علاقه و تصمیم لازمههای موفقیت در این راه هستند، گرچه ظاهرا این تصمیم و کار، چندان تناسبی با رشته تحصیلی تان ندارد، ولی باید دانست که ضرورتی ندارد رشته تحصیلی تان با فراگیری قرآن و حفظ یا آشنایی با تفسیر هم خوانی داشته باشد. زیرا: اولا، بسیاری از افراد مثل شما چنین ناهمخوانی ظاهری را داشته اند ولی در عین حالا توانسته اند بین آنها جمع کنند. ثانیا، اگر انگیزه و علاقه تان زیاد باشد، می تواند جبران کننده سختی و مشکل بودن کار را بکند. چون علاقه و انگیزه موتور حرکت انسان است اگر به اندازه کافی ذوق و علاقه داشته باشید مطمئنا به هدف خواهید رسید. ثالثا، برنامه ریزی و استفاده کردن از اوقات فراغت (و یا از اوقاتی که اگر برنامه ریزی نشود، هدر می رود) می تواند به شما کمک کند تا با بهره وری بیشتر از وقت، دسترسی به هدفتان را آسان تر کند. البته لازم به ذکر است اولویت شما هم اکنون و در دوره کارشناسی، رسیدگی جدی و کافی به درسهای رشته تحصیلی تان است زیرا دانشجو هستید و از امکانات دانشگاه و فرصت به دست آمده باید فعلا بیشترین استفاده را در رشته تحصیلی تان ببرید، ولی در عین حال اگر در فرصت باقی مانده وقت پیدا کردید (که مطمئنا وقت پیدا می شود) می توانید با برنامه ریزی حساب شده و درحد توان در کنار قرائت و تلاوت روزانه قرآن به حفظ قرآن(جزء یا اجزاء و یا کل) و فراگیری تفسیر آن بپردازید. غلامرضا کاویان آذر 1393
علاقه و تصمیم لازمههای موفقیت در این راه هستند، گرچه ظاهرا این تصمیم و کار، چندان تناسبی با رشته تحصیلی تان ندارد، ولی باید دانست که ضرورتی ندارد رشته تحصیلی تان با فراگیری قرآن و حفظ یا آشنایی با تفسیر هم خوانی داشته باشد. زیرا:
اولا، بسیاری از افراد مثل شما چنین ناهمخوانی ظاهری را داشته اند ولی در عین حالا توانسته اند بین آنها جمع کنند.
ثانیا، اگر انگیزه و علاقه تان زیاد باشد، می تواند جبران کننده سختی و مشکل بودن کار را بکند. چون علاقه و انگیزه موتور حرکت انسان است اگر به اندازه کافی ذوق و علاقه داشته باشید مطمئنا به هدف خواهید رسید.
ثالثا، برنامه ریزی و استفاده کردن از اوقات فراغت (و یا از اوقاتی که اگر برنامه ریزی نشود، هدر می رود) می تواند به شما کمک کند تا با بهره وری بیشتر از وقت، دسترسی به هدفتان را آسان تر کند.
البته لازم به ذکر است اولویت شما هم اکنون و در دوره کارشناسی، رسیدگی جدی و کافی به درسهای رشته تحصیلی تان است زیرا دانشجو هستید و از امکانات دانشگاه و فرصت به دست آمده باید فعلا بیشترین استفاده را در رشته تحصیلی تان ببرید، ولی در عین حال اگر در فرصت باقی مانده وقت پیدا کردید (که مطمئنا وقت پیدا می شود) می توانید با برنامه ریزی حساب شده و درحد توان در کنار قرائت و تلاوت روزانه قرآن به حفظ قرآن(جزء یا اجزاء و یا کل) و فراگیری تفسیر آن بپردازید.
غلامرضا کاویان
آذر 1393
- [سایر] سلام، ثبت نام رشته های تخصصی سطح3 حوزه علمیه سال تحصیلی 94 چه زمانی است؟
- [آیت الله بهجت] ملاک و معیار شرعی در انتخاب و گزینش رشته تحصیلی، علاوه بر وجوب کفایی برخی علوم، چیست؟
- [سایر] سلام ، لیسانس رشته عمران هستم و همینطور قاری قران. جدای از فراگیری علوم دینی به دنبال ادامه راه قرآنی (حفظ و تفسیر و ...) هستم. میخواستم بدونم دوره بلند مدت مناسب تره یا سفیران هدایت؟ لطفا راهنماییم کنید ،فرصتی نمونده.ممنون
- [آیت الله سبحانی] از سازمان فنّی، حرفه ای با توجه به رشته ی تحصیلی وامی برای استفاده در همان رشته دریافت کردم، لکن از آن پول، خودرو خریدم و با آن مسافرکشی می کنم. آیا منافعی که به دست می آورم، حرام است؟
- [سایر] براساس رشته تحصیلی ام در یاد گیری توانایی بیشتری دارم اما بعد از اتمام دوره تحصیل به طور چشم گیری توانایی حفظ کردن را از دست داده ام و مطالب آموخته شده و حوادثی که در گذشته رخ داده است را فراموش کرده ام شما چه پیشنهادی دارید؟
- [آیت الله بهجت] با توجه به رشته تحصیلی مجبوریم برای آناتومی جسد به آن دست بزنیم، آیا غسل مسّ میّت بر ما واجب می شود؟
- [سایر] قرآن کریم مرتبط با مسائل زمان نزول است و برای آینده و قرن های مختلف و مدرن برنامه ای ندارد؟
- [آیت الله سبحانی] اگر از طریق آشنایی، شغلی مرتبط با رشته تخصصی برایم فراهم شود در صورتی که اگر آن آشنا نباشد امکان استخدام وجود نداشته باشد آیا استخدام و حقوقی که دریافت می کنم حلال است؟
- [سایر] حفظ قرآن چه اثراتی دارد؟
- [سایر] چگونه قرآن را حفظ کنیم؟
- [امام خمینی] اگر معروف یا منکر از اموری باشد که شارع مقدس به آن اهمیت زیاد میدهد مثل اصول دین یا مذهب و حفظ قرآن مجید و حفظ عقاید مسلمانان یا احکام ضروریه، باید ملاحظه اهمیت شود، و مجرد ضرر، موجب واجب نبودن نمیشود، پس اگر توقف داشته باشد حفظ عقاید مسلمانان یا حفظ احکام ضروریه اسلام بر بذل جان و مال، واجب است بذل آن.
- [آیت الله سبحانی] کسی که به واسطه نداشتن زن به حرام می افتد، برای حفظ عفت خود لازم است زن بگیرد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر معروف یا منکر از اموری باشد که شارع مقدس به آن اهمیّت زیاد می دهد مثل اصول دین یامذهب و حفظ قرآن مجید وحفظ عقاید مسلمانان یا احکام ضروریّه ، باید ملاحظه اهمیّت شود ، و مجردّ ضرر ، موجب واجب نبودن نمی شود ، پس اگر توقّف داشته باشد ، حفظ عقائد مسلمانان یا حفظ احکام ضروریّه اسلام بر بذل جان و مال ، واجب است بذل آن
- [آیت الله اردبیلی] اگر معروف یا منکر از اموری باشد که شارع مقدّس به آن اهمیّت زیاد میدهد، مثل اصول دین یا مذهب و حفظ قرآن مجید و حفظ عقاید مسلمانان یا احکام ضروری اسلام، باید ملاحظه این اهمیّت بشود و مجرّدِ خوف ضرر، موجب سقوط وجوب آن نمیشود؛ پس اگر حفظ عقاید مسلمانان یا حفظ احکام ضروری اسلام بر بذل جان و مال توقّف داشته باشد، بذل آن واجب است.
- [آیت الله علوی گرگانی] دادن قرآن به کافر حرام وگرفتن قرآن از او واجب است در صورتی که موجب هتک یا نجاست آن بشود ولی اگر برای آگاهی بگیرد با حفظ شرائط دادن حرام نیست و گرفتن هم واجب نمیباشد.
- [آیت الله خوئی] کسی که چند رشته کسب دارد، مثلًا اجارة ملک میگیرد و خرید و فروش هم میکند، باید خمس آنچه را که در آخر سال از مخارج او زیاد میآید بدهد. و چنانچه از یک رشته نفع ببرد و از رشتة دیگر ضرر کند، بنابر احتیاط مستحب باید خمس نفعی را که برده بدهد ولی اگر دو رشتة مختلف دارد مثلًا تجارت و زراعت میکند در این صورت بنابر احتیاط وجوبی نمیشود ضرر یک رشته را به نفع رشتة دیگر تدارک نمود.
- [آیت الله اردبیلی] مخارجی که امانتدار با اجازه امانتگذار برای حفظ مال کرده است و نیز مخارجی که برای باز گرداندن مال لازم است، به عهده امانتگذار است.
- [آیت الله سبحانی] کسی که چند رشته کسب دارد مثلاً اجاره ملک می گیرد و خرید و فروش و زراعت هم می کند باید منافع همه رشته ها را یک جا حساب کند و خمس آن را بدهد و لذا اگر در رشته ای ضرر کند، می تواند از رشته دیگر آن را جبران کند.
- [آیت الله سیستانی] کسی که چند رشته تجارت دارد مثلاً با سرمایه خود مقداری شکر و مقداری برنج خریده است ، چنانچه همه آن رشتهها در شئون تجارت مانند خرج و دخل ، و حساب صندوق و سود و زیان ، یکی باشند ، باید خمس آنچه را که در آخر سال از مخارج او زیاد میآید بدهد ، و چنانچه از یک رشته نفع ببرد و از رشته دیگر ضرر کند ، میتواند ضرر یک رشته را به نفع رشته دیگر تدارک نماید . ولی اگر دو رشته مختلف کسب دارد ، مثلاً تجارت و زراعت میکند ، یا یک رشته است ، و حساب دخل و خرج آنها از هم جدا است ، در این دو صورت بنابر احتیاط وجوبی نمیشود ضرر یک رشته را به نفع رشته دیگر تدارک نمود .
- [امام خمینی] کسی که چند رشته کسب دارد، مثلا اجاره ملک می گیرد و خرید و فروش و زراعت هم می کند، چنانچه در هر رشته کسبی که دارد، سرمایه و دخل و خرج و حساب صندوق جداگانه دارد، باید منافع همان رشته را حساب کند و خمس آن را بدهد،و اگر در آن رشته ضرر کند، از رشته دیگر جبران نمی شود. و اگر رشته های مختلف در دخل و خرج و حساب صندوق یکی باشند، باید همه را آخر سال یک جا حساب کند و اگر نفع داشت خمس آن را بدهد.