اعلام منابع جهت بررسی موضوع حقیقت امر بین الامرین از منظر قرآن و روایات؟ 1- اصول کافی، ج 1، باب الجبر و القدر و الامر بین الامرین 2. توحید شیخ صدوق، باب نفی الجبر و التوفیض 3. بحارالانوار، ج 5، ابواب العدل، باب 1 4. میزان الحکمه، ری شهری، رجوع شود به واژه جبر 5. تفسیر المیزان (عربی)، علامه طباطبائی، ج 1، ص 93 الی 110، و ج 11، ص 36 و 37 6. تفسیر نمونه، ج 1 7. آشنایی با قرآن، شهید مطهری، ج 3 8. لب الاثر فی الجبر و القدر، جعفر سبحانی 9. تنبیهات حول المبداء و المعاد، میزرا حسن علی مروارید. 10. براهین اصول المعارف الالهیه و العقائد الحقه للامامیه، ابوطالب تجلیل 11. انسان و سرنوشت، استاد شهید مطهری 12. جبر و اختیار، علامه محمدتقی جعفری 13. جبر و اختیار، استاد جعفر سبحانی 14. رسائل توحید، علامه طباطبائی 15. طلب و اراده، امام خمینی 16. آموزش عقاید، مصباح یزدی 17. معارف قرآن (بخش دوم)، مصباح یزدی 18. بدایه المعارف، شیخ محمدرضا مظفر، با شرح سید محسن خزاری
اعلام منابع جهت بررسی موضوع حقیقت امر بین الامرین از منظر قرآن و روایات؟
1- اصول کافی، ج 1، باب الجبر و القدر و الامر بین الامرین
2. توحید شیخ صدوق، باب نفی الجبر و التوفیض
3. بحارالانوار، ج 5، ابواب العدل، باب 1
4. میزان الحکمه، ری شهری، رجوع شود به واژه جبر
5. تفسیر المیزان (عربی)، علامه طباطبائی، ج 1، ص 93 الی 110، و ج 11، ص 36 و 37
6. تفسیر نمونه، ج 1
7. آشنایی با قرآن، شهید مطهری، ج 3
8. لب الاثر فی الجبر و القدر، جعفر سبحانی
9. تنبیهات حول المبداء و المعاد، میزرا حسن علی مروارید.
10. براهین اصول المعارف الالهیه و العقائد الحقه للامامیه، ابوطالب تجلیل
11. انسان و سرنوشت، استاد شهید مطهری
12. جبر و اختیار، علامه محمدتقی جعفری
13. جبر و اختیار، استاد جعفر سبحانی
14. رسائل توحید، علامه طباطبائی
15. طلب و اراده، امام خمینی
16. آموزش عقاید، مصباح یزدی
17. معارف قرآن (بخش دوم)، مصباح یزدی
18. بدایه المعارف، شیخ محمدرضا مظفر، با شرح سید محسن خزاری
- [سایر] آیا حدیث لوح با سند صحیح در منابع شیعه آمده است؟ با بررسی سندی.
- [سایر] فلسفه امامت را از دیدگاه قرآن و حدیث بررسی کنید؟
- [سایر] همجنس بازی و پیامد های آن را از منظر قرآن و حدیث بیان نمایید.
- [سایر] به صورت مختصر حیات الهی (صفت حی) از منظر قرآن و حدیث را تبیین فرمایید؟
- [سایر] شادی ، نشاط و تفریح را از منظر قرآن و روایات به طور کامل توضیح دهید.
- [سایر] حدیث از امام حسن ع با موضوع قرآن بیان کنید؟
- [سایر] حادثه ضربت خوردن حضرت فاطمه سلام الله را کاملا با ذکر منابع دقیق بررسی کنید؟
- [سایر] تجربه دینی چیست؟ مهمترین دیدگاهها دربارة حقیقت و چیستی آن را بررسی نمایید؟
- [سایر] آیات قرآن و حدیث در مورد اطاعت از امر فرمانده را می خواهم؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا خطبه بدون نقطه امام علی (علیه السلام) حقیقت دارد؟ منابع آن کدام است؟
- [آیت الله نوری همدانی] همانطور که استعمال ظرف طلا و نقره و ساختن و خریدن و فروختن و نگاه داشتن و هر گونه استفاده از آ ن و اجرت برای ساختن و اصلاح آن حرام است ، ساختن اشیائی از قبیل تخت و زین اسب ولوح وامثال آن از طلا و نقره، هر چند که ظرف نیست نیز حرام است و راکد نگهداشتن این قبیل منابع ثروت جائز نیست واسراف است وآنچه که در روایات حکم به جواز آن شده است ، ساختن و استعمال اشیائی است که حقیر یا تابع چیز دیگری مانند حلقة شمشیر وقاب قرآن است .
