سلام اعراب ح در کلمه حسبیه چیست؟ امور حسبیه چه اموری هستند؟لطفا نام ببرید آقای سیستانی ولایت فقیه را در امور حسبیه نافذ می دانند. لطفا بفرمایید امور غیر حسبیه چه هستند که ایشان در ان موارد نیاز به مقبولیت عامه مومنین را لازم می دانند؟ دانشجوی محترم ضمن تشکر از تماس مجدد شما با این مرکز ، در پاسخ به سوال شما لازم است بگوییم واژه حسبیه از کلمه (حسبه) به کسر (حاء) برگرفته شده است (رک : لسان العرب ، ج1،ص314 و سایر کتب لغت عرب) (حسبه) در لغت به معنای اجر و ثواب است و در اصطلاح فقهی، به کارهایی گفته میشود که شخص یا نهاد خاصی، متولّی آنها نیست و از دیگر سو میدانیم که خداوند راضی نیست این امور بر زمین بماند؛ مثل سرپرستی اطفال بی سرپرست و حفظ اموال آنان، دفن مسلمانی که خویشاوند ندارد، حفظ اموالِ اشخاص غایب و اجرای احکام اسلامی، حفظ نظام ، و...... . از نظر فقهی، مسؤولیت این گونه کارها، بر عهده فقیه عادل است و یا حقّ تصدی این مسؤولیتها به طور متیقن با فقیه عادل است. اگر او در دسترس نبود، بر عهده مسلمانان عادل و در غیر این صورت بر عهده دیگر مسلمانان است. بنابراین با وجود فقیه عادل، دیگران حقّ تصرّف در امور حسبیّه را ندارند. اما در باره سوال آخر به نظر می رسد منظور شما ، پاسخی باشد که حضرت آیت الله العظمی سیستانی در باره ولایت فقیه به این صورت مطرح نموده اند : ( ولایت در آن چه - به اصطلاح فقها - امور حسبیه خوانده می شود برای هر فقیهی که جامع شرایط تقلید باشد ثابت است . و اما در امور عامه که نظم جامعه اسلامی بر آنها متوقف است هم در شخص فقیه و هم در شرایط به کار بستن ولایت امور دیگری معتبر است از جمله مقبول بودن نزد عامه مؤمنین.) (منبع : http://www.sistani.org/local.php?modules=nav&nid=5&cid=1104 )) بر این اساس به نظر می رسد آیت الله سیستانی آنچه را نزد عموم فقها امور حسبیه خوانده می شود به دو دسته تقسیم می کنند : امورحسبیه و امور عامه و بر این اساس امور حسبیه را صرفا منحصر در امور حسبیه ای می دانند که جنبه فردی دارد همچون سرپرستی و رسیدگی به اموال یتیمان که در چنین مواردی ، هر فقیه جامع الشرایطی بر چنین مواردی ولایت دارد ، اما دسته دوم از امور حسبیه به معنای کلی آن ، اموری هستند که ایشان آنها امور عامه می نامند ، یعنی اموری که در تعریف امور حسبیه می گنجند اما ویژگی شان این است که دارای جنبه عمومی نیز می باشند همچون اداره حکومت ، قضاوت بر مسلمانان و ... که برای تصدی چنین اموری علاوه بر فقاهت ، لازم است شرایطی همچون مقبولیت نزد عامه مومنین نیز وجود داشته باشد .
سلام اعراب ح در کلمه حسبیه چیست؟ امور حسبیه چه اموری هستند؟لطفا نام ببرید آقای سیستانی ولایت فقیه را در امور حسبیه نافذ می دانند. لطفا بفرمایید امور غیر حسبیه چه هستند که ایشان در ان موارد نیاز به مقبولیت عامه مومنین را لازم می دانند؟
سلام اعراب ح در کلمه حسبیه چیست؟ امور حسبیه چه اموری هستند؟لطفا نام ببرید آقای سیستانی ولایت فقیه را در امور حسبیه نافذ می دانند. لطفا بفرمایید امور غیر حسبیه چه هستند که ایشان در ان موارد نیاز به مقبولیت عامه مومنین را لازم می دانند؟
دانشجوی محترم ضمن تشکر از تماس مجدد شما با این مرکز ، در پاسخ به سوال شما لازم است بگوییم واژه حسبیه از کلمه (حسبه) به کسر (حاء) برگرفته شده است (رک : لسان العرب ، ج1،ص314 و سایر کتب لغت عرب) (حسبه) در لغت به معنای اجر و ثواب است و در اصطلاح فقهی، به کارهایی گفته میشود که شخص یا نهاد خاصی، متولّی آنها نیست و از دیگر سو میدانیم که خداوند راضی نیست این امور بر زمین بماند؛ مثل سرپرستی اطفال بی سرپرست و حفظ اموال آنان، دفن مسلمانی که خویشاوند ندارد، حفظ اموالِ اشخاص غایب و اجرای احکام اسلامی، حفظ نظام ، و...... . از نظر فقهی، مسؤولیت این گونه کارها، بر عهده فقیه عادل است و یا حقّ تصدی این