آیا می‌توان کسی را که شهادتین می‌گوید کافر نامید؟
آیا می‌توان کسی را که شهادتین می‌گوید کافر نامید؟ برخی از تندروهای وهابی؛ هنگامی که به شیعیان می‌رسند، توهین می‌کنند و اتهام شرک و عدم مسلمانی را نثار شیعیان می‌کنند! یکی از پاسخ‌های قاطع و دندان‌شکن به این تندروی‌ها، استناد به این آیه شریفه است: (وَلاَتَقُولُوا لِمَن أَلقَی‌ إِلَیکُمُ السَّلامَ لَستَ مُؤمِناً تَبتَغُونَ عَرَضَ الحَیَواةِ الدُّنیا)؛ نساء (4)، آیه 94.؛ (ای کسانی که ایمان آورده‌اید! به خاطر این‌که سرمایه ناپایدار دنیا (_(و غنایمی‌)_) به دست آورید، به کسی که اظهار صلح و اسلام می‌کند نگویید: مسلمان نیستی). از این آیه شریفه به خوبی استفاده می‌شود، تندروهای بدخواه، با اتهام به مسلمانان و شیعیان، انگیزه‌های دنیاطلبی و فزون‌خواهی دارند. همچنین بخاری به سندش از پیامبر(صلی‌الله‌علیه) نقل کرده که فرمود: (امرت ان اقاتل الناس حتی یشهدوا ان لا اله الّا الله و انّ محمّداً رسول الله و یقیموا الصلاة و یؤتوا الزکاة، فاذا فعلوا ذلک عصموا منی دماءهم و اموالهم الّا بحقّ الاسلام و حسابهم علی الله)؛ صحیح بخاری، کتاب الایمان، باب فان تابوا و اقاموا الصلاة.؛ (من مأمور شده‌ام که با مردم بجنگم تا شهادت به وحدانیت خدا و رسالت محمد داده و نماز به پا داشته و زکات دهند، و چون چنین کردند خون و اموالشان از ناحیه من - به جز به حق اسلام - محفوظ می‌ماند ولی حساب آنان بر خداوند است). ابن‌حجر عسقلانی در شرح این حدیث می‌گوید: (و فیه دلیل علی قبول الأعمال الظاهرة و الحکم بمایقتضیه الظاهر)؛ فتح الباری، ج 1، ص 77.؛ (این حدیث دلیل بر قبول اعمال ظاهر و حکم بر طبق مقتضای ظاهر است). از این رو تندروی‌های وهابیان حتی براساس منابع اهل سنت هیچ‌گونه توجیه منطقی ندارد. نکته پایانی‌ خداوند در قرآن کریم به پیامبر اعظم(صلی‌الله‌علیه) می‌فرماید: (وَلَن تَرضَی عَنکَ الیَهُودُ وَلا النَّصَارَی حَتَّی تَتَّبِعَ مِلَّتَهُم)؛ بقره (2)، آیه 120.؛ (هرگز یهود و نصاری از تو راضی نخواهند شد، (تا به طور کامل) از مسلک و راه آنان تبعیت‌کنی). در جهان کنونی، آیا یهود اسرائیلی و آمریکایی که دشمنان سر سخت اسلام هستند و بارها خود به این خصومت اذعان کرده‌اند، از چه کسانی و چه دینی خشنود هستند و آن را حمایت می‌کنند؟ فتاوا و آراء علمای کدام دین و فرقه‌ای با سیاست‌های تفرقه‌انگیز صهیونیسم سازگار و همسو است؟ آیا وهابیت با آن تاریخ و این اعتقادات و رفتارهای غیرانسانی سنت رسول خدا را برپا کرده است؟! از سوی دیگر دشمنان قسم خورده‌ی اسلام ناب با کدام دین و اعتقادی مبارزه می‌کنند؟ با کدام مسلک و راهی سر ناسازگاری و عداوت دارند؟ چرا؟
عنوان سوال:

آیا می‌توان کسی را که شهادتین می‌گوید کافر نامید؟


پاسخ:

آیا می‌توان کسی را که شهادتین می‌گوید کافر نامید؟

برخی از تندروهای وهابی؛ هنگامی که به شیعیان می‌رسند، توهین می‌کنند و اتهام شرک و عدم مسلمانی را نثار شیعیان می‌کنند! یکی از پاسخ‌های قاطع و دندان‌شکن به این تندروی‌ها، استناد به این آیه شریفه است: (وَلاَتَقُولُوا لِمَن أَلقَی‌ إِلَیکُمُ السَّلامَ لَستَ مُؤمِناً تَبتَغُونَ عَرَضَ الحَیَواةِ الدُّنیا)؛ نساء (4)، آیه 94.؛ (ای کسانی که ایمان آورده‌اید! به خاطر این‌که سرمایه ناپایدار دنیا (_(و غنایمی‌)_) به دست آورید، به کسی که اظهار صلح و اسلام می‌کند نگویید: مسلمان نیستی).
از این آیه شریفه به خوبی استفاده می‌شود، تندروهای بدخواه، با اتهام به مسلمانان و شیعیان، انگیزه‌های دنیاطلبی و فزون‌خواهی دارند.
همچنین بخاری به سندش از پیامبر(صلی‌الله‌علیه) نقل کرده که فرمود: (امرت ان اقاتل الناس حتی یشهدوا ان لا اله الّا الله و انّ محمّداً رسول الله و یقیموا الصلاة و یؤتوا الزکاة، فاذا فعلوا ذلک عصموا منی دماءهم و اموالهم الّا بحقّ الاسلام و حسابهم علی الله)؛ صحیح بخاری، کتاب الایمان، باب فان تابوا و اقاموا الصلاة.؛ (من مأمور شده‌ام که با مردم بجنگم تا شهادت به وحدانیت خدا و رسالت محمد داده و نماز به پا داشته و زکات دهند، و چون چنین کردند خون و اموالشان از ناحیه من - به جز به حق اسلام - محفوظ می‌ماند ولی حساب آنان بر خداوند است).
ابن‌حجر عسقلانی در شرح این حدیث می‌گوید: (و فیه دلیل علی قبول الأعمال الظاهرة و الحکم بمایقتضیه الظاهر)؛ فتح الباری، ج 1، ص 77.؛ (این حدیث دلیل بر قبول اعمال ظاهر و حکم بر طبق مقتضای ظاهر است). از این رو تندروی‌های وهابیان حتی براساس منابع اهل سنت هیچ‌گونه توجیه منطقی ندارد.

نکته پایانی‌
خداوند در قرآن کریم به پیامبر اعظم(صلی‌الله‌علیه) می‌فرماید:
(وَلَن تَرضَی عَنکَ الیَهُودُ وَلا النَّصَارَی حَتَّی تَتَّبِعَ مِلَّتَهُم)؛ بقره (2)، آیه 120.؛ (هرگز یهود و نصاری از تو راضی نخواهند شد، (تا به طور کامل) از مسلک و راه آنان تبعیت‌کنی).
در جهان کنونی، آیا یهود اسرائیلی و آمریکایی که دشمنان سر سخت اسلام هستند و بارها خود به این خصومت اذعان کرده‌اند، از چه کسانی و چه دینی خشنود هستند و آن را حمایت می‌کنند؟
فتاوا و آراء علمای کدام دین و فرقه‌ای با سیاست‌های تفرقه‌انگیز صهیونیسم سازگار و همسو است؟
آیا وهابیت با آن تاریخ و این اعتقادات و رفتارهای غیرانسانی سنت رسول خدا را برپا کرده است؟!
از سوی دیگر دشمنان قسم خورده‌ی اسلام ناب با کدام دین و اعتقادی مبارزه می‌کنند؟ با کدام مسلک و راهی سر ناسازگاری و عداوت دارند؟ چرا؟





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین