چطورمی توان بدون استاد، منطق و فلسفه را با مطالعه کتب در منزل، فراگرفت؟ آیا فراگیری این دو، به قشر خاصی مربوط است یا همه می توانند، فرا بگیرند؟ شکی نیست که وجود استاد در هر علم و فنی باعث سریعتر و بهتر شدن فرایند یادگیری می شود ؛ ولی این بدان معنا نیست که نتوان بخشی از علوم و فنون را بدون استاد یاد گرفت ؛ بخصوص در عصر حاضر که اکثر دروس به صورت ضبط شده در بازار محصولات الکترونیکی موجودند ؛ لذا حضرت عالی ، برای یاد گیری هر کدام از مواردی که در سوال ذکر فرموده اید به روش زیر عمل نمایید. 1. برای یادگیری منطق می توانید ابتدا کتاب آموزش منطق ، تالیف محسن غرویان را که به زبان فارسی و کم حجم است مطالعه فرمایید ؛ و اگر خواستید منطق را مفصّل تر مطالعه نمایید می توانید سی دی های کتاب المنطق ، تالیف شیخ محمد رضا مظفر را تهیه نموده و استفاده نمایید ؛ شرح و ترجمه این کتاب نیز موجود است ؛ البته برای کسی که نمی خواهد منطق را در حدّ تخصصی فرا بگیرد همان کتاب آموزش منطق کافی است ؛ و با همین مقدار می تواند وارد فلسفه شود. 2. برای یادگیری فلسفه ،ابتدا بهتر است از سری کتابهای آشنایی با علوم اسلامی شهید مطهری بخش منطق و حکمت را در عرض چند روز مطالعه فرمایید تا دور نمایی از علم فلسفه برای حضرت عالی حاصل گردد ؛ آنگاه می توانید با تهیه سی دی های کتاب دو جلدی آموزش فلسفه ، تالیف آیةالله مصباح یزدی ، که استاد میر سپاهی تدریس نموده اند ، یادگیری فلسفه را شروع بفرمایید. در منطق از کتابهای زیر استفاده کنید : 1- منطق صوریدکتر محمد خوانساری 2- ترجمه المنطقمحمد رضا مظفر 3- منطق و فلسفهشهید مطهری در فلسفه نیز کتب زیر سودمند است : 1- پاسداری از سنگرهای ایدئولوژیک، ج 17محمد تقی مصباح یزدی 2- تئوری شناخت در فلسفه ماشهید سید محمد باقر صدر 3- جهان بینی در فلسفه ماشهید سید محمد باقر صدر 4- علل گرایش به مادیگریشهید مطهری 5- مقالات فلسفیشهید مطهری 6- آموزش فلسفهمحمد تقی مصباح یزدی 7- فلسفه تطبیقی
چطورمی توان بدون استاد، منطق و فلسفه را با مطالعه کتب در منزل، فراگرفت؟ آیا فراگیری این دو، به قشر خاصی مربوط است یا همه می توانند، فرا بگیرند؟
چطورمی توان بدون استاد، منطق و فلسفه را با مطالعه کتب در منزل، فراگرفت؟ آیا فراگیری این دو، به قشر خاصی مربوط است یا همه می توانند، فرا بگیرند؟
شکی نیست که وجود استاد در هر علم و فنی باعث سریعتر و بهتر شدن فرایند یادگیری می شود ؛ ولی این بدان معنا نیست که نتوان بخشی از علوم و فنون را بدون استاد یاد گرفت ؛ بخصوص در عصر حاضر که اکثر دروس به صورت ضبط شده در بازار محصولات الکترونیکی موجودند ؛ لذا حضرت عالی ، برای یاد گیری هر کدام از مواردی که در سوال ذکر فرموده اید به روش زیر عمل نمایید.
1. برای یادگیری منطق می توانید ابتدا کتاب آموزش منطق ، تالیف محسن غرویان را که به زبان فارسی و کم حجم است مطالعه فرمایید ؛ و اگر خواستید منطق را مفصّل تر مطالعه نمایید می توانید سی دی های کتاب المنطق ، تالیف شیخ محمد رضا مظفر را تهیه نموده و استفاده نمایید ؛ شرح و ترجمه این کتاب نیز موجود است ؛ البته برای کسی که نمی خواهد منطق را در حدّ تخصصی فرا بگیرد همان کتاب آموزش منطق کافی است ؛ و با همین مقدار می تواند وارد فلسفه شود.
2. برای یادگیری فلسفه ،ابتدا بهتر است از سری کتابهای آشنایی با علوم اسلامی شهید مطهری بخش منطق و حکمت را در عرض چند روز مطالعه فرمایید تا دور نمایی از علم فلسفه برای حضرت عالی حاصل گردد ؛ آنگاه می توانید با تهیه سی دی های کتاب دو جلدی آموزش فلسفه ، تالیف آیةالله مصباح یزدی ، که استاد میر سپاهی تدریس نموده اند ، یادگیری فلسفه را شروع بفرمایید.
در منطق از کتابهای زیر استفاده کنید : 1- منطق صوریدکتر محمد خوانساری 2- ترجمه المنطقمحمد رضا مظفر 3- منطق و فلسفهشهید مطهری در فلسفه نیز کتب زیر سودمند است : 1- پاسداری از سنگرهای ایدئولوژیک، ج 17محمد تقی مصباح یزدی 2- تئوری شناخت در فلسفه ماشهید سید محمد باقر صدر 3- جهان بینی در فلسفه ماشهید سید محمد باقر صدر 4- علل گرایش به مادیگریشهید مطهری 5- مقالات فلسفیشهید مطهری 6- آموزش فلسفهمحمد تقی مصباح یزدی 7- فلسفه تطبیقی
- [سایر] آیا امکان فراگیری منطق و فلسفه و تهذیب نفس و اخلاق بدون استاد و با تکیه بر خواندن کتب معتبر امکان پذیر می باشد؟ (چون درس حوزوی که نمی خوانیم.)
- [سایر] کتب مفید در زمینه ی فلسفه منطق و عرفان اسلامی معرفی فرمایید؟
- [سایر] کتب کلامی معرفی فرمایید که مرا از خواندن تخصصی منطق و فلسفه بی نیاز کند؟
- [سایر] سلام علیکم من میخواستم فرق فلسفه و منطق را بدانم.هدف از خواندن اینها چیست .میخواستم کتاب هایی راجب منطق و فلسفه برای من معرفی کنید البته سخت نباشد.چون اموزش فلسفه ایت الله مصباح را خواندم ولی چیزی نفهمیدم.در ضمن برای دانستن ان چه چیز هایی از قبل باید بدانی چون بچه ها میگند باید ریاضی بلد باشی تا خوب یاد بگیری.اگر شود روش های مطالعه این درس ها را ذکر نمایید.و حتما باید استاد داشته باشی یا تنهایی میشه خواند با تشکر
- [سایر] کارشناسان محترم شما برای کسی که دارای تحصیلات فوق لیسانس بوده و کتاب های شهید مطهری را هم خوانده (49 عنوان) ولی کتاب های بیشتری را در خصوص مسائل ذیل می خواهد مطالعه کند -کتب سطح بالا- چه پیشنهادی دارند؟ اخلاق، فقه، تاریخ، کلام، فلسفه و منطق، عرفان، حدیث، تفسیر.
- [سایر] رشته من فیزیک است. برای شناخت عمیق اسلام چه باید کرد؟ آیا برای شناخت عمیق اسلام، مطالعه فلسفه اسلامی ضروری است؟ چه کتبی را برای شروع پیشنهاد می کنید؟ در ضمن به استاد هم دسترسی ندارم.
- [سایر] باسلام-بنده می خواستم دربعضی رشته های حوزه مثل فلسفه اسلامی ،تاریخ اسلام ،منطق و...تحصیل کنم چون این رشته ها دردانشگاه تدریس نمیشود یااگرتدریس شود باحوزه متفاوت است. میخواستم ببینم بهترین راه برایم چیست (خصوصا در رشته فلسفه).
- [سایر] می خواستم منطق و فلسفه را یاد بگیرم می خواستم کتاب های مناسب برای شروع به من معرفی کنید.
- [سایر] به منطق و فلسفه علاقه ندارم (شاید به خاطر دشواری مطالبشان!) به عنوان شخصی که قصد مطالعات مذهبی در حدی دارم که بسیاری از شبهاتم در زمینه های مختلف دینی برطرف شود، آیا نیازی به منطق و فلسفه دارم؟ (تحصیلاتم لیسانس، مهندس)
- [سایر] توضیح کاملی در مورد فلسفه مشایی و فلسفه اشراق با ذکر تفاوت این دو و اصولا علل شکل گیری آنها می خواستم ... مطالعه چه کتاب هایی را در این زمینه پیشنهاد می دهید؟