اسلام یک دین جهانی است و می‌خواهد همه مسلمانان را در یک جبهه و صف واحد قرار دهد. تشکیل چنین جمعیتی بدون زبان واحدی که همه با هم تفاهم کنند، امکان‌پذیر نیست و زبان عربی که به اعتراف اهل فن از جامع‌ترین و وسیع‌ترین زبان‌های دنیاست، می‌تواند به عنوان یک زبان بین‌المللی شناخته شود. خواندن نماز به زبان عربی از طرف تمام مسلمانان رمز وحدت و نشانه یگانگی مسلمانان می‌باشد، و این اصل در سایر دستورات اسلامی، همچون به سوی قبله واحد نماز خواندن و... هم تجلّی پیدا کرده است. علاوه بر این؛ خواندن نماز به صورت معیّن، آن‌را از دستبرد و تحریف و آمیخته شدن به خرافات و مطالب بی‌اساس که بر اثر مداخله افراد غیر وارد به هنگام ترجمه آن به زبان‌های دیگر رخ می‌دهد، نگاه می‌دارد و به این وسیله روح این عبادت اسلامی محفوظ‌تر می‌ماند. بله، بعضی از عبادت‌ها؛ همچون دعا خواندن و... لازم نیست به عربی باشد، گرچه از آن‌جا که دعاهای مأثوره (دعاهایی که به زبان عربی از ائمه به ما رسیده است) از یک‌سو حاوی معارف عمیقی است و ممکن است این معارف در ترجمه‌ها منتقل نشود، و از سوی دیگر به لحاظ ادبی حلاوت، شیرینی و زیبایی خاصی دارند، توصیه می‌گردد، که با عنایت به معانی آنها، به همان عربی خوانده شوند.
اسلام یک دین جهانی است و میخواهد همه مسلمانان را در یک جبهه و صف واحد قرار دهد.
تشکیل چنین جمعیتی بدون زبان واحدی که همه با هم تفاهم کنند، امکانپذیر نیست و زبان عربی که به اعتراف اهل فن از جامعترین و وسیعترین زبانهای دنیاست، میتواند به عنوان یک زبان بینالمللی شناخته شود.
خواندن نماز به زبان عربی از طرف تمام مسلمانان رمز وحدت و نشانه یگانگی مسلمانان میباشد، و این اصل در سایر دستورات اسلامی، همچون به سوی قبله واحد نماز خواندن و... هم تجلّی پیدا کرده است.
علاوه بر این؛ خواندن نماز به صورت معیّن، آنرا از دستبرد و تحریف و آمیخته شدن به خرافات و مطالب بیاساس که بر اثر مداخله افراد غیر وارد به هنگام ترجمه آن به زبانهای دیگر رخ میدهد، نگاه میدارد و به این وسیله روح این عبادت اسلامی محفوظتر میماند.
بله، بعضی از عبادتها؛ همچون دعا خواندن و... لازم نیست به عربی باشد، گرچه از آنجا که دعاهای مأثوره (دعاهایی که به زبان عربی از ائمه به ما رسیده است) از یکسو حاوی معارف عمیقی است و ممکن است این معارف در ترجمهها منتقل نشود، و از سوی دیگر به لحاظ ادبی حلاوت، شیرینی و زیبایی خاصی دارند، توصیه میگردد، که با عنایت به معانی آنها، به همان عربی خوانده شوند.
- [سایر] چرا نماز و دیگر عبادتها را باید به عربی بخوانیم؟
- [سایر] چرا باید نماز را به عربی بخوانیم؟ علاوه بر جواب :جماعت بودن مسلمانان و سنت ییامبر
- [سایر] چرا باید قرآن، نماز و دعاها را به صورت عربی بخوانیم؟
- [سایر] چرا باید قرآن را به عربی بخوانیم؟
- [سایر] سلام چرا ما باید قران را به عربی بخوانیم مگر خداوند قران را برای هدایت ما نفرستاده وقتی اکثر مردم تسلط کامل به زبان عربی ندارن چرا ما فارسی ان را نخوانیم واگر ما فارسی ان را بخوانیم مثلا در ماه رمضان ثواب ان مثل خواندن عربی ان است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] به عقیده من نماز برای پیامبر به زبان عربی نازل شده چون زبان پیامبر عربی بوده است و آن را درک می کرده اند، اما ما که زبان فارسی داریم چرا نتوانیم به زبان فارسی بخوانیم که بهتر آن را درک کنیم؟
- [سایر] چرا باید نماز بخوانیم؟
- [سایر] چرا باید نماز بخوانیم؟ چرا باید اینگونه بخوانیم؟! اگر قرار به عبادت باشد،نوع دیگری هم می شود عبادت کرد.
- [سایر] چرا باید نماز را سروقت بخوانیم؟
- [سایر] چرا نماز را نمیتوانیم به فارسی بخوانیم؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] (الله اکْبر) مانند سایر ذکرهای نماز و حمد و سوره باید به عربی صحیح گفته شود و عربی غلط یا ترجمه آن کافی نیست.
- [آیت الله جوادی آملی] .واجب است در آغاز هر نماز (االله اکبر) گفته شود و این جمله بنا بر اینکه نیّت شرط باشد اوّلین جزء نماز و دومین رکن از ارکان نماز است و باید به عربی صحیح و پشت سر هم گفته شود . ترجمه آن به زبان دیگر, یا تلفّظ آن به عربی غیر صحیح, باطل است.
- [آیت الله بهجت] بنابر اظهر، ترجمه صیغه عقد به فارسی یا زبان دیگر با وجود قدرت بر عربی کافی است، و احتیاط مستحب عربی بودن صیغه است، و برای کسی که آشنا به معنای عربی صیغه نیست و فقط میداند که صیغه عقد، به این لفظ جاری میشود، احتیاط مستحب این است که هم صیغه عربی و هم ترجمهاش را بخواند، و اکتفا کردن او به عربی خالی از تأمل نیست، و اگر نمیتوانند صیغه عربی را بخوانند و یا وکیل بگیرند، قطعاً ترجمه کافی است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] گفته شد، و نیز دعا کردن در نماز اشکال ندارد ولی احتیاط مستحب آن است که به غیر عربی دعا نکند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] خواندن قرآن در نماز، غیر از چهار آیهای که سجده واجب دارد و در مسأله 361 و 1102 گفته شد و نیز دعا کردن در نماز اشکال ندارد، ولی احتیاط مستحب آن است که به غیر عربی دعا نکند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] خواندن قرآن در نماز، غیر از چهار سوره ای که سجده واجب دارد و در احکام جنابت گفته شد و نیز دعا کردن در نماز اشکال ندارد ولی احتیاط واجب این است که به عربی باشد.
- [آیت الله علوی گرگانی] خواندن قرآن در نماز، غیر از چهار سورهای که سجده واجب دارد و در احکام جنابت گفته شد3 و نیز دعا کردن در نماز اشکال ندارد، ولی احتیاط واجب آن است که در نمازهای واجب دعای غیر عربی نخواند.
- [آیت الله وحید خراسانی] خواندن قران به قصد قرانیت نه قصد جزییت در نماز به غیر از چهار ایه ای که سجده واجب دارد و نیز دعا کردن در نماز اشکال ندارد ولی احتیاط مستحب ان است که به غیر عربی دعا نکند
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] خواندن قرآن در نماز؛ غیر از چهار آیه ای که سجده واجب دارد و در احکام جنابت گفته شد و نیز دعا کردن در نماز اشکال ندارد؛ ولی احتیاط مستحب آن است که به غیر عربی دعا نکند.
- [آیت الله بروجردی] خواندن قرآن در نماز، غیر از چهار سورهای که سجده واجب دارد (و در احکام جنابت مسأله 361 گفته شد) و نیز دعا کردن در نماز اشکال ندارد، ولی احتیاط واجب آن است که به غیر عربی دعا نکند.