چطورمی توان بدون استاد، منطق و فلسفه را با مطالعه کتب در منزل، فراگرفت؟ آیا فراگیری این دو، به قشر خاصی مربوط است یا همه می توانند، فرا بگیرند؟
چطورمی توان بدون استاد، منطق و فلسفه را با مطالعه کتب در منزل، فراگرفت؟ آیا فراگیری این دو، به قشر خاصی مربوط است یا همه می توانند، فرا بگیرند؟ شکی نیست که وجود استاد در هر علم و فنی باعث سریعتر و بهتر شدن فرایند یادگیری می شود ؛ ولی این بدان معنا نیست که نتوان بخشی از علوم و فنون را بدون استاد یاد گرفت ؛ بخصوص در عصر حاضر که اکثر دروس به صورت ضبط شده در بازار محصولات الکترونیکی موجودند ؛ لذا حضرت عالی ، برای یاد گیری هر کدام از مواردی که در سوال ذکر فرموده اید به روش زیر عمل نمایید. 1. برای یادگیری منطق می توانید ابتدا کتاب آموزش منطق ، تالیف محسن غرویان را که به زبان فارسی و کم حجم است مطالعه فرمایید ؛ و اگر خواستید منطق را مفصّل تر مطالعه نمایید می توانید سی دی های کتاب المنطق ، تالیف شیخ محمد رضا مظفر را تهیه نموده و استفاده نمایید ؛ شرح و ترجمه این کتاب نیز موجود است ؛ البته برای کسی که نمی خواهد منطق را در حدّ تخصصی فرا بگیرد همان کتاب آموزش منطق کافی است ؛ و با همین مقدار می تواند وارد فلسفه شود. 2. برای یادگیری فلسفه ،ابتدا بهتر است از سری کتابهای آشنایی با علوم اسلامی شهید مطهری بخش منطق و حکمت را در عرض چند روز مطالعه فرمایید تا دور نمایی از علم فلسفه برای حضرت عالی حاصل گردد ؛ آنگاه می توانید با تهیه سی دی های کتاب دو جلدی آموزش فلسفه ، تالیف آیةالله مصباح یزدی ، که استاد میر سپاهی تدریس نموده اند ، یادگیری فلسفه را شروع بفرمایید. در منطق از کتابهای زیر استفاده کنید : 1- منطق صوری‌دکتر محمد خوانساری 2- ترجمه المنطق‌محمد رضا مظفر 3- منطق و فلسفه‌شهید مطهری در فلسفه نیز کتب زیر سودمند است : 1- پاسداری از سنگرهای ایدئولوژیک، ج 17محمد تقی مصباح یزدی 2- تئوری شناخت در فلسفه ماشهید سید محمد باقر صدر 3- جهان بینی در فلسفه ماشهید سید محمد باقر صدر 4- علل گرایش به مادیگری‌شهید مطهری 5- مقالات فلسفی‌شهید مطهری 6- آموزش فلسفه‌محمد تقی مصباح یزدی 7- فلسفه تطبیقی‌
عنوان سوال:

چطورمی توان بدون استاد، منطق و فلسفه را با مطالعه کتب در منزل، فراگرفت؟ آیا فراگیری این دو، به قشر خاصی مربوط است یا همه می توانند، فرا بگیرند؟


پاسخ:

چطورمی توان بدون استاد، منطق و فلسفه را با مطالعه کتب در منزل، فراگرفت؟ آیا فراگیری این دو، به قشر خاصی مربوط است یا همه می توانند، فرا بگیرند؟


شکی نیست که وجود استاد در هر علم و فنی باعث سریعتر و بهتر شدن فرایند یادگیری می شود ؛ ولی این بدان معنا نیست که نتوان بخشی از علوم و فنون را بدون استاد یاد گرفت ؛ بخصوص در عصر حاضر که اکثر دروس به صورت ضبط شده در بازار محصولات الکترونیکی موجودند ؛ لذا حضرت عالی ، برای یاد گیری هر کدام از مواردی که در سوال ذکر فرموده اید به روش زیر عمل نمایید.
1. برای یادگیری منطق می توانید ابتدا کتاب آموزش منطق ، تالیف محسن غرویان را که به زبان فارسی و کم حجم است مطالعه فرمایید ؛ و اگر خواستید منطق را مفصّل تر مطالعه نمایید می توانید سی دی های کتاب المنطق ، تالیف شیخ محمد رضا مظفر را تهیه نموده و استفاده نمایید ؛ شرح و ترجمه این کتاب نیز موجود است ؛ البته برای کسی که نمی خواهد منطق را در حدّ تخصصی فرا بگیرد همان کتاب آموزش منطق کافی است ؛ و با همین مقدار می تواند وارد فلسفه شود.
2. برای یادگیری فلسفه ،ابتدا بهتر است از سری کتابهای آشنایی با علوم اسلامی شهید مطهری بخش منطق و حکمت را در عرض چند روز مطالعه فرمایید تا دور نمایی از علم فلسفه برای حضرت عالی حاصل گردد ؛ آنگاه می توانید با تهیه سی دی های کتاب دو جلدی آموزش فلسفه ، تالیف آیةالله مصباح یزدی ، که استاد میر سپاهی تدریس نموده اند ، یادگیری فلسفه را شروع بفرمایید.




در منطق از کتابهای زیر استفاده کنید : 1- منطق صوری‌دکتر محمد خوانساری 2- ترجمه المنطق‌محمد رضا مظفر 3- منطق و فلسفه‌شهید مطهری در فلسفه نیز کتب زیر سودمند است : 1- پاسداری از سنگرهای ایدئولوژیک، ج 17محمد تقی مصباح یزدی 2- تئوری شناخت در فلسفه ماشهید سید محمد باقر صدر 3- جهان بینی در فلسفه ماشهید سید محمد باقر صدر 4- علل گرایش به مادیگری‌شهید مطهری 5- مقالات فلسفی‌شهید مطهری 6- آموزش فلسفه‌محمد تقی مصباح یزدی 7- فلسفه تطبیقی‌





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین