لطفا احکام کلی مربوط به فطریه، مانند شرایط و زمان پرداخت و مقدار زکات در سال 95 را بیان کنید. هم چنین آیا می شود چند زکات را به یک فقیر داد ؟ شرایط و مقدار فطریه زکات فطره بر تمام کسانی که قبل از غروب شب عید فطر (بالغ)، (عاقل) و غنی باشند واجب است؛ یعنی، باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند، برای هر نفر سه کیلو از خوراک مردم (مانند گندم، جو، خرما، کشمش، برنج، ذرت و یا مانند اینها) و یا پول یکی از آنها (بری سال 95 مبلغ 70000 ریال بری هر نفر) را به مستحق بدهد. زمان پرداخت فطریه اگر نماز عید فطر میخواند، بنابر احتیاط واجب باید پیش از نماز بدهد یا [کنار بگذارد] و اگر نماز عید نمیخواند، تا ظهر روز عید فطر مهلت دارد. جنس فطریه اگر از گندم، جو، خرما، برنج و مانند اینها داده شود، کفایت میکند و قوت غالب لازم نیست. مصرف زکات فطره مصرف فطریه همان مصرف زکات است؛ ولی احتیاط مستحب این است که به فقرای مؤمن داده شود. فقیر کسی است که مخارج سال خود و عیالاتش را ندارد و کسی که صنعت یا ملک یا سرمایهای دارد که می تواند مخارج سال خود را بگذراند فقیر نیست. دادن چند فطره به فقیر دادن چند فطره به یک فقیر اشکال ندارد. ولی طبق نظر مقام معظم رهبری، بنابر احتیاط واجب، نباید به یک فقیر بیشتر از مخارج سالش فطره بدهند.
لطفا احکام کلی مربوط به فطریه، مانند شرایط و زمان پرداخت و مقدار زکات در سال 95 را بیان کنید. هم چنین آیا می شود چند زکات را به یک فقیر داد ؟
لطفا احکام کلی مربوط به فطریه، مانند شرایط و زمان پرداخت و مقدار زکات در سال 95 را بیان کنید. هم چنین آیا می شود چند زکات را به یک فقیر داد ؟
شرایط و مقدار فطریه
زکات فطره بر تمام کسانی که قبل از غروب شب عید فطر (بالغ)، (عاقل) و غنی باشند واجب است؛ یعنی، باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند، برای هر نفر سه کیلو از خوراک مردم (مانند گندم، جو، خرما، کشمش، برنج، ذرت و یا مانند اینها) و یا پول یکی از آنها (بری سال 95 مبلغ 70000 ریال بری هر نفر) را به مستحق بدهد.
زمان پرداخت فطریه
اگر نماز عید فطر میخواند، بنابر احتیاط واجب باید پیش از نماز بدهد یا [کنار بگذارد] و اگر نماز عید نمیخواند، تا ظهر روز عید فطر مهلت دارد.
جنس فطریه
اگر از گندم، جو، خرما، برنج و مانند اینها داده شود، کفایت میکند و قوت غالب لازم نیست.
مصرف زکات فطره
مصرف فطریه همان مصرف زکات است؛ ولی احتیاط مستحب این است که به فقرای مؤمن داده شود.
فقیر کسی است که مخارج سال خود و عیالاتش را ندارد و کسی که صنعت یا ملک یا سرمایهای دارد که می تواند مخارج سال خود را بگذراند فقیر نیست.
دادن چند فطره به فقیر
دادن چند فطره به یک فقیر اشکال ندارد. ولی طبق نظر مقام معظم رهبری، بنابر احتیاط واجب، نباید به یک فقیر بیشتر از مخارج سالش فطره بدهند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] زمان پرداخت زکات فطره چه موقع است؟آیا میتوان برای رساندن به فقیر خاصی پرداخت زکات را به تأخیر انداخت؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] آیا جایز است زکات فطره را به فقیر فاسق یا تارک الصلاة پرداخت نمود؟
- [آیت الله مظاهری] آیا لازم است در مورد اینکه فقیر، شخص صالحی است یا نه تحقیق کرد تا بتوان زکات فطره را به او داد یا صرف فقیر بودن برای پرداخت فطریه به او کافی است؟
- [سایر] آیا با وجود فقیر در منطقهای که زندگی میکنیم، میتوان زکات فطره را به مسجد یا سایر موارد پرداخت کرد؟
- [آیت الله سبحانی] زکات فطره را کناری گذاشتیم ولی از پول دیگر به فقیر پرداخت کردیم آیا واجب است پول کنار گذاشته را دوباره به فقیر بدهیم؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا میتوان زکات و فطریه را به سادات فقیر داد یا خیر؟ در صورت مثبت بودن جواب، به چه صورت باید پرداخت شود؟
- [آیت الله نوری همدانی] با سلام آیا پدر می تواند به فرزند فقیر یا فرزند به پدر فقیر زکات فطره بدهد؟ آیا فقیر می تواند فطریه را خرج درمان نماید؟
- [آیت الله بهجت] آیا زکات فطره را می توان به کسانی که از طرف کمیته ی امداد امام خمینی رحمه اللّه در زمان برپایی نماز عید مشغول جمع آوری فطریه هستند پرداخت نمود یا این که باید خودمان به دست فقیر برسانیم؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا شرعا میتوان به فقیر معتادی که اگر فطریه بگیرد، در اعتیاد مصرف میکند، فطریه داد؟
- [سایر] عید فطر به چه معنا است؟ آیا عید فطر در ادیان گذشته هم بود؟ در مورد احکام و زکات فطریه آن اطلاعاتی بفرمایید.
- [آیت الله بروجردی] در زمان غائب بودن امام مستحب است بعد از نماز عید فطر و قربان دو خطبه بخوانند و بهتر است که در خطبة عید فطر احکام زکات فطره و در خطبة عید قربان احکام قربانی را بگویند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] در زمان غایب بودن امام علیهالسلام ، مستحب است بعد از نماز عید فطر و قربان، دو خطبه بخوانند و بهتر است که در خطبه عید فطر احکام زکات فطره و در خطبه عید قربان احکام قربانی را بگویند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] غنی کسی است که مخارج سال خود و عیالاتش را دارد، یا ازطریق کسب و کار به دست می آورد و اگر کسی چنین نباشد فقیر است، زکات فطره بر او واجب نیست و می تواند زکات فطره بگیرد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . در زمان غایب بودن امام علیه السلام مستحب است بعد از نماز عید فطر و قربان دو خطبه بخوانند. و بهتر آن است که در خطبه عید فطر احکام زکات فطره و در خطبه عید قربان احکام قربانی را بگویند.
- [آیت الله خوئی] در زمان غائب بودن امام (علیه السلام) مستحب است بعد از نماز عید فطر و قربان دو خطبه بخواند و بهتر است که در خطبه عید فطر احکام زکات فطره و در خطبة عید قربان احکام قربانی را بگویند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر پیش از غروب، بچه بالغ شود، یا دیوانه عاقل گردد یا فقیر غنی گردد، در صورتی که سایر شرایط واجب شدن فطره را دارا باشد، باید زکات فطره را بدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر پیش از مغرب یا مقارن آن بچه بالغ شود، یا دیوانه عاقل گردد، یا فقیر غنی شود، در صورتی که شرایط واجب شدن فطره را دارا باشد، باید زکات فطره را بدهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر پیش از غروب بچه بالغ شود، یا دیوانه عاقل گردد، یا فقیر غنی شود، در صورتی که شرایط واجب شدن فطره را دارا باشد، باید زکات فطره را بدهد.
- [آیت الله سبحانی] اگر پیش از غروب بچه بالغ شود، یا دیوانه عاقل گردد، یا فقیر غنی شود، در صورتی که شرایط واجب شدن فطره را دارا باشد، باید زکات فطره را بدهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر پیش از غروب بچه بالغ شود یا دیوانه عاقل گردد یا فقیر غنی شود در صورتی که شرایط واجب شدن فطره را دارا باشد باید زکات فطره را بدهد