عرفان سای بابا چگونه عرفانی است، در مورد آن توضیح دهید؟ در هند دو نفر با نام سای بابا داریم. یکی (سای بابا شیردی) که در سال 1835 در حیدرآباد هند در خانواده ای برهمن به دنیا آمد و در 1918 از دنیا رفت. او درویشی بود که تعالیمش را از کتاب های مقدس هندوها و اسلام می گرفت و هوادار چندانی در هند ندارد، گرچه کارهای خارق العاده ای چون شفای بیماران و دانستن زبان حیوانات را به او نسبت می دهند. نفر دوم، ( سوامی سانیا سای بابا) است که نماد یکی از فرقه های فعال و جذاب در داخل ایران است و از عرفان هندی و مخصوصاً بودا به شدت متأثر است. او در سال 1926 در جنوب هند به دنیا آمد. برای او معجزات فراوانی ذکر کرده اند که از جمله خلق و ایجاد اشیایی مثل انگشتر، قرار گرفتن میان زمین و هوا به طوری که یک متر از زمین بلند شده و در هوا معلق می ماند و ... . بیشتر کارهای او که لقب معجزه گرفته تردستی، شعبده بازی و جادوگری است. اخیراً یکی از شبکه های رسانه ای خارجی مچ او را گرفت و موجب رسوایی او شد. آن ها با دوربین های پیشرفته ولی مخفی به نزد او رفته و لحظه ظهور چند تا از به اصطلاح معجزات او را شکار کرده و در حرکت آهسته دوربین مشخص کردند که او با تردستی بعضی اشیا را از درون آستین یا جیب خود با سرعت شگرف بیرون می آورد و به دروغ مدعی می شود که آن ها را فی البداهه خلق نموده است و روشن است که ادعای ایجاد و خلق یعنی ادعای خدایی!!! 2-افکار و عقاید : برخی از اعتقادات او مختصراً این گونه است؛ تناسخ، اعتقاد به ویشنو از خدایان هندو، عشق به خدا، توجه به عالم درون، برابری مذاهب که یک اندیشه پلورالیستی است و ... . امروزه تعالیم سای بابا (و نیز اشو) پهنه وسیعی از نشر کتب و فضای اینترنت را به خود اختصاص داده و در کشور ما نیز مخصوصاً در تهران، تبلیغات وسیعی در مورد او صورت می گیرد، به گونه ای که سودای دیدار با او را در ذهن بسیاری از جوانان کم اطلاع ولی پرشور می پروراند. تا جایی که در محل زندگی سای بابا در هند، شما روزانه صدها نفر جوان ایرانی را می بینید که برای دیدار او به هند رفته اند. از آن جا که در طریقه و سلوک او فساد و فحشا به کرّات دیده شده و علیه او شکایات فراوانی نیز شده است، ولی دولت هند هیچ اقدامی در خصوص او نمی کند، می توان به خوبی دریافت که دولت هند به او به عنوان یک جاذبه گردشگری جذاب نگاه می-کند و بهره فراوان نیز می برد. 3-اشکالات و نقدها: 1- ادعای خدایی کردن، همان گونه که در بحث شعبده بازی و تردستی او نقل شده است. 2- ترویج فساد و فحشا و خلاف عفت و اخلاق؛ 3- افکار و عقاید خرافی و باطل. منبع: سانیا سای بابا، تعلیمات سانیا سای بابا (تعلیمات معنوی- 6)، ترجمهرؤیا مصباحی مقدم، ص 17.
عرفان سای بابا چگونه عرفانی است، در مورد آن توضیح دهید؟
در هند دو نفر با نام سای بابا داریم. یکی (سای بابا شیردی) که در سال 1835 در حیدرآباد هند در خانواده ای برهمن به دنیا آمد و در 1918 از دنیا رفت. او درویشی بود که تعالیمش را از کتاب های مقدس هندوها و اسلام می گرفت و هوادار چندانی در هند ندارد، گرچه کارهای خارق العاده ای چون شفای بیماران و دانستن زبان حیوانات را به او نسبت می دهند.
