دلیل رشد وهابیت در سالهای اخیر در سوریه چه بوده است؟ در پاسخ به این سوال که دلیل گسترش وهابیت در سوریه چه بوده است و اینکه چگونه ممکن بود سلفیهایی که دشمن خونی علویان و حزب بعث هستند، در سوریه رشد کردند باید گفت این سوالی است که برای پاسخ به آن باید کمی به عقب بازگشت و رخدادهای شهرهای حماه و حمص در سال 1982 میلادی را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. در این سال، اعضای اخوان المسلمین سوریه که تمایلات شدید وهابیت و سلفیت داشتند در دو شهر حمص و حماه علیه دولت حافظ اسد سر به شورش بر داشتند. در جریان درگیری های خونین، این دو شهر تقریبا به مدت دو هفته در تصرف اخوان المسلمین قرار گرفت. در فوریه سال 1982 رفعت اسد برادر مرحوم حافظ اسد و فرمانده مجموعه های سرایا الدفاع گروهان های دفاع با سازماندهی عملیات گستردهای با مهار تحرکات خشونت طلبانه، اوضاع شهرهای حماه و حمص را به حالت عادی برگرداند. در شهر حمص، رهبر اخوان المسلمین دکتر عبدالمجید الطرابلسی سلفی که فتوای قتل اعضای حزب بعث را صادر کرده بود، توسط نیروهای امنیتی سوریه دستگیر و دست بسته نزد حافظ اسد انتقال داده شد. عبدالمجید طرابلسی فارغ التحصیل دانشگاه الازهر و یکی از نخبگان سلفی مسلک اخوان المسلمین بود که تفسیر قرآن وی به عنوان مهمترین کتب مرجع دانشجویان دانشگاه های اسلامی عرب به شمار می رود. طرابلسی در دیدار با حافظ اسد به مدت سه ساعت درباره اوضاع سیاسی، اجتماعی و فرهنگی سوریه بحث و نگرانی خود را از گسترش فرهنگ غربی در میان جوانان سوریه ابراز کرد. حافظ اسد که ظاهرا تحت تاثیر ادبیات و وسعت اطلاعات عبدالمجید طرابلسی قرار گرفته بود به وی تاکید کرد که چرا برای اجرایی کردن برنامه های دینی و فرهنگی خود وارد دولت نمی شود. طرابلسی پاسخ میدهد مگر حزب بعث اجازه مشارکت به دیگران را میدهد؟ حافظ اسد به طرابلسی پیشنهاد می کند که یک بیانیه علیه اقدامات خشونت آمیز اخوان المسلمین در حمص و حماه صادر کند و از این مجموعه استعفا کند تا به عنوان وزیر اوقاف وارد کابینه عبدالرئوف الکسم نخست وزیر وقت سوریه شود. عبدالمجید طرابلسی نیز بیانیه تندی علیه اخوان المسلمین صادر می کند واز این سازمان خارج می شود که در همان زمان به شدت مورد انتقاد رهبران اخوان المسلمین سوریه قرار می گیرد. او به عنوان وزیر اوقاف وارد کابینه های عبدالرئوف الکسم و محمود الزعبی شد و در پاسخ به منتقدین خود که می گفتند طرابلسی دین خود را به دنیا فروخت، می گفت اصبروا وصابروا. هیچ کس شاید معنای کلام صبر پیشه کنید وی را دقیقا نمیدانست، اما امروز این کلام در جامعه سوریه به یک حقیقت تلخی تبدیل شد. طرابلسی که مدت 13 سال وزیراوقاف سوریه بود بیش از 400 دار القرآن و یک هزار مسجد در سراسرسوریه احداث کرد که هیچگونه هزینه ای برای دولت بعث سوریه نداشت، زیرا هزینه ساخت دارالقرآن و مساجد را از تجار سوری می گرفت. از آنجایی که به پیشنهاد طرابلسی، نام دار القرآن ها به نام اسد نامگذاری شده بود، بنابراین رهبران حزب بعث نیز از اینکه این دارالقرآن ها، نام حافظ اسد را یدک می کشند خوشحال بودند. اما بعدا ثابت شد که همه سلفی های جنایتکار که امروز علیه دولت بشار اسد دست به اسلحه برده و حتی شیعیان شهر حمص را قتل عام کرده اند، فارغ التحصیل این مراکز هستند. اکنون مشخص شده که دار القرآن های ساخت عبدالمجید طرابلسی به طور مخفیانه افکار وهابی گری و سلفی گری را میان جوانان سوری ترویج می کردند و به همین دلیل امروز پس از گذشت نزدیک به 30 سال از مفهوم کلام صبر پیشه کنید طرابلسی رمزگشایی شد.
دلیل رشد وهابیت در سالهای اخیر در سوریه چه بوده است؟
در پاسخ به این سوال که دلیل گسترش وهابیت در سوریه چه بوده است و اینکه چگونه ممکن بود سلفیهایی که دشمن خونی علویان و حزب بعث هستند، در سوریه رشد کردند باید گفت این سوالی است که برای پاسخ به آن باید کمی به عقب بازگشت و رخدادهای شهرهای حماه و حمص در سال 1982 میلادی را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.
در این سال، اعضای اخوان المسلمین سوریه که تمایلات شدید وهابیت و سلفیت داشتند در دو شهر حمص و حماه علیه دولت حافظ اسد سر به شورش بر داشتند.
در جریان درگیری های خونین، این دو شهر تقریبا به مدت دو هفته در تصرف اخوان المسلمین قرار گرفت.
در فوریه سال 1982 رفعت اسد برادر مرحوم حافظ اسد و فرمانده مجموعه های سرایا الدفاع گروهان های دفاع با سازماندهی عملیات گستردهای با مهار تحرکات خشونت طلبانه، اوضاع شهرهای حماه و حمص را به حالت عادی برگرداند.
در شهر حمص، رهبر اخوان المسلمین دکتر عبدالمجید الطرابلسی سلفی که فتوای قتل اعضای حزب بعث را صادر کرده بود، توسط نیروهای امنیتی سوریه دستگیر و دست بسته نزد حافظ اسد انتقال داده شد.
عبدالمجید طرابلسی فارغ التحصیل دانشگاه الازهر و یکی از نخبگان سلفی مسلک اخوان المسلمین بود که تفسیر قرآن وی به عنوان مهمترین کتب مرجع دانشجویان دانشگاه های اسلامی عرب به شمار می رود.
طرابلسی در دیدار با حافظ اسد به مدت سه ساعت درباره اوضاع سیاسی، اجتماعی و فرهنگی سوریه بحث و نگرانی خود را از گسترش فرهنگ غربی در میان جوانان سوریه ابراز کرد.
حافظ اسد که ظاهرا تحت تاثیر ادبیات و وسعت اطلاعات عبدالمجید طرابلسی قرار گرفته بود به وی تاکید کرد که چرا برای اجرایی کردن برنامه های دینی و فرهنگی خود وارد دولت نمی شود.
طرابلسی پاسخ میدهد مگر حزب بعث اجازه مشارکت به دیگران را میدهد؟
حافظ اسد به طرابلسی پیشنهاد می کند که یک بیانیه علیه اقدامات خشونت آمیز اخوان المسلمین در حمص و حماه صادر کند و از این مجموعه استعفا کند تا به عنوان وزیر اوقاف وارد کابینه عبدالرئوف الکسم نخست وزیر وقت سوریه شود.
عبدالمجید طرابلسی نیز بیانیه تندی علیه اخوان المسلمین صادر می کند واز این سازمان خارج می شود که در همان زمان به شدت مورد انتقاد رهبران اخوان المسلمین سوریه قرار می گیرد.
او به عنوان وزیر اوقاف وارد کابینه های عبدالرئوف الکسم و محمود الزعبی شد و در پاسخ به منتقدین خود که می گفتند طرابلسی دین خود را به دنیا فروخت، می گفت اصبروا وصابروا.
هیچ کس شاید معنای کلام صبر پیشه کنید وی را دقیقا نمیدانست، اما امروز این کلام در جامعه سوریه به یک حقیقت تلخی تبدیل شد.
طرابلسی که مدت 13 سال وزیراوقاف سوریه بود بیش از 400 دار القرآن و یک هزار مسجد در سراسرسوریه احداث کرد که هیچگونه هزینه ای برای دولت بعث سوریه نداشت، زیرا هزینه ساخت دارالقرآن و مساجد را از تجار سوری می گرفت.
از آنجایی که به پیشنهاد طرابلسی، نام دار القرآن ها به نام اسد نامگذاری شده بود، بنابراین رهبران حزب بعث نیز از اینکه این دارالقرآن ها، نام حافظ اسد را یدک می کشند خوشحال بودند.
اما بعدا ثابت شد که همه سلفی های جنایتکار که امروز علیه دولت بشار اسد دست به اسلحه برده و حتی شیعیان شهر حمص را قتل عام کرده اند، فارغ التحصیل این مراکز هستند.
اکنون مشخص شده که دار القرآن های ساخت عبدالمجید طرابلسی به طور مخفیانه افکار وهابی گری و سلفی گری را میان جوانان سوری ترویج می کردند و به همین دلیل امروز پس از گذشت نزدیک به 30 سال از مفهوم کلام صبر پیشه کنید طرابلسی رمزگشایی شد.
- [سایر] تاریخچه مسجد اموی سوریه و علت گسترش سریع وهابیت در سوریه چیست؟
- [سایر] وهابیت در سوریه و اردن و یمن مرتکب چه جنایت هایی شدند؟
- [سایر] وضعیت رشد جمعیت وهابیت در ایران چگونه است؟
- [سایر] چگونه وهابیت تا این حد رشد کرده است؟
- [سایر] حضرت زینب(س) در کجا فوت شدند؟ به چه شکلی به سوریه آمدند که قبرشون در سوریه هست؟
- [سایر] آیا تحولات سوریه انقلاب است؟
- [سایر] آیا تحولات سوریه انقلاب است؟
- [سایر] راه حل ایران برای مسئله سوریه چیست؟
- [سایر] در آتش سوریه چه کسانی خواهند سوخت؟
- [سایر] گفته شد که حرم مطهر حضرت زینب (س) در مصر است نه در سوریه؟ پس حرم حضرت زینب در سوریه چیست؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر مرض انسان چند سال طول بکشد، بعد از آن که خوب شد هر مقداری که تا ماه رمضان بعد برای گرفتن روزه قضای ماه رمضان آخر زمان داشته باشد، باید روزه بگیرد و اگر نگرفت در سالهای بعد بگیرد و قضای روزه سالهای قبل و بقیه روزهای سال آخر لازم نیست، بلکه برای هر روز از آن یک مد طعام به فقیر بدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] فقیر یا مسکین نمیتواند بیشتر از مخارج سال خود و عیالاتش را از زکات بگیرد و اگر مقداری پول یا جنس دارد، فقط میتواند به اندازه کسری مخارج یک سال، زکات بگیرد، ولی اگر قادر به تأمین مخارج سالهای آینده - ولو از زکات - نباشد، میتواند مخارج سالهای بعد را نیز در همان سال اوّل از زکات بگیرد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در سال اولی که مستطیع شده بدون سستی و تأخیر به مکّه رود و در وقت معیّنی که دستور داده اند به عرفات و مشعر الحرام نرسد چنانچه در سالهای بعد مستطیع نشود حج بر او واجب نیست ولی چنانچه از سالهای پیش مستطیع بوده و نرفته به هر طریق که می تواند باید حج بجا آورد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر در سال اوّلی که مستطیع شده به مکّه رود و در حرکت با قافله که مقدور بوده تقصیر نکرده و در وقت معیّنی که دستور دادهاند به عرفات ومشعر الحرام نرسد، چنانچه در سالهای بعد مستطیع نباشد، حجّ بر او واجب نیست ولیاگر از سالهای پیش مستطیع بوده و نرفته، اگرچه به زحمت باشد باید حجّ کند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر در سال اوّلی که مستطیع شده به مکّه رود ودروقت معیّنی که دستور داده اند به عرفات ومشعر الحرام نرسد ، چنانچه در سالهای بعد مستطیع نباشد ،حجّ بر او واجب نیست .ولی اگر از سالهای پیش مستطیع،اگر چه به زحمت باشد بایدحجّ کند .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر در سال اولی که مستطیع شده به مکه رود و در وقت معینی که دستور داده اند به عرفات و مشعر الحرام نرسد؛ چنانچه در سالهای بعد مستطیع نباشد؛ حج بر او واجب نیست؛ ولی اگر از سالهای پیش مستطیع بوده و نرفته؛ اگرچه به زحمت باشد که قابل تحمل است باید حج کند.
- [امام خمینی] اگر در سال اولی که مستطیع شده به مکه رود و در وقت معینی که دستور داده اند به عرفات و مشعرالحرام نرسد، چنانچه در سالهای بعد مستطیع نباشد حج بر او واجب نیست، ولی اگر از سالهای پیش مستطیع بوده و نرفته اگر چه به زحمت باشد باید حج کند.
- [آیت الله سیستانی] اگر کسی که مستطیع شده به مکه رود و در وقت معیّنی که دستور داده اند به عرفات و مشعر الحرام نرسد ، چنانچه در سالهای بعد مستطیع نباشد ، حج بر او واجب نیست ، مگر آنکه از سالهای پیش مستطیع بوده و نرفته ، که در این صورت اگر چه به زحمت باشد باید حج کند .
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که برای تأمین مخارج زندگی در سالهای آینده همچون جهیزیه دختر یا خرید منزل، لازم است پول یا جنسی را کنار بگذارد و بدون این کار نتواند در سالهای آینده مخارج خود را تأمین کند، پول یا جنسی را که کنار میگذارد خمس ندارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر شکّ کند زکاتی را که بر او واجب بوده داده یا نه باید زکاْ را بدهد، هرچند شکّ او برای زکاْ سالهای پیش باشد.