پاسخ بدین سؤال مبتنی بر شناخت ماهیت گریه و کاربردهای آن می‏باشد. گریه ظاهری دارد و باطنی و باطن آن همان تأثرات روحی و عاطفی است که با حصول آن در انسان فعالیت‏هایی در مغز پدید می‏آید و بعد از آن قطرات اشک از دیده سرازیر می‏شود. این تأثرات روحی ممکن است عوامل متعددی داشته باشد. گاهی فقدان چیزهایی که به ما مربوط است عامل تأثرات روحی است و گاهی حس کمال‏طلبی و یا اعتقادی که داریم و یا حس ترحم بر مظلوم، موجب تأثرات قلبی می‏شوند و گاهی هم ممکن است تأثرات روحی و به تبع آن، گریه در اثر فراق یا وصال پدید آید و زمانی هم از سر ناتوانی و احساس عجز و زبونی و یا از روی تزویر و ریا باشد. به هر حال قطرات اشکی که شیعه برای ائمه‏ی خود در بقیع و... جاری می‏سازد از نوع گریه‏ی کودکی نیست که اسباب بازی خود را از دست داده و یا بزرگی که مالش را به غارت برده‏اند، بلکه گریه‏ای است از سرعشق به کمال. اندوهی است که از رشد و تکامل اجتماعی شیعه حکایت دارد. این اندوه، اندوه ظلمی است که بر حق روا داشته‏اند. این گریه، گریه‏ی عجز و زبونی و یاتزویر نیست. این گریه، گریه‏ی انسان عاشقی است که گاهی از فراق نالان است و گاهی از وصال، گریه شوق سر می‏دهد. گریه‏ی انسانی است که قلبش از سنگ نیست و از ظلم به مظلومان به خروش می‏آید. گریه‏ی انسانی است که عشق به کمال دارد و از این که عده‏ای نگذاشتند عطش بشریت از سرچشمه‏ی کمال و حکمت سیراب گردد، محزون است. این گریه در بعد درونی نه تنها موجب افسردگی نمی‏شود، بلکه عامل بسیار مهمی در ایجاد نشاط تلقی می‏گردد و اسباب تقویت عواطف و شناخت در موضوع مورد نظر و آمادگی رفتاری و تقویت علاقه و محبت و در نهایت، همانند سازی با افراد و موضوعات مورد علاقه را فراهم می‏سازد. و در بعد خارجی و بیرونی، پویایی در مسائل اجتماعی و سیاسی را به دنبال دارد و عامل بسیار مهمی در ایجاد تحرکات و برخوردهای اجتماعی و تولی و تبری محسوب می‏گردد. با گریه می‏توان موضوع مورد نظر را زنده نگه داشت، به گونه‏ای که هیچ گاه از خاطره‏ها محو نشود، و می‏توان گفت: حفظ مکتب ناب محمدی و ظلم ستیزی از نتایجی است که گریه به بار آورده است، و این است راز و رمز گریه‏ی شیعه در کنار بقیع.
پاسخ بدین سؤال مبتنی بر شناخت ماهیت گریه و کاربردهای آن میباشد. گریه ظاهری دارد و باطنی و باطن آن همان تأثرات روحی و عاطفی است که با حصول آن در انسان فعالیتهایی در مغز پدید میآید و بعد از آن قطرات اشک از دیده سرازیر میشود. این تأثرات روحی ممکن است عوامل متعددی داشته باشد. گاهی فقدان چیزهایی که به ما مربوط است عامل تأثرات روحی است و گاهی حس کمالطلبی و یا اعتقادی که داریم و یا حس ترحم بر مظلوم، موجب تأثرات قلبی میشوند و گاهی هم ممکن است تأثرات روحی و به تبع آن، گریه در اثر فراق یا وصال پدید آید و زمانی هم از سر ناتوانی و احساس عجز و زبونی و یا از روی تزویر و ریا باشد. به هر حال قطرات اشکی که شیعه برای ائمهی خود در بقیع و... جاری میسازد از نوع گریهی کودکی نیست که اسباب بازی خود را از دست داده و یا بزرگی که مالش را به غارت بردهاند، بلکه گریهای است از سرعشق به کمال. اندوهی است که از رشد و تکامل اجتماعی شیعه حکایت دارد. این اندوه، اندوه ظلمی است که بر حق روا داشتهاند. این گریه، گریهی عجز و زبونی و یاتزویر نیست. این گریه، گریهی انسان عاشقی است که گاهی از فراق نالان است و گاهی از وصال، گریه شوق سر میدهد. گریهی انسانی است که قلبش از سنگ نیست و از ظلم به مظلومان به خروش میآید. گریهی انسانی است که عشق به کمال دارد و از این که عدهای نگذاشتند عطش بشریت از سرچشمهی کمال و حکمت سیراب گردد، محزون است. این گریه در بعد درونی نه تنها موجب افسردگی نمیشود، بلکه عامل بسیار مهمی در ایجاد نشاط تلقی میگردد و اسباب تقویت عواطف و شناخت در موضوع مورد نظر و آمادگی رفتاری و تقویت علاقه و محبت و در نهایت، همانند سازی با افراد و موضوعات مورد علاقه را فراهم میسازد. و در بعد خارجی و بیرونی، پویایی در مسائل اجتماعی و سیاسی را به دنبال دارد و عامل بسیار مهمی در ایجاد تحرکات و برخوردهای اجتماعی و تولی و تبری محسوب میگردد. با گریه میتوان موضوع مورد نظر را زنده نگه داشت، به گونهای که هیچ گاه از خاطرهها محو نشود، و میتوان گفت: حفظ مکتب ناب محمدی و ظلم ستیزی از نتایجی است که گریه به بار آورده است، و این است راز و رمز گریهی شیعه در کنار بقیع.
- [سایر] چرا زائران به خصوص ایرانیان در کنار بقیع گریه میکنند؟
- [سایر] با سلام؛ لطفا سفارشات اسلام در خصوص کارکنانی را که در حوزه مالی کار میکنند بیان فرمایید.
- [سایر] دلیل علمی گریه بر اهل بیت علیهم السّلام به خصوص امام حسین علیه السّلام چیست؟
- [سایر] یکی از وهابی ها در کنار قبرستان بقیع در حین مباحثه با یکی ار زائران ایران در زمینه زیارت قبور مردگان به بنر بزرگی اشاره می کند که در انجا نصب شده بود و در ان اشاره شده بود که حضرت علی (ع) در موردی با اصحاب خود به قبری برخورد می کنند که بر آن بنایی ساخته بودند و حضرت به یاران خود دستور می دهد که قبر را با خاک یکسان کنند. این مطلب آیا درست است؟
- [آیت الله خامنه ای] برداشتن خاک قبرستان بقیع و تربت ائمه اطهار در بقیع و افتادن روی قبور چگونه است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] گاه دیده می شود که برخی از حجّاج محترم به عنوان تبرّک مقداری از خاک قبرستان بقیع را برداشته، و همراه خود به ایران می آورند. آیا این کار از نظر شرعی صحیح است؟ اگر جایز نباشد، وظیفه فعلی آنها چیست؟
- [سایر] قبر عثمان در کجای بقیع قرار دارد؟
- [سایر] تخریب بقیع توسط چه کسانی انجام شد؟
- [سایر] چه گناهانی انسان را از ایمان خارج میکنند؟
- [سایر] سلام ،آزادی جنسی تا چه حدی در حکومت اسلامی رواست؟(به خصوص در حکومت اسلامی ایران)؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] گریه کردن با صدا نماز را باطل می کند هرچند بی اختیارشود، بلکه بنابر احتیاط واجب گریه بی صدا نیز نماز را باطل می کند اینهادر صورتی است که گریه از ترس خدا و برای آخرت نباشد، و الا نه تنها نماز را باطل نمی کند، بلکه از بهترین اعمال و از کارهای اولیای خداست.
- [آیت الله وحید خراسانی] هشتم از مبطلات نماز بنابر احتیاط واجب ان است که برای کار دنیا عمدا گریه کند مگر این که جاهل قاصر باشد و اگر از ترس خدا یا برای اخرت گریه کند از بهترین اعمال است
- [آیت الله شبیری زنجانی] احتیاط مستحب آن است که در گریه بر میت صدا را خیلی بلند نکنند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . احتیاط واجب آن است که در گریه بر میت صدا را خیلی بلند نکنند.
- [آیت الله وحید خراسانی] احتیاط مستحب ان است که در گریه بر میت صدا را خیلی بلند نکنند
- [آیت الله علوی گرگانی] احتیاط واجب آن است که در گریه بر میّت صدا را خیلی بلند نکنند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] احتیاط واجب آن است که در گریه بر میت صدا را خیلی بلند نکنند.
- [آیت الله بروجردی] احتیاط واجب آن است که در گریة بر میت صدا را خیلی بلند نکنند.
- [امام خمینی] احتیاط واجب آن است که در گریه بر میت، صدا را خیلی بلند نکنند.
- [آیت الله اردبیلی] احتیاط واجب آن است که در گریه بر میّت صدا را خیلی بلند نکند.