- [آیت الله مظاهری] اگر پدر و مادر کافر یا گناهکار باشند، فرزند نباید پیروی در کفر آنها یا گناه آنها داشته باشد، بلکه اگر میتواند باید با لطف و مهربانی و با تسلّط بر اعصاب و صبر بر تندی آنها نهی از منکر کند، و اگر نهی از منکر اثر نداشت و یا نهی از منکر موجب غضب و تندی آنها شد، نهی از منکر لازم نیست و واجب است از نظر قرآن شریف، رفتار اولاد با آنها کریمانه و با تلطّف و مهربانی باشد: (وَ صاحِبْهُما فِی الدُّنْیا مَعْرُوفا)[2] (و در دنیا به خوبی با پدر و مادر معاشرت کنید.) صفحه 411
- [آیت الله اردبیلی] دادن قرآن به دست کفار و اهل کتاب به امید هدایت آنان و به منظور مطالعه و بررسی و درک آیات آن، در صورتی که در معرض نجس شدن و هتک و اهانت نباشد و واقعا بخواهند از آن استفاده کنند، مانعی ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] سلام کردن از مستحبات مؤکد است و در قرآن مجید و روایات اسلامی روی آن تأکید فراوان شده است و سزاوار است که سواره به پیاده و ایستاده به نشسته و کوچکتر به بزرگتر سلام کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] امر به معروف و نهی از منکر بر تمام افراد عاقل و بالغ با شرایط زیر واجب است: 1 کسی که می خواهد امر و نهی کند باید یقین داشته باشد که طرف مقابل مشغول انجام حرام یا ترک واجبی است. 2 احتمال دهد که امر و نهی او اثردارد، خواه اثر فوری داشته باشد یا غیر فوری، کامل یا ناقص، بنابراین اگر بداند هیچ اثر نمی کند واجب نیست. 3 در امر و نهی او مفسده و ضرری نباشد، پس اگر بداند یا خوف این باشد که امر یا نهی او، ضرر جانی یا عرضی و آبرویی یا مالی قابل توجه نسبت به او یا بعضی از مؤمنین می رساند واجب نیست، ولی اگر معروف و منکر از اموری باشد که شارع مقدس اسلام اهمیت زیادی به آن می دهد (مانند حفظ اسلام و قرآن و استقلال ممالک اسلامی، یا حفظ احکام ضروری اسلام)، باید اعتنا به ضرر نکند و با بذل جان و مال در حفظ آنها بکوشد.
- [آیت الله مظاهری] از گناهان بزرگ در اسلام تعییر و سرزنش است که قرآن شریف با کلمه (وَیْل) سرزنشکننده و غیبتکننده را تهدید فرموده است: (وَیْلٌ لِکُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَة)[1] (وای بر هر بدگویِ عیب جوی.) و آن اقسامی دارد: الف) سرزنش بهواسطه عیبی که در او نیست؛ و این صورت علاوه بر اینکه گناه سرزنش را دارد، گناه تهمت را نیز دارد. ب) سرزنش بهواسطه عیبی که در او میباشد و این صورت همان (لمزه) قرآن است که با کلمه ویل، سرزنشکننده را تهدید کرده است. ج) سرزنش که با ضمیمه استهزا یا اهانت و یا فحش باشد؛ و این صورت علاوه بر اینکه حرام است، گناه آن ضمیمه را نیز دارد، و ممکن است سرزنش بهواسطه ضمائمی که دارد، گناهان فراوانی داشته باشد. د) سرزنش کسی بهخاطر معصیت، و آن سرزنش نیز حرام است، مگر اینکه از باب نهی از منکر باشد، و در نهی از منکر و یا امر به معروف، چارهای جز تعییر و سرزنش نداشته باشد.
- [آیت الله اردبیلی] قرض دادن از کارهای مستحبی است که در آیات قرآن و روایات درباره آن زیاد سفارش شده است. از پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم روایت شده است که: (هر کس به برادر مسلمان خود قرض بدهد مال او زیاد میشود و ملائکه بر او رحمت میفرستند و اگر با بدهکار خود مدارا کند، بدون حساب و به سرعت از صراط میگذرد و کسی که برادر مسلمانش از او قرض بخواهد و ندهد، بهشت بر او حرام میشود.)(1)
- [آیت الله وحید خراسانی] قرض دادن به مسلمان مخصوصا به مومنین از کارهای مستحب است و در قران مجید به ان امر شده و قرض دادن به مومن قرض دادن به خدا شمرده شده و وعده مغفرت به قرض دهنده داده شده و در اخبار راجع به ان سفارش شده است و از پیغمبر اکرم صلی الله علیه واله وسلم روایت شده که کسی که به برادر مسلمان خود قرض بدهد برای او به هر درهمی که قرض داده به وزن کوه احد از کوههای رضوی و طور سیناء حسنات است و اگر با او در طلب قرض مدارا کند بر صراط مانند برق بدون حساب و عذاب می گذرد و کسی که برادر مسلمان به او شکایت کند و قرض ندهد خداوندعزوجل بهشت را بر او حرام می کند و از حضرت صادق علیه السلام روایت شده که اگر قرض بدهم برای من محبوب تر است از ان که به مانند ان صدقه بدهم
- [آیت الله بهجت] بنابر احتیاط واجب مسجد را به طلا نباید زینت نمایند و همچنین نباید صورت چیزی را نقاشی کنند و بکشند، مخصوصاً چیزهایی که مثل انسان و حیوان روح دارد، که در غیر مسجد هم اشکال دارد، و احتمال دارد نماز خواندن در این مساجد هم مکروه باشد؛ ولی نوشتن قرآن و احادیث صحیحه در مسجد مانعی ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] نماز جمعه در صورت فراهم بودن شرایط آن، یک واجب تخییری است؛ یعنی نمازگزار میتواند در روزهای جمعه یکی از نمازهای ظهر و یا نماز جمعه را به جا بیاورد، اگرچه نماز جمعه افضل است و در قرآن و روایات در مورد آن بسیار سفارش شده است.