علی(ع):(آن که عدالت ورزد، قدر وارج می یابد)پس چراخودشان دراثرعدالت داشتن دشمنان زیادی داشتند؟ در قدر و ارج یافتن عادل و عدالت شکی نیست به خصوص که آن عادل شخصی چون امیرالمومنین علی علیه السلام باشد. دلیل آن اوج محبوبیت آن بزرگوار در نزد شیعه و سنی ، مسلمان و غیر مسلمان است. شاهد این مطلب نوشتن کتب مختلف حتی از سوی غیر مسلمانانی همچون جرج جرداق مسیحی است. وی آنقدر مجذوب عدالت آنحضرت شده که کتابی نوشته به نام "امام علی (ع) صدای عدالت انسانی". واقعا قدر و اوج یافتن می تواند بیش از این باشد که یک انسان غیر مسلمان بیاید و برای شخصیتی که بیش از 1400 سال قبل از وی زندگی می کرده و هیچ ارتباطی با دین وی ندارد آنهم در یک مورد و خصیصه خاص وی کتابی تالیف کند؟ البته قطعا هر جا عدالت بخواهد ایجاد شود بیشتر انسانها به مخالفت و دشمنی با آن اقدام می کنند و این مطلب از ابتدای خلقت وجود داشته است. عدالت سر فصل و قله آرمان همه انبیا و اولیاء الهی بوده است. قرآن نیز در اینباره می فرماید: "لقد ارسلنا رسلنا بالبینات و انزلنا معهم الکتاب و المیزان لیقوم الناس بالقسط "همه پیامبران الهی آمده اند که بعد از دعوت به توحید و پرستش خداوند، مردم را به اجرای عدالت دعوت کنند، چراکه عدالت تضمین دوام، رشد و تعالی جامعه بشری است و لذاست که بزرگترین دشمنی ها علیه عدالت شکل گرفته است. امیرالمومنین علی علیه السلام هم که اسوه عدالت بود به محض اینکه به خلافت رسید در اولین گام عدالت محوری را در راس همه برنامه های خود قرار داد. اینجا بود که می بینیم بسیاری از کسانی که تا دیروز در کنار آن حضرت بودند بعد از خلافتش دشمن آن حضرت شدند چرا که عدالت علی با منافعشان در تضاد بود. اما هیچ یک از این دشمنیها و نامهربانیها نتوانست مانع اجرای عدالت آن بزرگوار شود تا جایی که آن حضرت: قتل فی المحراب لشده عدله. نمونه بارز این جریان را می توانید در دوران خودمان ملاحضه کنید که استقلال خواهی و عدالت طلبی مردم ایران با تاسی به مولای خود امیرالمومنین علی علیه السلام باعث شده که تمام ابر قدرتهای شرق و غرب با تمام توانشان به دشمنی و عداوت با ما برخیزند.
علی(ع):(آن که عدالت ورزد، قدر وارج می یابد)پس چراخودشان دراثرعدالت داشتن دشمنان زیادی داشتند؟
علی(ع):(آن که عدالت ورزد، قدر وارج می یابد)پس چراخودشان دراثرعدالت داشتن دشمنان زیادی داشتند؟
در قدر و ارج یافتن عادل و عدالت شکی نیست به خصوص که آن عادل شخصی چون امیرالمومنین علی علیه السلام باشد. دلیل آن اوج محبوبیت آن بزرگوار در نزد شیعه و سنی ، مسلمان و غیر مسلمان است. شاهد این مطلب نوشتن کتب مختلف حتی از سوی غیر مسلمانانی همچون جرج جرداق مسیحی است. وی آنقدر مجذوب عدالت آنحضرت شده که کتابی نوشته به نام "امام علی (ع) صدای عدالت انسانی". واقعا قدر و اوج یافتن می تواند بیش از این باشد که یک انسان غیر مسلمان بیاید و برای شخصیتی که بیش از 1400 سال قبل از وی زندگی می کرده و هیچ ارتباطی با دین وی ندارد آنهم در یک مورد و خصیصه خاص وی کتابی تالیف کند؟
البته قطعا هر جا عدالت بخواهد ایجاد شود بیشتر انسانها به مخالفت و دشمنی با آن اقدام می کنند و این مطلب از ابتدای خلقت وجود داشته است.
عدالت سر فصل و قله آرمان همه انبیا و اولیاء الهی بوده است. قرآن نیز در اینباره می فرماید: "لقد ارسلنا رسلنا بالبینات و انزلنا معهم الکتاب و المیزان لیقوم الناس بالقسط "همه پیامبران الهی آمده اند که بعد از دعوت به توحید و پرستش خداوند، مردم را به اجرای عدالت دعوت کنند، چراکه عدالت تضمین دوام، رشد و تعالی جامعه بشری است و لذاست که بزرگترین دشمنی ها علیه عدالت شکل گرفته است.
امیرالمومنین علی علیه السلام هم که اسوه عدالت بود به محض اینکه به خلافت رسید در اولین گام عدالت محوری را در راس همه برنامه های خود قرار داد. اینجا بود که می بینیم بسیاری از کسانی که تا دیروز در کنار آن حضرت بودند بعد از خلافتش دشمن آن حضرت شدند چرا که عدالت علی با منافعشان در تضاد بود.
اما هیچ یک از این دشمنیها و نامهربانیها نتوانست مانع اجرای عدالت آن بزرگوار شود تا جایی که آن حضرت: قتل فی المحراب لشده عدله.
نمونه بارز این جریان را می توانید در دوران خودمان ملاحضه کنید که استقلال خواهی و عدالت طلبی مردم ایران با تاسی به مولای خود امیرالمومنین علی علیه السلام باعث شده که تمام ابر قدرتهای شرق و غرب با تمام توانشان به دشمنی و عداوت با ما برخیزند.
- [سایر] نشانه های دوستان و دشمنان امیرالمومنین علی(ع)چیست؟
- [سایر] آیا حدیثی وجود دارد که دشمنان امام علی(ع) و ائمه اطهار(ع) را حرامزاده بداند؟
- [سایر] عدالت اجتماعی در سیره امام علی(علیه السلام) چگونه بود؟
- [سایر] دشمنان حضرت علی ع چه فضائلی برای ایشان بیان کرده اند؟
- [سایر] امام علی(ع) در برخورد با دشمنان چه اصول و رفتارهایی داشتند؟
- [سایر] آیا می توان به دشمنان حضرت علی (ع) اتهام فرزند نامشروع بودن زد؟
- [سایر] آیا صحیح است که میگویند: زهری و مالک از دشمنان حضرت امام علی(ع) و از هواداران بنی امیه بودند، و لذا فضائل امام علی(ع) را مخفی کردند و حتی یک فضیلت درباره آنحضرت روایت نکردهاند؟
- [سایر] اگر اسلام دین عدالت است، پس چراسادات و اولاد امام علی(علیه السلام) بر دیگران برتری دارند؟
- [سایر] نظام اسلامی چگونه می تواند ادامه دهنده راه حضرت امیر المومنین(علیه السلام) در اجرای عدالت باشد؟
- [سایر] چرا به هنگام حمله دشمنان به خانه اهل بیت (ع)، حضرت زهرا (س) پشت درب خانه رفت؟ چرا امام علی (ع) در را باز نکرد؟
- [آیت الله جوادی آملی] ) .االله اکبر) یعنی خدای سبحان بزرگتر از آن است که وصف شود. (أشهد أن لا إله الاّ االله ), یعنی شهادت می دهم که غیر خدای یکتا و یگانه خدای دیگری نیست . (أشهد أنّ محمداً رسول االله ); یعنی شهادت میدهم که حضرت محمدبن عبداالله(ص) پیامبر و فرستاده خداست . (أشهد أنّ علیاً امیرالمؤمنین و ولیّ االله)؛ یعنی شهادت میدهم که حضرت علی(ع)امیر مؤمنان و ولیّ خدا بر همه خلق است . (حیّ علی الصلاة )؛ یعنی بشتاب برای اقامه نماز، (حیّ علی الفلاح)؛ یعنی بشتاب برای رستگاری، (حیّ علی خیر العمل )؛ یعنی بشتاب برای بهترین کار که نماز است، (قد قامت الصلاة)؛ یعنی به تحقیق نماز برپا شد، (لا إله الاّ االله )؛ یعنی خدایی؛ جز خدای یکتا و یگانه, سزاوار پرستش نیست.
- [آیت الله نوری همدانی] اذان هیجده جمله است : اللهً اکبرُ چهار مرتبه اشهدً ان لا الهَ الا اللهً ، اشهدً انّ محّمداً رسولً اللهِ ، حیّ علی الصلاهِ، حیَّ علی الفلاحِ ، حیّ علی خیرِ العملِ ، الله اکبرُ ، لا الهَ الا اللهً هر یک دو مرتبه ، و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه الله اکبرُ از اول اذان و یک مرتبه لا اِلَه الّا اللهً از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن حیّ علی خیرِ العملِ باید دو مرتبه قد قامتِ الصلاهً اضافه نمود .
- [آیت الله جوادی آملی] .اذان, هجده جمله است : (االله اکبر ) چهار مرتبه، (أشهد أن لا إله الاّ االله )، (أشهد أنّ محمداً رسول االله )، (حیّ علی الصلاة )، (حیّ علی الفلاح)، (حیّ علی خیر العمل )، (االله اکبر )، (لا إله الاّ االله )، هر کدام دو مرتبه، و اقامه , هفده جمله است : دو مرتبه (االله اکبر )، از اول اذان و یک مرتبه (لا إله الاّ االله ) از آخر آن , کم می شود و دو مرتبه (قد قامت الصلاة ) بعد از (حیّ علی خیر العمل) افزوده میشود.
- [آیت الله سبحانی] اذان هیجده جمله است: اللّهُ أَکْبَر چهار مرتبه. أَشْهَدُ أَنْ لا اِلَهَ اِلاَّ اللّهُ، أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّهِ، حَیَّ عَلَی الصَّلاَةِ، حَیَّ عَلَی الفَلاَح، حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَلِ، اللّهُ أَکْبَر، لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ هر یک دو مرتبه. و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه اللّهُ أَکْبَر از اول اذان و یک مرتبه لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَلِ باید دو مرتبه قَدْ قامَتِ الصَّلاةُ اضافه نمود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اذان هیجده جمله است: "اللهُ أکْبَرُ" چهار مرتبه؛ "أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ اللهُ" "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله" "حَیَّ عَلی الصّلاة" "حَیَّ عَلَی الْفَلاَح" "حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل" "اللهُ أَکْبَرُ" "لاَ إِلَهَ إِلاَّ الله" هر یک دو مرتبه. اقامه هفده جمله است یعنی: دو مرتبه "اللهُ أکْبَرُ" از اول اذان و یک مرتبه "لا إِلَهَ إِلاَّ الله" از آخر آن کم می شود وبعد از گفتن "حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل"باید دو مرتبه "قَدْ قامَتِ الصَّلاة" اضافه نمود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اذان هیجده جمله است: اَلله اکبرُ چهار مرتبه اَشهدُ اَنْ لا الهَ اِلاّاللهُ، اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسولُ الله حیَّ عَلَی الصَّلوةِ حَیَّ عَلَی الفَلاحِ حَیَّ عَلی خیرِ العملِ، الله اکبرُ لااِلَه اِلاّالله هر یک دو مرتبه و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه الله اکبرُ از اوّل اذان و یک مرتبه لااِلهَ اِلاّالله از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن حَیَّ عَلَی خیرِ العَمَل باید دو مرتبه قَد قامَتِ الصَّلوةُ اضافه نمود.
- [آیت الله خوئی] اذان هیجده جمله است:" الله اکبر" چهار مرتبه،" اشهد ان لا اله الا الله، أشهد ان محمداً رسول الله، حی علی الصلاة، حی علی الفلاح، حی علی خیر العمل، الله اکبر، لا اله الا الله"، هر یک دو مرتبه، و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه" الله اکبر" از اوّل اذان، و یک مرتبه" لا اله الا الله" از آخر آن کم میشود، و بعداز گفتن" حی علی خیر العمل" باید دو مرتبه" قد قامت الصلاه" اضافه نمود.
- [امام خمینی] اذان هیجده جمله است: "الله اکبر" چهار مرتبه، "اشهد ان لا اله الا الله،اشهد ان محمدا رسول الله، حی علی الصلاه، حی علی الفلاح، حی علی خیر العمل، الله اکبر، لا اله الا الله"، هر یک دو مرتبه. و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه"الله اکبر" از اول اذان، و یک مرتبه "لا اله الا الله" از آخر آن کم می شود، و بعداز گفتن "حی علی خیر العمل" باید دو مرتبه "قد قامت الصلاه" اضاضه نمود.
- [آیت الله بهجت] اذان هیجده جمله است: (اللّه اَکبَر) چهار مرتبه؛ (اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ اِلاَّ اللّه)؛ (اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّه)؛ (حَی عَلَی الصَّلاة)؛ (حَی عَلَی الفَلاح)؛ (حَی عَلی خَیرِ الْعَمَل)؛ (اللّه اَکبَر)؛ (لا اِلهَ اِلاَّ اللّه) هر یک دو مرتبه. و اقامه هفده جمله است؛ یعنی دو مرتبه (اللّه اکبر) از اول اذان و یک مرتبه (لا اِلهَ الاَّ اللّه) از آخر آن کم میشود، و بعد از گفتن (حَی عَلی خَیرِ الْعَمَل) باید دو مرتبه (قَدْ قامَتِ الصَّلاة) اضافه نمود.
- [آیت الله علوی گرگانی] اذان هیجده جمله است: )اللّهُ أکْبَر( چهار مرتبه، )أشْهَدُ أن لا اًّلهَ اًّلاّ اللّهُ، أشْهَدُ أنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّه، حَیَّ عَلی الصَّلاِْ، حَیَّ عَلی الفَلاحِ، حَیَّ عَلی خَیْرِ العَمَل، اللّهُ اکْبَر، لا اًّلهَ اًّلاّ اللّه( هریک دو مرتبه . واقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه اللّهُ أکبَر از اوّل اذان ویک مرتبه )لا اًّلهَ اًّلاّ اللّهُ( از آخر آن کم میشود و بعد از گفتن )حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَل(، باید دو مرتبه )قَدْ قامَتِ الصّلاْ( اضافه نمود.