پوشیدن لباس زنانه برای مردان و بالعکس چه حکمی دارد؟ آیات عظام امام و بهجت: بنابر احتیاط واجب، پوشیدن لباس مختص به جنس مخالف، جایز نیست. توضیحالمسائل مراجع، م846. آیات عظام تبریزی، خامنهای، صافی، فاضل و وحید: بنابر احتیاط واجب پوشیدن لباس مختص به جنس مخالف، در صورتی که آن را زیّ و پوشش خود قرار دهد، جایز نیست. وحید، توضیحالمسائل، م 852 ؛ خامنهای، اجوبة الاستفتاءات، س1372 ؛ صافی، جامعالاحکام، ج2، س1688 ؛ تبریزی، صراطالنجاة، ج3، س781 و فاضل، توضیحالمسائل مراجع، م 846. آیةاللَّه سیستانی: بنابر احتیاط واجب، پوشیدن لباس مختص به جنس مخالف، اگر او را به آن صورت در آورد، جایز نیست. همان، م 846. آیةاللَّه مکارم: پوشیدن لباس جنس مخالف، اگر مفسده خاصی بر آن مترتب نشود، اشکال ندارد. استفتاءات، ج1، س138. آیةاللَّه نوری: بنا بر احتیاط واجب، پوشیدن لباس مختص به جنس مخالف، جایز نیست ؛ مگر آنکه انگیزه عقلایی و مصلحت مهمتری در بین باشد. توضیحالمسائل، م 847. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 512/500016)
پوشیدن لباس زنانه برای مردان و بالعکس چه حکمی دارد؟
آیات عظام امام و بهجت: بنابر احتیاط واجب، پوشیدن لباس مختص به جنس مخالف، جایز نیست. توضیحالمسائل مراجع، م846.
آیات عظام تبریزی، خامنهای، صافی، فاضل و وحید: بنابر احتیاط واجب پوشیدن لباس مختص به جنس مخالف، در صورتی که آن را زیّ و پوشش خود قرار دهد، جایز نیست. وحید، توضیحالمسائل، م 852 ؛ خامنهای، اجوبة الاستفتاءات، س1372 ؛ صافی، جامعالاحکام، ج2، س1688 ؛ تبریزی، صراطالنجاة، ج3، س781 و فاضل، توضیحالمسائل مراجع، م 846.
آیةاللَّه سیستانی: بنابر احتیاط واجب، پوشیدن لباس مختص به جنس مخالف، اگر او را به آن صورت در آورد، جایز نیست. همان، م 846.
آیةاللَّه مکارم: پوشیدن لباس جنس مخالف، اگر مفسده خاصی بر آن مترتب نشود، اشکال ندارد. استفتاءات، ج1، س138.
آیةاللَّه نوری: بنا بر احتیاط واجب، پوشیدن لباس مختص به جنس مخالف، جایز نیست ؛ مگر آنکه انگیزه عقلایی و مصلحت مهمتری در بین باشد. توضیحالمسائل، م 847. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 512/500016)
- [آیت الله علوی گرگانی] پوشیدن لباس زنانه توسط مردان و بالعکس در مجامع عمومی و نیز در موارد خاصّی مثل تعزیه و نمایش چه صورتی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] پوشیدن لباس مختصّ زنان توسّط مردان و یا بالعکس در منزل چه حکمی دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] لطفاً بفرمایید پوشیدن لباس زنانه توسط مردان و برعکس برای بازیگری چه حکمی دارد؟
- [سایر] پوشیدن لباس زنانه به وسیله مردان و بر عکس، برای بازی در تئاتر و سینما چه حکمی دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] پوشیدن لباس زنانه توسط مردان و برعکس، برای بازی در تئاتر و سینما چه حکمی دارد؟ تقلید صدای مردان توسط زنان و برعکس چه حکمی دارد؟
- [سایر] آیا پوشیدن دمپایی زنان برای مردان و بالعکس اشکال دارد؟
- [آیت الله بهجت] آیا پوشیدن لباس زیر و دمپایی مردانه در منزل، برای زن و بالعکس جایز است؟
- [سایر] آیا پوشیدن لباس زیر زنانه برای مرد در مذهب اهل سنت حرام است یا نه؟
- [آیت الله سیستانی] حکم پوشیدن لباس مردانه توسط خانمها در تآتر در مجلس زنانه چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] طبق یکی از فرمایشات حضرت امام محمد باقر (ع) جایز نیست برای زنان که شبیه مردان شوند زیراکه رسول خدا لعنت کرد مردانی را که شبیه به زنان شوند و لعنت کرد زنانی را که شبیه مردان شوند در پوشیدن لباسها. با توجه به اینکه امروزه تمام شلوارهای زنانه از لحاظ مدل شبیه شلوارهای مردانه می باشد و اکثر پیراهنهای زنانه به صورت یقه مردانه هست 1- پوشیدن چنین لباسهائی از نظر شرعی چه حکمی دارد؟ و آیا شامل لعنت پیامبر می شود؟ 2- پوشیدن بلوز و شلوار برای زنان در منزل بدون دامن (که لباس راحتی محسوب می شود ) چه حکمی دارد؟ آیا شامل لعنت پیامبر می شود یا نه ؟
- [آیت الله سیستانی] پوشیدن لباس زنانه بر مردان ، و پوشیدن لباس مردانه بر زنان حرام نیست و نماز خواندن با آن باطل نیست . ولی بنابر احتیاط واجب جایز نیست مرد خود را به هیئت و زیّ زن در آورد ، و همچنین به عکس .
- [آیت الله اردبیلی] چنانچه پوشیدن لباس زنانه توسط مرد و یا لباس مردانه توسط زن موجب هتک و وهن آنها شود، باید از آن خودداری کنند.
- [آیت الله اردبیلی] چنانچه پوشیدن لباس زنانه برای مرد و یا لباس مردانه برای زن موجب وهن و هتک وی شود، باید از آن خودداری کند، ولی اگر با آن لباس نماز بخواند نمازش صحیح است.
- [آیت الله مظاهری] اگر مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه بپوشد در صورتی که زیّ و روش خود قرار دهد حرام است، بنابراین پوشیدن آن به طور موقّت نظیر تعزیهها و یا پوشیدن زن لباس مرد را برای دفع سرما مانعی ندارد و در هر صورت اگر با آن لباس نماز بخواند نماز صحیح است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] پوشیدن لباس طلاباف برای مردان حرام است و نماز با آن باطل است؛ ولی برای زنان در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] شرط پنجم پوشیدن لباس طلا باف برای مردان حرام است و نماز با آن باطل است؛ ولی برای زنان در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] شرط ششم لباس مرد نمازگزار بنا بر احتیاط حتی عرقچین و بند شلوار باید ابریشم خالص نباشد و در غیر نماز هم پوشیدن آن برای مردان حرام است.
- [آیت الله خوئی] (شرط پنجم) پوشیدن لباس طلاباف برای مردان حرام است و نماز با آن باطل است، ولی برای زنان در نماز در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
- [آیت الله سیستانی] شرط پنجم : پوشیدن لباس طلا باف برای مردان حرام ، و نماز با آن باطل است ، ولی برای زنان در نماز و غیر نماز اشکال ندارد .
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز خواندن با لباس طلا بافت برای مردان جایز نیست و نماز را باطل می کند، ولی برای زنان در صورتی که اسراف نباشد اشکالی ندارد، در غیر حال نماز نیز پوشیدن چنین لباسی برای مردان حرام است.