کتب مفید در زمینه ی فلسفه منطق و عرفان اسلامی معرفی فرمایید؟ در منطق از کتابهای زیر استفاده کنید : 1- منطق صوری دکتر محمد خوانساری 2- ترجمه المنطق محمد رضا مظفر 3- منطق و فلسفه شهید مطهری در فلسفه نیز کتب زیر سودمند است : 1- پاسداری از سنگرهای ایدئولوژیک، ج 17 محمد تقی مصباح یزدی 2- تئوری شناخت در فلسفه ما شهید سید محمد باقر صدر 3- جهان بینی در فلسفه ما شهید سید محمد باقر صدر 4- علل گرایش به مادیگری شهید مطهری 5- مقالات فلسفی شهید مطهری 6- آموزش فلسفه محمد تقی مصباح یزدی 7- فلسفه تطبیقی و در مورد عرفان مطالعه کتابهای زیر مفید است: 1- آداب الصلوة امام خمینی 2- چهل حدیث امام خمینی 3- المراقبات میرزا جواد ملکی تبریزی 4- اسرار الصلوة میرزا جواد ملکی تبریزی 5- رساله لقاءالله میرزا جواد ملکی تبریزی 6- رساله لب اللباب علامه طهرانی 7- رساله سیر و سلوک بحرالعلوم 8- سیر و سلوک یک بانوی ایرانی (مجتهده امین) 9- اسرار عبادات آیتاللّهجوادی آملی 10- عرفان اسلامی شهید مطهری 11- نامهها و برنامهها حسن زاده آملی 12- در آسمان معرفت حسن زاده آملی
کتب مفید در زمینه ی فلسفه منطق و عرفان اسلامی معرفی فرمایید؟
در منطق از کتابهای زیر استفاده کنید :
1- منطق صوری دکتر محمد خوانساری
2- ترجمه المنطق محمد رضا مظفر
3- منطق و فلسفه شهید مطهری
در فلسفه نیز کتب زیر سودمند است :
1- پاسداری از سنگرهای ایدئولوژیک، ج 17 محمد تقی مصباح یزدی
2- تئوری شناخت در فلسفه ما شهید سید محمد باقر صدر
3- جهان بینی در فلسفه ما شهید سید محمد باقر صدر
4- علل گرایش به مادیگری شهید مطهری
5- مقالات فلسفی شهید مطهری
6- آموزش فلسفه محمد تقی مصباح یزدی
7- فلسفه تطبیقی
و در مورد عرفان مطالعه کتابهای زیر مفید است:
1- آداب الصلوة امام خمینی
2- چهل حدیث امام خمینی
3- المراقبات میرزا جواد ملکی تبریزی
4- اسرار الصلوة میرزا جواد ملکی تبریزی
5- رساله لقاءالله میرزا جواد ملکی تبریزی
6- رساله لب اللباب علامه طهرانی
7- رساله سیر و سلوک بحرالعلوم
8- سیر و سلوک یک بانوی ایرانی (مجتهده امین)
9- اسرار عبادات آیتاللّهجوادی آملی
10- عرفان اسلامی شهید مطهری
11- نامهها و برنامهها حسن زاده آملی
12- در آسمان معرفت حسن زاده آملی
- [سایر] کتب کلامی معرفی فرمایید که مرا از خواندن تخصصی منطق و فلسفه بی نیاز کند؟
- [سایر] فلسفه حج چیست؟ مختصر و مفید توضیح دهید؟
- [سایر] معاد از راه فلسفه و عرفان قابل اثبات است؟ لطفا برایم مطالبی مرقوم فرمایید.
- [سایر] می خواستم منطق و فلسفه را یاد بگیرم می خواستم کتاب های مناسب برای شروع به من معرفی کنید.
- [سایر] می خواستم منطق و فلسفه را یاد بگیرم می خواستم کتاب های مناسب برای شروع به من معرفی کنید.
- [سایر] لطفا یک سیر مطالعاتی برای مطالعه مباحث زیر ارائه دهید: کلام اسلامی- فلسفه اسلامی عرفان اسلامی -فقه اسلامی -فلسفه غرب.
- [سایر] چند تن از سرآمدان فلسفه (اسلامی و غربی) ایران را در عصر حاضر به ما معرفی فرمائید؟
- [سایر] آیا صرف خواندن عرفان نظری برای دانشجویان مفید است یا خیر؟
- [سایر] مهمترین ضعف فلسفه و عرفان ما چیست؟
- [سایر] منابع مفید در مورد امام مهدی ( عج ) معرفی کنید؟
- [آیت الله وحید خراسانی] ششم از مبطلات نماز ان است که عمدا تکلم کند به لفظی که از دو حرف کمتر نباشد و مفید معنایی باشد چه قصد افاده ان معنی را داشته باشد یا نه مگر این که جاهل قاصر باشد و همچنین است بنابر احتیاط واجب اگر دو حرف یا بیشتر داشته باشد و مفید معنی نباشد و در هر صورت اگر سهوا بگوید نمازش اشکال ندارد و باید سجده سهو به جا اورد
- [آیت الله اردبیلی] اقدام به تأسیس مجامع فرهنگی یا نشر کتب و نشریات مفید یا تولید برنامههای رادیویی و تلویزیونی و مشابه آن که موجب تقویت پایههای عقیدتی، اخلاقی و عملی و یا رشد افکار و بالا رفتن سطح معلومات اجتماعی و دینی مردم میشود، از وظایف مهمّی است که شایسته است افراد به اندازه قدرت و توان خود به آن عمل نمایند و ممانعت از آن جایز نیست.
- [آیت الله سیستانی] کسی که مالی را پیدا کرده ، اگر عمداً به دستوری که گفته شد اعلان نکند ، گذشته از اینکه معصیت کرده است ، چنانچه احتمال دهد که اعلان مفید باشد باز هم واجب است اعلان کند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که به واسطه تنگی وقت تیمم کرده، تیمم او فقط برای عملی که وقت آن ضیق است مفید است و بعداً بلافاصله باطل می شود لذا چنانچه بعد از نماز آبی که داشته از دستش برود، یا عذر دیگری برای او پیدا شود اگرچه تیمم خود را نشکسته باشد، در صورتی که وظیفه اش تیمم باشد باید دوباره تیمم نماید.
- [آیت الله سیستانی] کر بودن آب ، به دو راه ثابت میشود : أول : آنکه خود انسان یقین یا اطمینان کند . دوم : آنکه دو مرد عادل خبر دهند . و اما اگر یک عادل یا ثقه یا کسی که کر در اختیار او است خبر دهد اگر مفید اطمینان نباشد اعتبار آن محل اشکال است . 2 آب قلیل
- [آیت الله اردبیلی] اگر برای سال اوّل عملی مانند شخم زدن انجام دهد، اگرچه برای سالهای بعد نیز فایده داشته باشد، باید مخارج آن را از سال اوّل کسر کند؛ ولی اگر مثلاً عمل شخم زدن را برای این که چند سال مفید باشد انجام دهد، باید مخارج آنها را بین همان چند سال تقسیم نماید.
- [آیت الله بهجت] اگر در شهری ماه دیده شد، در صورتی برای ساکنین شهر دیگر مفید است که یقین یا اطمینان بکنند اگر در آسمان یا زمین مانعی نبود در آنجا هم ماه دیده میشد، چه در شرق باشد یا در غرب، ولی اگر به این مطلب یقین نداشته باشند نمیتوانند به دیدن ماه در شهر دیگر اکتفا کنند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر بعد از داخل شدن وقت نماز ، وضو داشته باشد و بداند که اگر وضوی خود را باطل کند نمی تواند وضو بگیرد چنانچه بتواند بدون ضرر و مشقت وضوی خود را نگهدارد ، نباید آن را باطل نماید و همچنین است اگر بداند یا دو شاهد عادل یا یک عادل ، که قول او مفید اطمینان باشد ، خبر دهند که تهیة آب برای او ممکن نیست بلکه اگر احتمال صحیح عقلائی هم بدهد احتیاط واجب آن است که وضوی خود را باطل نکند .
- [آیت الله علوی گرگانی] مجتهد واعلم را از سه راه میتوان شناخت: اوّل آن که خود انسان یقین کند، مثل آن که از اهل علم باشد وبتواند مجتهد واعلم را بشناسد، دوم آن که دو نفر عالم عادل، که میتوانند مجتهد و اعلم را تشخیص دهند، مجتهد یا اعلم بودن کسی را تصدیق کنند، به شرط آن که دو نفر عالم عادل دیگر با گفته آنان مخالفت ننمایند، سوم آن که عدهای از اهل علم که میتوانند مجتهد و اعلم را تشخیص دهند، و از گفته آنان اطمینان پیدا میشود، مجتهد یا اعلم بودن کسی را تصدیق کنند، بلکه مطلق شیاعی که مفید علم باشد نیز کافی است.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که فقط به مقدار وضو یا به مقدار غسل آب دارد اگر بداند یا دو شاهد عادل یا یک عادل که قول او مفید اطمینان باشد خبر دهند که اگر آن را بریزد آب پیدا نمی کند ، چنانچه وقت نماز داخل باشد ، ریختن آن حرام است و احتیاط واجب آن است که پیش از وقت ننماز هم آن را نریزد بلکه هرگاه احتمال عقلانی هم بدهد که اگر آب را بریزد دیگر آب پیدا نمیکند، واجب آن است که پیش از وقت نماز هم ، آب را نریزد و نگاه بدارد .