آیات قرآن و حدیث در مورد اطاعت از امر فرمانده را می خواهم؟
آیات قرآن و حدیث در مورد اطاعت از امر فرمانده را می خواهم؟ آیه 247سوره بقره که در مورد فرماندهی طالوت و داوود –ع- است از جمله آیاتی است که بر لزوم اطاعت از فرمانده دلالت دارد . در این آیه برخی معیارها و ملاک های فرماندهی بیان شده است . در روایتی از امیرالمومنین- ع - آمده است :آفه الجند مخالفه القاده ;{تصنیف غررالحکم, ح 7674},یعنی آفت لشکر و سپاه مخالفت کردن با فرمانده و اطاعت نکردن از او است . در روایتی دیگر از آن حضرت آمده است : اطع من فوقک یطعک من دونک یعنی از ما فوقت اطاعت کن تا زیر دستت از تو اطاعت کند .{عیون الحکم و المواعظ، اللیثی الواسطی ، ص 86} پس از فتح مکه پیامبر اسلام –ص- با وجود مشایخ و بزرگان عرب عتاب بن اسید را که بیش از 21 سال نداشت به فرماند اری مکه انتخاب کرد و چون قدرت اداره را در این جوان می دید به اعتراض دیگران توجه ننمود . همچنین رسول خدا در واپسین روز های عمر خود لشکر عظیمی را برای جنگ با روم آماده کرد و با وجود شخصیت های با سابقه از مهاجر و انصار در میان لشکر ، آن حضرت اسامه بن زید را که هجده سال داشت به فرماندهی منصوب کرد و از همه افسران و سربازان خواست تا از فرمانده لایق و شایسته خود پیروی کنند . {ر.ک : نگرشی بر مدیریت اسلامی ، سید رضا تقوی دامغانی ، چاپ دوم ، ص 14 (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 55/200943)
عنوان سوال:

آیات قرآن و حدیث در مورد اطاعت از امر فرمانده را می خواهم؟


پاسخ:

آیات قرآن و حدیث در مورد اطاعت از امر فرمانده را می خواهم؟

آیه 247سوره بقره که در مورد فرماندهی طالوت و داوود –ع- است از جمله آیاتی است که بر لزوم اطاعت از فرمانده دلالت دارد . در این آیه برخی معیارها و ملاک های فرماندهی بیان شده است .
در روایتی از امیرالمومنین- ع - آمده است :آفه الجند مخالفه القاده ;{تصنیف غررالحکم, ح 7674},یعنی آفت لشکر و سپاه مخالفت کردن با فرمانده و اطاعت نکردن از او است . در روایتی دیگر از آن حضرت آمده است : اطع من فوقک یطعک من دونک یعنی از ما فوقت اطاعت کن تا زیر دستت از تو اطاعت کند .{عیون الحکم و المواعظ، اللیثی الواسطی ، ص 86}
پس از فتح مکه پیامبر اسلام –ص- با وجود مشایخ و بزرگان عرب عتاب بن اسید را که بیش از 21 سال نداشت به فرماند اری مکه انتخاب کرد و چون قدرت اداره را در این جوان می دید به اعتراض دیگران توجه ننمود . همچنین رسول خدا در واپسین روز های عمر خود لشکر عظیمی را برای جنگ با روم آماده کرد و با وجود شخصیت های با سابقه از مهاجر و انصار در میان لشکر ، آن حضرت اسامه بن زید را که هجده سال داشت به فرماندهی منصوب کرد و از همه افسران و سربازان خواست تا از فرمانده لایق و شایسته خود پیروی کنند .
{ر.ک : نگرشی بر مدیریت اسلامی ، سید رضا تقوی دامغانی ، چاپ دوم ، ص 14 (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 55/200943)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین