از میان انبوه کتابهای آیت الله جوادی آملی، آیت الله حسن زاده آملی و آیت الله مصباح یزدی، کدام کتابهای ایشان برای عموم دانشجویان مفید است؟ کدام یک برای اشخاصی که سیر کتب شهید مطهری(ره) را تمام کرده اند، مفید است؟ 1. کتب آیةالله حسن زاده آملی معمولاً برای افراد ناوارد در فلسفه چندان قابل استفاده نیستند. 2. برخی از آثار آیةالله مصباح یزدی که مناسب برای سطوح دانشجویی می باشند عبارتند از: معارف قرآن ، راهیان کوی دوست ، ره توشه ، پرسشها و پاسخها ، مباحثی پیرامون مسائل اعتقادی و اخلاقی ، اخلاق در قرآن ، خلقت انسان از نظر قرآن ، خودشناسی برای خودسازی ، اسلام و اخلاق ، حکومت اسلامی و ولایت فقیه ، پرتوی از امامت و ولایت در قرآن کریم ، زن یا نیمی از پیکر اجتماع ، توحید درنظام عقیدتی و نظام ارزشی اسلام ، اصول عقاید(13) توجّه: اگر آثار آیةالله مصباح یزدی بعد از مطالعه ی کتب شهید مطهری مورد استفاده قرار گیرند مناسبتر خواهد بود. 3. برخی از کتب نسبتاً ساده ی آیةالله جوادی آملی عبارتند از: مراحل اخلاق در قرآن، ، قرآن در قرآن (تفسیر موضوعی ، ج 1) ، سیره ی پیامبران در قرآن (تفسیر موضوعی ، ج6 و 7) ، سیره ی رسول اکرم (ص) در قرآن(تفسیر موضوعی ، ج 8 و 9) ، حکمت عبادات ، نزاهت قرآن از تحریف ، قرآن کریم از منظر امام رضا (ع) ، زن در آیینه ی جلال و جمال ، رازهای نماز (ترجمه ی فارسی اسرار الصّلاة) ، شکوفایی عقل ، ولایت در قرآن ، ولایت علوی ، ولایت فقیه ، تفیسر تسنیم توجّه: مناسب است که کتب آیةالله جوادی آملی بعد از کتب شهید مطهری و آیةالله مصباح یزدی خوانده شوند.
از میان انبوه کتابهای آیت الله جوادی آملی، آیت الله حسن زاده آملی و آیت الله مصباح یزدی، کدام کتابهای ایشان برای عموم دانشجویان مفید است؟ کدام یک برای اشخاصی که سیر کتب شهید مطهری(ره) را تمام کرده اند، مفید است؟
از میان انبوه کتابهای آیت الله جوادی آملی، آیت الله حسن زاده آملی و آیت الله مصباح یزدی، کدام کتابهای ایشان برای عموم دانشجویان مفید است؟ کدام یک برای اشخاصی که سیر کتب شهید مطهری(ره) را تمام کرده اند، مفید است؟
1. کتب آیةالله حسن زاده آملی معمولاً برای افراد ناوارد در فلسفه چندان قابل استفاده نیستند.
2. برخی از آثار آیةالله مصباح یزدی که مناسب برای سطوح دانشجویی می باشند عبارتند از:
معارف قرآن ، راهیان کوی دوست ، ره توشه ، پرسشها و پاسخها ، مباحثی پیرامون مسائل اعتقادی و اخلاقی ، اخلاق در قرآن ، خلقت انسان از نظر قرآن ، خودشناسی برای خودسازی ، اسلام و اخلاق ، حکومت اسلامی و ولایت فقیه ، پرتوی از امامت و ولایت در قرآن کریم ، زن یا نیمی از پیکر اجتماع ، توحید درنظام عقیدتی و نظام ارزشی اسلام ، اصول عقاید(13)
توجّه: اگر آثار آیةالله مصباح یزدی بعد از مطالعه ی کتب شهید مطهری مورد استفاده قرار گیرند مناسبتر خواهد بود.
3. برخی از کتب نسبتاً ساده ی آیةالله جوادی آملی عبارتند از:
مراحل اخلاق در قرآن،
، قرآن در قرآن (تفسیر موضوعی ، ج 1) ، سیره ی پیامبران در قرآن (تفسیر موضوعی ، ج6 و 7) ، سیره ی رسول اکرم (ص) در قرآن(تفسیر موضوعی ، ج 8 و 9) ، حکمت عبادات ، نزاهت قرآن از تحریف ، قرآن کریم از منظر امام رضا (ع) ، زن در آیینه ی جلال و جمال ، رازهای نماز (ترجمه ی فارسی اسرار الصّلاة) ، شکوفایی عقل ، ولایت در قرآن ، ولایت علوی ، ولایت فقیه ، تفیسر تسنیم
توجّه: مناسب است که کتب آیةالله جوادی آملی بعد از کتب شهید مطهری و آیةالله مصباح یزدی خوانده شوند.
- [سایر] سیر مطالعاتی آثار شهید مطهری و آیت الله مصباح یزدی چه ترتیبی دارد؟
- [سایر] علت این همه تأکید روی کتب استاد شهید مطهری(ره) چیست؟ چرا در بسیاری از سیرهای مطالعاتی و مسابقات و ... از کتب سایر اندیشمندان مانند آقایان مکارم، مصباح، جوادی آملی، طهرانی، سبحانی و ... و حتی پژوهشگران جوان تر حوزه استفاده نمی شود؟ آیا شهید مطهری(ره) کار را تمام کرده اند و جای سخن برای کس دیگری نگذاشته اند؟
- [سایر] مقام معظم رهبری، آیت الله مصباح یزدی را مطهری زمان و علامه طباطبایی دوران نامیدند. خواهشمندم وجوه تشابه علامه مصباح را با آن دو بزرگوار بیان فرمایید.
- [سایر] آقا این بحث دانش و ارزش که آقای سروش مطرح کرده چیست و ایشان مقصودش از این حرفها چیست؟ آیا همان بحث شناخت است ... که شهید مطهری و امثال ایشان معتقدند که بایدها و نبایدها ریشه در هستها و نیستها دارد ... ایدئولوژی ریشه در جهان بینی دارد و جهان بینی ریشه در جهان شناسی و نوع تفسیر انسان از عالم طبیعت؟<BR>تفاوت دیدگاه مطهری و مصباح یزدی و جوادی آملی و علامه طباطبایی و حتی آقای سید مهدی میرباقری مدیر فرهنگستان علوم دراین زمینه چیست؟ و تفاوت آنها با نظر آقای سروش چیست؟ نتایج عملی که از اعتقاد به هر یک از این نظرات آقایانی که اسم آوردم چیست؟ آیا تفاوت ماهوی دارد اعتقاد به نظر آقای سروش با آقای مطهری؟ یا اعتقاد به نظر استاد مطهری تفاوت دارد با اعتقاد به نظر استاد مصباح؟ منظور تفاوت عملی است؟ در نوع برنامه ریزی انسان برای زندگی و هدف گذاریها و نوع تعریف سعادت و کمال برای خود.
- [سایر] نظر علمای بزرگ مثل امام خمینی و مقام معظم رهبری و علامه طباطبایی و آیت الله جوادی و مصباح یزدی در باب نهضت های اسلامی و مثلا انقلاب اسلامی و ماهیت آن و معنا، چرایی و چگونگی اصلاح اجتماعی چیست؟ لطف کنی
- [سایر] چند ماه پیش یکی از روحانیون در تلویزیون جمله ای گفت مبنی بر اینکه آیت الله سید علی قاضی (ره) سیر خود را به اتمام رسانده بود و من برداشتم این بود که ایشان به انتهای سیر و سلوک رسیده است. حال میخواستم با توجه به فرمایش بزرگانی همچون علامه حسن زاده آملی که می فرمایند: (انسان حدّ یقف ندارد) آیا به راستی میتوان برای رشد و تعالی انسان انتها و نقطه پایانی قائل شد؟
- [سایر] ائمه اطهار گاه متناسب با شرایط زمان و مسئله فقهی خاص احادیث را نقل نموده اند. علاوه بر این نقل احادیث جعلی نیز متأسفانه در کتب دینی ما به چشم می خورد. متأسفانه عده ای از دوستان مذهبی ما می خواستند کار خوبی بکنند؛ مثلا بحث عقد موقت را مطرح کنند اما این عده از روی جهالت اقدام به انتشار احادیثی نموده اند که از نظر بلاغتی و از نظر لحن کلامی باید به آنها شک نمود لطفا این احادیث را بررسی کرده و نظرتان را در مورد تک تک احادیث به ما بفرمایید. 1. ابان بن تغلب از امام صادق (ع) سؤال می کند: اگر زن زیبایی دیده شود که راضی به ازدواج موقت باشد؛ ولی معلوم نیست شوهر دارد یا نه چه باید کرد؟ حضرت فرمودند: لازم نیست تحقیق کنی حرف او که میگوید شوهر ندارم برای تو کافی است. (کتاب متعه شیخ مفید حدیث 37). 2. رسول خدا (ص): هر کس یک بار متعه کند یک سوم او از آتش جهنم آزاد میشود و هر کس دوبار متعه کند دو سوم او از آتش جهنم آزاد میشود و هر کس سه بار متعه کند تمام بدن او از آتش جهنم آزاد میشود. 3. زراره بن اعین از امام باقر (ع) نقل میکند که: سرگرمی مؤمن در سه کار است: 1- متعه زنان، 2- شوخی با دوستان و برادران، 3- نماز شب.(ازدواج موقت، نیاز امروز نوشته عباس زاده). 4. حمیری به امام زمان حضرت مهدی (عج) نوشت و از آن حضرت سوال کرد: مردی که شیعه است و متعه را حلال میداند و اعتقاد به رجعت دارد و همسر خوبی دارد که در تمام کارها او را کمک کار است و لذا با او عهد کرده است که هرگز بر او همسر دیگری نگیرد و ازدواج موقت نکند و خلاصه با وجود او کس دیگر را نخواهد. او به این عهد نوزده سال پایبند است و به عهد و قولش عمل کرده است و چه بسا مسافرت رفته و مدت زیادی دور از منزل خود بوده است و به قول خود پای بند مانده... البته او متعه را حرام نمی داند بلکه متدین به آن است؛ ولی چون همسر خود را مِیخواهد و دوستش دارد برای حفظ او و خودش متعه نمیگیرد. آیا او برای ترک متعه گناه کرده است؟ از طرف حضرت جواب رسید: برای این که قسم به معصیت خدا خورده است لازم است خدا را اطاعت کند و یک دفعه هم شده متعه بگیرد. (بحار ج100ص298/کتاب متعه شیخ مفید ص48). 5. رسول خدا (ص): هر که از دنیا برود و متعه نکند بد منظر و بدهیبت باشد مانند کسی که بینی او را بریده باشند.