در مورد جنگ 6 روزه اعراب و علت آن توضیح دهید. در سال 1967 اسرائیل به دنبال تقاضای خروج نیروهای ناظر صلح سازمان ملل متحد از منطقه و بستن خلیج عقبه به روی کشتیهای اسرائیلی از طرف جمال عبدالناصر رئیس جمهور وقت مصر، که آنرا تدارک جنگ تازهای علیه اسرائیل تلقی مینمود، در جنگ علیه مصر پیشقدم شد. سوریه و اردن نیز به حمایت از مصر وارد جنگ شدند، ولی اسرائیلی ها که از قبل این جنگ را تدارک دیده و نیروهای هوایی مصر را در نخستین ساعات جنگ در روی زمین نابود کرده بودند، موفق شدند باقیماندهی سرزمین فلسطین و بخشی از خاک کشورهای عربی را به تصرف خود درآورند. در پایان این جنگ که به جنگ شش روزه معروف شد و با مداخلهی سازمان ملل متحد متارکه شد، اسرائیلی ها علاوه بر متصرفات قبلی خود، صحرای سینا از خاک مصر، ارتفاعات جولان در خاک سوریه، ساحل غربی رود اردن و قسمت قدیمی شهر بیت المقدس را که قبلاً در تصرف اردن بود، اشغال کردند. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 5/10934)
در مورد جنگ 6 روزه اعراب و علت آن توضیح دهید.
در سال 1967 اسرائیل به دنبال تقاضای خروج نیروهای ناظر صلح سازمان ملل متحد از منطقه و بستن خلیج عقبه به روی کشتیهای اسرائیلی از طرف جمال عبدالناصر رئیس جمهور وقت مصر، که آنرا تدارک جنگ تازهای علیه اسرائیل تلقی مینمود، در جنگ علیه مصر پیشقدم شد. سوریه و اردن نیز به حمایت از مصر وارد جنگ شدند، ولی اسرائیلی ها که از قبل این جنگ را تدارک دیده و نیروهای هوایی مصر را در نخستین ساعات جنگ در روی زمین نابود کرده بودند، موفق شدند باقیماندهی سرزمین فلسطین و بخشی از خاک کشورهای عربی را به تصرف خود درآورند. در پایان این جنگ که به جنگ شش روزه معروف شد و با مداخلهی سازمان ملل متحد متارکه شد، اسرائیلی ها علاوه بر متصرفات قبلی خود، صحرای سینا از خاک مصر، ارتفاعات جولان در خاک سوریه، ساحل غربی رود اردن و قسمت قدیمی شهر بیت المقدس را که قبلاً در تصرف اردن بود، اشغال کردند. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 5/10934)
- [سایر] دلیل شکست اعراب در جنگ 6 روزه چه بود؟
- [سایر] آیا امام زمان علیه السلام بعد ظهور با اعراب به جنگ برمی خیزند؟
- [سایر] جنگ ایران و عراق بر کشورهای خاورمیانه و حامیان صلح اعراب و اسرائیل چه تأثیری داشت؟
- [سایر] آیا امام زمان (ع) بعد از ظهور با اعراب به جنگ بر می خیزد؟
- [سایر] سلام. فرهنگ بستن آب در میان اعراب آنهم در جنگ، چقدر رونق داشته؟ یعنی اعراب قبل یا بعد عاشورا در چند جنگ آب را بر روی سپاه مقابل خود بستند؟آیا بستن آب (در میان اعراب) بر روی دشمن توسط مسلمانان و در جنگ بدر بنیان گذاری شد؟اگر می شود منابعی را هم برای مطالعه بیشتر معرفی نمایید.
- [سایر] منظور از جنگ نرم چیست؟
- [سایر] «حور العین» در میان اعراب مرسوم بوده، آیا قرآن از اعراب گرفته است؟
- [سایر] منظور از جنگ های فجّار که در عصر جاهلیت به وقوع می پیوست، چه جنگ هایی بوده است و آیا پیامبر- صلی الله علیه و آله – در آن شرکت داشته اند؟
- [سایر] منظور از مد و طعام در کفّاره روزه چیست؟
- [سایر] منظور از مد و طعام در کفّاره روزه چیست؟
- [آیت الله سبحانی] اگر فراموش کند که روزه است و مواظبت نکند، یا بی اختیار غبار و مانند آن به حلق او برسد، روزه اش باطل نمی شود. و چنانچه ممکن است باید آن را بیرون آورد. 6. فرو بردن سر در آب
- [آیت الله مظاهری] توبه فرار از جنگ یا کمک نکردن به آن، علاوه بر پشیمانی از این گناه بزرگ، شرکت و کمک در جنگ است، مگر اینکه جنگ تمام شده باشد که تصمیم بر ترک آن گناه کفایت میکند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] جنگ با کسانی که بر امام معصوم علیهالسلام خروج کنند جایز است ولی اگر ناصبی نباشند اموال آنها را بدون جنگ نمیتوان تصاحب کرد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] 6 احتیاط در ترک آن است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر از قول خدا یا پیغمبر حرف راستی را بگوید بعد بگوید دروغ گفتم، یا در شب دروغی را به آنان نسبت دهد، و فردای آن روز که روزه می باشد بگوید آنچه دیشب گفتم راست است روزه اش باطل می شود. 6 رساندن غبار غلیظ به حلق
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه روزه دار بعد از ظهر مسافرت نماید باید روزه خود را تمام کند، اما اگر پیش از ظهر مسافرت نماید روزه اش باطل است، ولی قبل از آن که به حد ترخص برسد نمی تواند روزه را افطار کند و اگر پیش از آن افطار کند کفاره بر او واجب است (منظور از حد ترخص جایی است که صدای اذان شهر را نشنود، یا به جایی برسد که از نظر مردم شهر پنهان گردد).
- [آیت الله جوادی آملی] .تصرف در اموال کفّار حربی که در حال جنگ با مسلمانان هستند, جایز است.
- [آیت الله سیستانی] اگر مسلمانان به امر امام علیهالسلام با کفّار جنگ کنند ، و چیزهائی در جنگ بدست آورند ، به آنها غنیمت گفته میشود . که باید چیزهائی که مخصوص به امام است از غنیمت کنار بگذارند ، و خمس بقیه آن را بدهند ، و در ثبوت خمس بر غنیمت فرقی میان منقول ، و غیر منقول نیست ، ولی زمینهائی که از انفال نیست مال عموم مسلمین است ، هر چند جنگ به اذن امام علیهالسلام نباشد .
- [آیت الله مکارم شیرازی] در جنگهای امروز که میدانهای جنگ وسعت دارد و گاه کیلومترها یا فرسخها مسافت را در بر می گیرد و گلوله های دشمن و مانند آن تا مسافت زیادی می رسد، تمام این صحنه که مرکز تجمع سربازان است میدان جنگ محسوب می شود، ولی اگر دشمن بوسیله بمباران افرادی را دور از جبهه های جنگ به قتل برساند احکام بالا در مورد آنها جاری نیست.
- [آیت الله جوادی آملی] .اموال منقولی که از میدان جنگ به عنوان غنیمت گرفته میشود, خمس دارد و اموال غیر منقول آن, خمس ندارد .