نفر دوم، ( سوامی سانیا سای بابا) است که نماد یکی از فرقه های فعال و جذاب در داخل ایران است و از عرفان هندی و مخصوصاً بودا به شدت متأثر است. او در سال 1926 در جنوب هند به دنیا آمد. برای او معجزات فراوانی ذکر کرده اند که از جمله خلق و ایجاد اشیایی مثل انگشتر، قرار گرفتن میان زمین و هوا به طوری که یک متر از زمین بلند شده و در هوا معلق می ماند و ... .
بیشتر کارهای او که لقب معجزه گرفته تردستی، شعبده بازی و جادوگری است. اخیراً یکی از شبکه های رسانه ای خارجی مچ او را گرفت و موجب رسوایی او شد. آن ها با دوربین های پیشرفته ولی مخفی به نزد او رفته و لحظه ظهور چند تا از به اصطلاح معجزات او را شکار کرده و در حرکت آهسته دوربین مشخص کردند که او با تردستی بعضی اشیا را از درون آستین یا جیب خود با سرعت شگرف بیرون می آورد و به دروغ مدعی می شود که آن ها را فی البداهه خلق نموده است و روشن است که ادعای ایجاد و خلق یعنی ادعای خدایی!!!
2-افکار و عقاید :
برخی از اعتقادات او مختصراً این گونه است؛ تناسخ، اعتقاد به ویشنو از خدایان هندو، عشق به خدا، توجه به عالم درون، برابری مذاهب که یک اندیشه پلورالیستی است و ... . امروزه تعالیم سای بابا (و نیز اشو) پهنه وسیعی از نشر کتب و فضای اینترنت را به خود اختصاص داده و در کشور ما نیز مخصوصاً در تهران، تبلیغات وسیعی در مورد او صورت می گیرد، به گونه ای که سودای دیدار با او را در ذهن بسیاری از جوانان کم اطلاع ولی پرشور می پروراند. تا جایی که در محل زندگی سای بابا در هند، شما روزانه صدها نفر جوان ایرانی را می بینید که برای دیدار او به هند رفته اند. از آن جا که در طریقه و سلوک او فساد و فحشا به کرّات دیده شده و علیه او شکایات فراوانی نیز شده است، ولی دولت هند هیچ اقدامی در خصوص او نمی کند، می توان به خوبی دریافت که دولت هند به او به عنوان یک جاذبه گردشگری جذاب نگاه می-کند و بهره فراوان نیز می برد.
3-اشکالات و نقدها:
1- ادعای خدایی کردن، همان گونه که در بحث شعبده بازی و تردستی او نقل شده است.
2- ترویج فساد و فحشا و خلاف عفت و اخلاق؛ 3- افکار و عقاید خرافی و باطل.
منبع:
سانیا سای بابا، تعلیمات سانیا سای بابا (تعلیمات معنوی- 6)، ترجمهرؤیا مصباحی مقدم، ص 17.
- [سایر] عرفان اشو را چگونه عرفانی است، در مورد عرفان اُشو توضیح دهید؟
- [سایر] عرفان اِکِنکار چگونه عرفانی است، در مورد آن توضیح دهید؟
- [سایر] بین عرفان تشیع و دیگر مکتبهای عرفانی و تصوف اعم از مسلمان و غیر مسلمان چه فرق اساسی وجود دارد؟
- [سایر] بازار روش های عرفانی داغ است، خیلی از کلاس های عرفانی سخن از عرفان اسلامی می گویند، از کجا می شود فهمید که روش های آن ها درست است؟
- [سایر] آیا عارف شدن به معنای واقعی کلمه (مثل امام خمینی) نیاز به آموزش دارد یا نه؟ تا آنجا که میدانیم امام دروس عرفانی در حوزه داشته اند؛ حال اگر عرفان علم مربوطه را میخواهد، چگونه میتوانیم آن علم را بیاموزیم؟
- [سایر] فرق عرفان نظری و عرفان عملی چیست؟
- [سایر] معنای عرفانی آب حیات چیست؟
- [سایر] فرق عرفان نظری و عرفان عملی چیست؟
- [سایر] بین عرفان شرقی و عرفان اسلامی چه فرقی است؟
- [سایر] شبهه: عرفان شیعی ریشه در عرفان هندی دارد.