چه حوادثی نزدیک بودن ظهور امام مهدی را نشان می دهد؟ چه حوادثی نزدیک بودن ظهور امام مهدی را نشان می دهد؟ پاسخ: آنچه در ظهور امام زمان(عج) دخالت تمام دارد، فراهم شدن زمینهها و شرایط ظهور است که از جمله آنها وجود یاران و پذیرش عمومی مردمی است. باید یارانی فداکار باشند تا قبل از ظهور دست به زمینه سازی بزنند و در راستای ظهور از هیچ تلاشی کوتاهی نکنند. و باید وضعیت عمومی مردم به گونهای باشد که واقعاً از ظلم و فساد بخواهند فاصله بگیرند و ظهور حضرت را خواستار باشند. در این زمان است که علایم ظهور، همچون خروج سفیانی و ندای آسمانی آشکار شده و ظهور رقم میخورد. ناگفته نماند که انسانهای پلید و شیطان صفت نیز به پیروی از شیطان و هوای نفس دست به ظلم و فساد فراوانی میزنند و علنی کردن انواع فساد و شیوع آن، سعی در بی هویت کردن و انحراف مردم دارند. اگر مراد شما علایم ظهور است باید گفت: علایم ظهور دو دسته است: حتمی و غیر حتمی. علایم غیر حتمی ممکن است رخ بدهد و ممکن است رخ ندهد. بنابراین میتواند امام زمان(ع) ظهور کند؛ در حالی که علامت غیر حتمی رخ ندهد. در مورد نشانههای حتمی گفت و گویی بین محققان مطرح شده است. برخی از آنان معتقدند: نشانههای حتمی هرچند امکان وقوع آن بسیار زیاد است ولی مانند نشانههای غیر حتمی ممکن است واقع نشوند، ولی ظهور تحقق پیدا کند. بنابراین بر اساس این نظر باید همیشه منتظر بود و امر ظهور میتواند بدون نشانهها رخ دهد. برخی دیگر معتقدند: نشانههای حتمی به یقین واقع میشوند. البته اینها میگویند: نشانههای حتمی معتبر و معروف پنج مورد است که نزدیک ظهور رخ میدهد و انتظار ظهور شامل انتظار وقوع نشانهها نیز هست. به علاوه اصل علامت حتمی است؛ ولی در زمان و جزئایت آن احتمال تغییر است؛ یعنی به جای آنکه صحیه در ماه رمضان رخ دهد، در زمان دیگر باشد. بنابراین حالت انتظار همیشه باید در انسان باشد. روز ظهور در برخی روایات شنبه نیز ذکر شده است. از این رو برخی ظهور را دارای مراحل میدانند. باید توجه داشت که چون امر ظهور، دارای ویژگی خاص بوده و احیانا مقدماتی نیز داشته باشد، باید حالت انتظار و پیدایش مقدمات آن همیشه در وجود انسان شعله ور باشد.
چه حوادثی نزدیک بودن ظهور امام مهدی را نشان می دهد؟
چه حوادثی نزدیک بودن ظهور امام مهدی را نشان می دهد؟
پاسخ:
آنچه در ظهور امام زمان(عج) دخالت تمام دارد، فراهم شدن زمینهها و شرایط ظهور است که از جمله آنها وجود یاران و پذیرش عمومی مردمی است. باید یارانی فداکار باشند تا قبل از ظهور دست به زمینه سازی بزنند و در راستای ظهور از هیچ تلاشی کوتاهی نکنند. و باید وضعیت عمومی مردم به گونهای باشد که واقعاً از ظلم و فساد بخواهند فاصله بگیرند و ظهور حضرت را خواستار باشند.
در این زمان است که علایم ظهور، همچون خروج سفیانی و ندای آسمانی آشکار شده و ظهور رقم میخورد. ناگفته نماند که انسانهای پلید و شیطان صفت نیز به پیروی از شیطان و هوای نفس دست به ظلم و فساد فراوانی میزنند و علنی کردن انواع فساد و شیوع آن، سعی در بی هویت کردن و انحراف مردم دارند.
اگر مراد شما علایم ظهور است باید گفت: علایم ظهور دو دسته است: حتمی و غیر حتمی. علایم غیر حتمی ممکن است رخ بدهد و ممکن است رخ ندهد. بنابراین میتواند امام زمان(ع) ظهور کند؛ در حالی که علامت غیر حتمی رخ ندهد. در مورد نشانههای حتمی گفت و گویی بین محققان مطرح شده است. برخی از آنان معتقدند: نشانههای حتمی هرچند امکان وقوع آن بسیار زیاد است ولی مانند نشانههای غیر حتمی ممکن است واقع نشوند، ولی ظهور تحقق پیدا کند. بنابراین بر اساس این نظر باید همیشه منتظر بود و امر ظهور میتواند بدون نشانهها رخ دهد. برخی دیگر معتقدند: نشانههای حتمی به یقین واقع میشوند. البته اینها میگویند: نشانههای حتمی معتبر و معروف پنج مورد است که نزدیک ظهور رخ میدهد و انتظار ظهور شامل انتظار وقوع نشانهها نیز هست. به علاوه اصل علامت حتمی است؛ ولی در زمان و جزئایت آن احتمال تغییر است؛ یعنی به جای آنکه صحیه در ماه رمضان رخ دهد، در زمان دیگر باشد. بنابراین حالت انتظار همیشه باید در انسان باشد. روز ظهور در برخی روایات شنبه نیز ذکر شده است. از این رو برخی ظهور را دارای مراحل میدانند.
