نژادهای مختلف از نسل آدم چگونه بوجود آمده است؟ در مورد نژادهای مختلف بشر، مانند: سفید و سرخ و سیاه و زرد ، دو نظریه وجود دارد: الف - کلیه این نژادها از یک ریشه بودهاند، ولی در پی جدا شدن از یکدیگر و مهاجرت به سرزمینهای مختلف و ازدواجهای داخلی، یک دسته صفات ژنتیکی به عنوان صفات برتر و فائق در آن مجموعهها به وجود آمده است و ژنهای دیگر در آن مناطق امکان بقا و رشد پیدا نکردهاند. ب - نسل آدم ابوالبشر (ع) با باقی مانده نسل انسانهای قبلی - که بر روی زمین ساکن بودهاند - مخلوط شده و تفاوت افراد بشر به همین جهت است. هر دو نظریه در حال حاضر طرفدارانی دارد و دلیلهایی نیز هر کدام از قرآن و روایات بر مدعای خود ذکر میکنند. نتیجه آنکه سخن قطعی در این گونه موارد دور از تحقیق است. امید است در آینده با پیشرفت دانش، پاسخ روشنی برای این سؤال فراهم آید.
نژادهای مختلف از نسل آدم چگونه بوجود آمده است؟
نژادهای مختلف از نسل آدم چگونه بوجود آمده است؟
در مورد نژادهای مختلف بشر، مانند: سفید و سرخ و سیاه و زرد ، دو نظریه وجود دارد:
الف - کلیه این نژادها از یک ریشه بودهاند، ولی در پی جدا شدن از یکدیگر و مهاجرت به سرزمینهای مختلف و ازدواجهای داخلی، یک دسته صفات ژنتیکی به عنوان صفات برتر و فائق در آن مجموعهها به وجود آمده است و ژنهای دیگر در آن مناطق امکان بقا و رشد پیدا نکردهاند.
ب - نسل آدم ابوالبشر (ع) با باقی مانده نسل انسانهای قبلی - که بر روی زمین ساکن بودهاند - مخلوط شده و تفاوت افراد بشر به همین جهت است. هر دو نظریه در حال حاضر طرفدارانی دارد و دلیلهایی نیز هر کدام از قرآن و روایات بر مدعای خود ذکر میکنند. نتیجه آنکه سخن قطعی در این گونه موارد دور از تحقیق است. امید است در آینده با پیشرفت دانش، پاسخ روشنی برای این سؤال فراهم آید.
- [سایر] حضرت آدم چگونه بوجود آمده است؟
- [سایر] استمرار نسل بشر چگونه بوده و فرزندان حضرت آدم(ع) با چه کسانی ازدواج کردند؟
- [سایر] استمرار نسل بشر چگونه بوده و فرزندان حضرت آدم(ع) با چه کسانی ازدواج کردند؟
- [سایر] آیا عذاب در زمان حضرت نوح(ع) همه کره زمین را در بر گرفت یا نه؟ اگر همه کره زمین را در بر گرفت آیا حضرت نوح(ع) از کل نژادهای کره زمین در کشتی برده بود؟ اگر بردند آیا کل نژادهای موجودات در منطقه حضرت نوح(ع) موجود بوده یا خیر؟ به عنوان مثال آیا انسان سفید و سیاه و زرد پوست در کشتی آن حضرت موجود بوده که بگوییم این انسانهای فعلی از آن نسل میباشند؟
- [سایر] انسان های اولیه که در غار می زیسته اند آیا از نسل حضرت آدم (ع) بوده اند؟
- [سایر] چندسال از نافرمانی شیطان می گذرد و آیا شیطان فقط برای گمراهی نسل آدم و حوا بوده؟
- [سایر] تکامل دین از حضرت آدم (ع) تا حضرت محمد (ص) چگونه بوده است با وجود بودن دین یکتا پرستی از زمان حضرت آدم (ع) چه فروعی برای بوجود آمدن ادیان یهود و مسیح و ... بود؟
- [سایر] ادامه نسل انسان چگونه بود؟ و فرزندان حضرت آدم(ع) با چه کسانی ازدواج کردند؟ و احادیث در اینباره بر چه چیزی دلالت میکنند؟
- [سایر] آیا با عدالت خداوند سازگار است که به خاطر خطای حضرت آدم، تمام نسل او با محرومیت از بهشت دچار این همه مشکلات شوند؟
- [سایر] آیا همه انسان ها از نسل حضرت آدم علیه السلام هستند و انسان دیگری قبل از او در زمین نبوده است؟ کشفیّات علمی خلاف آن را می گوید.
- [آیت الله سیستانی] اگر عمداً روزه خود را باطل کند ، و بعد عذری مانند حیض یا نفاس یا مرض برای او پیدا شود ، احتیاط مستحب آن است که کفاره را بدهد ، مخصوصاً اگر به وسیلهای مانند دارو حیض یا مرضی را بوجود بیاورد .
- [آیت الله جوادی آملی] .سیّدی که مستحقِ سهم سادات است , باید از طرف پدر به هاشم انتساب دا شته باشد و لازم نیست که از نسل حضرت پیامبر(ع) باشد؛ اما اگر کسی از طرف مادر انتساب به هاشم داشته باشد، کافی نیست.
- [آیت الله سبحانی] آدم سفیهی که مال خود را در کارهای بیهوده مصرف می کند، نذرهای مربوط به مالش صحیح نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] آدم سفیهی که مال خود را در کارهای بیهوده مصرف میکند یا مفلس اگر مثلاً نذر کند چیزی به فقیر بدهد ، صحیح نیست.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . آدم سفیهی که مال خود را در کارهای بیهوده مصرف می کند، اگر نذر کند مالش را به مصرفی برساند، صحیح نیست.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] شخص مفلس و آدم سفیه (کسی که مال خود را در کارهای بیهوده مصرف می کند) اگر مثلا نذر کند چیزی به فقیر بدهد صحیح نیست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] شخص مفلّس و آدم سفیه (کسی که مال خود را در کارهای بیهوده مصرف می کند) چنانچه نذر کند چیزی به فقیر بدهد صحیح نیست.
- [آیت الله بروجردی] آدم سفیهی که مال خود را در کارهای بیهوده مصرف میکند، اگر مثلاً نذر کند چیزی به فقیر بدهد صحیح نیست.
- [آیت الله خوئی] شخص مفلس و آدم سفیه (کسی که مال خود را در کارهای بیهوده مصرف میکند) اگر مثلًا نذر کند چیزی به فقیر میدهد صحیح نیست.
- [آیت الله اردبیلی] اگر حکومت صالح و شرعی احیانا مصلحت جامعه را در مهار جمعیّت و تنظیم خانواده تشخیص دهد، تشویق جامعه نسبت به آن با راهنمایی راههای حلال و منع از راههای حرام از قبیل سقط کردن جنین مانعی ندارد، ولی الزام افراد به محدود نمودن نسل جایز نیست.