ما مسلمانان معتقدیم خانه خدا را او محافظت می کند اما سؤال این است که چرا حدود 400 سال پیش خانه خدا از طریق سیل ویران شد! ابتدا باید دو نکته رادر موردکعبه دانست : 1 کعبه زمینی و جسمانی، نما دی از توجّه به کعبه حقیقی است .کعبه جسمانی تابع قوانین الهی حاکم بر این عالم است و با انقراض این عالم دگرگون می شود . اما کعبه روحانی متعلق به عالمی دیگر . کعبه روحانی و ملکوتی باقی است و تغییرات عالم ماده در آن راه ندارد. 2 علاوه بر خود کعبه ، پاره ای از اعمال عبادی مرتبط با کعبه هم فقط با توحید محوری معنا پیدا میکند یعنی این اعمال نه باهدف تقدیس کعبه که به خاطر اوامر خداوند متعال صورت می گیرد . . امام علی(ع) در مورد فلسفه انتخاب این سرزمین میفرماید: وضعه با وعر بقاع الارض حجراً و... و اسباباً ذللا لعفوه خدا خانهاش را در پرسنگلاخترین مکانها و بیگیاهترین نقاط زمین... در میان کوههای خشن و شنهای فراوان قرار داد اگر میخواست خانه و حرمش را و محل انجام عبادت بزرگ حج را در میان باغها و نهرها و سرزمینهای هموار و پر درخت و باغهای پر ثمر، در منطقهای آباد، دارای کاخهای بسیار و آبادیهای به هم پیوسته بی شمار، در میان گندمزارها و بوستانهای پر گل و گیاه، در لابلای باغهای زیبا و پر طراوت و پر آب، در وسط گلستانی بهجت زا با جادههائی آباد، قرار دهد میتوانست، ولی به همان نسبت که آزمایش بزرگ حج و عبادت راحتتر و سادهتر میشد، پاداش و جزا نیز کمتر بود. ولی خدا میخواهد بندگانش را با انواع شدائد بیازماید، و با انواع مشکلات در طریق انجام عبادتش روبرو کند، تا تکبر از قلبهایشان فرو ریزد، و...). ( نهجالبلاغه، خطبه 192) با لحاظ توضیحات بالا باید گفت خراب شدن خانه کعبه به خاطر دلایل عادی ( مثل حمله یزید به کعبه, یا سیل و..) , منافاتی با تقدس کعبه ندارد چرا که این دگرگونی خواست خدای افرینش و طبق قوانین حاکم بر جهان( که یکی از این قوانین , تاثیر گذاری علتها و تاثیر ÷ذیری معلولهاست ) است و اراده خود خدا بر این امر تعلق گرفته است و لذا این امر هیچ تنافی با تقدس کعبه ندارد و از بین رفتن این نماد مادی اشکالی را بوجود نمی اورد . به عبارتی بنای خدا این است که در این عالم همه چیز بطور طبیعی پیش برود و اگر خداوند کار خارق العاده ای هم انجام دهد بسیار کم است و در واقع کارهای خارق العاده از استثنائات این عالم است که خداوند به خاطر مصالحی به انجام انها مبادرت می کند . ضمن اینکه در هیچ ایه یا روایتی وارد نشده که خانه کعبه تا قیامت هیچ صدمه ای نخواهد دید و خداوند چنین قولی و تضمینی نداده است. انچه داریم این است که به قسمت هایی از مکه به عنوان حرم و سرزمین امن نام برده شده است به این معنا که که احکام خاصی دارد و برای انسانهای عادی وبرای حاکمان وظایف و مسولیت های خاصی قرار داده شده است . افزون بر آن آنچه اهمیت دارد حفظ کعبه به عنوان پایگاه توحید و خالی و خالص شدن از بساط شرک است و با آمدن اسلام این واقعه رخ داد و مساله بنای مادی در برابر آن از اهمیت چندانی بر خوردار نیست و در حد لزوم هم وظیفه مسلمانان است که در حراست از آن بکوشند.
ما مسلمانان معتقدیم خانه خدا را او محافظت می کند اما سؤال این است که چرا حدود 400 سال پیش خانه خدا از طریق سیل ویران شد!
ما مسلمانان معتقدیم خانه خدا را او محافظت می کند اما سؤال این است که چرا حدود 400 سال پیش خانه خدا از طریق سیل ویران شد!
ابتدا باید دو نکته رادر موردکعبه دانست :
1 کعبه زمینی و جسمانی، نما دی از توجّه به کعبه حقیقی است .کعبه جسمانی تابع قوانین الهی حاکم بر این عالم است و با انقراض این عالم دگرگون می شود . اما کعبه روحانی متعلق به عالمی دیگر . کعبه روحانی و ملکوتی باقی است و تغییرات عالم ماده در آن راه ندارد.
