حکم فردی که از دین صبیان باشد چیست؟ آیاآنها نجس هستند. طبق نظر مقام معظم رهبری صابئین پیروان حضرت یحیی بوده و پاک هستند. صابئین به پیروان حضرت یحیی یا ابراهیم گفته می شود که یک دین آسمانی است و پیروان آن متشکل از صابئان یکتاپرست و صابئان مشرک هستند. مشرکان آنها به ستارگان و خورشید و قمر و احترام می گذاشتند و موحدین آنها نماز و روزه انجام می دادند، کعبه را محترم می شمارند و حج را به جا می آورند، مردار، خون، گوشت خوک و ازدواج با محارم را همچون مسلمانان حرام می دانستند و در هر صورت زمان دین آنها سپری شده و باید به دین کاملتری که بعداً آمده ایمان می آوردند، که متأسفانه گروهی از آنها از این امر سرپیچی نمودند و صابئین این زمان از آن گروهند کلمه صابئین سه بار در قرآن به کار رفته است (بقره، آیه 62- مائده، آیه 69- حج، آیه 17 (. از مجموع آیات چنین برمیآید که صابئین از اهل کتاب و دارای دین آسمانی هستند. برای توضیح بیشتر ر. ک: 1- بررسی عقاید و ادیان، مصطفی نورانی 2- مذاهب و ادیان، آل اسحاق 3- تاریخ ادیان و مذاهب جهان تا قرن 20، مبلغی آبادی
حکم فردی که از دین صبیان باشد چیست؟ آیاآنها نجس هستند.
طبق نظر مقام معظم رهبری صابئین پیروان حضرت یحیی بوده و پاک هستند. صابئین به پیروان حضرت یحیی یا ابراهیم گفته می شود که یک دین آسمانی است و پیروان آن متشکل از صابئان یکتاپرست و صابئان مشرک هستند. مشرکان آنها به ستارگان و خورشید و قمر و احترام می گذاشتند و موحدین آنها نماز و روزه انجام می دادند، کعبه را محترم می شمارند و حج را به جا می آورند، مردار، خون، گوشت خوک و ازدواج با محارم را همچون مسلمانان حرام می دانستند و در هر صورت زمان دین آنها سپری شده و باید به دین کاملتری که بعداً آمده ایمان می آوردند، که متأسفانه گروهی از آنها از این امر سرپیچی نمودند و صابئین این زمان از آن گروهند کلمه صابئین سه بار در قرآن به کار رفته است (بقره، آیه 62- مائده، آیه 69- حج، آیه 17 (. از مجموع آیات چنین برمیآید که صابئین از اهل کتاب و دارای دین آسمانی هستند. برای توضیح بیشتر ر. ک: 1- بررسی عقاید و ادیان، مصطفی نورانی 2- مذاهب و ادیان، آل اسحاق 3- تاریخ ادیان و مذاهب جهان تا قرن 20، مبلغی آبادی
- [سایر] برای جلوگیری از ابتلای نوزاد به ام صبیان چه باید کرد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا دعای "ام صبیان" سند معتبری دارد؟
- [سایر] برای جلوگیری از ابتلای نوزاد به ام صبیان چه باید کرد؟
- [سایر] نقش دین در زندگی فردی و اجتماعی را تبیین کنید؟
- [سایر] دین فردی که در کودکی و بدون تحقیق آن را پذیرفته است چقدر ارزش دارد؟
- [سایر] اگر دین، امری فردی تلقی شود و حکومت، امری اجتماعی، آیا در این فرض حکومت دینی قابل تصور است؟
- [آیت الله سبحانی] شراکت و همکاری با فردی که به احکام دین مثل نماز عمل نمی کند چه حکمی دارد؟
- [آیت الله جوادی آملی] اگر فردی به حلال جنب شده باشد و عرق کند، لباسهایش نجس میشود یا نه؟
- [آیت الله جوادی آملی] اگر فردی به حلال جنب شده باشد و عرق کند، لباسهایش نجس میشود یا نه؟
- [سایر] فردی گاوپرست، شفاعت خود را به گاو ربط میدهد . پس نمیتوان این مسأله را به دین ربط داد یعنی بیشتر علمی است تا دینی . راهنمایی بفرمایید .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کافر یعنی کسی که منکر خدا است یا برای خدا شریک قرار می دهد، یا رسالت حضرت خاتم الانبیاء محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله را قبول ندارد، نجس است. و نیز کسی که یکی از ضروریات دین مبین اسلام را منکر شود، چنان چه بداند آن چیز ضروری دین است، نجس می باشد، و اگر نداند احتیاطاً باید از او اجتناب کرد. و نیز کافر کتابی بنابر قول مشهور نجس است و احتیاط واجب رعایت این قول است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مشرک یعنی افرادی که خدایی غیر از خدای یگانه را بپرستند (بت پرست) یا برای خدا شریک قائل باشند و دو یا چند خدا را بپرستند، نجس می باشند ولی کسانی که وحدت خدای سبحان را قبول دارند و یکی از پیامبران الهی را قبول داشته باشند (یهودیان، مسیحیان، زرتشتیان و صابئیان) پاک می باشند. و اهل کتاب اگر به واسطه تحریف در دین خود مشرک شده باشند حکم سایر مشرکین را دارند و نجس می باشند و همچنین کسانی که بی دین بوده و هیچ خدایی را قبول ندارند نجس می باشند. ناصبی ها نیز که دشمن ائمه اطهار(علیهم السلام) هستند نجس می باشند. خوارج و نیز مسلمانانی که مشرک شده باشند و حضرت علی(علیه السلام) را خدا بدانند یا یکی از ضروریات دین را انکار کنند به نحوی که به انکار خدا و رسول خدا برگردد نجس می باشند.
