عربی بودن قرآن منافاتی با جهان شمول بودن دعوت اسلام ندارد، زیرا اولا; بهرحال قرآن باید به زبانی قابل فهم برای انسان نازل می شد , عربی , فارسی ,انگلیسی , ترکی و ... . روشن است امکان جمع همه این زبان ها در کتابی واحد یا درسوره ای واحد یا آیه ای واحد وجود ندارد. امروزه بیش از ده ها میلیون زبان دردنیا وجود دارد و به گفته زبان شناسان ده ها زبان جدید پدید خواهد آمد از این روممکن نیست که کتابی آسمانی با همه این زبان ها بر بشر نازل شود. ثانیا؛ زبان ابزار مفاهمه و ابزار مقاصد و اهداف است و فرقی نمی کند که مفاهمه با چه زبانی و علائمی صورت گیرد. البته زبانی که قابلیت انعطاف و کارآیی بیشتری دارد , مثل زبان عربی , مناسب تر و بهتر است. خصوصا با توجه به آغاز دعوت از شبه جزیره عربستان که مردمان عرب زبان دارد. ثالثا, ادله عقلی و تاریخی بی شماری گواهی جهان شمول بودن دعوت اسلام است. رابعا؛ غیر مسلمانان بسیاری مانند سلمان فارسی , بلال حبشی , صهیب رومی به اسلام گرویدند پیامبر (ص ) به سران مصر, یونان، حبشه و روم نامه نوشتند و آنان را به اسلام دعوت فرمودند. خامسا دعوت اسلام یک دعوت تدریجی و دارای مراحل و مراتب بود. تفسیر المیزان ج 17 ص 359، طباطبائی - سید محمد حسین (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 1044/400002)
عربی بودن قرآن منافاتی با جهان شمول بودن دعوت اسلام ندارد، زیرا
اولا; بهرحال قرآن باید به زبانی قابل فهم برای انسان نازل می شد , عربی , فارسی ,انگلیسی , ترکی و ... .
روشن است امکان جمع همه این زبان ها در کتابی واحد یا درسوره ای واحد یا آیه ای واحد وجود ندارد. امروزه بیش از ده ها میلیون زبان دردنیا وجود دارد و به گفته زبان شناسان ده ها زبان جدید پدید خواهد آمد از این روممکن نیست که کتابی آسمانی با همه این زبان ها بر بشر نازل شود.
ثانیا؛ زبان ابزار مفاهمه و ابزار مقاصد و اهداف است و فرقی نمی کند که مفاهمه با چه زبانی و علائمی صورت گیرد. البته زبانی که قابلیت انعطاف و کارآیی بیشتری دارد , مثل زبان عربی , مناسب تر و بهتر است. خصوصا با توجه به آغاز دعوت از شبه جزیره عربستان که مردمان عرب زبان دارد.
ثالثا, ادله عقلی و تاریخی بی شماری گواهی جهان شمول بودن دعوت اسلام است.
رابعا؛ غیر مسلمانان بسیاری مانند سلمان فارسی , بلال حبشی , صهیب رومی به اسلام گرویدند پیامبر (ص ) به سران مصر, یونان، حبشه و روم نامه نوشتند و آنان را به اسلام دعوت فرمودند.
خامسا دعوت اسلام یک دعوت تدریجی و دارای مراحل و مراتب بود.
تفسیر المیزان ج 17 ص 359، طباطبائی - سید محمد حسین (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 1044/400002)
- [سایر] چرا قرآن به زبان عربی نازل شده ؟ آیا عربی بودن با جهانی بودن نبوت پیامبر سازگار است؟
- [سایر] چرا قرآن به زبان عربی نازل شد؟
- [سایر] اگر دعوت پیامبر جهان شمول بوده است پس چرا قرآن به زبان عربی نازل شده است؟
- [سایر] شبهه: با اینکه گفته می شود قرآن کتاب جاودانی و جهانی است اما به عربی نازل شده و برای دیگران فایده ندارد.
