آیا حضرت خضر(ع) و عیسی(ع) هنوز در قید حیات هستند؟ کجا هستند؟ برخی پیامبران زنده را چهارتن میدانند: حضرت عیسی، خضر، الیاس و ادریس (علیهمالسلام). 1 درباره زنده بودن حضرت عیسی قرآن میفرماید: (آنها هرگز مسیح را نکشتند و نه به دار آویختند لیکن امر بر آنان مشتبه شد و کسانی که درباره او اختلاف کردند قطعا در مورد آن دچار شک شدهاند و هیچ یک علمی بدان ندارند جز آن که از گمان پیروی میکنند و یقینا او را نکشتند بلکه خدا او را به سوی خود بالا برد و خدا توانا و حکیم است.( نساء آیات 157 تا 159) همچنین از برخی روایات که در مجامع روایی شیعه و سنی آمده زنده بودن حضرت عیسی استفاده میشود از جمله امام باقر (ع) میفرماید: در صاحب این امر (امام زمان) چهار سنت پیامبر هست و اما سنتی که از عیسی دارد، این که گفته میشود او مرده است در حالی که نمرده و زنده است. (بحارالانوار، ج 14، ص 238 ) زنده بودن حضرت خضر، از روایات استفاده میشود گر چه پیامبر بودن ایشان مسلم نیست و محل خلاف است (همان، ج 51، ص 291 ) راجع به حضرت الیاس هم روایاتی وجود دارد که دلالت بر زنده بودن ایشان میکند گرچه مرحوم علامه طباطبایی این روایات را ضعیف دانسته است. (المیزان، ج 17، ص 16 ) و اما راجع به حضرت ادریس در تفسیر (مجمع البیان) در ذیل آیه (واذکر فی الکتاب ادریس انه کان صدیقا نبیا و رفعناه مکانا علیا) (مریم) ( آیه 56 و 57 ) بالا بردیم ادریس را به مکانی بلند) میگوید: (یعنی عالی و بلند مرتبه و برخی گفته اند که بالا برده شد به آسمان چهارم). بنابراین زنده بودن غیر از حضرت عیسی و حضرت خضر، محل اختلاف و تأمل است. در برخی روایات هم آمده که حضرت عیسی علیه السلام در آسمان و حضرت خضر علیه السلام در زمین هستند. در اینکه حضرت عیسی (ع) در آسمان است ، معلوم نیست که آیا مراد آسمان مادّی است یا آسمان ملکوت ؛ امّا در مورد حضرت خضر (ع) واضح است که ایشان در همین زمین مادّی و به صورت ناشناس سیر می کنند ؛ و مأموریّتی باطنی دارند. در برخی روایات و نقلهای علما نیز مواردی از رؤیت شدن آن بزرگوار گزارش شده است ؛ برای مثال آن هنگام که امیرمومنان (ع) به شهادت رسیدن پیرمردی ناشناس در کوفه حاضر شد و سخنانی در مقامات امیرمومنان (ع) ایراد نمود. وقتی وی رفت امام حسن (ع) فرمودند: او حضرت خضر (ع) بود. طبق روایات ، این دو بزرگوار هنگام ظهور مهدی موعود (ع) همراه حضرتش خواهند بود. روایات این مطلب درباره ی حضرت عیسی (ع) بسیار زیاد می باشد ؛ چه در منابع شیعی و چه در منابع اهل سنّت.
آیا حضرت خضر(ع) و عیسی(ع) هنوز در قید حیات هستند؟ کجا هستند؟
برخی پیامبران زنده را چهارتن میدانند: حضرت عیسی، خضر، الیاس و ادریس (علیهمالسلام).
1 درباره زنده بودن حضرت عیسی قرآن میفرماید: (آنها هرگز مسیح را نکشتند و نه به دار آویختند لیکن امر بر آنان مشتبه شد و کسانی که درباره او اختلاف کردند قطعا در مورد آن دچار شک شدهاند و هیچ یک علمی بدان ندارند جز آن که از گمان پیروی میکنند و یقینا او را نکشتند بلکه خدا او را به سوی خود بالا برد و خدا توانا و حکیم است.( نساء آیات 157 تا 159)
همچنین از برخی روایات که در مجامع روایی شیعه و سنی آمده زنده بودن حضرت عیسی استفاده میشود از جمله امام باقر (ع) میفرماید: در صاحب این امر (امام زمان) چهار سنت پیامبر هست و اما سنتی که از عیسی دارد، این که گفته میشود او مرده است در حالی که نمرده و زنده است. (بحارالانوار، ج 14، ص 238 )
زنده بودن حضرت خضر، از روایات استفاده میشود گر چه پیامبر بودن ایشان مسلم نیست و محل خلاف است (همان، ج 51، ص 291 )
راجع به حضرت الیاس هم روایاتی وجود دارد که دلالت بر زنده بودن ایشان میکند گرچه مرحوم علامه طباطبایی این روایات را ضعیف دانسته است. (المیزان، ج 17، ص 16 )
و اما راجع به حضرت ادریس در تفسیر (مجمع البیان) در ذیل آیه (واذکر فی الکتاب ادریس انه کان صدیقا نبیا و رفعناه مکانا علیا) (مریم) ( آیه 56 و 57 ) بالا بردیم ادریس را به مکانی بلند) میگوید: (یعنی عالی و بلند مرتبه و برخی گفته اند که بالا برده شد به آسمان چهارم). بنابراین زنده بودن غیر از حضرت عیسی و حضرت خضر، محل اختلاف و تأمل است.
در برخی روایات هم آمده که حضرت عیسی علیه السلام در آسمان و حضرت خضر علیه السلام در زمین هستند. در اینکه حضرت عیسی (ع) در آسمان است ، معلوم نیست که آیا مراد آسمان مادّی است یا آسمان ملکوت ؛ امّا در مورد حضرت خضر (ع) واضح است که ایشان در همین زمین مادّی و به صورت ناشناس سیر می کنند ؛ و مأموریّتی باطنی دارند. در برخی روایات و نقلهای علما نیز مواردی از رؤیت شدن آن بزرگوار گزارش شده است ؛ برای مثال آن هنگام که امیرمومنان (ع) به شهادت رسیدن پیرمردی ناشناس در کوفه حاضر شد و سخنانی در مقامات امیرمومنان (ع) ایراد نمود. وقتی وی رفت امام حسن (ع) فرمودند: او حضرت خضر (ع) بود. طبق روایات ، این دو بزرگوار هنگام ظهور مهدی موعود (ع) همراه حضرتش خواهند بود. روایات این مطلب درباره ی حضرت عیسی (ع) بسیار زیاد می باشد ؛ چه در منابع شیعی و چه در منابع اهل سنّت.
- [سایر] چند وقت است که حضرت خضر (ع) در قید حیات هستند؟
- [سایر] لطفاً بفرمایید که چند وقت است که حضرت خضر (ع) در قید حیات هستند؟ (طول مدت عمر ایشان را بیان فرمایید).
- [سایر] راز طول عمر و غیبت بعضی از پیامبران، مانند حضرت خضر، الیاس و عیسی(ع) چیست؟
- [سایر] حضرت خضر(ع) که بود؟
- [سایر] در داستان حضرت موسی(ع) با حضرت خضر(ع) است که حضرت خضر مسائلی را میداند که حضرت موسی از آنها مطلع نیست در صورتی که موسی(ع) پیامبر اولوالعزم است و حضرت خضر نه!
- [سایر] مرگ یا زندگی حضرت عیسی و خضر علیهم االسلام چگونه است؟
- [سایر] آیا حضرت مسیح(ع) و حضرت خضر(ع) زنده هستند؟
- [سایر] درباره حیات و ممات عیسی (ع) توضیح دهید؟
- [سایر] آیا مسیحیان حضرت خضر (ع) را تصدیق می کنند و او را به رسمیت می شناسند؟
- [سایر] در گفتگوی حضرت خضر(ع) و حضرت موسی(ع) -که در آیه 74 سوره کهف بیان شده- از نقطه نظر عاطفی، کشته شدن بچه توسط حضرت خضر(ع) چه توجیهی دارد؟ آیا باید این حادثه را یک اتفاق خاص قلمداد کرد که به اذن الهی صورت گرفته است؟
- [آیت الله بروجردی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول) ع) مستحب است صلوات را هم بنویسد و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد میکند صلوات بفرستد.
- [آیت الله سبحانی] هرگاه صلح را به قید نقد انجام دهد و یا قید نکند امّا رویکرد صلح این باشد که وجه را به طور نقد بپردازد، اگر در پرداخت وجه تأخیر کرد می تواند آن را به هم بزند.
- [آیت الله سبحانی] هرگاه صلح را به قید نقد انجام دهد و یا قید نکند امّا رویکرد صلح این باشد که وجه را به طور نقد بپردازد، اگر در پرداخت وجه تأخیر کرد می تواند آن را به هم بزند.
- [آیت الله بروجردی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول (ع) مانند محمّد و احمد، یا لقب و کُنیة آن جناب مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود، اگر چه در نماز باشد مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله جوادی آملی] .هرگاه اجاره دهنده یا مستأجر بمیرد، اجاره باطل نمیشود, مگر آنکه اجاره دهنده فقط در مدّت حیات خود مالک منفعت مال مورد اجاره باشد; مانند طبقه سابق از (موقوف علیهم) یا کسی که دیگری مالی را برای او وصیت نمود تا زنده است, از آن استفاده کند و اگر مستأجری که در عقد اجاره قید شده که وی(نه دیگری) از آن استفاده کند، بمیرد اجاره باطل میشود.
- [آیت الله اردبیلی] بنابر مشهور طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً(فاطمه) باشد باید بگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ طالِقٌ) یعنی: (زن من، فاطمه، رها است) و اگر دیگری را وکیل کند، آن وکیل باید بگوید: (زَوْجَةُ مُوَکِّلِی فاطِمَةُ طالِقٌ) یعنی: (زن موکّل من، فاطمه، رها است) و بنابر احتیاط واجب طلاق باید منجّز باشد و طلاق معلّق به قید و شرط، بنابر احتیاط باطل است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] برای سجده بهتر از هر چیز تربت حضرت سیدالشهداء (ع) می باشد؛ بعد از آن خاک؛ بعد از خاک سنگ و بعد از سنگ گیاه است.
- [آیت الله جوادی آملی] .سیّدی که مستحقِ سهم سادات است , باید از طرف پدر به هاشم انتساب دا شته باشد و لازم نیست که از نسل حضرت پیامبر(ع) باشد؛ اما اگر کسی از طرف مادر انتساب به هاشم داشته باشد، کافی نیست.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که وضو ندارد بنا بر احتیاط حرام است اسم خداوند متعال را به هر زبانی نوشته شده باشد؛ مس نماید. و بهتر آن است که اسم مبارک پیغمبر و امام و حضرت زهرا (ع) را هم مس ننماید.
- [آیت الله جوادی آملی] .سجده بر تربت حضرت سید الشهداء(ع) افضل از سجده بر سایر چیزهایی است که سجده بر آنها صحیح است. پس از آن, در فضیلت، خاک و سپس سنگ و پس از سنگ، گیاه است.