مسؤولیتها به طور متیقن با فقیه عادل است. اگر او در دسترس نبود، بر عهده مسلمانان عادل و در غیر این صورت بر عهده دیگر مسلمانان است. بنابراین با وجود فقیه عادل، دیگران حقّ تصرّف در امور حسبیّه را ندارند. اما در باره سوال آخر به نظر می رسد منظور شما ، پاسخی باشد که حضرت آیت الله العظمی سیستانی در باره ولایت فقیه به این صورت مطرح نموده اند : ( ولایت در آن چه - به اصطلاح فقها - امور حسبیه خوانده می شود برای هر فقیهی که جامع شرایط تقلید باشد ثابت است . و اما در امور عامه که نظم جامعه اسلامی بر آنها متوقف است هم در شخص فقیه و هم در شرایط به کار بستن ولایت امور دیگری معتبر است از جمله مقبول بودن نزد عامه مؤمنین.) (منبع : http://www.sistani.org/local.php?modules=nav&nid=5&cid=1104 )) بر این اساس به نظر می رسد آیت الله سیستانی آنچه را نزد عموم فقها امور حسبیه خوانده می شود به دو دسته تقسیم می کنند : امورحسبیه و امور عامه و بر این اساس امور حسبیه را صرفا منحصر در امور حسبیه ای می دانند که جنبه فردی دارد همچون سرپرستی و رسیدگی به اموال یتیمان که در چنین مواردی ، هر فقیه جامع الشرایطی بر چنین مواردی ولایت دارد ، اما دسته دوم از امور حسبیه به معنای کلی آن ، اموری هستند که ایشان آنها امور عامه می نامند ، یعنی اموری که در تعریف امور حسبیه می گنجند اما ویژگی شان این است که دارای جنبه عمومی نیز می باشند همچون اداره حکومت ، قضاوت بر مسلمانان و ... که برای تصدی چنین اموری علاوه بر فقاهت ، لازم است شرایطی همچون مقبولیت نزد عامه مومنین نیز وجود داشته باشد .
- [سایر] آیا این درسته که آیت الله سیستانی ولایت مطلقه را برای فقیه قبول ندارند و فقط ولایت در امور حسبیه را می پذیرند؟
- [سایر] آیا این سخن که شرط قبولی ولایت امام زمان قبولی ولایت حضرت آقای خامنه ای است درست است یا نه اگر درست است چرا آقای سیستانی در عراق ولایت فقیه تشکیل نمی دهد؟
- [سایر] آیت الله سیستانی در مورد ولایت مطلقه فقیه چه نظری دارند؟
- [سایر] سلام آیا میشود پلاک طلا را ب پیراهن پسربچه وصل کرد؟ آقای سیستانی
- [سایر] ماجرای مخالفت امام خمینی با تفسیر آقای خامنه ای از ولایت فقیه در نماز جمعه چه بود؟
- [سایر] لطفا بفرمایید که ولایت فقیه یا ولایت مطلقه فقیه یک نظریه است یا یک اصل؟ و همچنین بفرمایید که نظر آیت الله اراکی در این مورد چه بوده؟ و نظر آیت الله سیستانی چیست؟ و بفرمایید که در علمای قبل از امام و ا
- [سایر] گفته می شود آیت الله سیستانی با اصل نظام و ولایت فقیه مشکل دارند . با توجه به القائات دشمنان در میان مقلدان ایشان لطفا هر چه سریعتر به این سوال پاسخ دهید
- [سایر] سلام با ارادت آیا آقای آیت الله سیستانی اعلم هستند؟ اگر شما پاسخ نمی دهید لطفا بگویید در مشهد از کی بپرسم و کجا؟ پیشنماز های حرم پاسخ نمی دهند.راستش تا حالا دئ بار پرسیدم جواب ندادند.
- [سایر] چنانچه عمل جراحی کرده باشیم و ناحیه مورد نظر را بخاطر عفونت و داشتن بخیه نتوانیم بشوریم،مثل ران پا یا روی شکم،برای وضو گرفتن با توجه به اینکه ناحیه مورد نظر به احتمال زیاد نجس هست چه باید بکنیم و حکم نماز چگونه هست؟ مرجع تقلید،اقای بهجت ،حضرت آقا و یا آقای سیستانی،هر 3 را بفرمایید. ممنون.
- [سایر] بنده در مورد ولایت فقیه سوالی داشتم. من کلیات ادله ای که راجع به ولایت فقیه است را قبول دارم منتها بعد از قبول کردن این مطلب؛ چرا فقط مقام معظم رهبری؟ و دلیل فقهی این مسئله چیست که با وجود آقایان دیگر چه دلیل شرعی وجود دارد که ایشان به عنوان ولایت فقیه باشند؟ آنچه این اشکال را تقویت می کند فتوایی از آیت الله فاضل لنکرانی در مسئله رویت هلال است که اگر مرجعی در مورد رویت هلال حکم کند بر بقیه مراجع نیز لازم الاجرا است. از این جمله چه می فهمیم؟ این که ولایت فقیه منحصرا در حضرت آیت الله العظمی خامنه ای نباشد؟