- [سایر] اگر دعوت پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) جهان شمول بوده است پس چرا قرآن کریم به زبان عربی نازل شده است؟
- [سایر] چرا قرآن عربی نازل شده است؟
- [سایر] چرا قرآن به عربی نازل شده است؟
- [سایر] آیا وحی به پیامبران به زبان عربی نازل میشده، ولی آنها وحی را به زبان خودشان میشنیدند؟
- [سایر] با تشکر از بیانات حضرت عالی درباره این که چرا قرآن به زبان عربی نازل شده و چرا باید به زبان عربی نماز خوانده شود. سؤال من این است که طبق گفتار علمای اسلام در بهشت زبان محاوره ای اهل بهشت زبان عربی خواهد بود؟ پس چه طور این مطلب را حل کنیم که ویژگی زبان ویژگی مادی است، در حال که در بهشت همه چیز غیر مادی خواهد بود؟
- [سایر] چرا زبان قرآن عربی است؟
- [آیت الله بهجت] بنابر اظهر، ترجمه صیغه عقد به فارسی یا زبان دیگر با وجود قدرت بر عربی کافی است، و احتیاط مستحب عربی بودن صیغه است، و برای کسی که آشنا به معنای عربی صیغه نیست و فقط میداند که صیغه عقد، به این لفظ جاری میشود، احتیاط مستحب این است که هم صیغه عربی و هم ترجمهاش را بخواند، و اکتفا کردن او به عربی خالی از تأمل نیست، و اگر نمیتوانند صیغه عربی را بخوانند و یا وکیل بگیرند، قطعاً ترجمه کافی است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مس نمودن خط قرآن، یعنی رساندن جایی از بدن به خط قرآن برای کسی که وضو ندارد، حرام است؛ ولی اگر قرآن را به زبان فارسی یا به زبان دیگر ترجمه کنند، مسّ آن اشکال ندارد.
- [آیت الله مظاهری] مس نمودن خط قرآن، یعنی رساندن جایی از بدن به خط قرآن برای کسی که وضو ندارد حرام است، ولی اگر قرآن را به زبان فارسی یا به زبان دیگر ترجمه کنند مسّ آن اشکال ندارد.
- [آیت الله سبحانی] دست زدن به خط قرآن، یا رساندن جایی از بدن به خط قرآن برای کسی که وضو ندارد حرام است. ولی اگر قرآن را به زبان فارسی یا به زبان دیگر ترجمه کنند، اشکال ندارد.
- [آیت الله خوئی] مس نمودن خط قرآن، یعنی رساندن جائی از بدن به خط قرآن برای کسی که وضو ندارد حرام است. ولی اگر قرآن را به زبان فارسی یا به زبان دیگر ترجمه کنند مس آن اشکال ندارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مس نمودن خط قرآن؛ یعنی رساندن جائی از بدن به خط قرآن برای کسی که وضو ندارد حرام است. ولی اگر قرآن را به زبان فارسی یا به زبان دیگر ترجمه کنند مس آن اشکال ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] مّس نمودن خط قرآن ، یعنی رساندن جائی از بدن به خط قرآن برای کسی که وضو ندارد حرام است . ولی اگر قرآن را به زبان فارسی یا به زبان دیگر ترجمه کنند ، مس آن اشکال ندارد .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مس نمودن خط قرآن، یعنی رساندن جایی از بدن به خط قرآن برای کسی که وضو ندارد، حرام است. ولی اگر قرآن را به زبان فارسی یا به زبان دیگر ترجمه کنند مس آن اشکال ندارد.
- [امام خمینی] مس نمودن خط قرآن، یعنی رساندن جایی از بدن به خط قرآن برای کسی که وضو ندارد، حرام است. ولی اگر قرآن را به زبان فارسی یا به زبان دیگری ترجمه کنند مس آن اشکال ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که دستور زبان عربی را نمی داند ولی کلمات عقد را صحیح ادا می کند و معنی آن را نیز می داند عقد او صحیح است.