1- هرگز دروغ نگویید و صداقت خودتان را اثبات کنید. 2- احساسات خود را در مورد همسرتان بیان کنید (ابراز علاقه). 3- از سرزنش و ملامت همسرتان بپرهیزید و اگر انتقادی به او دادید، سعی کنید به طور غیرمستقیم و بالحنی مهربانانه به او برسانید. 4- از قاطعیت بی‌جا و به کار بردن واژه‌های جزمی پرهیز کنید. 5- به حرف‌های همسرتان گوش کنید و به طور منظم با یکدیگر گفت‌وگو داشته باشید. 6- از انتقاداتی که به شما می‌شود، استقبال کنید و با درایت و تأمّل نظر آن را بررسی کنید. 7- از کارهای مثبت همسرتان تحلیل کنید و آن‌ها را نادیده نگیرید. 8- زندگی و خانواده را کانونی مقدس بدانید و همه تلاش خود را جهت بهبود اوضاع زندگی به کار گیرید. شیطان، همواره در صدد ایجاد اختلاف و درگیری است؛ به هوش باشید و به نداهای شیطانی - که ممکن است ظاهری فریبنده و خیرخواهانه داشته باشد - پاسخ ندهید.
برای مطالعه بیشتر ر.ک: 1- آیین همسرداری، ابراهیم امینی 2- بهشت خانواده، مصطفوی 3- بهداشت ازدواج، مصطفوی 4- خوش زیستن در زندگی، اندره مورا 5- ازدواج مکتب انسان‌ساز، شهید دکتر پاک‌نژاد 6- ازدواج آسان، اشتهاردی 7- حلیة المتقین، علامه مجلسی (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 1/100104164)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین