میشه اشکالات کتاب حسین وارث آدم شهید مطهری(ره) رو بگید؟ کتاب (حسین وارث آدم ) از آثار دکتر علی شریعتی است که شهید مطهری در کتاب ( حماسه حسینی ) نقدی کوتاه بر آن نوشته است . دکتر علی شریعتی در آثار خود تا حدی تحت تأثیر افکار مارکسیستی بوده و آموزه های دین اسلام ومذهب تشیع را با اندیشه های مارکسیستی تفسیر می نمود. او حتی نقدش بر مارکسیسم هم گاهی مبتنی بر اصول مارکسیستی بود ؛ دکتر علی شریعتی در کتاب ( حسین وارث آدم ) نیز جریان کربلا و عاشورا را با شیوه مارکسیستی تحلیل کرده است ؛ شهید مطهری که با این گونه تفسیر از آموزه های دینی مخالف بود در سه صفحه آن را خلاصه و نقد نمود . این نقد در جلد دوم کتاب( حماسه حسینی) در اواخر کتاب و قبل از نقد کتاب( شهید جاوید ) چاپ شده است . او کتاب( حسین وارث آدم ) را نوعی روضه مارکسیستی بر امام حسین (ع) معرفی می کند ؛ منظور ایشان از روضه مارکسیستی همین تفسیر و تحلیل مارکسیستی از قیام امام حسین (ع) است . شهید مطهری در قسمتی از این نقد می فرماید : ( امام حسین این جزوه همان امام حسین مظلوم و محکوم روضه خوانهاست که هیچ نقشی در تاریخ ندارد با این تفاوت که امام حسین روضه خوانها لااقلّ سفره ی گریه ای برای آخرت پهن کرده و امام حسین این جزوه – به وسیله روضه ها و گریه ها – ابزاری در دست جناح حاکم است برای بهره کشی طبقه محکوم .) از همین جملات معلوم می شود که چرا شهید مطهری واژه ( روضه مارکسیستی ) را در مورد کتاب ( حسین وارث آدم ) به کار برده است .ایشان در واقع با این تعبیر به شباهت امام حسین روضه خوانهای آن عصر و امام حسین مورد نظر شریعتی اشاره کرده اند. تفصیل اشکالات کتاب حسین وارث را در کتاب حماسه حسینی مطالعه فرمایید .
میشه اشکالات کتاب حسین وارث آدم شهید مطهری(ره) رو بگید؟
کتاب (حسین وارث آدم ) از آثار دکتر علی شریعتی است که شهید مطهری در کتاب ( حماسه حسینی ) نقدی کوتاه بر آن نوشته است . دکتر علی شریعتی در آثار خود تا حدی تحت تأثیر افکار مارکسیستی بوده و آموزه های دین اسلام ومذهب تشیع را با اندیشه های مارکسیستی تفسیر می نمود. او حتی نقدش بر مارکسیسم هم گاهی مبتنی بر اصول مارکسیستی بود ؛ دکتر علی شریعتی در کتاب ( حسین وارث آدم ) نیز جریان کربلا و عاشورا را با شیوه مارکسیستی تحلیل کرده است ؛ شهید مطهری که با این گونه تفسیر از آموزه های دینی مخالف بود در سه صفحه آن را خلاصه و نقد نمود . این نقد در جلد دوم کتاب( حماسه حسینی) در اواخر کتاب و قبل از نقد کتاب( شهید جاوید ) چاپ شده است . او کتاب( حسین وارث آدم ) را نوعی روضه مارکسیستی بر امام حسین (ع) معرفی می کند ؛ منظور ایشان از روضه مارکسیستی همین تفسیر و تحلیل مارکسیستی از قیام امام حسین (ع) است . شهید مطهری در قسمتی از این نقد می فرماید : ( امام حسین این جزوه همان امام حسین مظلوم و محکوم روضه خوانهاست که هیچ نقشی در تاریخ ندارد با این تفاوت که امام حسین روضه خوانها لااقلّ سفره ی گریه ای برای آخرت پهن کرده و امام حسین این جزوه – به وسیله روضه ها و گریه ها – ابزاری در دست جناح حاکم است برای بهره کشی طبقه محکوم .) از همین جملات معلوم می شود که چرا شهید مطهری واژه ( روضه مارکسیستی ) را در مورد کتاب ( حسین وارث آدم ) به کار برده است .ایشان در واقع با این تعبیر به شباهت امام حسین روضه خوانهای آن عصر و امام حسین مورد نظر شریعتی اشاره کرده اند.
تفصیل اشکالات کتاب حسین وارث را در کتاب حماسه حسینی مطالعه فرمایید .
- [سایر] آیا واقعا از نظر شهید مطهری (ره) حضرت رقیه (س) وجود نداشتهاند؟
- [سایر] کتاب های استاد مطهری را نام ببرید؟
- [سایر] امام حسن عسکری ع در کلام شهید مطهری ره چگونه مطرح شده است؟
- [سایر] آیا شهید مطهری داستان قرآن درباره حضرت آدم (ع) را سمبلیک می داند؟
- [سایر] خلاصه ای از کتاب اسلام و مقتضیات زمان استاد مطهری را می خواستم؟
- [سایر] نمی دونم ان شاء الله که مشکل از من باشه، اینکه نمی تونم سیاق نوشته های استاد مطهری(ره) رو درک کنم اصلا در حین خوندن کتاب ایشون چون چیز زیادی نمی فهمم خیلی کلافه می شم حتی آخرین بار گریه ام گرفت. تقریبا با کتابای دیگه این مشکل رو ندارم حتی اگه کتابای درسیم این مشکل رو داشته باشه سعی می کنم یه نویسنده دیگه پیدا کنم اما شهید مطهری(ره) رو چه کنم؟
- [سایر] در سیر مطلعاتی کتب شهید مطهری ترتیب کتاب ها از ساده به مشکل چگونه است؟
- [سایر] علت این همه تأکید روی کتب استاد شهید مطهری(ره) چیست؟ چرا در بسیاری از سیرهای مطالعاتی و مسابقات و ... از کتب سایر اندیشمندان مانند آقایان مکارم، مصباح، جوادی آملی، طهرانی، سبحانی و ... و حتی پژوهشگران جوان تر حوزه استفاده نمی شود؟ آیا شهید مطهری(ره) کار را تمام کرده اند و جای سخن برای کس دیگری نگذاشته اند؟
- [سایر] شهید مطهری می گوید : امام حسین ، علی اصغر را بالای دست نبرد و تقاضای آب نکرد پس جریان کشته شدن کودک چه بود؟
- [سایر] شهید مطهری می گوید : امام حسین ، علی اصغر را بالای دست نبرد و تقاضای آب نکرد پس جریان کشته شدن کودک چه بود؟