یک جوان 21 ساله فرانسوی به نام (عارف) ، به برکت حضور مستمر در برنامه*های اتاق پالتاک انگلیسی مجمع،* زیر نظر اساتید و کارشناسان محترم، حجج اسلام آقایان دکتر شاملی، دکتر فنایی، دکتر مینایی و دکتر علی مصباح یزدی به مکتب اهل بیت(ع) تشرف یافت. این اتفاق در یک روند سه هفته*ای رخ داد و نامبرده از کشور فرانسه به واسطه اینترنت در جلسات سخنرانی زنده این اساتید شرکت و بحث*ها را با جدیت دنبال می*نمود. او که سومین فرزند یک خانواده با درآمد متوسط است و به فلسفه و تاریخ علاقه زیادی دارد، گرچه از ابتدا با دین میانه ای نداشته است، اما بعد از اینکه پای یک دختر مسلمان متدین به زندگی وی باز می*شود و وی را با دین و دیانت آشتی می دهد، به مباحث دینی علاقمند می*شود. هرچند که ازدواج با آن دختر هرگز تحقق پیدا نکرد، لکن سرنوشت وی را تغییر داد. عارف پس از آنکه دانست برنامه پالتاک از سوی یک مؤسسه اسلامی شیعی در قم اجرا می*شود، با حضور در اتاق، سؤالات خود را به تدریج و تناوب مطرح کرد. از جمله موضوعات مطرح شده در سؤالات وی می*توان به این موارد اشاره کرد: علم غیب پیامبر اکرم(ص) و ائمه(ع)، تعداد امامان، فضائل امیرالمؤمنین(ع)، چرا حضرت علی(ع) برای بازپس*گیری حق خود با خلفا نجنگید؟ نخستین کسی که اسلام آورد که بود؟ چرا عایشه با علی(ع) جنگید؟ پس از آنکه کلیه پرسش*ها و شبهات این جوان مطرح شد و برای یکایک آنها پاسخ قانع کننده دریافت کرد، در یک فضای معنوی با نیت خالصانه و با بر زبان راندن مجدد اعتقاد به یگانگی خدا و رسالت نبی گرامیاسلام(ص) و نیز اقرار به ولایت و حقانیت امیرمؤمنان(ع) و فرزندان معصومش به تشیع تشرف پیدا کرد. وی پس از پایان هر جلسه از طریق ارسال پیام خصوصی که از دید دیگر اعضای اتاق پنهان بود، سؤالاتش را مطرح و پاسخ*های مناسب را در همان زمان دریافت می*کرد و برخی از پاسخ*ها که نیازمند زمان بیشتری بود، از طریق ایمیل ارائه می*شد.
یک جوان 21 ساله فرانسوی به نام (عارف) ، به برکت حضور مستمر در برنامه*های اتاق پالتاک انگلیسی مجمع،* زیر نظر اساتید و کارشناسان محترم، حجج اسلام آقایان دکتر شاملی، دکتر فنایی، دکتر مینایی و دکتر علی مصباح یزدی به مکتب اهل بیت(ع) تشرف یافت.
این اتفاق در یک روند سه هفته*ای رخ داد و نامبرده از کشور فرانسه به واسطه اینترنت در جلسات سخنرانی زنده این اساتید شرکت و بحث*ها را با جدیت دنبال می*نمود.
او که سومین فرزند یک خانواده با درآمد متوسط است و به فلسفه و تاریخ علاقه زیادی دارد، گرچه از ابتدا با دین میانه ای نداشته است، اما بعد از اینکه پای یک دختر مسلمان متدین به زندگی وی باز می*شود و وی را با دین و دیانت آشتی می دهد، به مباحث دینی علاقمند می*شود. هرچند که ازدواج با آن دختر هرگز تحقق پیدا نکرد، لکن سرنوشت وی را تغییر داد.
عارف پس از آنکه دانست برنامه پالتاک از سوی یک مؤسسه اسلامی شیعی در قم اجرا می*شود، با حضور در اتاق، سؤالات خود را به تدریج و تناوب مطرح کرد.
از جمله موضوعات مطرح شده در سؤالات وی می*توان به این موارد اشاره کرد:
علم غیب پیامبر اکرم(ص) و ائمه(ع)، تعداد امامان، فضائل امیرالمؤمنین(ع)، چرا حضرت علی(ع) برای بازپس*گیری حق خود با خلفا نجنگید؟ نخستین کسی که اسلام آورد که بود؟ چرا عایشه با علی(ع) جنگید؟
پس از آنکه کلیه پرسش*ها و شبهات این جوان مطرح شد و برای یکایک آنها پاسخ قانع کننده دریافت کرد، در یک فضای معنوی با نیت خالصانه و با بر زبان راندن مجدد اعتقاد به یگانگی خدا و رسالت نبی گرامیاسلام(ص) و نیز اقرار به ولایت و حقانیت امیرمؤمنان(ع) و فرزندان معصومش به تشیع تشرف پیدا کرد.
وی پس از پایان هر جلسه از طریق ارسال پیام خصوصی که از دید دیگر اعضای اتاق پنهان بود، سؤالاتش را مطرح و پاسخ*های مناسب را در همان زمان دریافت می*کرد و برخی از پاسخ*ها که نیازمند زمان بیشتری بود، از طریق ایمیل ارائه می*شد.
- [سایر] عبدالرحمن عثمان ل عارف چگونه شیعه شد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] می خواستم بپرسم نظر حضرت عالی درباره ی مولوی چیست؟ آیا واقآ مولوی عارف بود رقص سماعش چه بود؟ این درسته که فقهای شیعه با مولوی مخالف هستند؟
- [سایر] لطفاً راههای عارف شدن را نشانم دهید؟
- [سایر] عارف و سالک کیست؟
- [سایر] عارف بودن مولوی با سنی بودنش ، چگونه سازگار است؟
- [سایر] عامل گسترش وهابیت در فرانسه چیست؟
- [سایر] منظور از انقلاب کبیر فرانسه چیست؟
- [سایر] با توجه به آزادی بیانی که فرانسه به امام خمینی(ره) داد، آیا نمی توان انقلاب را مدیون لیبرال دموکراسی فرانسه، دانست؟
- [سایر] با توجه به آزادی بیانی که فرانسه به امام خمینی(ره) داد، آیا نمی توان انقلاب را مدیون لیبرال دموکراسی فرانسه، دانست؟
- [سایر] آیا انسان عارف همه علوم را درک می کند؟
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر شخصی از عامه بمیرد و از او یک دختر عامی مذهب بماند و برادری داشته باشد اگر برادر شیعه باشد و یا پس از مرگ برادرش شیعه شود بنا به قاعده الزام برادر شیعه می تواند انچه از ترکه میت زیاد می اید از باب تعصیب بگیرد هر چند تعصیب در مذهب شیعه باطل است و همچنین اگر شخصی از عامه یک خواهر عامی مذهب وارث داشته باشد و عموی ابوینی داشته باشد چنانچه عموی او شیعه باشد و یا بعد از مرگ پسر برادرش شیعه شود بنا به قاعده الزام می تواند انچه از باب تعصیب به او می رسد بگیرد و همچنین است حکم در سایر موارد تعصیب
- [آیت الله بروجردی] کسی که زکات میگیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر انسان کسی را شیعه بداند و به او زکات بدهد، بعد معلوم شود شیعه نبوده، باید دوباره زکات بدهد.
- [آیت الله بهجت] مسلمانی که مستبصر (شیعه) شد عباداتی که موافق مذهب خودش انجام داده اعاده ندارد، مگر زکات که باید آن را به فقیر شیعه بدهد، ولی اگر از اول آن را به فقیر شیعه و با قصد قربت داده باشد، اعاده ندارد.
- [آیت الله سبحانی] کسی که زکات می گیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر با حجت شرعی، شیعه بودن کسی ثابت و به او زکات بدهد، و زکات تلف شود بعد معلوم شود شیعه نبوده لازم نیست دوباره زکات بدهد. و در عین حال در صورتی که مصلحت شرعی ایجاب کند می توان از سهم (سبیل الله) به غیر شیعه امامی زکات داد.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که زکاْ میگیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر انسان کسی را شیعه بداند و به او زکاْ بدهد، بعد معلوم شود شیعه نبوده، باید دوباره زکاْ بدهد با تفصیلی که در )مسأله 1951) گذشت.
- [آیت الله علوی گرگانی] کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شده، فطره بر او واجب نیست ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود، باید زکاْ فطره را بدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شود، فطره بر او واجب نیست، ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه، شیعه شود، باید زکات فطره را بدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کافری که بعد از مغرب شب عید فطر مسلمان شده فطره بر او واجب نیست، ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود، باید زکات فطره را بدهد.
- [آیت الله جوادی آملی] :اگرچه امامان (ع) ،انفال را برای شیعیان حلال کرده اند؛ ولی تصرف در آن باید به اذن ولیّ مسلمین باشد . ولیّ مسلمین گاهی مجانی اذن می دهد و گاهی برای رعایت حال محرومان جامعه، با دریافت عوض , اجازه میدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که زکات می گیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر انسان کسی را شیعه بداند و به او زکات بدهد، بعد معلوم شود شیعه نبوده، باید دوباره زکات بدهد.