- [آیت الله بروجردی] کافر یعنی؛ کسی که منکر خدا است، یا برای خدا شریک قرار میدهد، یا پیغمبری حضرت خاتم الانبیاء محمّد بن عبدالله (ص) را قبول ندارد، نجس است و نیز کسی که ضروری دین (یعنی چیزی را که مثل نماز و روزهی مسلمانان جزءِ دین اسلام میدانند) منکر شود، چنانچه بداند آن چیز ضروری دین است، نجس میباشد و اگر نداند احتیاطاً باید از او اجتناب کرد.
- [آیت الله علوی گرگانی] کافر یعنی کسی که غیر معترف به خدا است، یا برای خدا شریک قرار میدهد، یا پیغمبری حضرت خاتم الانبیأ محمّد بن عبدا& را قبول ندارد، نجس است و نیز کسی که ضروری دین یعنی چیزی را که مثل نماز وروزه مسلمانان جز دین اسلام میداند منکر شود، چنانچه بداند آن چیز ضروری دین است نجس میباشد، و اگر نداند احتیاطاً باید از او اجتناب کرد.
- [آیت الله سبحانی] اگر بداند یکی از دو ظرف یا دو لباسی که از هر دوی آنها استفاده می کند نجس شده و نداند کدام است، باید از هر دو اجتناب کند ولی اگر بداند یا لباس او یا لباس فردی دیگر نجس شده است در این صورت اجتناب از لباس خود لازم نیست.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اعانت ظلمه و کسانی که با دین و احکام دین، ضدیت و معاندت دارند، تجاوز به حریم دین و حرام است.
- [امام خمینی] کافر یعنی کسی که منکر خدا است، یا برای خدا شریک قرار می دهد، یا پیغمبری حضرت خاتم الانبیا محمد ابن عبدالله صلی الله علیه و آله و سلم را قبول ندارد، نجس است، و همچنین است اگر در یکی از اینها شک داشته باشد. و نیز کسی که ضروری دین یعنی چیزی را که مثل نماز و روزه، مسلمانان جزو دین اسلام می دانند منکر شود، چنانچه بداند آن چیز ضروری دین است و انکار آن چیز برگردد به انکار خدا یا توحید یا نبوت، نجس می باشد. و اگر نداند، احتیاطا بایداز او اجتناب کرد، گرچه لازم نیست.
- [آیت الله اردبیلی] کافر (یعنی کسی که منکر خدا است و یا برای خدا شریک قرار میدهد یا پیامبری حضرت خاتم الانبیاء محمد بن عبداللّه صلیاللهعلیهوآلهوسلم را قبول ندارد و همچنین کسی که در یکی از اینها شک داشته باشد) نجس است ولی بنابر اقوی اهل کتاب (یهودیان، مسیحیان و زرتشتیان) پاک هستند؛ و کسی که ضروری دین (یعنی چیزی مثل نماز و روزه که مسلمانان جزء دین اسلام میدانند) را منکر شود، چنانچه بداند آن چیز ضروری دین است و انکار آن چیز به انکار خدا، توحید یا نبوت بازگشت داشته باشد، کافر ونجس میباشد و در غیر این صورت نجس نیست.
- [آیت الله سبحانی] فردی که به حد تکلیف رسیده ولی معترف به وجود خدا و یا وحدانیّت و یا نبوت پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) یا معاد(روز قیامت) نباشد بنابر احتیاط واجب نجس است. و همچنین اگر کسی یکی از احکام ضروری اسلام (مانند وجوب نماز و روزه و حج) را انکار کند و در نظر او ملازم با انکار یکی از امور یادشده باشد، نیز نجس می باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اعانت ظلمه و کسانی که با دین و احکام دین، ضدیت و معاندت دارند و همراهی نمودن با آنها در ظلم و ستم، تجاوز به حریم دین و حرام است.