مهمترین دلایل شروع جنگ عراق علیه ایران چه بود؟ مهمترین دلایل شروع جنگ از سوی عراق عبارتند از(ر.ک: به پاسخ به ابهامات، مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ، چاپ هشتم، سال 1380، صص 19-11 و نقد و بررسی جنگ ایران و عراق، محمد درودیان، ج 1، ص 192). : 1. حمله به ایران به منظور انتقال مرز آبی دو کشور (خط تالوگ) از اروند رود به ساحل شرقی آن و برقراری حاکمیت مطلق عراق بر اروند رود. 2. حمله به ایران به منظور جدا کردن استان خوزستان از ایران و ایجاد کشوری مستقل تحت سلطهی عراق با نام عربستان. 3. حمله به ایران به منظور فروپاشی نظام مقدس جمهوری اسلامی و روی کار آمدن دولتی غربگرا به جای آن. ولی اهداف دیگری نیز برای عراق وجود داشت که در صورت برآورده شدن یکی از اهداف سه گانه بالا، آن اهداف نیز قابل دسترسی بودند، که عمدهترین آنها به دست آوردن نقش ژاندارمی خلیج فارس به جای ایران و برتری کامل سیاسی - نظامی بر سایر کشورهای خاورمیانه و به ویژه کشورهای منطقه بود. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 16/10433)
مهمترین دلایل شروع جنگ عراق علیه ایران چه بود؟
مهمترین دلایل شروع جنگ از سوی عراق عبارتند از(ر.ک: به پاسخ به ابهامات، مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ، چاپ هشتم، سال 1380، صص 19-11 و نقد و بررسی جنگ ایران و عراق، محمد درودیان، ج 1، ص 192). :
1. حمله به ایران به منظور انتقال مرز آبی دو کشور (خط تالوگ) از اروند رود به ساحل شرقی آن و برقراری حاکمیت مطلق عراق بر اروند رود.
2. حمله به ایران به منظور جدا کردن استان خوزستان از ایران و ایجاد کشوری مستقل تحت سلطهی عراق با نام عربستان.
3. حمله به ایران به منظور فروپاشی نظام مقدس جمهوری اسلامی و روی کار آمدن دولتی غربگرا به جای آن.
ولی اهداف دیگری نیز برای عراق وجود داشت که در صورت برآورده شدن یکی از اهداف سه گانه بالا، آن اهداف نیز قابل دسترسی بودند، که عمدهترین آنها به دست آوردن نقش ژاندارمی خلیج فارس به جای ایران و برتری کامل سیاسی - نظامی بر سایر کشورهای خاورمیانه و به ویژه کشورهای منطقه بود. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 16/10433)
- [سایر] علت شروع جنگ عراق علیه ایران چیست؟
- [سایر] علت شروع جنگ عراق علیه ایران چه بود؟
- [سایر] علت شروع جنگ ایران و عراق چه بود؟
- [سایر] چه کشوری جنگ را شروع کرد؟ ایران یا عراق، چرا؟
- [سایر] علت شروع جنگ عراق علیه ایران چه بود؟
- [سایر] اوضاع سیاسی منطقه ی خلیج فارس در زمان شروع جنگ ایران و عراق چگونه بود؟
- [سایر] وضعیت اقتصادی ایران و عراق در آستانه ی شروع جنگ تحمیلی چگونه بود؟
- [سایر] علل، اهداف و انگیزههای عراق از جنگ با ایران چه بود؟پیامدهای جنگ ایران و عراق؟
- [سایر] دلایل حمله ی عراق به تأسیسات نفتی و زیر بنایی ایران در جنگ چه بود و چه میزان از این تأسیسات تخریب شد؟
- [سایر] چرا در ایران به جنگ عراق و ایران، جنگ تحمیلی گفته می شود؟
- [آیت الله مظاهری] توبه فرار از جنگ یا کمک نکردن به آن، علاوه بر پشیمانی از این گناه بزرگ، شرکت و کمک در جنگ است، مگر اینکه جنگ تمام شده باشد که تصمیم بر ترک آن گناه کفایت میکند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] جنگ با کسانی که بر امام معصوم علیهالسلام خروج کنند جایز است ولی اگر ناصبی نباشند اموال آنها را بدون جنگ نمیتوان تصاحب کرد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . از مهمترین مطالب اسلامی، توجه به وضع تعلیم و تربیت فرزندان و مراقبت در حسن ترقی و تکامل علمی و تربیتی آنها است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر معدن در زمین آبادی باشد که مسلمین آن را به زور و غلبه بدست آورده اند مانند اکثر اراضی ایران و عراق، چنانچه مسلمانی آن معدن را اخراج کند مالک می شود، و احتیاط واجب این است که به اذن ولی امر باشد، و باید خمس آن را بپردازد، و اگر غیر مسلمان اخراج کند مالک نمی شود. و اگر کافر معدنی را از زمینی که در حال فتح مسلمین موات است اخراج کند مالک می شود. 3 گنج
- [آیت الله خوئی] کسی که اطمینان دارد که اگر سوره را شروع کند یا تمام نماید به رکوع امام میرسد، درصورتی که زیاد طول نکشد بهتر آن است که سوره را شروع کند، یا اگر شروع کرده تمام نماید و اگر زیاد طول بکشد احتیاط واجب آن است که شروع نکند، و چنانچه شروع کرده تمام ننماید.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که اطمینان دارد که اگر سوره را شروع کند یا تمام نماید؛ به رکوع امام می رسد؛ در صورتی که زیاد طول نکشد بهتر آن است که سوره را شروع کند؛ یا اگر شروع کرده تمام نماید و اگر زیاد طول بکشد احتیاط واجب آن است که شروع نکند و چنانچه شروع کرده تمام ننماید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که اطمینان دارد که اگر سوره را شروع کند یا تمام نماید به رکوع امام میرسد، در صورتی که زیاد طول نمیکشد بهتر آن است که سوره را شروع کند، یا اگر شروع کرده، تمام نماید و اگر زیاد طول میکشد، چنانچه بخواهد نماز جماعتش باقی باشد، باید شروع نکند و چنانچه شروع کرده، تمام ننماید.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که اطمینان دارد که اگر سوره را شروع کند یا تمام نماید به رکوع امام میرسد، احتیاط واجب آن است که سوره را شروع کند یا اگر شروع کرده تمام نماید.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که اطمینان دارد که اگر سوره را شروع کند یا تمام نماید به رکوع امام میرسد، احتیاط واجب آن است که سوره را شروع کند یا اگر شروع کرده تمام نماید.
- [آیت الله بروجردی] کسی که اطمینان دارد که اگر سوره را شروع کند، یا تمام نماید به رکوع امام میرسد، احتیاط واجب آن است که سوره را شروع کند، یا اگر شروع کرده تمام نماید.