به گزارش "ادیان نیوز"، روزنامه الشرق عربستان نوشت: یک قاضی عربستانی که خواست نامش فاش نشود با صحیح دانستن طلاق الکترونیکی، جنبه منفی آن را احتمال انکار این نوع طلاق از سوی همسر دانست و خاطرنشان کرد: قضات باید خطرات این انکار را تبیین کنند. زیرا پس از صدور لفظ طلاق از سوی مرد، دیگر زن بر وی حرام خواهد شد. "سلطان عنزی"، وکیل دادگستری در عربستان، اعلام کرد در صورت انکار طلاق الکترونیکی از سوی مرد، همسر او باید درخواست اثبات طلاق را به دادگاه ارائه نماید. بر اساس این گزارش علمای فقه سعودی تأکید کرده اند که پیام الکترونیک با دستخط - که مورد قبول فقه می باشد - هیچ تفاوتی ندارد و به دنبال پیشرفت تکنولوژی، طلاق از طریق دستخط به صورت پیام الکترونیک درآمده است و اینگونه وسائل در دسترس همگان قرار دارد و همه با آنها آشنا هستند. با این حال عنزی تأکید کرد: طلاق زمانی واقع می شود که فرد، لفظ طلاق را به طور صریح بر زبان جاری نماید. اما برخی از علما با این امر مخالفت کرده و علاوه بر لفظ صریح، وجود شهود طلاق را شرط لازمه آن دانسته اند. این وکیل عربستانی خاطرنشان کرد: طلاق از طریق اینترنت انواع مختلف دارد که از جمله آنها می توان به گفت وگوی اینترنتی اشاره کرد. در صورتی که فرد، لفظ طلاق را این گونه بر زبان جاری سازد، طلاق واقع می شود. زیرا \[براساس فقه اهل سنت] در عربستان طلاق نیازی به حضور، رضایت و حتی اطلاع زوجه ندارد. همچنین وجود شاهد جزو شروط صحت یا وقوع آن نیست و هر گاه زوج به طور عمدی یا غیر عمدی در هنگام خشم و به جای قسم، لفظ "طلاق" را بر زبان جاری نماید، طلاق واقع می شود. تنها این مسأله باقی می ماند که زن اطمینان یابد فردی که وی را طلاق داده است همسرش بوده است و هیچ گونه نیرنگ و فریبی در کار نبوده است. روزنامه الشرق عربستان خاطرنشان کرد، نوع دیگر طلاق از طریق ارسال پیام در اینترنت است. هرگاه مردی همسرش را با ارسال متنی طلاق دهد و هدفش عملا طلاق دادن همسرش باشد، این طلاق صحیح است . اما در صورتی که قصد انجام طلاق را نداشته باشد، آن طلاق واقع نمی شود. به همین دلیل علمای سعودی طلاق از طریق پیامک را نیازمند نیت فرد برای این کار می دانند./العالم
به گزارش "ادیان نیوز"، روزنامه الشرق عربستان نوشت: یک قاضی عربستانی که خواست نامش فاش نشود با صحیح دانستن طلاق الکترونیکی، جنبه منفی آن را احتمال انکار این نوع طلاق از سوی همسر دانست و خاطرنشان کرد: قضات باید خطرات این انکار را تبیین کنند. زیرا پس از صدور لفظ طلاق از سوی مرد، دیگر زن بر وی حرام خواهد شد.
"سلطان عنزی"، وکیل دادگستری در عربستان، اعلام کرد در صورت انکار طلاق الکترونیکی از سوی مرد، همسر او باید درخواست اثبات طلاق را به دادگاه ارائه نماید.
بر اساس این گزارش علمای فقه سعودی تأکید کرده اند که پیام الکترونیک با دستخط - که مورد قبول فقه می باشد - هیچ تفاوتی ندارد و به دنبال پیشرفت تکنولوژی، طلاق از طریق دستخط به صورت پیام الکترونیک درآمده است و اینگونه وسائل در دسترس همگان قرار دارد و همه با آنها آشنا هستند.
با این حال عنزی تأکید کرد: طلاق زمانی واقع می شود که فرد، لفظ طلاق را به طور صریح بر زبان جاری نماید. اما برخی از علما با این امر مخالفت کرده و علاوه بر لفظ صریح، وجود شهود طلاق را شرط لازمه آن دانسته اند.
این وکیل عربستانی خاطرنشان کرد: طلاق از طریق اینترنت انواع مختلف دارد که از جمله آنها می توان به گفت وگوی اینترنتی اشاره کرد. در صورتی که فرد، لفظ طلاق را این گونه بر زبان جاری سازد، طلاق واقع می شود. زیرا \[براساس فقه اهل سنت] در عربستان طلاق نیازی به حضور، رضایت و حتی اطلاع زوجه ندارد. همچنین وجود شاهد جزو شروط صحت یا وقوع آن نیست و هر گاه زوج به طور عمدی یا غیر عمدی در هنگام خشم و به جای قسم، لفظ "طلاق" را بر زبان جاری نماید، طلاق واقع می شود.
تنها این مسأله باقی می ماند که زن اطمینان یابد فردی که وی را طلاق داده است همسرش بوده است و هیچ گونه نیرنگ و فریبی در کار نبوده است.
روزنامه الشرق عربستان خاطرنشان کرد، نوع دیگر طلاق از طریق ارسال پیام در اینترنت است. هرگاه مردی همسرش را با ارسال متنی طلاق دهد و هدفش عملا طلاق دادن همسرش باشد، این طلاق صحیح است . اما در صورتی که قصد انجام طلاق را نداشته باشد، آن طلاق واقع نمی شود. به همین دلیل علمای سعودی طلاق از طریق پیامک را نیازمند نیت فرد برای این کار می دانند./العالم
- [سایر] حکم طلاق در وهابیت چیست؟
- [سایر] وهابیت در مورد حق طلاق زن چه حکمی دارد؟
- [سایر] آیا طلاق غیابی نزد اهل سنت در چه شرایطی امکان پذیر است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] رسیدگی غیابی در حقوق النّاس و امور غیر مالی، مانند طلاق، در چه مواردی و با چه شرایطی جایز است؟
- [سایر] آیا وهابیت معاصر همان وهابیت اصیل است؟
- [سایر] من حدود چند سال است که بدون اجازه پدرم ازدواج کرده ام. البته بعداً با شرایطی اجازه دادند. اکنون بعد از چند سال بدون این که عمل زناشویی داشته باشیم قصد طلاق داریم.آیا ازدواج و طلاق ما صحیح است؟این در صورتی است که خانواده ام راضی به طلاق نیستند.
- [سایر] آیا وهابیون کافرند؟
- [سایر] آیا وهابیت وجود دارد؟
- [سایر] اهداف فرقه وهابیت چیست؟
- [سایر] وهابیون چه عقایدیی دارند؟
- [آیت الله بهجت] شرایطی که در طلاق خُلع نسبت به زن و شوهر معتبر است و در کتب مفصّل آمده، در طلاق مُبارات نیز معتبر است و شرایطی که در اصل طلاق معتبر بود، در هر یک از طلاق خلع و مبارات نیز معتبر است.
- [آیت الله علوی گرگانی] زنی را که سه مرتبه طلاق دادهاند بر شوهرش حرام میشود ولیاگر با شرائطی که در کتاب طلاق گفته میشود با مرد دیگری ازدواج کند، شوهر اوّل میتواند دوباره او را برای خود عقد نماید.
- [آیت الله سبحانی] زنی را که سه مرتبه طلاق داده اند، بر شوهرش حرام می شود، ولی اگر با شرائطی که در کتاب طلاق گفته می شود با مرد دیگری ازدواج کند، شوهر اول می تواند دوباره او را برای خود عقد نماید.
- [آیت الله بروجردی] زنی را که سه مرتبه طلاق دادهاند بر شوهرش حرام میشود، ولی اگر با شرایطی که در کتاب طلاق گفته میشود با مرد دیگری ازدواج کند، شوهر اوّل میتواند دوباره او را برای خود عقد نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در طلاق خلع زن و مرد اگر بخواهند خودشان صیغه طلاق را بخوانند اول باید زن بگوید: (بذلت لک کذا علی أن تطلقنی) یعنی این مقدار را به تو می دهم تا مرا طلاق دهی. و بعد مرد بگوید: (أنت مختلعة علی کذا فأنت طالق) یعنی تو را در مقابل چیزی که داده ای طلاق دادم. در این طلاق تمام شرایطی که در طلاق رجعی گفته شده لازم است رعایت شود.
- [آیت الله مظاهری] زنی را که سه مرتبه طلاق دادهاند بر شوهرش حرام میشود. ولی اگر با شرایطی که در کتاب طلاق گفته میشود با مرد دیگری ازدواج کند، شوهر اوّل میتواند پس از طلاق شوهر دوم، دوباره او را برای خود عقد نماید.
- [آیت الله مظاهری] در تمام اقسام طلاق اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند باید بگوید: )زَوْجَتی طالِق( یعنی زن من رها است، و اگر دیگری را وکیل کند باید بگوید )زَوْجَةُ مَوَکِّلی طالِق(، و کلّیه شرایطی که در صیغه نکاح گفته شد اینجا هم باید باشد به اضافه اینکه طلاق باید در محضر دو مرد عادل باشد.
- [آیت الله وحید خراسانی] زن ازادی را که شوهرش سه مرتبه اورا طلاق داده بر شوهرش حرام می شود ولی اگر با شرایطی که در احکام طلاق می اید با مرد دیگری ازدواج کند بعد از وفات یا طلاق شوهر دوم و تمام شدن عده شوهر اول می تواند دوباره با او ازدواج کند
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . زنی که شوهرش او را سه مرتبه طلاق داده بر شوهرش حرام میشود، ولی اگر با شرایطی که در کتاب طلاق گفته میشود با مرد دیگری ازدواج کند، بعد از مرگ یا طلاق شوهر دوم و گذشتن مقدار عده او، شوهر اول میتواند دوباره او را برای خود عقد نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] زنی را که سه مرتبه طلاق داده اند بر شوهرش حرام می شود ولی اگر با شرایطی که در کتاب طلاق آمده با مرد دیگری ازدواج کند و و پس از آمیزش طلاق بگیرد می تواند با شوهر اول دوباره ازدواج کند.