با توجه به اینکه رهبری در راس نظام است ایشان چگونه بر اداره امور کشور مدیریت می کنند؟اگرایشان با توجه به قانون اساسی قادر به عزل مدیران و مسئولان بی کفایت هستند پس چرااینگونه افراد را عزل نمی کنند؟
با توجه به اینکه رهبری در راس نظام است ایشان چگونه بر اداره امور کشور مدیریت می کنند؟اگرایشان با توجه به قانون اساسی قادر به عزل مدیران و مسئولان بی کفایت هستند پس چرااینگونه افراد را عزل نمی کنند؟ پاسخ سوال شما را با توضیح دو نکته مورد بررسی قرار می دهیم ؛ نکته اول اینکه : قانون اساسی چهار وظیفه مهم را بر عهده رهبر گذاشته است که عبارتند از: 1. تعیین سیاست‌های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام؛ 2. نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام؛ 3. حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه؛ 4. حل معضلات نظام که از طریق عادی قابل حل نیست از طریق مجمع تشخیص مصلحت نظام. )قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اصل 110 ) بر این اساس وظایف وا ختیارات مقام معظم رهبری در ارتباط با مسائل کلی کشور و سیاست گذاری‌های کلان آن است و ایشان همواره دستورالعمل‌ و رهنمودهای لازم را ارائه و بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظارت دقیق و مستمر دارند و در مقابل مشکلات و نارسایی‌های موجود در جامعه به مسئولان مربوطه تذکرات و هشدارهای لازم را می‌دهند و از طریق آنان مسائل را پیگیری می‌کنند. مقام معظم رهبری به جز فرماندهی نیروهای مسلح هیچ گونه مسئولیت اجرایی در کشور ندارند و نقش اساسی ایشان هدایت و رهبری جهت‌گیری‌های انقلاب و نظام و جلوگیری از انحراف آن است. از این رو هر چند بر اساس قانون اساسی اختیار عزل و نصب افراد و شخصیت‌های خاصی به ایشان داده است. وایشان نیز با در نظر گرفتن توانمند‌ی‌های افراد وبا توجه نیازها و اولویت‌های کشور, نسبت به انتصاب و یا عزل افراد در سمت‌های مدیریتی کشور اقدام می‌کنند اما عزل و نصب سایر مدیریت‌های کشور (در بدنه قوای سه‌گانه) از اختیارات ایشان نیست هر چند در مواقعی که حضور فرد یا افرادی را بر خلاف مصالح اسلام و انقلاب و کلیت نظام احساس کنند نسبت به برکناری او از طرق قانونی اقدام می نمایند . نکته دوم: نباید تصور شود که تنها راه برخورد با برخی عملکردهای نادرست مسئولان ، عزل و برکناری آنان است ، برکناری افراد آخرین گزینه ممکن است و پیش از آن تذکر ، راهنمایی و هشدار می تواند در اصلاح افراد و عملکرد آنان تاثیر گذار باشد . ودر این راستا مقام معظم رهبری نسبت به عملکرد مسئولان نظام بی توجه نبوده و عملکرد ایشان را مورد دقت قرار داده و در مواقع لزوم به آنها تذکر و هشدار داده ومی دهند . ایشان در این باره فرمودند: ( آن جایی که جای تذکر است ، تذکر می دهم ، اما تذکر به شخص چیزی نیست که از تلویزیون پخش شود آن مقدار که شما می بینید بنده در سخنرانیها ، نماز جمعه و در دیدار با هیأت دولت تذکر می دهم و نصیحت می کنم – که در خبرها پخش می شود – چند برابرش را گاهی با زبانهای بسیار تلخ ، در جلسات خصوصی به مسئولان می گویم لیکن بنا نیست که هر چه به مسئولان تذکر میدهیم و می گوییم یا تلخی نشان می دهیم ، حتماً پخش شود تا مردم مطلع شوند هدف این است که آن شخص راهنمایی شود ، که خیلی اوقات اثر می کند و گاهی هم اثر نمی کند و بعد می بینید آن شخص می رود .)( پرسمان ، مجموعه پرسش و پاسخ های دانشگاهیان با مقام معظم رهبری ، قم: نشر معارف ، 1383، ص 194) (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 1/100136188)
عنوان سوال:

