حجاب زنان در دین یهود به چه صورت است؟ از تاریخ استفاده می شود که در میان قوم یهود حجاب وجود داشته و حتی از آنچه در قانون اسلام آمده سختتر بوده است، فقط در جاهلیت عرب و در میان مشرکین حجاب وجود نداشته است. (مجموعه آثار شهید مطهری، جلد 19،صفحه 385) اما دلیل ما بر وجود حجاب در میان این اقوام گواه تاریخ و کتب مقدس آنان به این موضوع است که به چند نمونه اشاره می شود: ویل دورانت در صفحه 30 جلد 12 تاریخ تمدن (ترجمه فارسی) راجع به قوم یهود و قانون تلمود می نویسد: اگر زنی به نقض قانون یهود می پرداخت چنانکه مثلا بی آنکه چیزی بر سر داشت به میان مردم می رفت و ... در آن صورت مرد حق داشت بدون پرداخت مهریه او را طلاق دهد. تورات و انجیل فعلی که به دست بعضی از شاگردان حضرت موسی و عیسی علیهما السّلام نوشته شده نیز بر موضوع پاکدامنی و حجاب زن تأکید نموده است. تورات دربارة رِفْقه (دختر بتوئیل) که با نامحرم برخورد می کند چنین می گوید: رِفْقه چشمان خود را بلند کرده، اسحاق را دید و از شتر خود فرود آمد. و از خادم پرسید: این مرد کیست که در صحرا به استقبال ما می آید؟ خادم گفت: آقای من است. پس بُرْقعْ (نقاب) خود را گرفته، خود را پوشاند.( تورات، ناشر انجمن کتاب مقدس ایران، سفر پیدایش، باب24، فقره 64 و 65، چاپ دوم در ایران، 1987) با توجه به مطالبی که عرض شد به این نتیجه رسیدیم که قانون حجاب در میان یهودیان و دیگر ادیان حتی قبل از ظهور اسلام هم وجود داشته، لذا می توان گفت با ظهور اسلام و واجب شدن حجاب به وسیله آیات حجاب، این موضوع چندان از نظر آنان امر عجیبی نبوده است زیرا آنان از قبل تا حدودی با این مسئله البته با شرائط دینی خود و به شکلی دیگر آگاه بوده اند.
حجاب زنان در دین یهود به چه صورت است؟
از تاریخ استفاده می شود که در میان قوم یهود حجاب وجود داشته و حتی از آنچه در قانون اسلام آمده سختتر بوده است، فقط در جاهلیت عرب و در میان مشرکین حجاب وجود نداشته است. (مجموعه آثار شهید مطهری، جلد 19،صفحه 385) اما دلیل ما بر وجود حجاب در میان این اقوام گواه تاریخ و کتب مقدس آنان به این موضوع است که به چند نمونه اشاره می شود: ویل دورانت در صفحه 30 جلد 12 تاریخ تمدن (ترجمه فارسی) راجع به قوم یهود و قانون تلمود می نویسد: اگر زنی به نقض قانون یهود می پرداخت چنانکه مثلا بی آنکه چیزی بر سر داشت به میان مردم می رفت و ... در آن صورت مرد حق داشت بدون پرداخت مهریه او را طلاق دهد. تورات و انجیل فعلی که به دست بعضی از شاگردان حضرت موسی و عیسی علیهما السّلام نوشته شده نیز بر موضوع پاکدامنی و حجاب زن تأکید نموده است. تورات دربارة رِفْقه (دختر بتوئیل) که با نامحرم برخورد می کند چنین می گوید: رِفْقه چشمان خود را بلند کرده، اسحاق را دید و از شتر خود فرود آمد. و از خادم پرسید: این مرد کیست که در صحرا به استقبال ما می آید؟ خادم گفت: آقای من است. پس بُرْقعْ (نقاب) خود را گرفته، خود را پوشاند.( تورات، ناشر انجمن کتاب مقدس ایران، سفر پیدایش، باب24، فقره 64 و 65، چاپ دوم در ایران، 1987) با توجه به مطالبی که عرض شد به این نتیجه رسیدیم که قانون حجاب در میان یهودیان و دیگر ادیان حتی قبل از ظهور اسلام هم وجود داشته، لذا می توان گفت با ظهور اسلام و واجب شدن حجاب به وسیله آیات حجاب، این موضوع چندان از نظر آنان امر عجیبی نبوده است زیرا آنان از قبل تا حدودی با این مسئله البته با شرائط دینی خود و به شکلی دیگر آگاه بوده اند.
- [سایر] آیا دین یهود احکامی در مورد حجاب دارد؟
- [سایر] دیدگاه قرآن در مورد دین یهود چیست؟
- [سایر] در دین یهود نماز وجود دارد؟
- [سایر] دیدگاه قرآن در مورد دین یهود چیست؟
- [سایر] آیا پیروان دین یهود پاک هستند؟
- [سایر] دین سامری چه دینی است و آیا منشعب از دین یهود و از ادیان آسمانی میباشد؟
- [سایر] درباره نماز و روزه در دین یهود توضیح دهید؟
- [سایر] معاد در دین یهود به چه صورت مطرح شده است؟
- [سایر] دربارة نماز و روزه در دین یهود توضیح دهید؟
- [سایر] بعد از حضرت موسی(ع) دین یهود چگونه منحرف شد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] زن مسلمان نمی تواند به عقد کافر درآید، همچنین مرد مسلمان نمی تواند بنابر احتیاط با زن کافر ازدواج دائم کند ولی ازدواج موقت با زنان اهل کتاب مانند یهود و نصاری مانعی ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] نگاه کردن بدون قصد لذّت و بدون این که بترسد به گناه بیفتد، به صورت، دست و موی زنان روستایی که معمولاً موی خود را نمیپوشانند یا به صورت، دست و موی زنان بدحجابی که عمدا مراعات حجاب شرعی را نمیکنند، هرچند خلاف احتیاط است، ولی ظاهرا اشکال ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اهل کتاب (یهود و نصاری و مجوس) پاک می باشند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر انسان بدون قصد لذّت به صورت و دستها و موی زنان اهل کتاب مثل یهود و نصاری بلکه هر زن کافری نگاه کند، در صورتی که نترسد که به حرام بیفتد اشکال ندارد و احتیاط واجب آن است که به دیگر اعضای آنان نگاه نکند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در جماعتی که مردان و زنان شرکت دارند اذان و اقامه نماز جماعت را باید مرد بگوید، ولی در جماعت زنان اذان و اقامه زنان کافی است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اعانت ظلمه و کسانی که با دین و احکام دین، ضدیت و معاندت دارند، تجاوز به حریم دین و حرام است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در صورتی که زنی مقید به حفظ حجاب شرعی است نگاه کردن به عکس بدون حجاب او اشکال دارد، مگر این که او را نشناسد و مفسده دیگری از نگاه کردن حاصل نشود.
- [آیت الله نوری همدانی] کافر ، یعنی کسی که منکر خدا است یا برای خدا شریک قرار می دهد یا رسالت حضرت خاتم الانبیاء ، محمّد بن عبدالله (صلی الله علیه و آله ) را قبول ندارد مگر اهل کتاب که درآخر مساله ذکر میشود و هخمچنین است اگر در یکی از اینها شک داشته باشد و نیز کسی که ضروری دین ، یعنی چیزی را که مسلمانان جزء دین اسلام می دانند منکر شود ، چنانچه بداند آن چیز ضروری دین است و انکار آن چیزبرگردد به انکار خدا ، یا توحید ، یا نبوت ، نجس می باشد و اگر ضروری دین بودن آن را نداند ، به طوری که انکار آن به انکار خدا یا توحید یا نبوت برنگردد ، بهتر آن است که از او اجتناب کنند . کفاری که مانند یهود و نصاری اهل کتاب می باشند و تا هنگامی که علم به ملاقات بدن آنها با یکی از نجاسات که ذکر شد و می شود حاصل نشده است ، اجتناب لازم نیست .
- [آیت الله اردبیلی] اگر زن شغلی داشته باشد و بخواهد کاری انجام دهد که در مقابل نامحرم مراعات حجاب برای او ممکن نباشد، باید آن را ترک کند و شغلی را انتخاب کند که بتواند حجاب شرعی را رعایت نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] برای زنها بهتر آن است که نماز را در خانه و اطاق اختصاصی خود بخوانند. ولی اگر نماز در مسجد به هر جهتی غیر از مسجد بودن فضیلت بر نماز در خانه را داشته باشد مثل این که در مسجد جماعت است یا حضور قلب بیشتری وجود دارد بهتر است زنان برای درک این فضیلت با حجاب کامل به مسجد بروند. و اگر راهی برای یادگرفتن احکام و مسائل اسلامی جز از طریق رفتن به مسجد وجود ندارد واجب است به مسجد بروند.