چرا در قرآن لقب ام المومنین به عایشه داده شده است؟ عایشه به فرموده قرآن کریم مادر مؤمنین است اما از این مطلب لقب (تندیس خوبیها) بیرون نمیآید. مادر مؤمنین است زیرا همسر رسول خدا(ص) بود (وَ أَزْواجُهُ أُمَّهاتُهُمْ)؛ (33:6) ؛ (احزاب، آیه 6) و مادر مؤمنان بودن در واقع حکم به عدم جواز ازدواج با آنها است، بنابراین مادر مؤمنین بودن مطلبی است و مؤمنه بودن و یا تندیس خوبیها بودن یا مرضیة عنداللَّه تعالی بودن مطلب دیگری است که باید جداگانه اثبات گردد. اما حداقل از مطالعه همین سوره احزاب پی میبریم که تنها همسر پیامبر بودن و یا مادر مؤمنین بودن کافی نیست، (نک: آیه 29 و 30 و 31 سوره احزاب). قرآن به زنان پیامبر فرمود: (وَ قَرْنَ فِی بُیُوتِکُنَّ)؛ (33:33)؛ (احزاب، ایه 33) و اگر کسی از دستور قرآن تخلف نماید چگونه میتوان او را محسن و محسنه به حساب آورد؟ در سوره تحریم نیز تعبیرات تندی درباره بعضی زنان پیامبر(ص) به کار رفته است، (نک: آیه 4 سوره تحریم) و مورد تهدید واقع شدهاند (آیه 5، سوره تحریم) در پایان این سوره (آیه 10) زنان نوح و لوط دو پیامبر خدا برای کسانی که کافر شدند مثال زده شدند و در تفاسیر اهل سنت از این دو زن پیامبر نام آورده شده و آن دو عایشه و حفصه معرفی شدهاند، (نک: تفسیر کشاف، تفسیر سوره تحریم). بنابراین از آنجا که قرآن کتاب جاودانی است به اندازه کافی در این باره راهنمایی و راهگشایی نموده است.
چرا در قرآن لقب ام المومنین به عایشه داده شده است؟
عایشه به فرموده قرآن کریم مادر مؤمنین است اما از این مطلب لقب (تندیس خوبیها) بیرون نمیآید. مادر مؤمنین است زیرا همسر رسول خدا(ص) بود (وَ أَزْواجُهُ أُمَّهاتُهُمْ)؛ (33:6) ؛ (احزاب، آیه 6) و مادر مؤمنان بودن در واقع حکم به عدم جواز ازدواج با آنها است، بنابراین مادر مؤمنین بودن مطلبی است و مؤمنه بودن و یا تندیس خوبیها بودن یا مرضیة عنداللَّه تعالی بودن مطلب دیگری است که باید جداگانه اثبات گردد. اما حداقل از مطالعه همین سوره احزاب پی میبریم که تنها همسر پیامبر بودن و یا مادر مؤمنین بودن کافی نیست، (نک: آیه 29 و 30 و 31 سوره احزاب).
قرآن به زنان پیامبر فرمود: (وَ قَرْنَ فِی بُیُوتِکُنَّ)؛ (33:33)؛ (احزاب، ایه 33) و اگر کسی از دستور قرآن تخلف نماید چگونه میتوان او را محسن و محسنه به حساب آورد؟ در سوره تحریم نیز تعبیرات تندی درباره بعضی زنان پیامبر(ص) به کار رفته است، (نک: آیه 4 سوره تحریم) و مورد تهدید واقع شدهاند (آیه 5، سوره تحریم) در پایان این سوره (آیه 10) زنان نوح و لوط دو پیامبر خدا برای کسانی که کافر شدند مثال زده شدند و در تفاسیر اهل سنت از این دو زن پیامبر نام آورده شده و آن دو عایشه و حفصه معرفی شدهاند، (نک: تفسیر کشاف، تفسیر سوره تحریم). بنابراین از آنجا که قرآن کتاب جاودانی است به اندازه کافی در این باره راهنمایی و راهگشایی نموده است.
- [سایر] آیه ای از قرآن که نهی از تهمت به زنان پاک دامن می کند، در بارۀ عائشه است! این آیه آن زن را مؤمن می خواند! این آیه چطور با اعتقادات شیعه در بارۀ عائشه سازگار است؟
- [سایر] عایشه از نظر اخلاقی چگونه زنی بود و نظر پیامبر اسلام را درمورد عایشه بیان فرمایید؟ و پیامبر اکرم (ص ) چگونه با عایشه ازدواج کرد؟
- [سایر] آیه ای از قرآن که نهی از تهمت به زنان پاک دامن می کند، این آیه چطور با اعتقادات شیعه در بارۀ عائشه سازگار است؟
- [سایر] منظور از صالح المؤمنین چیست؟
- [سایر] چرا زنان پیامبر اکرم (ص) ام المؤمنین لقب گرفته اند و ام المسلمین لقب نگرفته اند؟
- [سایر] آیا این حدیث از امام صادق(ع) در تفسیر آیه 30 سوره احزاب صحیح السند است؟ امام صادق(ع) فرمود: منظور از فاحشه مبینه عایشه است.
- [سایر] اگر عایشه ام المومنین بود و قرآن پاکی ایشان را اعلام کرده است ،چطور با امام علی (ع) در جنگ جمل جنگید؟
- [سایر] بعدجنگ جمل عایشه پشیمان میشود.آیادرست است امام علی(ع)اهانت کنندگان به عایشه رانکوهش کردند.درموردش توضیح دهید.
- [سایر] شخصیت عایشه چگونه بود؟
- [سایر] به چه دلیل امام، لقب (رضا) را داراست و چه کسی این لقب را برای امام نهاده است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول مانند محمّد واحمد، یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم، بگوید، یا بشنود، اگرچه در نماز باشد، مستحبّ است صلوات بفرستد.
- [آیت الله وحید خراسانی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول صلی الله علیه واله وسلم را مانند محمد و احمد یا لقب و کنیه ان جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود اگر چه در نماز باشد مستحب است صلوات بفرستد
- [آیت الله فاضل لنکرانی] هروقت انسان اسم مبارک حضرت رسول(صلی الله علیه وآله) مانند محمّد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب مثل مصطفی و ابوالقاسم را بگوید یا بشنود، اگرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله اردبیلی] هر گاه انسان اسامی مبارک حضرت رسول اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم مانند محمّد صلیاللهعلیهوآلهوسلم و احمد صلیاللهعلیهوآلهوسلم یا لقب و کنیه آن جناب مثل مصطفی صلیاللهعلیهوآلهوسلم و ابوالقاسم صلیاللهعلیهوآلهوسلم را بگوید یا بشنود، اگرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله سیستانی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول صلیاللهعلیهوآلهوسلم را مانند محمد و احمد ، یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی ، و ابو القاسم بگوید یا بشنود ، اگر چه در نماز باشد ، مستحب است صلوات بفرستد .
- [آیت الله مظاهری] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) مانند محمّد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب مثل مصطفی و ابوالقاسم را بگوید یا بشنود، گرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول (ص) را مانند محمد و احمد؛ یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود؛ اگرچه در نماز باشد؛ مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله بروجردی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول (ع) مانند محمّد و احمد، یا لقب و کُنیة آن جناب مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود، اگر چه در نماز باشد مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] صلوات بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و آل او از مستحبات مؤکد است و هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول صلی الله علیه و آله مانند محمد و احمد یا لقب یا کنیه آن جناب؛ مثل مصطفی و ابو القاسم، را بگوید یا بشنود، اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله نوری همدانی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول – صلی الله علیه و آله و سلم – مانند محمد و احمد ، یا لقب و کنیة آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم ، بگوید یا بشنود ، اگر چه در نماز باشد ، مستحب است صلوات بفرست .