با توجه به اینکه پیامبر اکرم(صلوات الله علیه واله) از بی احترامی به جسد انسان ها نهی فرمودند.چرا بعد از واقعه جنگ بدر به مسلمانان دستور دادند که اجساد مشرکان را درون چاه بیاندازند؟ پاسخ: اولا همانطور که ذکر کردید پیامبر اکرم(ص) از بی احترامی به جسد انسانها نهی فرمود نه مشرکان وکفاری که خداوند در مورد آنها می فرماید اولئک کالانعام بل هم اضل... ثانیا اجساد همه کشته ها در داخل چاه ریخته نشده بودند بلکه برخی از کشته های مشرکین و کفار در چاه انداخته شده بودند، چنانکه نقل شده: در جنگ بدر عدهای از کشتگان(به نقل برخی بیست و چهار نفر) کفار را در چاهی ریخته بودند پیامبر (ص) بر سر آن چاه آمد و به آن مردگان فرمود: شما ای کفار همسایگان بدی بودید پیامبر خدا را از خانه خویش راندید و با او محاربه و جنگ نمودید آنچه را که خدا به من وعده داد دیدم که حق است آیا شما نیز وعده پروردگار را به حق یافتید عمر که این مکالمه را شنید گفت: ای پیامبر اینها که بدنهایی بی جان بیش نیستند چگونه با آنها سخن میگویید؟ حضرت فرمود: ساکت شو ای پسر خطّاب سوگند به خدا که تو را در آنها شنواتر نیستی و همین که من برخیزم فرشتگان عذاب با گرزهای آهنین بر سرشان میکوبند.( بحار ج 6 ص 254؛صحیح بخاری کتاب المغازی باب قتل ابی جهل ص671 حدیث3976) ثالثا با ملاحظه و دقت در مورد سابقه کسانی که به چاه انداخته شده بودند به علت این امر پی خواهیم برد چراکه این افراد از سرسخت ترین دشمنان اسلام بودند و اصلا لیاقت همین مقدار دفن شدن را هم نداشتند افرادی همچون ابوجهل که به فرعون امت معروف است چه حرمت و کرامتی می تواند جسد وی داشته باشد.
با توجه به اینکه پیامبر اکرم(صلوات الله علیه واله) از بی احترامی به جسد انسان ها نهی فرمودند.چرا بعد از واقعه جنگ بدر به مسلمانان دستور دادند که اجساد مشرکان را درون چاه بیاندازند؟
با توجه به اینکه پیامبر اکرم(صلوات الله علیه واله) از بی احترامی به جسد انسان ها نهی فرمودند.چرا بعد از واقعه جنگ بدر به مسلمانان دستور دادند که اجساد مشرکان را درون چاه بیاندازند؟
پاسخ: اولا همانطور که ذکر کردید پیامبر اکرم(ص) از بی احترامی به جسد انسانها نهی فرمود نه مشرکان وکفاری که خداوند در مورد آنها می فرماید اولئک کالانعام بل هم اضل...
ثانیا اجساد همه کشته ها در داخل چاه ریخته نشده بودند بلکه برخی از کشته های مشرکین و کفار در چاه انداخته شده بودند، چنانکه نقل شده:
در جنگ بدر عدهای از کشتگان(به نقل برخی بیست و چهار نفر) کفار را در چاهی ریخته بودند پیامبر (ص) بر سر آن چاه آمد و به آن مردگان فرمود: شما ای کفار همسایگان بدی بودید پیامبر خدا را از خانه خویش راندید و با او محاربه و جنگ نمودید آنچه را که خدا به من وعده داد دیدم که حق است آیا شما نیز وعده پروردگار را به حق یافتید عمر که این مکالمه را شنید گفت: ای پیامبر اینها که بدنهایی بی جان بیش نیستند چگونه با آنها سخن میگویید؟ حضرت فرمود: ساکت شو ای پسر خطّاب سوگند به خدا که تو را در آنها شنواتر نیستی و همین که من برخیزم فرشتگان عذاب با گرزهای آهنین بر سرشان میکوبند.( بحار ج 6 ص 254؛صحیح بخاری کتاب المغازی باب قتل ابی جهل ص671 حدیث3976)
ثالثا با ملاحظه و دقت در مورد سابقه کسانی که به چاه انداخته شده بودند به علت این امر پی خواهیم برد چراکه این افراد از سرسخت ترین دشمنان اسلام بودند و اصلا لیاقت همین مقدار دفن شدن را هم نداشتند افرادی همچون ابوجهل که به فرعون امت معروف است چه حرمت و کرامتی می تواند جسد وی داشته باشد.
- [آیت الله بهجت] آیا خود پیامبر اکرم صلّی اللّه علیه وآله وسلّم صلوات در تشهد را همراه با "آل محمد" می خوانده اند؟
- [آیت الله بهجت] نهی وارد شده درباره این که اسم فردی به نام مقدس حضرت رسول صلّی اللّه علیه وآله وسلّم و کنیه اش کنیه آن حضرت صلّی اللّه علیه وآله وسلّم باشد، چه نوع نهی ای است؟
- [سایر] چرا مبدأ تاریخ اسلام هجرت پیامبراکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) به مدینه است؟
- [سایر] معنای این صلوات شریفه چیست؟ اللهم صل علی محمد و آل محمد فی الاولین و صل علی محمد و آل محمد فی الآخرین و صل علی محمد و آل محمد فی الملأ الاعلی و صل علی محمد و آل محمد فی المرسلین؟
- [آیت الله خامنه ای] کلمه ولایت مطلقه در عصر پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) به این معنی استعمال شده است که اگر رسول اکرم(صلی الله علیه وآله) شخصی را به انجام کاری امر کنند، انجام آن حتی اگر از سخت ترین کارها هم باشد بر آن فرد واجب است، به طور مثال اگر پیامبر(صلی الله علیه وآله) به کسی دستور خودکشی بدهند. آن فرد باید خود را به قتل برساند. سؤال این است که آیا ولایت فقیه در عصر ما با توجه به این که پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) معصوم بودند و در این زمان ولی معصوم وجود ندارد، به همان معنای عصر پیامبر(صلی الله علیه وآله) است؟
- [سایر] در خاندان رسول الله(صلی الله علیه وآله) زینب چند تا است؟
- [سایر] اگر زبان مادری پیامبر اسلام حضرت محمد صلی الله علیه وآله فارسی یا انگلیسی بود، آیا قرآن به آن زبان نازل می گشت؟
- [سایر] آیا پیامبر اکرم-صلی الله علیه وآله- دستور کشتار عده ای از اقلیت های مذهبی به خصوص یهودیان را داده است؟ چرا؟
- [سایر] صلوات ما بر رسول خدا (ص) چه فایده ای دارد؟
- [سایر] آیا پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله دربازگشت از طائف و ورود به مکه از حمایت مشرکان برخوردار گردید ؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] هروقت انسان اسم مبارک حضرت رسول(صلی الله علیه وآله) مانند محمّد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب مثل مصطفی و ابوالقاسم را بگوید یا بشنود، اگرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] صلوات بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و آل او از مستحبات مؤکد است و هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول صلی الله علیه و آله مانند محمد و احمد یا لقب یا کنیه آن جناب؛ مثل مصطفی و ابو القاسم، را بگوید یا بشنود، اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول(صلی الله علیه وآله) مستحب است صلوات را هم بنویسد و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند صلوات بفرستد.
- [آیت الله وحید خراسانی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول صلی الله علیه واله وسلم مستحب است صلوات را هم بنویسند و نیز بهتر است هر وقت ان حضرت را یاد می کنند صلوات بفرستند
- [آیت الله مکارم شیرازی] صلوات بر پیغمبر(صلی الله علیه وآله) و آل او(علیهم السلام) بعد از نماز، یا در حال نماز و همچنین در سایر حالات از مستحبات مؤکد است و نیز مستحب است هر موقع نام مبارک حضرت رسول(صلی الله علیه وآله) خواه محمد باشد یا احمد و همچنین لقب و کنیه آن جناب را مانند مصطفی و ابوالقاسم بشنود صلوات بفرستد، حتی اگر در نماز باشد، همچنین اگر خودش این نامهای مقدس را بر زبان جاری کند صلوات بفرستد.
- [آیت الله علوی گرگانی] مستحبّ است بعد از تکبیرْ الاحرام بگوید: )یا مُحْسِنُ قَدْ أتاکَ المُسِئُ وَقَدْ أمَرْتَ المُحْسِنَ أنْ یَتَجاوَزَ عَنِ المُسِئ أنْتَ المُحْسِنُ وَأنَا المُسِئُ بِحَقِّ مُحَمَّدً وَآلِ مُحَمَّدً صَلِّ عَلَی مُحَمَّدً وَآلِ مُحَمَّدً وَتَجاوَز عَنْ قَبیحِ ماتَعْلَمُ مِنّی(، یعنیای خدایی که به بندگان احسان میکنی بنده گنهکار بدر خانه تو آمده وتو امر کردهای که نیکوکار از گناهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، بحقّ محمّد وآل محمّد رحمت خود را بر محمّد وآل محمّد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله مظاهری] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) مانند محمّد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب مثل مصطفی و ابوالقاسم را بگوید یا بشنود، گرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول (ص) را مانند محمد و احمد؛ یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود؛ اگرچه در نماز باشد؛ مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله بروجردی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول (ع) مانند محمّد و احمد، یا لقب و کُنیة آن جناب مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود، اگر چه در نماز باشد مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اشْهد انْ لا اله إلا الله وحْده لا شریک له: گواهی می دهم هیچ کس شایسته پرستش جز خداوند نیست، یگانه است و شریک ندارد. و اشْهد ان محمداً عبْده و رسوله: و گواهی می دهم محمد(صلی الله علیه وآله) بنده و فرستاده اوست. اللهم صل علی محمد و آل محمد: خداوندا! درود بفرست بر محمد(صلی الله علیه وآله) و اهل بیت او(علیهم السلام).