نظر رهبری نسبت به حزب دوم خرداد چیست؟ مقام معظم رهبری معیارها و شاخصه هایی را برای فعالیت احزاب و گروه های سیاسی تبیین فرموده اند که می تواند ملاک و معیار ارزیابی احزاب و گروه های سیاسی و حقانیت آنها در نظام اسلامی و از دیدگاه ایشان باشد. ایشان شاخصه ها و اصول فکری و عملی احزاب و جناح های سیاسی را این گونه برشمردند: ( اعتقاد به حاکمیت اسلام، راه امام(ره) استقلال کشور، پاسداری از نظام جمهوری اسلامی، تلاش برای حل مشکلات مردم و تأمین عدالت و ایستادگی در مقابل نفوذ مستکبران به ویژه آمریکا، معیارهای تشخیص حقانیت افراد و جناحها است.(گروهها و جناحهای سیاسی از دیدگاه مقام معظم رهبری، قم: انتشارات سطر، 1381، ص5، سخنرانی در جمع جوانان استاد مرکزی، 79/8/26) همچنین ایشان در دیدار سران جبهه دوم خرداد فرمودند: ( من به خط و گرایش سیاسی شما و رقبایتان و اختلافات شما کاری ندارم، اما تأکید می کنم که باید با حفظ اصول و مبنی با یکدیگر رقابت و مباحثه کنید ... همه شما معتقد به اسلام، انقلاب و امام هستید ولی در داخل کشور کسانی هستند که همچون آمریکا با این اصول دشمنی می ورزند و مهم این است که در برابر این مخالفتها و دشمنی ها، به طور شفاف و روشن موضعگیری شود اما موضع برخی دوستان و مجموعه های سیاسی در این زمینه ها به قدری نامحسوس است که اگر کسی به این مواضع، اعتقاد یافت، احساس می کند می تواند حتی به ضد انقلاب نیز نوعی دلبستگی داشته باشد به همین لحاظ همه شخصیتها، گروها و جناح های وفادار به اسلام و انقلاب باید مواضع محکم خود را در برابر کسانی که در داخل وخارج زیر پوشش اصلاحات، انقلاب، راه امام، ولایت فقیه و قابنون اساسی را مورد تعرض قرار می دهند، اعلام کنند ... .)(گروهها و جناح های سیاسی از دیدگاه مقام معظم رهبری، قم، انتشارات سطر، 1381، ص2و8و9، سخنرانی در دیدار سران جبهه دوم خرداد79/2/7) بنابراین آنچه در نظر ایشان مهم است، رعایت اصول و مبانی اسلام و نظام اسلامی از سوی احزاب و گروه های سیاسی است که معیار حقانیت و ملاک ارزیابی افراد و جناح های سیاسی است. از این رو و از دیدگاه ایشان جناح ها و گروه های سیاسی است با گرایش های مختلف و سلایق گوناگون می توانند با یکدیگر همکاری کنند و زمینه پیشرفت کشور را فراهم نمایند و در این راستا فرمودند: ( مرزی که بین اینها(جناحهای مختلف معتقد به اسلام و نظام وجود دارد، یک مرز واقعی و یک مرز تعیین کننده نیست، می توانند با هم یک وحدت عمومی را تشکیل بدهند، هویت کلی جامعه اسلامی و انقلابی را تشکیل بدهند، در واقع مثل دو (جناح) عمل کنند در جناح یعنی دو بال یک پرنده اگر هر دو بال یک پرنده خوب حرکت کند، این پرنده بالا و پیش خواهد رفت. آن کسانی که پایبند به ارزشهایند، اگر این پایبندی را خوب حفظ بکنند- البته به تحول هم بی اعتنا نباشند- آن کسانی هم که پایبند و دلبسته تحول و پیشرفت و رو به جلو رفتن و تغییر و تبدیلند، اگر این را حفظ کنند- البته به ارزشها هم توجه داشته باشند- جامعه از هر دو سود خواهد برد و هر دو جناح به نفع جامعه عمل خواهند کرد و در واقع انقلاب را تکمیل می کنند و پیشرفت را در سایه ارزشها تحقق می بخشند و می توانند خوب باشند).(روزنامه کیهان 79/2/24- خطبه های نماز جمعه تهران، 79/4/23) (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 3/100102949)
نظر رهبری نسبت به حزب دوم خرداد چیست؟
مقام معظم رهبری معیارها و شاخصه هایی را برای فعالیت احزاب و گروه های سیاسی تبیین فرموده اند که می تواند ملاک و معیار ارزیابی احزاب و گروه های سیاسی و حقانیت آنها در نظام اسلامی و از دیدگاه ایشان باشد. ایشان شاخصه ها و اصول فکری و عملی احزاب و جناح های سیاسی را این گونه برشمردند:
( اعتقاد به حاکمیت اسلام، راه امام(ره) استقلال کشور، پاسداری از نظام جمهوری اسلامی، تلاش برای حل مشکلات مردم و تأمین عدالت و ایستادگی در مقابل نفوذ مستکبران به ویژه آمریکا، معیارهای تشخیص حقانیت افراد و جناحها است.(گروهها و جناحهای سیاسی از دیدگاه مقام معظم رهبری، قم: انتشارات سطر، 1381، ص5، سخنرانی در جمع جوانان استاد مرکزی، 79/8/26) همچنین ایشان در دیدار سران جبهه دوم خرداد فرمودند: ( من به خط و گرایش سیاسی شما و رقبایتان و اختلافات شما کاری ندارم، اما تأکید می کنم که باید با حفظ اصول و مبنی با یکدیگر رقابت و مباحثه کنید ... همه شما معتقد به اسلام، انقلاب و امام هستید ولی در داخل کشور کسانی هستند که همچون آمریکا با این اصول دشمنی می ورزند و مهم این است که در برابر این مخالفتها و دشمنی ها، به طور شفاف و روشن موضعگیری شود اما موضع برخی دوستان و مجموعه های سیاسی در این زمینه ها به قدری نامحسوس است که اگر کسی به این مواضع، اعتقاد یافت، احساس می کند می تواند حتی به ضد انقلاب نیز نوعی دلبستگی داشته باشد به همین لحاظ همه شخصیتها، گروها و جناح های وفادار به اسلام و انقلاب باید مواضع محکم خود را در برابر کسانی که در داخل وخارج زیر پوشش اصلاحات، انقلاب، راه امام، ولایت فقیه و قابنون اساسی را مورد تعرض قرار می دهند، اعلام کنند ... .)(گروهها و جناح های سیاسی از دیدگاه مقام معظم رهبری، قم، انتشارات سطر، 1381، ص2و8و9، سخنرانی در دیدار سران جبهه دوم خرداد79/2/7)
بنابراین آنچه در نظر ایشان مهم است، رعایت اصول و مبانی اسلام و نظام اسلامی از سوی احزاب و گروه های سیاسی است که معیار حقانیت و ملاک ارزیابی افراد و جناح های سیاسی است.
از این رو و از دیدگاه ایشان جناح ها و گروه های سیاسی است با گرایش های مختلف و سلایق گوناگون می توانند با یکدیگر همکاری کنند و زمینه پیشرفت کشور را فراهم نمایند و در این راستا فرمودند: ( مرزی که بین اینها(جناحهای مختلف معتقد به اسلام و نظام وجود دارد، یک مرز واقعی و یک مرز تعیین کننده نیست، می توانند با هم یک وحدت عمومی را تشکیل بدهند، هویت کلی جامعه اسلامی و انقلابی را تشکیل بدهند، در واقع مثل دو (جناح) عمل کنند در جناح یعنی دو بال یک پرنده اگر هر دو بال یک پرنده خوب حرکت کند، این پرنده بالا و پیش خواهد رفت. آن کسانی که پایبند به ارزشهایند، اگر این پایبندی را خوب حفظ بکنند- البته به تحول هم بی اعتنا نباشند- آن کسانی هم که پایبند و دلبسته تحول و پیشرفت و رو به جلو رفتن و تغییر و تبدیلند، اگر این را حفظ کنند- البته به ارزشها هم توجه داشته باشند- جامعه از هر دو سود خواهد برد و هر دو جناح به نفع جامعه عمل خواهند کرد و در واقع انقلاب را تکمیل می کنند و پیشرفت را در سایه ارزشها تحقق می بخشند و می توانند خوب باشند).(روزنامه کیهان 79/2/24- خطبه های نماز جمعه تهران، 79/4/23) (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 3/100102949)
- [سایر] نظر مقام معظم رهبری نسبت به آزادی در کشور چیست؟
- [سایر] میتوان گفت ایران حکومت تک حزبیست و اصطلاحی که به عنوان حزب در ایران رایج است، در واقع فراکسیون هایی از حزب جمهوری اسلامی هستند. در نتیجه انتخابات و دموکراسی در ایران آزاد نیست؟دموکراسی باید جامع باشد تا تمام اقشار و افکار جامعه آزادانه به حزب مورد نظر خود رای بدهند. و این هیچ ربطی به بیگانگی این مدل ندارد؟
- [سایر] چرا آمریکا حزب سوم ندارد؟
- [سایر] خبرگان رهبری در انتخاب آیت الله خامنهای برای رهبری نظام، چه معیارهایی را مد نظر داشتند؟
- [سایر] خبرگان رهبری در انتخاب آیةاللَّه خامنهای برای رهبری نظام،چه معیارهایی را مد نظر داشتند؟
- [سایر] نظر مقام معظم رهبری دربارهی موضعگیریهای مختلف در خصوص انتخابات مجلس خبرگان ؟
- [سایر] فدائیان اسلام و هیئت های موتلفه اسلامی و حزب ملل اسلامی که بودند و نظر امام درباره مشی مسلحانه آنان چه بود؟
- [سایر] فدائیان اسلام و هیئت های موتلفه اسلامی و حزب ملل اسلامی که بودند و نظر امام درباره مشی مسلحانه آنان چه بود؟
- [سایر] بصیرت مورد نظر رهبری انقلاب یعنی چه؟
- [سایر] در تاریخ 14 خرداد 68 پس از فوت آیت الله خمینی، مجلس خبرگان رهبری آیت الله خامنه ای را به جانشینی ایشان برگزید. در اینجا شبهه ای برای من ایجاد شده است. در تاریخ فوق الذکر بر طبق اصل 109 قانون اساسی ( ق
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر در یک زمین جو وگندم وچیزی مثل برنج ولوبیا که زکاْ آن واجب نیست بکارد، چنانچه مقصودش زراعت کردن چیزی بوده که زکاْ ندارد و بعداً چیزی را که زکاْ دارد زراعت کرده، نباید مخارج را از یکی حساب کند بلکه نسبت در نظر گرفته شود و همچنین است اگر مقصودش زراعت کردن چیزی بوده که زکاْ دارد و بعداً چیزی را که زکاْ ندارد زراعت کرده، میتواند تمام مخارج را به نسبت حساب نماید و از حاصل کم کند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در بین خودشان با گذشت، و همکار یکدیگر باشند و نسبت به کفار سخت و از دادن هر گونه اختیار و سلطه به آنها نسبت به امور مسلمین، اجتناب نمایند.
- [آیت الله سیستانی] پدر میتواند از زکات برای پسر فقیرش زن بگیرد ، و همچنین است پسر نسبت به پدر .
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر بر اثر بروز مشکلی مستأجر نتوانست - حتّی با اجاره دادن به دیگری - از مورد اجاره استفاده ببرد، چنانچه مشکل، مشکلی عمومی باشد معلوم میشود اجاره از اوّل باطل بوده است؛ مثلاً اگر ماشینی را برای حمل کالا در منطقهای اجاره کردند و در مدت اجاره جنگ یا سیل مانع تردّد در آن منطقه شد، این اجاره باطل است و اگر مشکل، مشکل خاص مستأجر باشد، پس چنانچه استفاده از مورد اجاره برای او - ولو با اجاره دادن - ممکن نبود یا در وضعیتی قرار گرفت که چنین استفادهای از نظر شرعی برای او حرام بود، در این دو صورت نیز اجاره باطل است و اگر این مشکل - عمومی یا خصوصی - تنها نسبت به قسمتی از زمان اجاره پیش آمد، اجاره نسبت به آن مقدار باطل بوده و نسبت به بقیه آن مستأجر اختیار فسخ دارد و در غیر این موارد بروز مشکل اجاره را باطل نمیکند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر دو نفر ادّعای مالکیّت تمام ملکی را که در تصرّف و اختیار هر دوی آنهاست داشته باشند، هر کدام نسبت به نیمی از آن مدّعی و منکر هستند؛ پس هر کدام باید نسبت به نیمی از آن مدرک و دلیل قطعی بیاورد یا دو شاهد عادل اقامه کند و نسبت به نیم دیگر، گفته او با قَسم قبول میشود و چنانچه هر دو نفر اقامه شاهد نموده و قسم یاد کردند، آن ملک بین آنها تقسیم میگردد.
- [آیت الله جوادی آملی] .هرگاه فروشنده دو چیز را در یک معامله بفروشد که یکی در دسترس خریدار قرار می گیرد و دیگری به دست او نمی رسد، معامله نسبت به چیزی که در دسترس خریدار واقع می شود, صحیح است و نسبت به چیزی که امیدی به دستیابی آن نیست , باطل است . البته خریدار می تواند داد و ستد را نسبت به چیزی که معامله آن صحیح است، به هم بزند.
- [آیت الله اردبیلی] صحّت اعتکاف زن نسبت به دو روز اوّل، در صورتی که اعتکاف او منافی حقّ شوهرش باشد، مشروط به اجازه شوهر است و همچنین اعتکاف فرزند، در صورتی که موجب اذیّت پدر یا مادر میشود، باید با اجازه آنان باشد؛ ولی اگر نسبت به دو روز اوّل اجازه داده باشند، نسبت به روز سوم اجازه آنان شرط نیست و حتّی نهی آنان نیز تأثیر ندارد، زیرا ماندن روز سوم واجب است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر مصرفی را که میّت معیّن کرده، از ثلث مال او بیشتر باشد، وصیّت او در بیشتر از ثلث در صورتی صحیح است که ورثه حرفی بزنند یا کاری کنند یا با سکوت آنها معلوم شود وصیّت را اجازه نمودهاند و تنها راضی بودن آنها کافی نیست و اگر مدّتی بعد از مردن او هم اجازه نمایند صحیح است و چنانچه بعضی از ورثه اجازه و بعضی ردّ نمایند، وصیّت فقط در سهم آنهایی که اجازه نمودهاند صحیح و نافذ است. لازم به توضیح است که در مورد هر وارث باید دید که آیا مقداری که به وسیله وصیّت از سهم الارث وی کم میشود از ثلث سهم او بیشتر است یا خیر؟ و در صورت اوّل اجازه وی در نافذبودن وصیّت شرط است. بنابراین اگر شخصی زمینی داشته باشد و وصیّت کند که تمام یا قسمتی از آن را به مصرف برسانند، چون زن از زمین ارث نمیبرد، نظر وی در این وصیّت نقشی ندارد و اگر مرد 3 میلیون تومان پول داشته باشد و زمینی داشته باشد که 3 میلیون تومان میارزد، اگر وصیّت کند که دو میلیون از پول وی را به مصرفی برسانند، در اینجا نسبت به سهم دیگر ورثه وصیّت به اندازه ثلث است ولی نسبت به سهم همسر، وصیّت بیشتر از ثلث میباشد و باید تنها نظر وی را نسبت به بیشتر از ثلث جلب نمود و همین طور اگر نسبت به چیزهایی که پس از مرگ پدر به پسر بزرگتر میرسد و در مسأله 2794 گفته خواهد شد وصیّتی کند، تنها نظر پسر بزرگتر در مقدار بیشتر از ثلث تأثیر دارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر روزه دار دروغی را به خدا و پیغمبر نسبت دهد، بنابر احتیاط واجب کفّاره جمع بر او واجب میشود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر دروغی را که دیگری ساخته عمداً به خدا و پیغمبر نسبت دهد روزه اش اشکال دارد.