چرا اهل تسنن نسبت به اهل تشیع در برپا داشتن نماز سر وقت کوشاتر می باشند؟ این تصور شما خیلی با واقعیت انطباق ندارد. زیرا اینگونه نیست که همه شیعیان به نماز اول وقت بی اعتناء باشند و همه اهل سنت به نماز اول وقت اهمیت بدهند دلیل برداشت شما بر گرفته از چیزهای است که در محیط جغرافیای محل زندگی خود احساس کردهاید در حالیکه خیلی با واقعیت مطابقت ندارد دلیل تصور شما این است که در زمان رژیم گذشته به نماز اهمیت داده نمی شد در کل سعی می شده به جای تبلیغ عناصر دینی و فرهنگ اسلامی فرهنگ غربی و عناصر غیر اسلامی مورد توجه قرار گیرد . در آن دوره خواندن نماز و ......نشانه عقب ماندگی به حساب میآمد و طبیعی است که این تبلیغات میتواند تاثیرگذار و مخرب باشد و روح را از مردم بگیرد به همین دلیل در میان شیعیان به نماز اول وقت و اصلاً نماز کمتر اهمیت داده می شد ولی همین هم یک قاعده کلی نبود و در مناطق مختلف و افراد تفاوت زیادی داشت در حالیکه اهل سنت ساکن ایران کمتر در معرض این تهاجمات و تبلیغات غربی قرار داشتند و فرهنگ سنتی آنان به دلیل حاشیه ماندن در معرض تهاجم قرار نداشت و سالم باقی مانده از طرفی هم اقلیت های قومی و مذهبی در هر کشوری تلاش زیادی دارند تا تاثیر اکثریت قرار نگرفته و فرهنگ بوی خود را حفظ نمایند این دو عامل تاثیر زیادی در مسأله مورد توجه جنابعالی داشته است. امروزه شاهد هستیم که به برکت انقلاب اسلامی نماز دو رأس فرهنگ دینی و امور کشور قرار دارد و در تمام مراکز نماز اول وقت به جماعت اقامه میشود و با گذشت زمان اهمیت نماز اول وقت و ارزش آن در میان خیلی از مردم جامعه رسوخ کرده و همه به آن واقف خواهد شد . نکته مهم دیگر اینکه در تمام کشورهای دیگر شیعیان به فرهنگ دینی و نماز و ......ارزش زیادی قایل میباشند و بر عکس در برخی از کشورها اهل سنت نسبت به شیعیان به این مسایل کمتر اهمیت میدهند . البته کشورهای مختلف در این زمینه تفاوت های بسیاری دارند و انسان باید با دیدن همه کشورها دست به قضاوت بزند تا از حقیقت عدول نکرده باشد . به نقل از اداره پاسخگویی آستان قدس رضوی
چرا اهل تسنن نسبت به اهل تشیع در برپا داشتن نماز سر وقت کوشاتر می باشند؟
این تصور شما خیلی با واقعیت انطباق ندارد. زیرا اینگونه نیست که همه شیعیان به نماز اول وقت بی اعتناء باشند و همه اهل سنت به نماز اول وقت اهمیت بدهند دلیل برداشت شما بر گرفته از چیزهای است که در محیط جغرافیای محل زندگی خود احساس کردهاید در حالیکه خیلی با واقعیت مطابقت ندارد دلیل تصور شما این است که در زمان رژیم گذشته به نماز اهمیت داده نمی شد در کل سعی می شده به جای تبلیغ عناصر دینی و فرهنگ اسلامی فرهنگ غربی و عناصر غیر اسلامی مورد توجه قرار گیرد . در آن دوره خواندن نماز و ......نشانه عقب ماندگی به حساب میآمد و طبیعی است که این تبلیغات میتواند تاثیرگذار و مخرب باشد و روح را از مردم بگیرد به همین دلیل در میان شیعیان به نماز اول وقت و اصلاً نماز کمتر اهمیت داده می شد ولی همین هم یک قاعده کلی نبود و در مناطق مختلف و افراد تفاوت زیادی داشت در حالیکه اهل سنت ساکن ایران کمتر در معرض این تهاجمات و تبلیغات غربی قرار داشتند و فرهنگ سنتی آنان به دلیل حاشیه ماندن در معرض تهاجم قرار نداشت و سالم باقی مانده از طرفی هم اقلیت های قومی و مذهبی در هر کشوری تلاش زیادی دارند تا تاثیر اکثریت قرار نگرفته و فرهنگ بوی خود را حفظ نمایند این دو عامل تاثیر زیادی در مسأله مورد توجه جنابعالی داشته است. امروزه شاهد هستیم که به برکت انقلاب اسلامی نماز دو رأس فرهنگ دینی و امور کشور قرار دارد و در تمام مراکز نماز اول وقت به جماعت اقامه میشود و با گذشت زمان اهمیت نماز اول وقت و ارزش آن در میان خیلی از مردم جامعه رسوخ کرده و همه به آن واقف خواهد شد .
نکته مهم دیگر اینکه در تمام کشورهای دیگر شیعیان به فرهنگ دینی و نماز و ......ارزش زیادی قایل میباشند و بر عکس در برخی از کشورها اهل سنت نسبت به شیعیان به این مسایل کمتر اهمیت میدهند . البته کشورهای مختلف در این زمینه تفاوت های بسیاری دارند و انسان باید با دیدن همه کشورها دست به قضاوت بزند تا از حقیقت عدول نکرده باشد .
به نقل از اداره پاسخگویی آستان قدس رضوی
- [آیت الله اردبیلی] آیا در صورت نبودن روحانی شیعی، عالم سُنّی میتواند نماز میّت شیعه را بخواند و با نبودن عالم سُنّی، آیا عالم شیعی میتواند بر میّت سُنّی نماز بخواند یا خیر؟
- [سایر] چرا اهل سنت زودتر از شیعیان افطار می کنند ؟آیا وقت سحر و افطار شیعیان درست است یا اهل سنت؟
- [سایر] دیدگاه اهل سنت نسبت به امام زمان (عج) چیست؟ آیا تفاوتهایی بین نگاه شیعه و اهل سنت در اینباره وجود دارد؟
- [سایر] دیدگاه اهل سنت نسبت به امام زمان (عج) چیست؟ آیا تفاوت هایی بین نگاه شیعه و اهل سنت در این باره وجود دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] کدام یک از موارد زیر صحیح است؟ الف) شهادت اهل سنّت علیه اهل تشیّع در دعاوی مالی یا کیفری (چنان چه خواهان سنّی مذهب، و خوانده شیعه باشد). ب) شهادت اهل سنّت علیه اهل سنّت در دعاوی مالی یا کیفری (چنانچه خواهان و خوانده هر دو سنی باشند.) ج) شهادت اهل سنّت در دعاوی مالی یا کیفری (چنانچه خواهان و خوانده هر دو شیعه باشند; لیکن شهودشان سنّی باشد.) د) شهادت اهل سنّت به نفع اهل تشیّع (چنانچه خواهان شیعه، و خوانده سنّی مذهب باشد.) ه) شهادت اهل کتاب له یا علیه مسلمانان.
- [سایر] چرا سنی ها با مهر نماز شیعیان مشکل دارند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] خواندن نماز میّت شیعیان توسط شخص سنّی چه حکمی دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا نماز جماعت پشت سر اهل سنت جایز است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا ازدواج مردان سنّی با دختران شیعه جایز است؟ ازدواج مرد شیعه با دختر سنّی چطور؟
- [سایر] از چه زمانی مسلمین به شیعه و سنی تقسیم شدند و چرا تعداد سنی ها از شیعیان بیشتر است؟
- [آیت الله سیستانی] از نظر اهل سنّت، زن از همه تَرَکه شوهر اعمّ از منقول و غیرمنقول مانند زمین و غیره، ارث میبرد. حال آنکه از نظر مذهب امامیه، زن از اصل زمین یا قیمت آن ارث نمیبرد و تنها از قیمت بنا و درختان ارث میبرد، نه اصل آنها. بنابراین اگر مذهب اهل سنّت بر شیعه نافذ باشد به گونهای که زن سنّی مذهب از زمین و اصل بنا و درختان ارث ببرد، در صورتی که دیگر ورثه امامی مذهب باشند، زن امامی مذهب نیز میتواند میراثی را که از زمین و اصل بنا و درختان به او میرسد، بگیرد که سایر ورثه اهل سنت باشند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] چنانچه یکی از اولاد از نظر سنّی بزرگتر و دیگری از جهت بلوغ بزرگتر باشد قضاء نماز بر اولّی واجب است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه مشغول نماز مستحبی باشد و جماعت برپا شود چنانچه می ترسد اگر نماز خود را تمام کند به جماعت نرسد مستحب است آن نماز را رها کند و مشغول جماعت شود.
- [آیت الله مظاهری] اگر موقعی که مشغول نماز واجب یا مستحب است جماعت برپا شود، چنانچه اطمینان ندارد که اگر نماز را تمام کند به جماعت برسد، مستحب است نماز را رها کند و مشغول نماز جماعت شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه جماعت برپا شود مستحب است کسی که نمازش را فرادی خوانده دوباره باجماعت بخواند و اگر بعداً بفهمد که نماز اولش باطل بوده نماز دوم کافی است.
- [آیت الله نوری همدانی] وقتی که جماعت برپا می شود ، مستحب است کسی که نمازش را فرادی خوانده دوباره با جماعت بخواند . و اگر بعد بفهمد که نماز اولش باطل بوده ، نماز دوم او کافی است .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . وقتی که جماعت برپا می شود، مستحب است کسی که نمازش را فرادی خوانده، دوباره با جماعت بخواند، و اگر بعد بفهمد که نماز اولش باطل بوده، نماز دوم او کافی است.
- [آیت الله سیستانی] وقتی که جماعت برپا میشود مستحب است کسی که نمازش را فرادی خوانده دوباره با جماعت بخواند ، و اگر بعد بفهمد که نماز اولش باطل بوده ، نماز دوم او کافی است .
- [آیت الله بهجت] وقتی که جماعت برپا می شود، مستحب است کسی که نمازش را فُرادی خوانده دوباره با جماعت بخواند، و اگر بعد بفهمد که نماز اولش باطل بوده، نماز دوم او کافی است.
- [آیت الله علوی گرگانی] وقتی که جماعت برپا میشود، مستحبّ است کسی که نمازش را فرادی خوانده دوباره با جماعت بخواند و اگر بعد بفهمد که نماز اوّلش باطل بوده نماز دوم کافی است.