نامه ام سلمه به عایشه و سرزنش به او ترجمه نامه ام سّلمه به طور خلاصه: هنگامی که مردم مدینه از حرکت عایشه با طلحه و زبیر (و به پا کردن جنگ با علی بن ابیطالب و جمع نمودن مردم) را گفتگو میکردند، ام سلم(ره) نامهای نوشت به عایشه: اما بعد: (ای عایشه) تو بابی هستی میان رسول خدا(ص) و میان امت او، و حجاب تو زده شده است برای حرمت او، به تحقیق که قرآن کریم گرد آورده است اطراف جامه ترا [59] پس آنرا پراکنده مکن، و ساکت کرده است صدای ترا پس صدای ترا بلند نکن [60]، خداوند پشتیبان این امت است، رسول خدا موقعیت ترا میدانسته، اگر میخواست سفارش (این عمل را) به تو مینمود، (ای عایشه) البته خودت میدانی اگر ستون دین شکست بخورد (معوج شود) به توسط زنان استوار نخواهد شد، و اگر در آن شکافی ایجاد شود، به سبب آنان پیوند نمیگردد، نهایت کوشش زنان (بایستی در آن باشد) که دیدگان خود را ببندند، و دامان خویش را بر خود بپیچند، (ای عایشه) در جواب رسول خدا(ص) چه میگویی اگر با تو برخورد کند آن هنگامی که بر شتر سوار شدهای، در کوهها و بیابانها از این تپّه به آن تپّه میروی؟ البته خداوند به اوضاع تو ناظر است (ای عایشه) بر پیغمبر(ص) وارد خواهی شد (پس از مرگ) به صورتی که حجاب مقرّر خود را دریده، و عهد پیشین او را ترک کردهای. (ای عایشه) اگر (فرض شود) من به جا بیاورم این عملی را که میخواهی تو انجام دهی، پس از آن به من گفته شود (بعد از مرگ) داخل بهشت شو، هر آینه حیا میکنم که خدا را ملاقات کنم در حالی که حجاب خود را دریده باشم (ای عائشه) حجابی را که برای تو مقرر شده است قلعه خود قرار بده، و آنرا جایگاه خویش کن تا خدا را، ملاقات کنی، زیرا مطیعترین حالات تو آنست که ملازم خانه شوی، و پاکترین مواقع تو آنست که در منزل خود بنشینی. (ای عایشه) و اگر به یاد آورم ترا آنچه که پیغمبر(ص) (درباره تو فرموده) البته مانند مار مرا نیش میزنی و السلام. [59] . این جمله اشاره است به این آیه شریفه ایکه درباره زنان پیغمبر(ص) نازل شده است: وَقَرْنَ فِی بُیُوتِکُنَّ وَلاَ تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِیَّةِ الْأُولَی (الاحزاب: 33) (یعنی ای بانوان بنشیند در خانههایتان و مانند زمان جاهلیت که زینت خود را نمایان میکردند بیرون نیایید). [60]. این جمله اشاره است به این آیه شریفه: یَا نِسَاءَ النَّبِیِّ لَسْتُنَّ کَأَحَد مِنَ النِّسَاءِ إِنِ اتَّقَیْتُنَّ فَلاَ تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَیَطْمَعَ الَّذِی فِی قَلْبِهِ مَرَضٌ وَقُلْنَ قَوْلاً مَعْرُوفاً(الاحزاب: 32) (یعنی ای زنان پیغمبر شماها مانند سایر زنان نیستید ا گر تقوی پیشه کنید پس با نرمی سخن نگویید تا کسی که مرض شهوت در اوست به طمع افتد و گفتار نیکو بگویید). منبع : س مناظره (کتاب مناظره خلافت واحادیث اهل سنت )
نامه ام سلمه به عایشه و سرزنش به او
ترجمه نامه ام سّلمه به طور خلاصه:
هنگامی که مردم مدینه از حرکت عایشه با طلحه و زبیر (و به پا کردن جنگ با علی بن ابیطالب و جمع نمودن مردم) را گفتگو میکردند، ام سلم(ره) نامهای نوشت به عایشه: اما بعد:
(ای عایشه) تو بابی هستی میان رسول خدا(ص) و میان امت او، و حجاب تو زده شده است برای حرمت او، به تحقیق که قرآن کریم گرد آورده است اطراف جامه ترا [59] پس آنرا پراکنده مکن، و ساکت کرده است صدای ترا پس صدای ترا بلند نکن [60]، خداوند پشتیبان این امت است، رسول خدا موقعیت ترا میدانسته، اگر میخواست سفارش (این عمل را) به تو مینمود، (ای عایشه) البته خودت میدانی اگر ستون دین شکست بخورد (معوج شود) به توسط زنان استوار نخواهد شد، و اگر در آن شکافی ایجاد شود، به سبب آنان پیوند نمیگردد، نهایت کوشش زنان (بایستی در آن باشد) که دیدگان خود را ببندند، و دامان خویش را بر خود بپیچند، (ای عایشه) در جواب رسول خدا(ص) چه میگویی اگر با تو برخورد کند آن هنگامی که بر شتر سوار شدهای، در کوهها و بیابانها از این تپّه به آن تپّه میروی؟ البته خداوند به اوضاع تو ناظر است (ای عایشه) بر پیغمبر(ص) وارد خواهی شد (پس از مرگ) به صورتی که حجاب مقرّر خود را دریده، و عهد پیشین او را ترک کردهای.
(ای عایشه) اگر (فرض شود) من به جا بیاورم این عملی را که میخواهی تو انجام دهی، پس از آن به من گفته شود (بعد از مرگ) داخل بهشت شو، هر آینه حیا میکنم که خدا را ملاقات کنم در حالی که حجاب خود را دریده باشم (ای عائشه) حجابی را که برای تو مقرر شده است قلعه خود قرار بده، و آنرا جایگاه خویش کن تا خدا را، ملاقات کنی، زیرا مطیعترین حالات تو آنست که ملازم خانه شوی، و پاکترین مواقع تو آنست که در منزل خود بنشینی.
(ای عایشه) و اگر به یاد آورم ترا آنچه که پیغمبر(ص) (درباره تو فرموده) البته مانند مار مرا نیش میزنی و السلام.
[59] . این جمله اشاره است به این آیه شریفه ایکه درباره زنان پیغمبر(ص) نازل شده است: وَقَرْنَ فِی بُیُوتِکُنَّ وَلاَ تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِیَّةِ الْأُولَی (الاحزاب: 33) (یعنی ای بانوان بنشیند در خانههایتان و مانند زمان جاهلیت که زینت خود را نمایان میکردند بیرون نیایید).
[60]. این جمله اشاره است به این آیه شریفه: یَا نِسَاءَ النَّبِیِّ لَسْتُنَّ کَأَحَد مِنَ النِّسَاءِ إِنِ اتَّقَیْتُنَّ فَلاَ تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَیَطْمَعَ الَّذِی فِی قَلْبِهِ مَرَضٌ وَقُلْنَ قَوْلاً مَعْرُوفاً(الاحزاب: 32) (یعنی ای زنان پیغمبر شماها مانند سایر زنان نیستید ا گر تقوی پیشه کنید پس با نرمی سخن نگویید تا کسی که مرض شهوت در اوست به طمع افتد و گفتار نیکو بگویید).
منبع : س مناظره (کتاب مناظره خلافت واحادیث اهل سنت )
- [سایر] آیا در منابع اهل تسنن،برتری حضرت خدیجه بر دیگر زنان پیامبر اکرم، و شیعه بودن ام سلمه موجود است؟
- [سایر] متن وصیت نامه حضرت زهرا سلام الله علیها را بفرمایید؟
- [سایر] لطفا متن و ترجمه زیارت نامه حضرت صدیقه کبرا فاطمه زهرا(سلام الله علیها) را بنویسید؟
- [سایر] متن تصویب نامه ی شورای نیقیه در مورد تثلیث چه بود؟
- [آیت الله خامنه ای] می خواستم بدانم متن وصیت نامه باید شامل چه موضوعاتی باشد؟
- [سایر] آیا امکان دارد متن نامه و سیمای مدیریتی و اداری کارکنان دولت از دیدگاه امام علی (ع) را برایم بفرستید؟
- [سایر] لطفا متن و ترجمه زیارت نامه حضرت صدیقه کبرا فاطمه زهرا(سلام الله علیها) را برایم بفرستید ؟
- [آیت الله بهجت] در بسیاری از فیلم نامه ها و نمایش نامه ها دروغ یا غیبت وجود دارد، آیا اجرای نقش چنین برنامه هایی به عنوان بازیگر و دروغ و غیبت گفتن بر اساس متن تهیه شده گناه است؟
- [سایر] لطفا توضیحاتی در خصوص نوع شاهد و رابطه آن با من و متن شهادت نامه برای اعسار از مهریه ارائه فرمائید.
- [سایر] در مورد متن نامه ای که نمایندگان مجلس ششم در آن به مقام معظم رهبری گفته بودند که (جام زهر را بنوش) توضیح دهید.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر انسان کسی را که در شهر دیگر است وکیل نماید و برای او وکالت نامه بفرستد و او قبول کند ، اگر چه وکالت نامه بعد از مدّتی برسد ، وکالت صحیح است .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر انسان کسی را که در شهر دیگر است وکیل نماید و برای او وکالت نامه بفرستد و او قبول کند؛ اگرچه وکالت نامه بعد از مدتی برسد وکالت صحیح است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر انسان کسی را که در شهر دیگر است وکیل نماید وبرای او وکالت نامه بفرستد و او قبول کند، اگرچه وکالت نامه بعد از مدّتی برسد وکالت صحیح است.
- [آیت الله مظاهری] اگر انسان کسی را که در شهر دیگر است وکیل نماید و برای او وکالت نامه بفرستد و او قبول کند، گرچه وکالت نامه بعد از مدّتی برسد، وکالت صحیح است.
- [آیت الله سبحانی] اگر انسان کسی را که در شهر دیگر است وکیل نماید و برای او وکالت نامه بفرستد و او قبول کند، اگرچه وکالت نامه بعد از مدتی برسد وکالت صحیح است.
- [آیت الله سیستانی] اگر انسان کسی را که در شهری دیگر است وکیل نماید ، و برای او وکالت نامه بفرستد و او قبول کند ، اگر چه وکالت نامه بعد از مدتی برسد ، وکالت صحیح است .
- [آیت الله وحید خراسانی] گاه شخصی انجام کاری را از دولت یا از اشخاص به نحو مقاطعه کاری قبول می کند مانند ساختمان مدرسه یا بیمارستان یا جاده سازی و مانند اینها و در ضمن قرار داد صاحب کار برای اطمینان از عمل مقاطعه کار به تعهدش از او ضمانت نامه بانکی برای مبلغ معینی مطالبه می نماید که در صورت تخلف مقاطعه کار از انجام اصل کار و یا تخلف از شرایط قرار داد برای جبران خسارتهای احتمالی ان تخلف از ضمانت نامه استفاده نماید و مبلغ معین شده را دریافت کند و برای این مقصود مقاطعه کار به بانک مراجعه می نماید و از بانک تقاضای صدور ضمانت نامه ای به مبلغ مورد تقاضای صاحب کار می کند و بانک با دریافت تضمین لازم برای مقاطعه کار ضمانت نامه صادر می نماید و برای صدور ان به نسبت مبلغ مورد ضمانت از مقاطعه کار کارمزد دریافت می کند
- [آیت الله بروجردی] اگر انسان کسی را که در شهر دیگر است وکیل نماید و برای او وکالتنامه بفرستد و او قبول کند، اگر چه وکالت نامه بعد از مدتی برسد وکالت صحیح است.
- [آیت الله جوادی آملی] .خرید و فروش چیزی که منفعت حلال هم دارد، اگر فقط برای مصرف حرام باشد, به صورتی که انشای عقد روی منفعت حرام باشد مانند فروش انگور برای شراب سازی داد و ستد آن حرام و باطل است، اگر فروشنده بداند که خریدار از آن بهره حرام می برد؛ ولی در متن داد و ستد هیچگونه قصدی به بهره حرام نباشد، اشکال ندارد.
- [آیت الله بهجت] مضاربه عقد جایز است؛ یعنی طرفین هر وقت بخواهند، میتوانند عقد را بههم بزنند، و حتی اگر در متن عقد مدت معینی را شرط کنند، مضاربه تبدیل به عقد لازم نمیشود، و اقرب صحت عقد و شرط است و لازمه آن این است که بعد از سپری شدن مدت، تصرف عامل منوط به اجازه مالک است.