حضرت ذوالکفل(ع) یکی از پیامبران الهی است که بعد از حضرت سلیمان و قبل از حضرت عیسی زندگی میکرده است. چنانکه ذکر نام او در ردیف نام پیامبران در قرآن دلیل دیگری است بر پیامبر بودنش هر چند بعضی معتقدند که او یکی از صالحان بوده، و در علت نامگذاری او به این نام با توجه به اینکه (کفل) (بر وزن فکر) هم به معنی نصیب و هم به معنی کفالت و عهدهداری آمده است، احتمالات متعددی دادهاند، بعضی گفتهاند چون خداوند نصیب وافری از ثواب و رحمتش در برابر اعمال و عبادات فراوانی که انجام میداد به او مرحمت فرمود ذوالکفل نامیده شد (یعنی صاحب بهرهی وافی) و بعضی گفتهاند چون تعهد کرده بود شبها را به عبادت برخیزد و روزها روزه بدارد، و هنگام قضاوت هرگز خشم نگیرد و تا آخر به وعدهی خود وفا کرد، (ذوالکفل) نامیده شد. و از قصص انبیاء نقل شده، که از صدوق، از دقاق، از اسدی، از سهل، از عبد العظیم حسنی(ع) روایت کرده که فرمود: نامهای بامام جواد(ع) نوشتم، و در آن از ذی الکفل پرسیدم، که نامش چه بود؟ و آیا از مرسلین بود یا خیر؟ در جوابم نوشت خدای عزوجل صد و بیست و چهار هزار پیغمبر فرستاد، که سیصد و سیزده نفر آنان مرسل بودند، و ذی الکفل یکی از آن مرسلین است، که بعد از سلیمان بن داود میزیست، و میان مردم همانند داود(ع) قضاوت میکرد، و جز برای خدای عزوجل خشم نکرد، و نام شریفش عویدیا بود، و او همان است که خدای عزوجل در کتاب عزیزش نامش را برده، و فرموده: و اذکر فی الکتاب اسماعیل و الیسع و ذالکفل کل من الاخیار. و چنانکه مشهور است قبر او در مسیر کربلا به نجف قرار دارد. و بنابر قول دیگر محل دفن ایشان در دزفول میباشد. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 4/10171)
حضرت ذوالکفل(ع) چه کسی بوده اند؟
حضرت ذوالکفل(ع) یکی از پیامبران الهی است که بعد از حضرت سلیمان و قبل از حضرت عیسی زندگی میکرده است. چنانکه ذکر نام او در ردیف نام پیامبران در قرآن دلیل دیگری است بر پیامبر بودنش هر چند بعضی معتقدند که او یکی از صالحان بوده، و در علت نامگذاری او به این نام با توجه به اینکه (کفل) (بر وزن فکر) هم به معنی نصیب و هم به معنی کفالت و عهدهداری آمده است، احتمالات متعددی دادهاند، بعضی گفتهاند چون خداوند نصیب وافری از ثواب و رحمتش در برابر اعمال و عبادات فراوانی که انجام میداد به او مرحمت فرمود ذوالکفل نامیده شد (یعنی صاحب بهرهی وافی) و بعضی گفتهاند چون تعهد کرده بود شبها را به عبادت برخیزد و روزها روزه بدارد، و هنگام قضاوت هرگز خشم نگیرد و تا آخر به وعدهی خود وفا کرد، (ذوالکفل) نامیده شد.
و از قصص انبیاء نقل شده، که از صدوق، از دقاق، از اسدی، از سهل، از عبد العظیم حسنی(ع) روایت کرده که فرمود: نامهای بامام جواد(ع) نوشتم، و در آن از ذی الکفل پرسیدم، که نامش چه بود؟ و آیا از مرسلین بود یا خیر؟ در جوابم نوشت خدای عزوجل صد و بیست و چهار هزار پیغمبر فرستاد، که سیصد و سیزده نفر آنان مرسل بودند، و ذی الکفل یکی از آن مرسلین است، که بعد از سلیمان بن داود میزیست، و میان مردم همانند داود(ع) قضاوت میکرد، و جز برای خدای عزوجل خشم نکرد، و نام شریفش عویدیا بود، و او همان است که خدای عزوجل در کتاب عزیزش نامش را برده، و فرموده: و اذکر فی الکتاب اسماعیل و الیسع و ذالکفل کل من الاخیار.
و چنانکه مشهور است قبر او در مسیر کربلا به نجف قرار دارد.
و بنابر قول دیگر محل دفن ایشان در دزفول میباشد. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 4/10171)
- [سایر] ذوالکفل چه کسی بود؟
- [سایر] ذوالکفل کیست؟ آیا او پیامبر بوده است؟
- [سایر] آیا حضرت مسیح(ع) و حضرت خضر(ع) زنده هستند؟
- [سایر] در داستان حضرت موسی(ع) با حضرت خضر(ع) است که حضرت خضر مسائلی را میداند که حضرت موسی از آنها مطلع نیست در صورتی که موسی(ع) پیامبر اولوالعزم است و حضرت خضر نه!
- [سایر] حضرت خضر(ع) که بود؟
- [سایر] احادیثی از پیامبر اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) در مورد حضرت عیسی(ع) میخواهم؟
- [سایر] آیا حضرت خضر(ع) و عیسی(ع) هنوز در قید حیات هستند؟ کجا هستند؟
- [سایر] در مورد زیارت وارث توضیح دهید و وجه ارث امام حسین(ع) از حضرت آدم و ابراهیم(ع) چیست؟
- [سایر] چرا خداوند به جای وحی به حضرت ابراهیم(ع) برای ذبح حضرت اسماعیل(ع) در خواب به او الهام کرد؟
- [سایر] گناه حضرت آدم(ع) ؟؟
- [آیت الله بروجردی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول) ع) مستحب است صلوات را هم بنویسد و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد میکند صلوات بفرستد.
- [آیت الله بروجردی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول (ع) مانند محمّد و احمد، یا لقب و کُنیة آن جناب مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود، اگر چه در نماز باشد مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] برای سجده بهتر از هر چیز تربت حضرت سیدالشهداء (ع) می باشد؛ بعد از آن خاک؛ بعد از خاک سنگ و بعد از سنگ گیاه است.
- [آیت الله جوادی آملی] .سیّدی که مستحقِ سهم سادات است , باید از طرف پدر به هاشم انتساب دا شته باشد و لازم نیست که از نسل حضرت پیامبر(ع) باشد؛ اما اگر کسی از طرف مادر انتساب به هاشم داشته باشد، کافی نیست.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که وضو ندارد بنا بر احتیاط حرام است اسم خداوند متعال را به هر زبانی نوشته شده باشد؛ مس نماید. و بهتر آن است که اسم مبارک پیغمبر و امام و حضرت زهرا (ع) را هم مس ننماید.
- [آیت الله جوادی آملی] .سجده بر تربت حضرت سید الشهداء(ع) افضل از سجده بر سایر چیزهایی است که سجده بر آنها صحیح است. پس از آن, در فضیلت، خاک و سپس سنگ و پس از سنگ، گیاه است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مستحب است در شوهر دادن دختری که بالغه است یعنی مکلف شده؛ عجله کنند. از حضرت صادق (ع) روایت شده که یکی از سعادتهای مرد آن است که دخترش در خانه او حیض نبیند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر روزه دار به گفتن یا به نوشتن یا به اشاره و مانند اینها به خدا و پیغمبر(ص) و جانشینان آن حضرت (ع) عمداً نسبت دروغ بدهد . اگر چه فوراً بگوید دروغ گفتم یا توبه کند ،روزة او باطل است .و احتیاط .اجب آن است که حضرت زهراسلام الله علیها و سایر پیغمبران و جانشینان آنان هم در این حکم فرقی ندارند .
- [آیت الله بروجردی] در آشامیدن آب چند چیز مستحب است:اوّل:آب را به طور مکیدن بیاشامد.دوم:در روز ایستاده آب بخورد.سوم:پیش از آشامیدن آب (بسم الله) و بعد از آن (الحمد لله) بگوید.چهارم:به سه نفس آب بیاشامد.پنجم:از روی میل آب بیاشامد.ششم:بعد از آشامیدن آب حضرت ابا عبدالله (- ع) و اهل بیت ایشان را یاد کند و قاتلان آن حضرت را لعنت نماید.
- [آیت الله جوادی آملی] .سجده برای غیر خدا حرام است. سجده فرشتگان برای حضرت آدم نبود, زیرا وی به مثابه قبله بود, چنانکه سجده حضرت یعقوب(ع)و فرزندان او برای حضرت یوسف(ع) نبود, بلکه به منظور شکر خدا بود. آنچه برخی از زائران قبور امامان معصوم(ع)به صورت سجده انجام میدهند، اگر به منظور شکر نعمت توفیق به زیارت آنان باشند, اشکال ندارد و اگر مقصود خضوع در برابر آنها باشد, حرام است و برای پرهیز از توّهم برخی، سزاوار است که چنین کاری انجام نشود.