چرا بعضی از مراجع به صراحت از انقلاب دفاع نمی کنند و در رسانه ها پیام برای دفاع نمی دهند؟
چرا بعضی از مراجع به صراحت از انقلاب دفاع نمی کنند و در رسانه ها پیام برای دفاع نمی دهند؟ انقلاب اسلامی ایران که به رهبری روحانیت آگاه و در راس آن مراجع بزرگواری مانند امام (ره) به پیروزی رسید، بیانگر نقش بنیادی احکام اسلامی در جزء جزء ارکان آن بوده است. این نقش با حضور ولی فقیه عادل بر سکان رهبری نظام اسلامی، صورت واقعی تری به خود می گیرد. در کنار این امر، حمایت و دفاع علماء و مجتهدین طراز اول کشور از انقلاب و نظام اسلامی بیانگر این واقعیت است که انقلاب اسلامی به عنوان تنها حکومت مقتدر دنیا که بر اساس شرع مقدس و آموزه های علوی شکل گرفته، محسوب می گردد. این حمایت برجسته ناشی از یک حقیقت غیر قابل انکار است که علمای بزرگوار همواره بر اساس تعالیمی که در حوزه های علمیه کسب می نمایند، در اتخاذ مواضع سیاسی و اجتماعی خود، آموخته های دینی خود را دخیل می سازند. این تعالیم، همان مباحث فقهی است که مبانی و روش هایی را روشن می سازد که آنان مواضع خود را مبتنی و مطابق آنها قرار می دهند و جایی در این مباحث و مبانی ضدیت و تعارضی با انقلاب و تشکیل حکومت اسلامی دیده نمی شود، لذا همواره مراجع تقلید از انقلاب دفاع کرده اند و ما هنوز به موردی برنخوردیم که مرجعی را مخالف انقلاب ببینیم. هر چند که ممکن است برخی از علماء اختلاف نظرها و انتقاداتی داشته باشند. عدم ارسال پیام در رسانه ها نیز دلیلی بر دفاع نکردن آنها از انقلاب نیست زیرا بسیاری از مراجع هستند که از حضور در رسانه ها و مطبوعات و... اجتناب می کنند. ولی در عین حال مدافع انقلابند. برخی از مراجع هم ممکن است با توجه به پیچیدگی های امور سیاسی، آمادگی چنین اقداماتی را در خود نبینند و به طور مستقیم اظهار نظر جزیی نکنند، لذا کمتر در این گونه امور، دخالت مستقیم می نمایند. اما با همة این احوال هر گاه خطری متوجه اصل نظام شود همواره در صحنه حاضر شده و به یاری دین و حکومت اسلامی می شتابند. پس اکثریت قاطع مراجع تقلید با انقلاب موافقند و از آن دفاع می کنند. که این کار ممکن است با ارسال پیام از رسانه ها یا از راههای دیگر صورت پذیرد. معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر: 1. منشور روحانیت، پیام امام (ره) به مراجع و روحانیون. 2. نقش روحانیت شیعه در پیروزی انقلاب اسلامی، دکتر احمد نقیب زاده و وحید امانی، مرکز اسناد انقلاب. 3. مجموعة مقالات انقلاب اسلامی و ریشه های آن، ج اول، ص 243، مقالة نهاد مرجعیت در دوران نهضت و نظام، معاونت امور اساتید. منبع: مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات http://www.andisheqom.com
عنوان سوال:

چرا بعضی از مراجع به صراحت از انقلاب دفاع نمی کنند و در رسانه ها پیام برای دفاع نمی دهند؟


پاسخ:

چرا بعضی از مراجع به صراحت از انقلاب دفاع نمی کنند و در رسانه ها پیام برای دفاع نمی دهند؟

انقلاب اسلامی ایران که به رهبری روحانیت آگاه و در راس آن مراجع بزرگواری مانند امام (ره) به پیروزی رسید، بیانگر نقش بنیادی احکام اسلامی در جزء جزء ارکان آن بوده است. این نقش با حضور ولی فقیه عادل بر سکان رهبری نظام اسلامی، صورت واقعی تری به خود می گیرد. در کنار این امر، حمایت و دفاع علماء و مجتهدین طراز اول کشور از انقلاب و نظام اسلامی بیانگر این واقعیت است که انقلاب اسلامی به عنوان تنها حکومت مقتدر دنیا که بر اساس شرع مقدس و آموزه های علوی شکل گرفته، محسوب می گردد. این حمایت برجسته ناشی از یک حقیقت غیر قابل انکار است که علمای بزرگوار همواره بر اساس تعالیمی که در حوزه های علمیه کسب می نمایند، در اتخاذ مواضع سیاسی و اجتماعی خود، آموخته های دینی خود را دخیل می سازند. این تعالیم، همان مباحث فقهی است که مبانی و روش هایی را روشن می سازد که آنان مواضع خود را مبتنی و مطابق آنها قرار می دهند و جایی در این مباحث و مبانی ضدیت و تعارضی با انقلاب و تشکیل حکومت اسلامی دیده نمی شود، لذا همواره مراجع تقلید از انقلاب دفاع کرده اند و ما هنوز به موردی برنخوردیم که مرجعی را مخالف انقلاب ببینیم. هر چند که ممکن است برخی از علماء اختلاف نظرها و انتقاداتی داشته باشند.
عدم ارسال پیام در رسانه ها نیز دلیلی بر دفاع نکردن آنها از انقلاب نیست زیرا بسیاری از مراجع هستند که از حضور در رسانه ها و مطبوعات و... اجتناب می کنند. ولی در عین حال مدافع انقلابند.
برخی از مراجع هم ممکن است با توجه به پیچیدگی های امور سیاسی، آمادگی چنین اقداماتی را در خود نبینند و به طور مستقیم اظهار نظر جزیی نکنند، لذا کمتر در این گونه امور، دخالت مستقیم می نمایند. اما با همة این احوال هر گاه خطری متوجه اصل نظام شود همواره در صحنه حاضر شده و به یاری دین و حکومت اسلامی می شتابند. پس اکثریت قاطع مراجع تقلید با انقلاب موافقند و از آن دفاع می کنند. که این کار ممکن است با ارسال پیام از رسانه ها یا از راههای دیگر صورت پذیرد.
معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
1. منشور روحانیت، پیام امام (ره) به مراجع و روحانیون.
2. نقش روحانیت شیعه در پیروزی انقلاب اسلامی، دکتر احمد نقیب زاده و وحید امانی، مرکز اسناد انقلاب.
3. مجموعة مقالات انقلاب اسلامی و ریشه های آن، ج اول، ص 243، مقالة نهاد مرجعیت در دوران نهضت و نظام، معاونت امور اساتید.

منبع:
مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات
http://www.andisheqom.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین