آیا اهل تسنن معتقد به خمس هستند؟با توجه به اینکه به امام معتقد نیستند خمس را به چه کسی پرداخت می کنند؟ همه فقهای اسلام اعم از شیعه و سنی معتقدند که خمس و پرداخت یک پنجم از اموال در غنیمت های جنگی ، گنج و معادن طلا و نقره واجب است . ابن زهره حلبی می گوید : واعلم ان مما یجب فی الاموال الخمس و الذی یجب فیه الغنائم الحربیّة و الکنوز و معادن الذهب و الفضة بلاخلاف .( سلسلة الینابیع الفقهیه (غنیة النزوع) ، ج 5 ، ص 224 .) پس اهل سنت خمس را واجب می دانند اما تنها در غنیمت جنگی و گنج و معادن طلا و نقره. البته برخی از اهل سنت فقط خمس را در غنیمت جنگی می دانند لذا خمس فقط زمانی برای آنان واجب می شود که جنگی صورت گرفته و غنیمتی به دست آمده باشد و آن وقت خمس به آن تعلق گرفته است. ولی شیعه موارد خمس را علاوه بر این امور در غوص؛ باقیمانده مؤنه سال؛ زمینی که ذمی از مسلمانی خریده باشد و مال حلال مخلوط به حرام (محقق حلی، شرایع الاسلام، ج1، ص835؛ شهید اول، دروس، ج1، ص257؛ ابن فهد حلی، المهذب البارع، ج1، ص553. ) نیز می داند. اما اینکه اهل سنت خمس خود را به چه کسی می دهند باید گفت: آنان معتقدند که در زمان پیغمبر (ص) باید به دست پیغمبر (ص) برسد، در زمان خلفا به دست خلفا، و بعد به دست حاکم اسلامی، آن کسی که بالفعل حکومت مسلمین را در دست دارد و سپس سهم ذی القربی، یتیمها، فقیرها و مسکین ها و از راه ماندگان از این طریق پرداخته شود.
آیا اهل تسنن معتقد به خمس هستند؟با توجه به اینکه به امام معتقد نیستند خمس را به چه کسی پرداخت می کنند؟
آیا اهل تسنن معتقد به خمس هستند؟با توجه به اینکه به امام معتقد نیستند خمس را به چه کسی پرداخت می کنند؟
همه فقهای اسلام اعم از شیعه و سنی معتقدند که خمس و پرداخت یک پنجم از اموال در غنیمت های جنگی ، گنج و معادن طلا و نقره واجب است . ابن زهره حلبی می گوید :
واعلم ان مما یجب فی الاموال الخمس و الذی یجب فیه الغنائم الحربیّة و الکنوز و معادن الذهب و الفضة بلاخلاف .( سلسلة الینابیع الفقهیه (غنیة النزوع) ، ج 5 ، ص 224 .) پس اهل سنت خمس را واجب می دانند اما تنها در غنیمت جنگی و گنج و معادن طلا و نقره. البته برخی از اهل سنت فقط خمس را در غنیمت جنگی می دانند لذا خمس فقط زمانی برای آنان واجب می شود که جنگی صورت گرفته و غنیمتی به دست آمده باشد و آن وقت خمس به آن تعلق گرفته است.
ولی شیعه موارد خمس را علاوه بر این امور در غوص؛ باقیمانده مؤنه سال؛ زمینی که ذمی از مسلمانی خریده باشد و مال حلال مخلوط به حرام (محقق حلی، شرایع الاسلام، ج1، ص835؛ شهید اول، دروس، ج1، ص257؛ ابن فهد حلی، المهذب البارع، ج1، ص553. ) نیز می داند.
اما اینکه اهل سنت خمس خود را به چه کسی می دهند باید گفت: آنان معتقدند که در زمان پیغمبر (ص) باید به دست پیغمبر (ص) برسد، در زمان خلفا به دست خلفا، و بعد به دست حاکم اسلامی، آن کسی که بالفعل حکومت مسلمین را در دست دارد و سپس سهم ذی القربی، یتیمها، فقیرها و مسکین ها و از راه ماندگان از این طریق پرداخته شود.
- [سایر] با توجه به مدارک اهل سنت چرا اهل تسنن روز عاشورا را روزه می گیرند؟
- [سایر] امام های اهل سنت چند تاهستند؟
- [آیت الله بهجت] آیا اقتدا به امام جماعت سنّی مذهب جایز است؟
- [آیت الله خامنه ای] شخصی که عمل به تقیه می کند و با اهل سنت نماز جماعت میخواند: الف- آیا با توجه به اینکه امام جماعت سنی بعد از فاتحه سوره ناقص میخواند خواندن قرائت بر او واجب است؟ و یا اینکه قرائت امام جماعت سنی کفایت می کند؟ ب- بیشتر ائمه جماعت اهل سنت بسمله را نمی خوانند بنابراین آیا بر مأموم شیعه تلفظ آن واجب است؟ ج- آیا خواندن قنوت بدون بلند کردن دستها و بیصدا در رکعت دوم نماز جماعت با اهل سنت جایز است؟
- [سایر] با توجه به اینکه در رساله های عملیه، یکی از شرایط امام جماعت، شیعه دوازده امامی بودن است، چگونه اقتدا به اهل سنت صحیح است؟
- [آیت الله سیستانی] خمس از چه سنی واجب است؟
- [سایر] در یکی از سخنرانی های امام خامنه ای درمورد اتحاد بین شیعه و سنی اینکه میفرمایند سنی محب اهل بیت است یعنی چه؟
- [سایر] در یکی ازسخنرانی های امام خامنه ای درمورد اتحاد بین شیعه و سنی اینکه میفرمایند سنی محب اهل بیت است یعنی چه؟
- [سایر] یکی از دوستان اهل سنت می گوید: امامت در شیعه نظام موروثی است، اما در اهل سنت براساس انتخاب مردم و دمکراتیک است، پاسخ آن چیست؟
- [سایر] یکی از دوستان اهل سنت میگوید: امامت در شیعه نظام موروثی است ، اما در اهل سنت براساس انتخاب مردم و دمکراتیک است، پاسخ آن چیست؟
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر مال خمس نداده از شخص غیر معتقد به خمس مانند کافر به مسلمان معتقد به خمس از راههای عادی منتقل شود, پرداخت خمس آن بر مسلمان واجب نیست.
- [آیت الله سیستانی] نظر اهل سنّت آن است که مازاد سهمالارث میراث بر آن، به عَصَبه میت مانند برادر او داده میشود. لکن نظر مذهب امامیه خلاف آن است، مثلاً اگر مردی بمیرد و تنها دختری و برادری داشته باشد، از نظر امامیه باید نیمی از ارث را به دختر به عنوان سهمالارث و نیم دیگر را به عنوان ردّ به او بپردازند و به برادر میت سهمی تعلّق نمیگیرد. لکن نظر اهل سنّت آن است که در این فرض نیمی از ارث میت به برادر پرداخت میشود، چون که از عصبه میت به شمار میرود. حال اگر مذهب اهل سنّت بر وارث امامی مذهب نافذ باشد و مازاد سهمالارث به او پرداخت نشود، عصبه میت اگر امامی مذهب باشند، میتوانند از باب قاعده مقاصّه نوعی، مازاد سهمالارث وارثِ سنّی مذهب را بگیرند.
- [آیت الله سیستانی] از نظر اهل سنّت، زن از همه تَرَکه شوهر اعمّ از منقول و غیرمنقول مانند زمین و غیره، ارث میبرد. حال آنکه از نظر مذهب امامیه، زن از اصل زمین یا قیمت آن ارث نمیبرد و تنها از قیمت بنا و درختان ارث میبرد، نه اصل آنها. بنابراین اگر مذهب اهل سنّت بر شیعه نافذ باشد به گونهای که زن سنّی مذهب از زمین و اصل بنا و درختان ارث ببرد، در صورتی که دیگر ورثه امامی مذهب باشند، زن امامی مذهب نیز میتواند میراثی را که از زمین و اصل بنا و درختان به او میرسد، بگیرد که سایر ورثه اهل سنت باشند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] چنانچه یکی از اولاد از نظر سنّی بزرگتر و دیگری از جهت بلوغ بزرگتر باشد قضاء نماز بر اولّی واجب است.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر ورثه بدانند عین یا عوض مال ارث یا ذمّه مورّ ث متعلق خمس بوده, ولی نمیدانند آن را پرداخته یا نه, چنانچه مورّث مسلمان و معتقد به خمس نبوده، بر ورثه واجب نیست که خمس مال ارث را بپردازند; اما اگر مورّث (میت) مسلمان و معتقد به خمس بوده؛ ولی خمس نمی داده، بر ورثه واجب است خمس مال ارث را بپردازند.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که خُمس بدهکار است، میتواند آن را به ذمّه بگیرد و در تمام مال تصرّف کند و به ذمّه گرفتن یعنی این که خود را بدهکار اهل خُمس بداند و تصمیم جدی داشته باشد که خمس را پرداخت نماید؛ ولی برای تأخیر در پرداخت خمس، باید از حاکم شرع اجازه بگیرد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] نمازگزار باید مقابل میت بایستد؛ ولی اگر نماز به جماعت خوانده شود و صف جماعت از دو طرف میت بگذرد، نماز کسانی که مقابل میت نیستند اشکال ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] نماز گزار باید مقابل میت بایستد ، ولی اگر نماز به جماعت خوانده شود وصف جماعت از دو طرف میت بگذرد ، نماز کسانی که مقابل میت نیستند ، اشکال ندارد .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نمازگزار باید مقابل میت بایستد، ولی اگر نماز به جماعت خوانده شود و صف جماعت از دو طرف میت بگذرد، نماز کسانی که مقابل میت نیستند اشکال ندارد.
- [امام خمینی] نمازگزار باید مقابل میت بایستد. ولی اگر نماز به جماعت خوانده شود و صف جماعت از دو طرف میت بگذرد، نماز کسانی که مقابل میت نیستند، اشکال ندارد.