چرا امام حسن(ع) تمام دارایی هایش را دو بار بخشید اما خداوند در قرآن می گوید که نه چنان دستت را باز بگیر و نه بسته ؟‌
چرا امام حسن(ع) تمام دارایی هایش را دو بار بخشید اما خداوند در قرآن می گوید که نه چنان دستت را باز بگیر و نه بسته ؟‌ پاسخ: با سلام. برای پاسخ ابتدا تصحیح سوال، لازم به نظر می‌رسد: 1. بخشش اموال دو بار نبوده بلکه سه بار بوده است. 2. امام حسن علیه‌السلام تمام اموالش را نبخشید بلکه نیمی از آن را بخشید. آنچه در منابع متعبر تاریخی به چشم می‌خورد آن است که امام حسن علیه‌السلام در طول دوران حیاتشان سه بار تمامی اموالشان را به دو نیم کرده و نیمی را برای خود نگهداشته و نیمی دیگر را در راه خدا بخشید. اما ظاهرا در طول تاریخ و یا در نوشتار برخی نویسندگان به اشتباه این موارد به دوبار تقلیل یافته و در برخی دیگر به جای نیمی از اموال تمام اموال آمده است برخی نیز معتقدند چون ایشان مقدار متنابهی از اموال خویش را بخشیده است برخی گمان کرده اند و یا به صورت مبالغه آورده اند که ایشان تمام اموالشان را در راه خدا تقسیم کرده است. به عنوان مثال ر.ک:‌ نام کتاب: فضائل پنج تن علیهم السلام در صحاح ششگانه اهل سنت، نویسنده: سید مرتضی فیروزآبادی / مترجم محمدباقر ساعدی‌، ناشر: فیروزآبادی‌،مکان نشر: قم‌ طبقات کبری، نویسنده: ابن سعد کاتب واقدی / مترجم محمود مهدوی دامغانی‌، ناشر: فرهنگ و اندیشه‌، مکان نشر: تهران‌ همچنین در باب اینکه چرا ایشان چنین می‌کرد باید گفت:‌این مسئله سیره و از جمله اخلاقیات ایشان در زندگی‌شان بوده است. امام حسن مجتبی (ع) گاهی مبالغ قابل توجهی پول یکجا به مستمندان می‌‌بخشیدند تا زندگی آبرومندانه‌‌ای تشکیل بدهند و احیاناً سرمایه‌‌ای برای خود تهیه نمایند و دیگر نیاز نباشد هر روز دست نیاز به سوی این و آن بلند کنند. به دلیل همین بخشش‌های بی‌نظیر، امام حسن(ع) به (کریم اهل بیت(ع)) شهرت یافتند.
عنوان سوال:

چرا امام حسن(ع) تمام دارایی هایش را دو بار بخشید اما خداوند در قرآن می گوید که نه چنان دستت را باز بگیر و نه بسته ؟‌


پاسخ:

چرا امام حسن(ع) تمام دارایی هایش را دو بار بخشید اما خداوند در قرآن می گوید که نه چنان دستت را باز بگیر و نه بسته ؟‌

پاسخ: با سلام. برای پاسخ ابتدا تصحیح سوال، لازم به نظر می‌رسد:
1. بخشش اموال دو بار نبوده بلکه سه بار بوده است.
2. امام حسن علیه‌السلام تمام اموالش را نبخشید بلکه نیمی از آن را بخشید.
آنچه در منابع متعبر تاریخی به چشم می‌خورد آن است که امام حسن علیه‌السلام در طول دوران حیاتشان سه بار تمامی اموالشان را به دو نیم کرده و نیمی را برای خود نگهداشته و نیمی دیگر را در راه خدا بخشید. اما ظاهرا در طول تاریخ و یا در نوشتار برخی نویسندگان به اشتباه این موارد به دوبار تقلیل یافته و در برخی دیگر به جای نیمی از اموال تمام اموال آمده است برخی نیز معتقدند چون ایشان مقدار متنابهی از اموال خویش را بخشیده است برخی گمان کرده اند و یا به صورت مبالغه آورده اند که ایشان تمام اموالشان را در راه خدا تقسیم کرده است.
به عنوان مثال ر.ک:‌ نام کتاب: فضائل پنج تن علیهم السلام در صحاح ششگانه اهل سنت، نویسنده: سید مرتضی فیروزآبادی / مترجم محمدباقر ساعدی‌، ناشر: فیروزآبادی‌،مکان نشر: قم‌
طبقات کبری، نویسنده: ابن سعد کاتب واقدی / مترجم محمود مهدوی دامغانی‌، ناشر: فرهنگ و اندیشه‌، مکان نشر: تهران‌

همچنین در باب اینکه چرا ایشان چنین می‌کرد باید گفت:‌این مسئله سیره و از جمله اخلاقیات ایشان در زندگی‌شان بوده است. امام حسن مجتبی (ع) گاهی مبالغ قابل توجهی پول یکجا به مستمندان می‌‌بخشیدند تا زندگی آبرومندانه‌‌ای تشکیل بدهند و احیاناً سرمایه‌‌ای برای خود تهیه نمایند و دیگر نیاز نباشد هر روز دست نیاز به سوی این و آن بلند کنند. به دلیل همین بخشش‌های بی‌نظیر، امام حسن(ع) به (کریم اهل بیت(ع)) شهرت یافتند.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین