اسناد زیر اعترافاتی از علماء اهل سنت به ناصبی و مبغض بودن ابن تیمیه نسبت به اهل بیت علیهم السلام میباشد امید است برادران اهل سنت و اقایان وهابی طرز فکر خود را به این شخص عوض ابن حجر هیثمی او درباره ابن تیمیه میگوید: (وی کسی است که خداوند متعال، او را خوار و گمراه و کور و کر و ذلیلش کرد. صاحبان علم به این مطلب تصریح نمودهاند). الفتاوی الحدیثیه ص114 حسن بن فرحان مالکی سلیمان بن صالح خراشی در کتاب خود در دفاع از ابن تیمیه میگوید: (از شیخ حسن مالکی شنیدم که در یکی از مجالس میگفت: در ابن تیمیه مقداری نصب و عداوت علی وجود دارد). نحو انقاذ التاریخ الاسلامی ص 35 علامه زاهد کوثری او در بخشی از کلماتش در ردّ ابن تیمیه میگوید: (... از کلمات او آثار بُغض و دشمنی با علیعلیه السلام ظاهر میگردد). الحاوی فی سیره الطحاوی ص 26 حسن بن علی سقاف او میگوید: (ابن تیمیه کسی است که او را شیخ الاسلام مینامند و گروهی نیز به کلماتش استدلال میکنند؛ در حالی که او ناصبی و دشمن علی است و به فاطمهعلیها السلام نسبت نفاق داده است) . التنبیه و الرد سقاف ص 7 علامه شیخ کمال الحوت او نیز در ردّ خود بر ابن تیمیه بابی را به نام (افتراءات ابن تیمیه بر امام علیعلیه السلام) به این موضوع اختصاص داده است. التوفی الربانی فی الرد علی ابن تیمیه ص 85 شیخ عبدالله حبشی او میگوید: (ابن تیمیه، علی بن ابی طالبعلیه السلام را سرزنش میکرد و میگفت: جنگهای او به ضرر مسلمین بوده است).. المقالات السنیه ص 200 ناصر الدین البانی (محدث وهابی) وی بعداز تصحیح حدیث (ولایت) (و هو - یعنی علی - ولیّ کلّ مؤمن بعدی) که از رسول خداصلی الله علیه وآله رسیده است، میگوید: (عجیب اینکه چگونه شیخ الاسلام ابن تیمیه، این حدیث را تکذیب و انکار میکند، منهاج السنه ج4 ص 104 همان کاری که با حدیث سابق کرد، با وجود سندهای صحیح که برای حدیث وجود دارد و این چیزی جز تسرّع و مبالغه گویی در ردّ بر شیعه نیست). سلسله الاحادیث الصحیحه رقم حدیث 2223 شیخ عبدالله غماری او در بخشی از ردّیهاش علیه ابن تیمیه میگوید: (علمای عصرش او را به جهت انحرافش از علیعلیه السلام به نفاق نسبت دادند). الرسائل الغماریه ص 120 و121 ابن حجر عسقلانی او در بخشی از شرح حال ابن تیمیه میگوید: (چه بسیار از مبالغهاش در توهین کلام رافضی (علامه حلّی) که منجر به تنقیص و توهین به علی شد). لسان المیزان ج6 ص 319 و 320 و در جایی دیگر میگوید: (ابن تیمیه در حقّ علیعلیه السلام میگوید: او در هفده مورد اشتباهاتی با نصّ قرآن داشته است). الدرر الکامنه ج1 ص153 در جایی دیگر میگوید: (مردم درباره ابن تیمیه اختلاف دارند: برخی او را به تجسیم نسبت میدهند و گروهی نیز او را به کفر و عدهای به نفاق نسبت دادهاند، به جهت نسبت ناروایی که به علیعلیه السلام میدهد). الدرر الکامنه ج1ص155
اسناد زیر اعترافاتی از علماء اهل سنت به ناصبی و مبغض بودن ابن تیمیه نسبت به اهل بیت علیهم السلام میباشد امید است برادران اهل سنت و اقایان وهابی طرز فکر خود را به این شخص عوض
ابن حجر هیثمی
او درباره ابن تیمیه میگوید:
(وی کسی است که خداوند متعال، او را خوار و گمراه و کور و کر و ذلیلش کرد. صاحبان علم به این مطلب تصریح نمودهاند).
الفتاوی الحدیثیه ص114
حسن بن فرحان مالکی
سلیمان بن صالح خراشی در کتاب خود در دفاع از ابن تیمیه میگوید:
(از شیخ حسن مالکی شنیدم که در یکی از مجالس میگفت: در ابن تیمیه مقداری نصب و عداوت علی وجود دارد).
نحو انقاذ التاریخ الاسلامی ص 35
علامه زاهد کوثری
او در بخشی از کلماتش در ردّ ابن تیمیه میگوید:
(... از کلمات او آثار بُغض و دشمنی با علیعلیه السلام ظاهر میگردد).
الحاوی فی سیره الطحاوی ص 26
حسن بن علی سقاف
او میگوید:
(ابن تیمیه کسی است که او را شیخ الاسلام مینامند و گروهی نیز به کلماتش استدلال میکنند؛ در حالی که او ناصبی و دشمن علی است و به فاطمهعلیها السلام نسبت نفاق داده است) .
التنبیه و الرد سقاف ص 7
علامه شیخ کمال الحوت
او نیز در ردّ خود بر ابن تیمیه بابی را به نام (افتراءات ابن تیمیه بر امام علیعلیه السلام) به این موضوع اختصاص داده است.
التوفی الربانی فی الرد علی ابن تیمیه ص 85
شیخ عبدالله حبشی
او میگوید:
(ابن تیمیه، علی بن ابی طالبعلیه السلام را سرزنش میکرد و میگفت: جنگهای او به ضرر مسلمین بوده است)..
المقالات السنیه ص 200
ناصر الدین البانی (محدث وهابی)
وی بعداز تصحیح حدیث (ولایت) (و هو - یعنی علی - ولیّ کلّ مؤمن بعدی) که از رسول خداصلی الله علیه وآله رسیده است، میگوید:
(عجیب اینکه چگونه شیخ الاسلام ابن تیمیه، این حدیث را تکذیب و انکار میکند،
منهاج السنه ج4 ص 104
همان کاری که با حدیث سابق کرد، با وجود سندهای صحیح که برای حدیث وجود دارد و این چیزی جز تسرّع و مبالغه گویی در ردّ بر شیعه نیست).
سلسله الاحادیث الصحیحه رقم حدیث 2223
شیخ عبدالله غماری
او در بخشی از ردّیهاش علیه ابن تیمیه میگوید:
(علمای عصرش او را به جهت انحرافش از علیعلیه السلام به نفاق نسبت دادند).
الرسائل الغماریه ص 120 و121
ابن حجر عسقلانی
او در بخشی از شرح حال ابن تیمیه میگوید:
(چه بسیار از مبالغهاش در توهین کلام رافضی (علامه حلّی) که منجر به تنقیص و توهین به علی شد).
لسان المیزان ج6 ص 319 و 320
و در جایی دیگر میگوید:
(ابن تیمیه در حقّ علیعلیه السلام میگوید: او در هفده مورد اشتباهاتی با نصّ قرآن داشته است).
الدرر الکامنه ج1 ص153
در جایی دیگر میگوید:
(مردم درباره ابن تیمیه اختلاف دارند: برخی او را به تجسیم نسبت میدهند و گروهی نیز او را به کفر و عدهای به نفاق نسبت دادهاند، به جهت نسبت ناروایی که به علیعلیه السلام میدهد).
الدرر الکامنه ج1ص155
- [سایر] ابن تیمیه چه عقایدی داشت؟
- [سایر] ابنتیمیه کیست و مبانی فکری او چیست؟
- [سایر] پدر ابن تیمیه چه کاره بوده است؟
- [سایر] العزامی درباره ابن تیمیه چه نظری دارد؟
- [سایر] در حالی که ابن تیمیه اهل منطقه حران بود پس چرا به نام تیمیه خوانده میشود؟
- [سایر] بزرگان اهل سنت در مورد ابن تیمیه چه نظری دارند؟
- [سایر] ابن حجر عسقلانی در مورد نظرات ابن تیمیه در مورد حضرت علی ع چه نظری دارد؟
- [سایر] ابن تیمیه در مورد اهل سنت چه دیدگاهی دارد؟
- [سایر] ابن تیمیه در مورد یزید چه دیدگاهی دارد؟
- [سایر] ابن تیمیه در مورد یزید و معاویه چه نظری داشت؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر مسلمانی به یکی از دوازده امام دشنام دهد، یا با آن دشمنی نماید نجس است و همچنین غلات و نواصب و مجسمه اگر ملتزم به لوازم عقیده خود شدند.
- [آیت الله جوادی آملی] .کسانی که دشمن اهل بیت(ع) هستند، ناصبی و نجساند و دست یافتن بر اموال آن ها حلال بوده و حکم غنائم جنگی را دارد و پس از پرداختن خمس، تصرف در آن جایز است.
- [آیت الله سیستانی] مشهور آن است که مؤمن میتواند مال ناصبی را برای خود گرفته وخمسش را بپردازد ، ولی این حکم خالی از اشکال نیست . 7 زمینی که کافر ذمّی از مسلمان بخرد :
- [آیت الله شبیری زنجانی] مال ناصبی احترام ندارد و میتوان آن را به ملکیت خود درآورد که در این صورت همچون سودهای تجاریست که اگر از مخارج سال خود و عیالاتش زیاد بیاید خمس دارد.
- [آیت الله جوادی آملی] .در پرداختن سهم سادات به یتیم , مسکین و ابن السبیل از سادات، شرط است که ش یعه باشند، همچنین در یتیم و ابنالسبیل، فقیر بودن شرط است، اگرچه ابن السبیل در شهر خودش غنی و توانگر باشد . گفتنی است، سفر "ابنالسبیل" اعم از این است که برای اطاعت از فرمان الهی باشد مانند سفر زیارتی واجب یا مستحب یا سفر تفریحی و سیاحتی باشد . چنانچه سفرش معصیت باشد، بنا بر احتیاط, خمس دادن به او جایز نیست. مصداق سیادت
- [آیت الله سیستانی] زکات فطره را بنابر احتیاط واجب باید فقط به فقرا داد و منظور فقرای شیعه است که دارای شرایط گذشته در مستحقین زکات مال هستند ، و چنانچه در شهر از فقرای شیعه کسی نباشد میتواند آن را به فقرای دیگر مسلمانان داد ، ولی در هر صورت نباید به ناصبی داده شود .
- [آیت الله بهجت] افراد تمام مذاهب مختلفی که محکوم به اسلام هستند، همه از یکدیگر ارث میبرند، چه حق باشند چه باطل، مگر غُلاة و خوارج و نواصب و منکرین ضروری دین، که محکوم به کفرند و از مسلمان ارث نمیبرند، ولی مسلمان از آنها ارث میبرد چنانکه از کافر ارث میبرد.
- [آیت الله وحید خراسانی] مشهور فرموده اند که مصرف زکات فطره مصرف زکات مال است ولی احتیاط واجب ان است که به فقرا داده شود و باید شیعه دوازده امامی باشد مگر در صورتی که مومن پیدا نکند که در این صورت به غیر ناصبی هم می شود داد
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مسلمانی که منکر خدا یا پیغمبر شود، یا حکم ضروری دین یعنی حکمی را که مسلمانان جزء دین اسلام می دانند مثل واجب بودن نماز و روزه انکار کند، در صورتی که منکر شدن آن حکم، به انکار خدا یا پیغمبر برگردد مرتد می شود، و همچنین است اگر از خوارج و نواصب و غلات گردد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مستحبّ است دایهای که برای طفل میگیرند دوازده امامی و دارای اخلاق و رفتار پسندیده و واجد ویژگیهای یک همسر خوب باشد و گرفتن دایه کم عقل یا ناصبی یا کافر یا زنازاده مکروه است و نیز مکروه است شیر دایه از زنا باشد یا دایه از غذای حرام (مانند شراب و گوشت خوک و میته و مال غصبی) تغذیه کند.