2 علاوه بر خود کعبه ، پاره ای از اعمال عبادی مرتبط با کعبه هم فقط با توحید محوری معنا پیدا میکند یعنی این اعمال نه باهدف تقدیس کعبه که به خاطر اوامر خداوند متعال صورت می گیرد . . امام علی(ع) در مورد فلسفه انتخاب این سرزمین میفرماید: وضعه با وعر بقاع الارض حجراً و... و اسباباً ذللا لعفوه خدا خانهاش را در پرسنگلاخترین مکانها و بیگیاهترین نقاط زمین... در میان کوههای خشن و شنهای فراوان قرار داد اگر میخواست خانه و حرمش را و محل انجام عبادت بزرگ حج را در میان باغها و نهرها و سرزمینهای هموار و پر درخت و باغهای پر ثمر، در منطقهای آباد، دارای کاخهای بسیار و آبادیهای به هم پیوسته بی شمار، در میان گندمزارها و بوستانهای پر گل و گیاه، در لابلای باغهای زیبا و پر طراوت و پر آب، در وسط گلستانی بهجت زا با جادههائی آباد، قرار دهد میتوانست، ولی به همان نسبت که آزمایش بزرگ حج و عبادت راحتتر و سادهتر میشد، پاداش و جزا نیز کمتر بود. ولی خدا میخواهد بندگانش را با انواع شدائد بیازماید، و با انواع مشکلات در طریق انجام عبادتش روبرو کند، تا تکبر از قلبهایشان فرو ریزد، و...). ( نهجالبلاغه، خطبه 192)
با لحاظ توضیحات بالا باید گفت خراب شدن خانه کعبه به خاطر دلایل عادی ( مثل حمله یزید به کعبه, یا سیل و..) , منافاتی با تقدس کعبه ندارد چرا که این دگرگونی خواست خدای افرینش و طبق قوانین حاکم بر جهان( که یکی از این قوانین , تاثیر گذاری علتها و تاثیر ÷ذیری معلولهاست ) است و اراده خود خدا بر این امر تعلق گرفته است و لذا این امر هیچ تنافی با تقدس کعبه ندارد و از بین رفتن این نماد مادی اشکالی را بوجود نمی اورد . به عبارتی بنای خدا این است که در این عالم همه چیز بطور طبیعی پیش برود و اگر خداوند کار خارق العاده ای هم انجام دهد بسیار کم است و در واقع کارهای خارق العاده از استثنائات این عالم است که خداوند به خاطر مصالحی به انجام انها مبادرت می کند .
ضمن اینکه در هیچ ایه یا روایتی وارد نشده که خانه کعبه تا قیامت هیچ صدمه ای نخواهد دید و خداوند چنین قولی و تضمینی نداده است. انچه داریم این است که به قسمت هایی از مکه به عنوان حرم و سرزمین امن نام برده شده است به این معنا که که احکام خاصی دارد و برای انسانهای عادی وبرای حاکمان وظایف و مسولیت های خاصی قرار داده شده است . افزون بر آن آنچه اهمیت دارد حفظ کعبه به عنوان پایگاه توحید و خالی و خالص شدن از بساط شرک است و با آمدن اسلام این واقعه رخ داد و مساله بنای مادی در برابر آن از اهمیت چندانی بر خوردار نیست و در حد لزوم هم وظیفه مسلمانان است که در حراست از آن بکوشند.
- [سایر] درتاریخ داریم که درسال 1039ه. ق، سیل عظیمی مکه را فرا گرفت و داخل مسجد الحرام شد که در آن چهار هزار و دو نفر کشته شدند. و همین طور قسمتی از خانه خدا ویران گشت. حال سوال من این است که مگر خداوند یا نفوس قدسی همچون پیامبر و ائمه محافظ مکه و سرزمین های مقدس نمی باشند؟ مگر خداوند نگفته است دین اسلام پا برجاست تا کعبه پا برجاست؟ پس چطور یک سال پس از آن واقعه خانه کعبه را کاملا خراب می کنند و دوباره ازنو می سازند؟ آیا سیل آمدن در آن سال و این همه کشته حکمتی داشته؟ چون درسال های بعد این واقعه تکرار نشده است.خواهش می کنم پاسخی تفصیلی و کامل به این سوال بدهید.
- [سایر] هنگام قیامت آیا کعبه هم ویران می شود؟
- [سایر] چرا خداوند مسجد الحرام و کعبه را در مقابل سیل و دیگر حوادث حفظ نکرده است؟
- [سایر] چرا بهائیان معتقدند که تمام معابد از جمله کعبه باید ویران شده و خانه باب در شیراز از نو بنا گردد؟!
- [آیت الله فاضل لنکرانی] روستایی آب آشامیدنی بهداشتی ندارد جهاد سازندگی اقدام به حفر چاه در جایی کرده است که بعداً معلوم شد آنجا مسجد بوده و در اثر زلزله ویران شده است و الآن هیچ استفاده ای از زمین مسجد نمی شود، آیا استفاده از چاه جایز است؟ و در صورت جواز، آیا می شود اطراف آن را برای محافظت دیوارکشی کرد؟
- [سایر] ما معتقدیم که اسلام از تحریف دور مانده است و از طرفی هم اعتقاد داریم که عترت پیامبر(ص) مفسّر قرآن هستند، بنابراین آیا میتوان نتیجه گرفت که اسلام غیر شیعی تحریف شده است؟
- [سایر] به نام او آقای مرادی سلام،سوالی داشتم امیدوارم هرچه سریع تر به سوالم جواب بدین چون عین خوره افتاده به جونم احساس می کنم یه کمبودی توی دینم وجود داره و نمی تونم اونو بپذیرم ما شیعیان معتقدیم که حضرت مهدی ظهور می کنه و اسلام رو یه دین جهانی می کنه و همه ی قوانین اسلام در کل جهان حاکم میشه روزه هم یکی از اصولات مهم دین ما به شمار میره وباید در ماه مبارک رمضان روزه گرفت مگه نه؟!!!!!!و این ماه با حلول ماه در آسمان تشخیص داده میشه و با توجه به ماه های قمری حساب میشه در منطقه ی قطب شمال وقطب جنوب که شش ماه از سال روز و شش ماه لز سال شبه چه طور میشه روزه گرفت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ اگه جواب این سوال رو نمی دونین به ایمیلم بفرستین تا من دنبال فرد دیگری برای پاسخ دادن به این سوال بگردم از لطف شما ممنونم
- [سایر] سوالی در باره عبادت ما و خواندن نماز به سمت قبله دارم. چرا به سمت خانه کعبه که از سنگ ساخته شده عبادت می کنیم؟ خودم با این موضوع مشکلی ندارم ولی نمی دانم اگر کسی از من این سوال رو بپرسد و بگوید که کفار بتها رو عبادت می کردند و شما مسلمانان هم به سمت کعبه عبادت می کنید، چه جوابی بدهم؟ لطفا توضیح بفرمایید.
- [سایر] در زمان پیامبر اسلام، مدتی بیت المقدس قبله مسلمانان بود. چه عواملی سبب شد این قبله به کعبه تغییر یابد؟
- [سایر] حکم خودارضایی در دین اسلام چیست؟ این سوال مممکنه سوال هزاران جوان دیگرهم باشد ممنون
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر مسجدی با عامل طبیعی , مانند سیل، زلزله و رانش زمین , یا عامل انسانی , نظیر توسعه معبر و تعریض بسترِ حرکت عمومی , به گونه ای ویران شده که بازسازی آن آسان نباشد، نجس کردن ابزار ساختمان ویران شده آن حرام نیست و احتیاط واجب , پرهیز از نجس کردن مکان آن است , مگر آنکه بازسازی آن ممکن نباشد.
- [آیت الله خوئی] نماز خواندن بر میت مسلمان یا بچهای که محکوم به اسلام و شش سال او تمام شده باشد واجب است.
- [آیت الله سیستانی] نماز خواندن بر میّت مسلمان ، یا بچّهای که محکوم به اسلام و شش سال او تمام شده باشد ، واجب است .
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر کافر ذمّی زمینی را از مسلمانی خرید و پیش از پرداختن خمس مسلمان شد، در این صورت , خمس از او ساقط نمی شود، مگر آنکه عین آن زمین از راه سیل؛ یا رانش و مانند آن از بین رفته باشد; در این صورت, خمس بر او واجب نیست.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] نماز خواندن بر میت مسلمان یا بچه ای که محکوم به اسلام و شش سال او تمام شده باشد واجب است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز خواندن بر میت مسلمان یا بچه او که محکوم به اسلام و شش سال او تمام شده باشد، واجب است.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز خواندن بر میت مسلمان و همچنین بچه ای که محکوم به اسلام و شش سال او تمام شده باشد واجب است
- [آیت الله اردبیلی] طلاق در اسلام مورد نکوهش و مذمّت شدید واقع شده و در برخی روایات از پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم نقل شده است که: (هیچ چیزی نزد خداوند محبوبتر از خانهای نیست که با ازدواج آباد شود و هیچ چیزی در نزد خداوند مبغوضتر از خانهای نیست که با طلاق ویران گردد)(1) ولی اگر ادامه زندگی زناشویی به خاطر اختلافات شدید و غیر قابل اصلاح موجب سختی و حرج بشود، به گونهای که ترک زندگی زناشویی تنها راه خلاصی از مشقتها و اختلافات و فشارهای روانی بین زن و شوهر باشد، اسلام طلاق را راه نجاتی برای ادامه زندگی زن و شوهر دانسته است.
- [آیت الله مظاهری] نماز خواندن بر میّت مسلمان، گرچه بچّه باشد واجب است ولی باید پدر و مادر آن بچّه یا یکی از آنان مسلمان باشد و شش سال بچّه تمام شده باشد.
- [آیت الله سبحانی] نمازخواندن بر میّت مسلمان، اگرچه بچه باشد واجب است، ولی باید پدر و مادر آن بچه یا یکی از آنان مسلمان باشند و شش سال بچه تمام شده باشد.