اگر کسی دانشجوی رشته علوم سیاسی باشد و بخواهد در زمینه مسایل سیاسی روز جامعه مطالعه کند آیا مطالعه سایتهای سیاسی که فیلتر شده اند میتواند به او در فهم مسایل کمک کند یا خیر؟ با سلام و آرزوی موفقیت روز افزون برای شما دانشجوی گرامی ، در پاسخی کوتاه می توان گفت هر چند دنیای امروز که عصر رسانه های ارتباط جمعی بوده و به تعبیری به عصر انفجار اطلاعات نام گرفته است ولی از این مهم نباید غافل بود که تماما این رسانه ها نمی توانند و در بسیاری از موارد هم نمیخواهند حقایق را به مخاطب خود منتقل کنند بلکه در این میان،تنها منافع فردی و یا گروهی آنان،هدف بوده تا آگاهی بخشی به مخاطب و احترام نهادن به فهم و فکر او. متاسفانه این امر در برخی رسانههای جمعی کشور ما نیز در کمال ناباوری رسوخ و نفوذ یافته است که تماما تلاش بر طرح انظار و افکار(درست یا نادرست) صاحبان رسانهها می باشد.از جمله این رسانه می توان به سایت های اینترنتی اشاره نمودکه(عموما) به حقایق نمینگرند و تنها به مچ گیری و دست اندازی به طرف مقابل می اندیشند. حال باید قضاوت کرد که اگر کسی بخواهد مسایل روز را درست درک کرده و به تحلیل درست از آن بپردازد در این غوغا بازار چگونه باید عمل نماید؟ بدون تردید هر کسی که بخواهد به فکر خود احترام بنهد باید از رسانه هایی بهره گیرد که عموم مردم به آن اعتماد و به آن احترام میگذارند بعلاوه این که از آنجا که ما در درون یک نظامی زندگی کرده که در تلاش برای جلوگیری از ورود باورهای غلط(به بیانی که پیش تر گذشت) به سطح جامعه میباشد میبایست توجه داشته باشیم به این که اگر مثلا سایتی مسدود میگردد نه این است که الزاما بخاطر بیان حقایق بوده است بلکه بدلیل اینکه این عده نمی خواهند فضای فکری عمومی جامعه سالم بماند و همواره درپی سم پاشی در این فضا و تخریب آن هستند لذا ضرورت عقلایی دارد تا جلوی این نوع عملکردها و فعالیت ها گرفته شود همان گونه که در تمام دنیا نیز، اینگونه عمل میگردد و با هیچ شخص و یا گروهی به تسامح و تساهل رفتار نمیشود. گذشته از این باید دانست که بسیاری از سایتهای مسدود شده،مخالف و معاند با نظام می باشند که نمی خواهند این ملت بزرگ با تکیه بر باورهای دینی،به استمرار حکومت برخواسته از متن دین،کمک نمایند.لذا در اینجا ضروری مینماید تا در گام اول به فلسفه انسداد این سایت ها اندیشیده و در گام بعدی به اهداف شوم تحلیل گران این سایت ها توجه نماییم تا در این بازار پر از خدعه و نیرنگ از فرو غلطیدن در دام دشمنان قسم خورده خود در امان بمانیم. بنابراین نمی توان گفت که یک نفر دانشجوی علوم سیاسی برای تقویت توان تحلیل مسایل سیاسی روز به سایت هایی مراجعه نماید که سابقه و لاحقه آنان کاملا معلوم و دشمنی آنان بر همگان محرز بوده و این ملت هیچ گونه ارزشی برای آنان قائل نمیباشند. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 7/100128311)
اگر کسی دانشجوی رشته علوم سیاسی باشد و بخواهد در زمینه مسایل سیاسی روز جامعه مطالعه کند آیا مطالعه سایتهای سیاسی که فیلتر شده اند میتواند به او در فهم مسایل کمک کند یا خیر؟
اگر کسی دانشجوی رشته علوم سیاسی باشد و بخواهد در زمینه مسایل سیاسی روز جامعه مطالعه کند آیا مطالعه سایتهای سیاسی که فیلتر شده اند میتواند به او در فهم مسایل کمک کند یا خیر؟
با سلام و آرزوی موفقیت روز افزون برای شما دانشجوی گرامی ، در پاسخی کوتاه می توان گفت هر چند دنیای امروز که عصر رسانه های ارتباط جمعی بوده و به تعبیری به عصر انفجار اطلاعات نام گرفته است ولی از این مهم نباید غافل بود که تماما این رسانه ها نمی توانند و در بسیاری از موارد هم نمیخواهند حقایق را به مخاطب خود منتقل کنند بلکه در این میان،تنها منافع فردی و یا گروهی آنان،هدف بوده تا آگاهی بخشی به مخاطب و احترام نهادن به فهم و فکر او.
متاسفانه این امر در برخی رسانههای جمعی کشور ما نیز در کمال ناباوری رسوخ و نفوذ یافته است که تماما تلاش بر طرح انظار و افکار(درست یا نادرست) صاحبان رسانهها می باشد.از جمله این رسانه می توان به سایت های اینترنتی اشاره نمودکه(عموما) به حقایق نمینگرند و تنها به مچ گیری و دست اندازی به طرف مقابل می اندیشند.
حال باید قضاوت کرد که اگر کسی بخواهد مسایل روز را درست درک کرده و به تحلیل درست از آن بپردازد در این غوغا بازار چگونه باید عمل نماید؟
بدون تردید هر کسی که بخواهد به فکر خود احترام بنهد باید از رسانه هایی بهره گیرد که عموم مردم به آن اعتماد و به آن احترام میگذارند بعلاوه این که از آنجا که ما در درون یک نظامی زندگی کرده که در تلاش برای جلوگیری از ورود باورهای غلط(به بیانی که پیش تر گذشت) به سطح جامعه میباشد میبایست توجه داشته باشیم به این که اگر مثلا سایتی مسدود میگردد نه این است که الزاما بخاطر بیان حقایق بوده است بلکه بدلیل اینکه این عده نمی خواهند فضای فکری عمومی جامعه سالم بماند و همواره درپی سم پاشی در این فضا و تخریب آن هستند لذا ضرورت عقلایی دارد تا جلوی این نوع عملکردها و فعالیت ها گرفته شود همان گونه که در تمام دنیا نیز، اینگونه عمل میگردد و با هیچ شخص و یا گروهی به تسامح و تساهل رفتار نمیشود.
گذشته از این باید دانست که بسیاری از سایتهای مسدود شده،مخالف و معاند با نظام می باشند که نمی خواهند این ملت بزرگ با تکیه بر باورهای دینی،به استمرار حکومت برخواسته از متن دین،کمک نمایند.لذا در اینجا ضروری مینماید تا در گام اول به فلسفه انسداد این سایت ها اندیشیده و در گام بعدی به اهداف شوم تحلیل گران این سایت ها توجه نماییم تا در این بازار پر از خدعه و نیرنگ از فرو غلطیدن در دام دشمنان قسم خورده خود در امان بمانیم.
بنابراین نمی توان گفت که یک نفر دانشجوی علوم سیاسی برای تقویت توان تحلیل مسایل سیاسی روز به سایت هایی مراجعه نماید که سابقه و لاحقه آنان کاملا معلوم و دشمنی آنان بر همگان محرز بوده و این ملت هیچ گونه ارزشی برای آنان قائل نمیباشند. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 7/100128311)
- [سایر] معنای بصیرت چیست؟ آیا در روایات چنین چیزی داریم؟ جایگاه بصیرت در مسائل سیاسی جامعه چیست؟
- [سایر] آیا وظیفه دانشجو، شرکت در مسائل سیاسی است؟ این موضوع با کدام دلایل قابل اثبات است؟ دانشجوی سیاسی چه ویژگی های دارد؟
- [سایر] دانشجوی ترم اول رشته برق هستم، دبیرستان که بودم خیلی مطالعه داشتم ولی حالا حس درس خواندن ندارم آیا این طبیعیه؟ می شود راهنماییم کنید؟
- [سایر] بصیرت از نگاه آیات و روایات به چه معنا است؟ و جایگاه بصیرت در مسائل سیاسی جامعه چیست؟
- [سایر] چرا علماء و اندیشمندان اسلامی قدیم و جدید نسبت به مسائل سیاسی، فقهی و اجتماعی جامعه وحدت نظر ندارند؟
- [سایر] چرا بخشی از جامعه نخبگی کشور در سال 88 در فهم مسائل داخلی و خارجی از مردم عقب ماندند و به بیراهه رفتند؟
- [سایر] چه انتقادی در برخورد منفعل با نظریه های غربی در مورد اقتصاد، جامعه شناسی ، روانشناسی و علوم سیاسی می توان ارائه کرد؟
- [سایر] با سلام من دانشجوی دوره کارشناسی هستم در رشته علوم سیاسی. می خواستم دروس حوزوی را در کنار درس دانشگاهی شروع کنم ولی نه برای اجتهاد ، صرفاً برای دانستن و بالا بردن سطح علمی خودم آیا میتوانم دروس حوزه را به صورت منتخب بخوانم؟به طور مثال منطق را بخوانم ولی ادبیات عرب را حذف کنم؟
- [سایر] با سلام و خسته نباشید.من دانشجوی رشته علوم کامپیوتر .ترم10هستم.من 5ساله هم درس میخونم هم کار میکنم.این ترم،ترم آخرمه ولی هنوز شروع به خوندن نکردم.من حفظیاتم خوب نیست و نمیدونم با وقت کمی که دارم چطوری درسامو بخونم.فقط دارم حرص وجوش میخورم که میتونم 20واحدمو پاس کنم یا نه.خواهش میکنم بهم کمک کنید و بگید چکار کنم
- [سایر] با سلام بنده دانشجوی یکی از رشته های علوم پزشکی هستم میخواستم درس حوزه نیز بخوانم چگونه میتوانم ؟ در مورد حوزه علمیه شهید بهشتی و نحوهی گزینش آن و زمان ثبت نام و... اطلاعاتی میخواهم با تشکر
- [امام خمینی] روابط تجاری و سیاسی با بعض دول که آلت دست دول بزرگ جائر هستند از قبیل دولت اسرائیل، جایز نیست، و بر مسلمانان لازم است که به هر نحو ممکن است با این نحو روابط مخالفت کنند، و بازرگانانی که با اسرائیل و عمال اسرائیل روابط تجاری دارند، خائن به اسلام و مسلمانان و کمک کار به هدم احکام هستند، و بر مسلمانان لازم است با این خیانتکاران چه دولتها و چه تجار قطع رابطه کنند، و آنها را ملزم کنند به توبه و ترک روابط با این نحو دولتها. مسائل دفاع از جان و عرض در کتاب (تحریر الوسیله) است به آنجا رجوع شود.
- [آیت الله بروجردی] انسان میتواند زکات را در هشت مورد مصرف کند:اوّل:فقیر و آن کسیست که مخارج سال خود و عیالاتش را ندارد و کسی که صنعت یا ملک یا سرمایهای دارد که میتواند مخارج سال خود را بگذراند، فقیر نیست.دوم:مسکین و آن کسیست که از فقیر سختتر میگذراند.سوم:کسی که از طرف امام عَلَیْهِ السَّلَام یا نائب امام مأمور است که زکات را جمع و نگهداری نماید و به حساب آن رسیدگی کند و آن را به امام یا نائب امام یا فقرا برساند.چهارم:کافرهایی که اگر زکات به آنان بدهند به دین اسلام مایل میشوند، یا در جنگ به مسلمانان کمک میکنند.پنجم:خریداری بندهها و آزاد کردن آنان.ششم:بدهکاری که نمیتواند قرض خود را بدهد.هفتم:سبیل الله، یعنی کاری که منفعت عمومی دینی دارد، مثل ساختن مسجد و مدرسهای که علوم دینیه در آن خوانده میشود.هشتم:ابن السبیل، یعنی مسافری که در سفر درمانده شده و احکام اینها در مسائل آینده گفته خواهد شد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . انسان میتواند زکات را در هشت مورد مصرف کند: اول فقیر، و آن کسی است که مخارج سال خود و عیالاتش را ندارد، و کسی که صنعت یا ملک یا سرمایهای دارد که میتواند مخارج سال خود را از منافع آن بگذراند فقیر نیست. دوم مسکین، و آن کسی است که از فقیر سختتر میگذراند. سوم کسی که از طرف امام علیهالسلام یا نایب امام مأمور است که زکات را جمع و نگهداری نماید و به حساب آن رسیدگی کند، و آن را به امام علیهالسلام یا نایب امام یا فقرا برساند. چهارم کفاری که اگر زکات به آنان بدهند به دین اسلام مایل میشوند، یا در جنگ به مسلمانان کمک میکنند ولی بعید نیست که اعطاء و دادن این قسم مخصوص به امام علیهالسلام باشد. پنجم خریداری بنده برای آزادکردن. ششم بدهکاری که نمیتواند قرض خود را بدهد. هفتم سبیل الله، یعنی هر کار خیر و عمل نیکی که از شارع مقدس نسبت به آن تشویق شده باشد، مثل ساختن مدرسه علوم دینیه و پل و منزلگاه برای مسافرین و زوار و مسجد و دارالایتام و تعظیم شعائر و طبع کتب دینی و نشر معارف اسلامی و هر کاری که موجب تقرب به خداوند متعال و اعلای کلمه اسلام باشد. هشتم ابن السبیل، یعنی مسافری که در سفر درمانده شده و احکام اینها در مسائل آینده گفته خواهد شد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] انسان می تواند زکاه را در هشت مورد مصرف کند: اول - فقیر و او کسی است که مخارج سال خود و عیالاتش را ندارد؛ ولی کسی که صنعت یا ملک یا سرمایه ای دارد که می تواند مخارج سال خود را بگذراند فقیر نیست. دوم - مسکین و او کسی است که از فقیر سخت تر می گذراند. سوم - کسی که از طرف امام (ع) یا نائب امام مامور است که زکاه را جمع و نگهداری نماید و به حساب آن رسیدگی کند و آن را به امام یا نائب امام یا فقرا برساند. چهارم - کافرهائی که اگر زکاه به آنان بدهند؛ به دین اسلام مایل می شوند یا در جنگ به مسلمانان کمک می کنند. پنجم - خریداری بنده هائی که در شدت می باشند و آزاد کردن آنان. ششم - بدهکاری که نمی تواند قرض خود را بدهد. هفتم - فی سبیل اللّه؛ یعنی کارهائی که می توان با آنها قصد قربت نمود؛ مثل ساختن مسجد و مدرسه ای که علوم دینیه در آن خوانده می شود و تنظیف شهر و اسفالت راه ها و توسعه آنها و مانند اینها. هشتم - ابن السبیل؛ یعنی مسافری که در سفر درمانده شده. و احکام اینها در مسائل آینده گفته خواهد شد.
- [آیت الله خوئی] انسان میتواند زکات را در هشت مورد مصرف کند: (اول): فقیر، و او کسی است که مخارج سال خود و عیالاتش را ندارد ولی کسی که صنعت یا ملک یا سرمایهای دارد که میتواند مخارج سال خود را بگذراند فقیر نیست. (دوم): مسکین، و او کسی است که از فقیر سختتر میگذراند. (سوم): کسی که از طرف امام علیهالسلام یا نایب امام مأمور است که زکات را جمع و نگهداری نماید و به حساب آن رسیدگی کند و آن را به امام علیه السلام یا نایب امام یا فقرا برساند. (چهارم): کافرهایی که اگر زکات به آنان بدهند به دین اسلام مایل میشوند یا در جنگ به مسلمانان کمک میکنند. (پنجم): خریداری بندههایی که در شدت میباشند و آزاد کردن آنان. (ششم): بدهکاری که نمیتواند قرض خود را بدهد. (هفتم): فی سبیل الله، یعنی کارهایی که میتوان با آنها قصد قربت نمود مثل ساختن مسجد، و مدرسهای که علوم دینیه در آن خوانده میشود، و تنظیف شهر و آسفالت راهها و توسعه آنها و مانند اینها. (هشتم): ابنالسبیل، یعنی مسافری که در سفر درمانده شده و احکام اینها در مسایل آینده گفته خواهد شد.
- [آیت الله علوی گرگانی] انسان میتواند زکاْ را در هشت مورد مصرف کند: اوّل - فقیر و آن کسی است که مخارج سال خود وعیالاتش را ندارد و کسی که صنعت یا ملک یا سرمایهای دارد که میتواند مخارج سال خود را بگذراند فقیر نیست; دوم - مسکین و آن کسی است که از فقیر سختتر میگذراند; سوم - کسی که از طرف امام7 یا نایب امام مأمور است زکاْ را جمع ونگهداری نماید و به حساب آن رسیدگی کند و آن را به امام یا نایب امام یا فقیر برساند; چهارم - کفاری که اگر زکاْ به آنان بدهند به دین اسلام مایل میشوند یا در جنگ به مسلمانان کمک میکنند و به مسلمانانی که ایمان آنان ضعیف است زکاْ داده میشود که سبب تقویت ایمان آنان گردد; پنجم - دادن زکاْ به بندههایی که مکاتب هستند ونمیتوانند مال کتابت خود را ادا بنمایند; ششم بدهکاری که قرض او را فراگرفته ونمیتواند قرض خود را بدهد بشرط آن که قرض صرف در معصیت نشده باشد; هفتم - سبیل ا& یعنی کارهائی که منفعت عمومی دینی دارد، مثل ساختن مسجد ومدرسهای که علوم دینیّه در آن خوانده میشود وساختن پلها واصلاح ذات البین واعانت بر طاعات وظاهراً جائز است دادن این سهم از زکات را در هر طاعتی که انسان بدون آن متمکّن از آوردنش نمیباشد یا متمکّن است ولی بدون آن اقدام به آوردن آن طاعت نمیکند; هشتم - ابنالسبیل یعنی مسافری که در سفر درمانده شده واحکام اینها در مسائل آینده گفته خواهدشد.
- [آیت الله سیستانی] زکات در هشت مورد صرف میشود : اول : فقیر ، و او کسی است که مخارج سال خود و عیالاتش را ندارد ، ولی کسی که صنعت یا ملک یا سرمایهای دارد که میتواند مخارج سال خود را بگذارند فقیر نیست . دوم : مسکین ، و او کسی است که از فقیر سختتر میگذراند . سوم : کسی که از طرف امام علیهالسلام یا نائب امام مأمور است که زکات را جمع و نگهداری نماید ، و به حساب آن رسیدگی کند و آن را به امام یا نائب امام یا فقرا برساند . چهارم : کفاری که اگر زکات به آنان بدهند ، به دین اسلام مایل میشوند یا در جنگ یا غیر آن به مسلمانان کمک میکنند . و همچنین مسلمانانی که ایمان آنان به بعضی از آنچه پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم آوردهاند ضعیف است ، ولی چنانچه زکات به آنان داده شود موجب تقویت ایمانشان میگردد ، یا مسلمانانی که ایمان به ولایت امیر مؤمنان علیهالسلامندارند ، ولی اگر به آنان زکات داده شود به ولایت رغبت پیدا میکنند و به آن ایمان میآورند . پنجم : خریداری بندهها و آزاد کردن آنان ، به تفصیلی که در محل خود ذکر شده است . ششم : بدهکاری که نمیتواند قرض خود را بدهد . هفتم : فی سبیل اللّه ، یعنی کارهائی که نفعش به عموم مسلمین میرسد مثل ساختن مسجد ، و مدرسهای که علوم دینیّه در آن خوانده میشود ، و تنظیف شهر و آسفالت راهها ، وتوسعه آنها و مانند اینها . هشتم : ابن السبیل ، یعنی مسافری که در سفر درمانده شده . اینها مواردی است که زکات در آنها صرف میشود ، ولی مالک نمیتواند زکات را بدون اذن امام علیهالسلام یا نائبش ، در دو مورد سوم و چهارم مصرف نماید ، و در مورد هفتم نیز بنابر احتیاط لازم باید از حاکم شرع اذن بگیرد ، و احکام این موارد در مسائل آینده گفته خواهد شد .