با توجه به اینکه رهبری در راس نظام است ایشان چگونه بر اداره امور کشور مدیریت می کنند؟اگرایشان با توجه به قانون اساسی قادر به عزل مدیران و مسئولان بی کفایت هستند پس چرااینگونه افراد را عزل نمی کنند؟


پاسخ:

با توجه به اینکه رهبری در راس نظام است ایشان چگونه بر اداره امور کشور مدیریت می کنند؟اگرایشان با توجه به قانون اساسی قادر به عزل مدیران و مسئولان بی کفایت هستند پس چرااینگونه افراد را عزل نمی کنند؟

پاسخ سوال شما را با توضیح دو نکته مورد بررسی قرار می دهیم ؛
نکته اول اینکه : قانون اساسی چهار وظیفه مهم را بر عهده رهبر گذاشته است که عبارتند از: 1. تعیین سیاست‌های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام؛ 2. نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام؛ 3. حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه؛ 4. حل معضلات نظام که از طریق عادی قابل حل نیست از طریق مجمع تشخیص مصلحت نظام. )قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اصل 110 ) بر این اساس وظایف وا ختیارات مقام معظم رهبری در ارتباط با مسائل کلی کشور و سیاست گذاری‌های کلان آن است و ایشان همواره دستورالعمل‌ و رهنمودهای لازم را ارائه و بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظارت دقیق و مستمر دارند و در مقابل مشکلات و نارسایی‌های موجود در جامعه به مسئولان مربوطه تذکرات و هشدارهای لازم را می‌دهند و از طریق آنان مسائل را پیگیری می‌کنند. مقام معظم رهبری به جز فرماندهی نیروهای مسلح هیچ گونه مسئولیت اجرایی در کشور ندارند و نقش اساسی ایشان هدایت و رهبری جهت‌گیری‌های انقلاب و نظام و جلوگیری از انحراف آن است. از این رو هر چند بر اساس قانون اساسی اختیار عزل و نصب افراد و شخصیت‌های خاصی به ایشان داده است. وایشان نیز با در نظر گرفتن توانمند‌ی‌های افراد وبا توجه نیازها و اولویت‌های کشور, نسبت به انتصاب و یا عزل افراد در سمت‌های مدیریتی کشور اقدام می‌کنند اما عزل و نصب سایر مدیریت‌های کشور (در بدنه قوای سه‌گانه) از اختیارات ایشان نیست هر چند در مواقعی که حضور فرد یا افرادی را بر خلاف مصالح اسلام و انقلاب و کلیت نظام احساس کنند نسبت به برکناری او از طرق قانونی اقدام می نمایند .
نکته دوم: نباید تصور شود که تنها راه برخورد با برخی عملکردهای نادرست مسئولان ، عزل و برکناری آنان است ، برکناری افراد آخرین گزینه ممکن است و پیش از آن تذکر ، راهنمایی و هشدار می تواند در اصلاح افراد و عملکرد آنان تاثیر گذار باشد . ودر این راستا مقام معظم رهبری نسبت به عملکرد مسئولان نظام بی توجه نبوده و عملکرد ایشان را مورد دقت قرار داده و در مواقع لزوم به آنها تذکر و هشدار داده ومی دهند . ایشان در این باره فرمودند: ( آن جایی که جای تذکر است ، تذکر می دهم ، اما تذکر به شخص چیزی نیست که از تلویزیون پخش شود آن مقدار که شما می بینید بنده در سخنرانیها ، نماز جمعه و در دیدار با هیأت دولت تذکر می دهم و نصیحت می کنم – که در خبرها پخش می شود – چند برابرش را گاهی با زبانهای بسیار تلخ ، در جلسات خصوصی به مسئولان می گویم لیکن بنا نیست که هر چه به مسئولان تذکر میدهیم و می گوییم یا تلخی نشان می دهیم ، حتماً پخش شود تا مردم مطلع شوند هدف این است که آن شخص راهنمایی شود ، که خیلی اوقات اثر می کند و گاهی هم اثر نمی کند و بعد می بینید آن شخص می رود .)( پرسمان ، مجموعه پرسش و پاسخ های دانشگاهیان با مقام معظم رهبری ، قم: نشر معارف ، 1383، ص 194) (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 1/100136188)





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین