اولا روایتی که در این زمینه نقل شده که منظور از حصور در آیه ترک کننده ازدواج است از نظر سند مسلم نمی باشد و بعید نیست حصور در آیه به معنی ترک کننده شهوات و هوسها و دنیا پرستی و صفتی همانند زهد بوده باشد ثانیا ممکن است یحیی نیزهمانند عیسی بر اثر شرایط خاص زندگی و اجبار به سفرهای متعدد برای تبلیغ آیین خدا ناچار به مجرد زیستن بوده است اگر خداوند او را به این صفت می ستاید به خاطراین است که او بر اثر شرایط خاص ازدواج نکرد ولی توانست خود را از گناه حفظ کند به طور کلی قانون ازدواج , یک قانون فطری و در هیچ آیینی ممکن نیست حکمی بر خلاف این قانون فطری تشریع گردد بنابراین نه در آیین اسلام و نه در هیچ آیین دیگری ترک ازدواج, کار خوبی نبوده است. تفسیر نمونه ج 2 ص 535، مکارم شیرازی - ناصر و دیگران (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 1894/400002)
اولا روایتی که در این زمینه نقل شده که منظور از حصور در آیه ترک کننده ازدواج است از نظر سند مسلم نمی باشد و بعید نیست حصور در آیه به معنی ترک کننده شهوات و هوسها و دنیا پرستی و صفتی همانند زهد بوده باشد ثانیا ممکن است یحیی نیزهمانند عیسی بر اثر شرایط خاص زندگی و اجبار به سفرهای متعدد برای تبلیغ آیین خدا ناچار به مجرد زیستن بوده است اگر خداوند او را به این صفت می ستاید به خاطراین است که او بر اثر شرایط خاص ازدواج نکرد ولی توانست خود را از گناه حفظ کند به طور کلی قانون ازدواج , یک قانون فطری و در هیچ آیینی ممکن نیست حکمی بر خلاف این قانون فطری تشریع گردد بنابراین نه در آیین اسلام و نه در هیچ آیین دیگری ترک ازدواج, کار خوبی نبوده است.
تفسیر نمونه ج 2 ص 535، مکارم شیرازی - ناصر و دیگران (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 1894/400002)
- [سایر] حضرت یحیی(ع) که بود؟ و چگونه به شهادت رسید؟
- [سایر] مواهب الهی به حضرت یحیی(ع) چه بوده است؟
- [سایر] مناظره امام جواد ع با یحیی بن اکثم را بیان کنید؟
- [سایر] ماجرای مناظره یحیی بن اکثم با امام جواد و امام هادی(ع) چه بود؟
- [سایر] مناظره امام جواد ع و یحیی بن اکثم را بیان کنید؟
- [سایر] جملة «یحیی و یمیت و یمیت و یحیی» آیا دور نیست؟
- [سایر] 1. قبور پیامبرانی؛ مانند حضرت شعیب، لوط، یوسف، یونس، آدم، موسی، اسرائیل، اسحاق، ابراهیم، هارون، داوود، سلیمان، ادریس، عیسی، یحیی، زکریا و نوح(ع) کجا واقع شده است؟ 2. چگونه ممکن است برخی پیامبران؛ مانند یونس(ع) که در عراق بوده، در ایران دفن شده باشند؟ آیا میشود نام پیامبران مدفون در ایران را نام ببرید.
- [سایر] زید شهید،فرزند امام سجاد (ع).چند فرزند داشت ؟ آیا زید فرزندی غیر از یحیی و عیسی، بنام محمد داشت؟
- [سایر] حضرت عیسی با حضرت یحیی چه نسبتی داشته است؟
- [سایر] در سوره دخان میخوانیم: از روزی که دنیا خلق شده است آسمان برای دو نفر گریسته؛ یکی شهادت امام حسین(ع) و دیگری کشته شدن حضرت یحیی پسر زکریای پیامبر. میخواستم بدانم چرا آسمان برای این دو نفر گریسته و فرد دیگری نیست، مخصوصاً چرا برای حضرت یحیی؟ مگر برای ایشان چه اتفاقی افتاد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . واجب است که شوهر بیش از چهار ماه نزدیکی با متعه خود را اگر جوان باشد ترک نکند، و بنابر احتیاط بیش از این مدت، نزدیکی با متعه پیر خود را نیز ترک نکند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . واجب است که شوهر بیش از چهار ماه نزدیکی با متعه خود را اگر جوان باشد ترک نکند. و بنابر احتیاط بیش از این مدت، نزدیکی با متعه پیر خود را نیز ترک نکند.
- [آیت الله جوادی آملی] .سجده برای غیر خدا حرام است. سجده فرشتگان برای حضرت آدم نبود, زیرا وی به مثابه قبله بود, چنانکه سجده حضرت یعقوب(ع)و فرزندان او برای حضرت یوسف(ع) نبود, بلکه به منظور شکر خدا بود. آنچه برخی از زائران قبور امامان معصوم(ع)به صورت سجده انجام میدهند، اگر به منظور شکر نعمت توفیق به زیارت آنان باشند, اشکال ندارد و اگر مقصود خضوع در برابر آنها باشد, حرام است و برای پرهیز از توّهم برخی، سزاوار است که چنین کاری انجام نشود.
- [امام خمینی] شوهر بیش از چهار ماه نباید نزدیکی با متعه خود را ترک کند.
- [آیت الله اردبیلی] شوهر بنابر احتیاط واجب نباید بیش از چهار ماه آمیزش با متعه خود را ترک کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] احتیاط واجب ان است که شوهر بیش از چهارماه نزدیکی با متعه خودرا ترک نکند مگر با رضایت او
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] احتیاط واجب آن است که شوهر بیش از چهار ماه با متعه خود نزدیکی را ترک نکند.
- [آیت الله بروجردی] احتیاط واجب آن است که شوهر بیش از چهار ماه نزدیکی با متعه خود را ترک نکند.
- [آیت الله خوئی] احتیاط واجب آن است که شوهر بیش از چهار ماه با متعه خود نزدیکی را ترک نکند.
- [آیت الله علوی گرگانی] احتیاط واجب آن است که شوهر بیش از چهار ماه نزدیکی با متعه خود را ترک نکند مگر با رضایت او باشد.