باید توجه داشت که چون امر ظهور، دارای ویژگی خاص بوده و احیانا مقدماتی نیز داشته باشد، باید حالت انتظار و پیدایش مقدمات آن همیشه در وجود انسان شعله ور باشد.
- [سایر] چه حوادثی نزدیک بودن ظهور امام مهدی را نشان می دهد؟
- [سایر] اگر امام زمان (عج) ظهور کند ، چه حوادثی رخ می دهد ؟
- [سایر] چه حوادثی نزدیک بودن ظهور امام مهدی را نشان می دهد؟
- [سایر] حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)در موقع ظهور چگونه تایید می شوند ؟
- [سایر] چه چیزی موجب تاخیر ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می شود؟
- [سایر] دیدگاه اهل سنّت در مورد امام مهدی(عج) چیست؟ آیا ظهور مهدی موعود، از مسائل اتفاقی بین مسلمین است؟
- [سایر] امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) چه روزی ظهور خواهد کرد ؟
- [سایر] امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) کی ظهور می کنند ؟
- [سایر] حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) از چه مکانی ظهور می کنند ؟
- [سایر] بر فرض مثال اگر 313 یار امام مهدی کامل شود و امام مهدی ظهور نکند، چه دلیلی دارد؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله جوادی آملی] .دریافت کننده خمس، امام ( ع)و در غیبت آن , فقیه جامع الشرایط و حاکم شرع است و مکلف , بدون اجازه از آنان نمی تواند آن را به موارد مصرف برساند . به تعبیر دیگر , همه خمس , اعم از سهم امام ( ع) و سهم سادات, در اختیار منصب امامت (شخصیت حقوقی) است. در زمان غیبت حضرت ولیّ عصر (عج) ،فقیه جامع الشرایط, جانشین شخصیت حقوقیِ امامت است، بنابراین در زمان غیبت باید تمام خمس را به فقیه جامع الشرای ط تحویل داد و هرگونه دخل و ت صرف در خمس (سهم امام( ع) و سهم سادات) باید با اجازه او باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . "أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً وَلِیُّ الله"جزو اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله"، به قصد قربت گفته شود. اللهُ أکْبَرُ خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند. أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ الله شهادت می دهم که نیست خدایی جز خدای یکتا و بی همتا. أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله پیغمبر و فرستاده خداست. أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً أمِیرَ المُؤمِنینَ وَلِیُّ الله شهادت می دهم که حضرت علی علیه السلام أمیرالمؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. حَیَّ عَلَی الصَّلاَة بشتاب برای نماز. حَیَّ عَلَی الْفَلاَح بشتاب برای رستگاری. حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. قَد قامَتِ الصَّلاَة به تحقیق نماز برپا شد. لا إلَهَ إِلاَّ الله نیست خدایی مگر خدای یکتا و بی همتا.
- [آیت الله بروجردی] (اَشْهَدُ اَنَّ عَلِیاً وَلِی اللهِ) جزء اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از (اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ) به قصد قربت گفته شود.ترجمهی اذان و اقامه(اللهُ اکبر): یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند.(اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ الا اللهُ): یعنی شهادت میدهم که غیر خدایی که یکتا و بیهمتاست خدای دیگری سزاوار پرستش نیست.(اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت محمّد بن عبدالله) ص) پیغمبر و فرستادة خدا است.(اَشْهَدُ اَنَّ عَلیا اَمیرَالمؤمنینَ وَلِی اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت علی (علیه الصلوة و السلام)، امیرالمؤمنین و ولی خدا بر همهی خلق است.(حَی عَلَی الصَّلوة): یعنی بشتاب برای نماز.(حَی عَلَی الفَلاحِ): یعنی بشتاب برای رستگاری.(حَی عَلَی خَیرِ العَمَلِ): یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است.(قَد قامَتِ الصَّلوة): یعنی به تحقیق نماز بر پا شد.(لا اِلهَ اِلاَّ الله): یعنی خدایی سزاوار پرستش نیست مگر خدایی که یکتا و بیهمتا است.
- [آیت الله سیستانی] اگر نوشتهای به امضاء یا مهر میت ببینند، چنانچه قرائنی باشد که ظهور در وصیّت داشته باشد باید به آن عمل شود.
- [آیت الله نوری همدانی] اذان هیجده جمله است : اللهً اکبرُ چهار مرتبه اشهدً ان لا الهَ الا اللهً ، اشهدً انّ محّمداً رسولً اللهِ ، حیّ علی الصلاهِ، حیَّ علی الفلاحِ ، حیّ علی خیرِ العملِ ، الله اکبرُ ، لا الهَ الا اللهً هر یک دو مرتبه ، و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه الله اکبرُ از اول اذان و یک مرتبه لا اِلَه الّا اللهً از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن حیّ علی خیرِ العملِ باید دو مرتبه قد قامتِ الصلاهً اضافه نمود .
- [آیت الله سبحانی] اذان هیجده جمله است: اللّهُ أَکْبَر چهار مرتبه. أَشْهَدُ أَنْ لا اِلَهَ اِلاَّ اللّهُ، أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّهِ، حَیَّ عَلَی الصَّلاَةِ، حَیَّ عَلَی الفَلاَح، حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَلِ، اللّهُ أَکْبَر، لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ هر یک دو مرتبه. و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه اللّهُ أَکْبَر از اول اذان و یک مرتبه لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَلِ باید دو مرتبه قَدْ قامَتِ الصَّلاةُ اضافه نمود.