چرا اهل سنت مولودی خوانی در مورد پیامبر و امامان را صحیح نمی دانند؟ در پاسخ این پرسش اولا باید گفت که این گونه نیست که همه اهل سنت جشن ومولودی را برای پیامبر اکرم وامامان علیهمالسلام صحیح ندانند بلکه میتوان گفت غیر از وهابی ها ووهابی صفتان همه مسلمانان در ولادت پیامبر اکرم وهمین طور امامان جشن وشادی می کنند شاهد این ادعا سخنان خود اهل سنت است 1-حسین بن محمد دیار بکری در تاریخ الخمیس میگوید:مسلمانان جهان همیشه در ماه ولادت پیامبرجشن میگیرند و ولیمه میدهند و در شب های آن ماه صدقه میپردازند و ابراز شادمانی میکنند و به انواع نیکی ها جامعه عمل میپوشانند.و به خواندن یادنامه ی میلاد وی اهتمام میورزند و رحمت ها و برکات فراگیر او بر همگان آشکارمی شود.-تاریخ الخمیس بیروت ج1 ص223- 2- در این عصرودوران نیزدرکشورهای مختلف اسلامی جز عربستان ایام ولادت پیامبراکرم را جشن می گیرندوحتی در مصر ایام ولادت امام حسین سوم شعبان را ده روز جشن میگیرند.. ثانیا بر فرضی که همه اهل سنت مولودی خوانی را صحیح ندانند (که این نسبت درست نیست)میگوییم طبق آیات قرآن مولودی خوانی و جشن و شادی در ایام ولادت پیامبر اکرم و دیگر معصومین امر مطلوبیست چرا که 1- جشن و مولودی خوانی نشانه ی ابراز محبت به اهل بیت شمرده میشود .قرآن از مسلمانان خواسته که به خویشاوندان پیامبراکرم اظهار دوستی و محبت نمایند(سوره ی شوری آیه ی 23)و شکی نیست که برگزاری مراسم گرامیداشت اولیای الهی جلوه ای از عشق و علاقه ی مردم به آنان است که از دیدگاه قرآن مورد پذیرش است. 2-جشنو مولودی خوانی نشانه تعظیم پیامبر و امامان است و قرآن میگوید:آنان که به پیامبرگرویدند و او را گرامی داشتند ویاریش نمودند و از روشنایی که بر وی فروفرستاده شد پیروی کردند رستگارانند(سوره ی اعراف آیه ی 157) آیه میگوید علاوه بر ایمان و یاری پیامبر احترام و تعظیم پیامبر نیز لازم است. 3-جشن و مولودی خوانی به نحوی بلند اوازه نمودن پیامبر است قرآن میفرماید ما آوازه ی تو را در جهان بلند کرده ایم(انشراح آیه 4) 4- روز ولادت پیامبر و بعثت او کمتر از نزول مائده ی آسمانی بر حضرت عیسی نیست در قرآن کریم میخوانیم : عیسی بن مریم عرض کرد:بارالها پروردگارا مائده ای از آسمان فروفرست تا برای همه ی ما عید باشد ونشانه ای از جانب تو مارا روزی ده که بهترین روزی دهنده گانی(سوره ی مائده آیه 114) وقتی نزول مائده ی آسمانی باعث عید و شادی شود روز بعثت پیامبر(ص)و نزول وحی ولادت آن حضرت به طریق اولی روز جشن و شادی به حساب می آید. نتیجه این شد که اولااهل سنت خود در ولادت معصومان جشن شادی و مولودی خوانی دارند . ثانیااگر سخن شما درست باشد که اهل سنت مولودی خوانی را درست نمیدانند آیاتی از قرآن بر جواز جشن و شادی و مولودی خوانی دلالت دارد.
چرا اهل سنت مولودی خوانی در مورد پیامبر و امامان را صحیح نمی دانند؟
در پاسخ این پرسش اولا باید گفت که این گونه نیست که همه اهل سنت جشن ومولودی را برای پیامبر اکرم وامامان علیهمالسلام صحیح ندانند بلکه میتوان گفت غیر از وهابی ها ووهابی صفتان همه مسلمانان در ولادت پیامبر اکرم وهمین طور امامان جشن وشادی می کنند شاهد این ادعا سخنان خود اهل سنت است 1-حسین بن محمد دیار بکری در تاریخ الخمیس میگوید:مسلمانان جهان همیشه در ماه ولادت پیامبرجشن میگیرند
و ولیمه میدهند و در شب های آن ماه صدقه میپردازند و ابراز شادمانی میکنند و به انواع نیکی ها جامعه عمل میپوشانند.و به خواندن یادنامه ی میلاد وی اهتمام میورزند و رحمت ها و برکات فراگیر او بر همگان آشکارمی شود.-تاریخ الخمیس بیروت ج1 ص223-
2- در این عصرودوران نیزدرکشورهای مختلف اسلامی جز عربستان ایام ولادت پیامبراکرم را جشن می گیرندوحتی در مصر ایام ولادت امام حسین سوم شعبان را ده روز جشن میگیرند..
ثانیا بر فرضی که همه اهل سنت مولودی خوانی را صحیح ندانند (که این نسبت درست نیست)میگوییم طبق آیات قرآن مولودی خوانی و جشن و شادی در ایام ولادت پیامبر اکرم و دیگر معصومین امر مطلوبیست چرا که
1- جشن و مولودی خوانی نشانه ی ابراز محبت به اهل بیت شمرده میشود .قرآن از مسلمانان خواسته که به خویشاوندان پیامبراکرم اظهار دوستی و محبت نمایند(سوره ی شوری آیه ی 23)و شکی نیست که برگزاری مراسم گرامیداشت اولیای الهی جلوه ای از عشق و علاقه ی مردم به آنان است که از دیدگاه قرآن مورد پذیرش است.
2-جشنو مولودی خوانی نشانه تعظیم پیامبر و امامان است و قرآن میگوید:آنان که به پیامبرگرویدند و او را گرامی داشتند ویاریش نمودند و از روشنایی که بر وی فروفرستاده شد پیروی کردند رستگارانند(سوره ی اعراف آیه ی 157)
آیه میگوید علاوه بر ایمان و یاری پیامبر احترام و تعظیم پیامبر نیز لازم است.
3-جشن و مولودی خوانی به نحوی بلند اوازه نمودن پیامبر است قرآن میفرماید ما آوازه ی تو را در جهان بلند کرده ایم(انشراح آیه 4)
4- روز ولادت پیامبر و بعثت او کمتر از نزول مائده ی آسمانی بر حضرت عیسی نیست در قرآن کریم میخوانیم :
عیسی بن مریم عرض کرد:بارالها پروردگارا مائده ای از آسمان فروفرست تا برای همه ی ما عید باشد ونشانه ای از جانب تو مارا روزی ده که بهترین روزی دهنده گانی(سوره ی مائده آیه 114)
وقتی نزول مائده ی آسمانی باعث عید و شادی شود روز بعثت پیامبر(ص)و نزول وحی ولادت آن حضرت به طریق اولی روز جشن و شادی به حساب می آید.
نتیجه این شد که اولااهل سنت خود در ولادت معصومان جشن شادی و مولودی خوانی دارند .
ثانیااگر سخن شما درست باشد که اهل سنت مولودی خوانی را درست نمیدانند آیاتی از قرآن بر جواز جشن و شادی و مولودی خوانی دلالت دارد.
- [سایر] آیا افراد سنی مذهب به معصومیت پیامبر(ص) و امامان و اهل بیت (ع) اعتقاد دارند؟
- [سایر] آیا اهل سنت امامان ما (علیهم السلام) را قبول دارند؟
- [سایر] پیامبر ص شیعه بودند یا سنی؟
- [سایر] به چه دلیل امامان دوازده نفرند؟ موضع اهل سنت در این باره چیست؟
- [سایر] به چه دلیل امامان دوازده نفرند؟ موضع اهل سنت در این باره چیست؟
- [سایر] آیا حدیث امامان اثنی عشر توسط اهل سنت نقل شده است؟
- [سایر] تفاوت وضو گرفتن در شیعه و سنی چیست؟ و پیامبر(ص) وضو گرفتنشان به چه سبکی بوده و وضو گرفتن کدامیک از شیعه و سنی شبیه پیامبر(ص) است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] کدام یک از موارد زیر صحیح است؟ الف) شهادت اهل سنّت علیه اهل تشیّع در دعاوی مالی یا کیفری (چنان چه خواهان سنّی مذهب، و خوانده شیعه باشد). ب) شهادت اهل سنّت علیه اهل سنّت در دعاوی مالی یا کیفری (چنانچه خواهان و خوانده هر دو سنی باشند.) ج) شهادت اهل سنّت در دعاوی مالی یا کیفری (چنانچه خواهان و خوانده هر دو شیعه باشند; لیکن شهودشان سنّی باشد.) د) شهادت اهل سنّت به نفع اهل تشیّع (چنانچه خواهان شیعه، و خوانده سنّی مذهب باشد.) ه) شهادت اهل کتاب له یا علیه مسلمانان.
- [سایر] در کتب احادیث اهل سنت در خصوص امامان جست و جویی انجام دادم و هیچ چیزی ندیدم. حال بفرمایید که چگونه شیعیان بیان می دارند که امامان از جمله اهل البیت هستند؟ آیا این دوازده امام و حضرت محمد (ص) و نیز دختر پیامبر (ص) و در کل آنها همسر بزرگوار پیامبر (ص) را از اهل البیت مستثنا می کنند؟ در کتب معتبر و قابل اطمینان اهل سنت هیچ نامی از صادق و کاظم یا هادی و دیگران را ندیدم که به آنها امام خطاب شده باشد؟
- [سایر] آیا در زمان پیامبر(ص) شیعه و سنی وجود داشت؟ چگونه به وجود آمدند؟
- [آیت الله سیستانی] از نظر اهل سنّت، زن از همه تَرَکه شوهر اعمّ از منقول و غیرمنقول مانند زمین و غیره، ارث میبرد. حال آنکه از نظر مذهب امامیه، زن از اصل زمین یا قیمت آن ارث نمیبرد و تنها از قیمت بنا و درختان ارث میبرد، نه اصل آنها. بنابراین اگر مذهب اهل سنّت بر شیعه نافذ باشد به گونهای که زن سنّی مذهب از زمین و اصل بنا و درختان ارث ببرد، در صورتی که دیگر ورثه امامی مذهب باشند، زن امامی مذهب نیز میتواند میراثی را که از زمین و اصل بنا و درختان به او میرسد، بگیرد که سایر ورثه اهل سنت باشند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] چنانچه یکی از اولاد از نظر سنّی بزرگتر و دیگری از جهت بلوغ بزرگتر باشد قضاء نماز بر اولّی واجب است.
- [آیت الله جوادی آملی] .حرم مطهر پیامبر و امام معصوم (ع) ملحق به مسجد است و نجس کردن عمدی آن , حرام و تطهیر آن, واجب است. در این جهت, فرقی بین حرم معمور مانند عتبات عالیات و حرم مخروب مانند بقیع نیست.
- [آیت الله سیستانی] نظر اهل سنّت آن است که مازاد سهمالارث میراث بر آن، به عَصَبه میت مانند برادر او داده میشود. لکن نظر مذهب امامیه خلاف آن است، مثلاً اگر مردی بمیرد و تنها دختری و برادری داشته باشد، از نظر امامیه باید نیمی از ارث را به دختر به عنوان سهمالارث و نیم دیگر را به عنوان ردّ به او بپردازند و به برادر میت سهمی تعلّق نمیگیرد. لکن نظر اهل سنّت آن است که در این فرض نیمی از ارث میت به برادر پرداخت میشود، چون که از عصبه میت به شمار میرود. حال اگر مذهب اهل سنّت بر وارث امامی مذهب نافذ باشد و مازاد سهمالارث به او پرداخت نشود، عصبه میت اگر امامی مذهب باشند، میتوانند از باب قاعده مقاصّه نوعی، مازاد سهمالارث وارثِ سنّی مذهب را بگیرند.
- [آیت الله سیستانی] بر طبق مذهب امامیه، زن مطلقه یائسه و صغیره اگر چه با آنها نزدیکی شده باشد عدّه ندارند. لیکن بر طبق مذاهب اهلسنّت با اختلافی که در شروط عدّه برای صغیره دارند عدّه بر آنان واجب است. حال اگر شوهر از اهلسنّت باشد، و زن یائسه یا صغیرهاش را با اعتقاد به لزوم عدّه برای صغیره طلاق دهد، ملزم به رعایت قواعد مذهب خود مانند فساد عقد خواهر مطلقه، و نکاح زنانی که جمع آنها با زن در دوران عدّه حرام است، میشود، بنابراین مرد شیعی میتواند با خواهر این مطلقه ازدواج کند هرچند آن مرد سنی با او عقد بسته باشد. و احتیاط واجب برای مرد شیعی نیز آن است که با این زن مطلقه پیش از تمام شدن عدهاش ازدواج نکند، و آن زن نیز اگر شیعه باشد و یا شیعه بشود تا پایان عدّه، ازدواج نکند. همچنین احوط آن است که در ایام عدّه از شوهر نفقه نگیرد، گر چه طبق مذهب شوهر واجبالنفقه او باشد، مگر آنکه از باب اجرای قاعده مقاصّه نوعی در صورت بودن شرایط آن، بتوان نفقه گرفت.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر مسلمانی به یکی از دوازده امام دشنام دهد، یا با آنان دشمنی داشته باشد، نجس است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر مسلمانی به یکی از دوازده امام: دشنام دهد، یا با آنان دشمنی داشته باشد، نجس است.
- [آیت الله بروجردی] اگر مسلمانی به یکی از دوازده امام دشنام دهد، یا با آنان دشمنی داشته باشد، نجس است.
- [امام خمینی] اگر مسلمانی به یکی از دوازده امام دشنام دهد یا با آنان دشمنی داشته باشد، نجس است.
- [آیت الله سیستانی] شخصی که به یکی از دوازده امام علیهمالسلام از روی دشمنی دشنام دهد ، نجس است . 9 شراب :