خداوند متعال، واجب الوجود، عالم، دارای اراده، پاک و منزه از هر گونه نیاز، محدودیت و نقص است اما انرژی موجودی توأم با نقص نیاز و محدودیت و فاقد علم و اراده است. از مقایسه بین ویژگی های انرژی با صفات خدای متعال روشن می شود که خداوند انرژی نیست: انرژی قابلیت انجام کار (فعل و انفعال) را مشخص می کند، فرم های متنوعی می تواند داشته باشد و می تواند از فرمی به فرم دیگر تبدیل شود و دارای این ویژگی هاست: 1. انرژی خاصیتی از ماده و مظروف آن است. 2. انرژی منبع دارد. 3. انرژی داری کمیت است. 4. انرژی محدودیت هایی دارد. 5. انرژی قابل تبدیل است. اما خدای سبحان نه خاصیتی از ماده و مظروف آنست، و نه منبع و علت، و نه کمیت و محدودیت دارد، و نه متغییر و قابل تبدیل است؛ و قرآن کریم نیز خداوند را بی نیاز مطلق و منزه از عیب و نقص و محدودیت معرفی می کند. اهل بینش با مقایسه مذکور و استدلال عقلی درمی یابند که خداوند انرژی نیست.
آیا درست است که میگویند خدا یک انرژی است؟
خداوند متعال، واجب الوجود، عالم، دارای اراده، پاک و منزه از هر گونه نیاز، محدودیت و نقص است اما انرژی موجودی توأم با نقص نیاز و محدودیت و فاقد علم و اراده است.
از مقایسه بین ویژگی های انرژی با صفات خدای متعال روشن می شود که خداوند انرژی نیست:
انرژی قابلیت انجام کار (فعل و انفعال) را مشخص می کند، فرم های متنوعی می تواند داشته باشد و می تواند از فرمی به فرم دیگر تبدیل شود و دارای این ویژگی هاست:
1. انرژی خاصیتی از ماده و مظروف آن است.
2. انرژی منبع دارد.
3. انرژی داری کمیت است.
4. انرژی محدودیت هایی دارد.
5. انرژی قابل تبدیل است.
اما خدای سبحان نه خاصیتی از ماده و مظروف آنست، و نه منبع و علت، و نه کمیت و محدودیت دارد، و نه متغییر و قابل تبدیل است؛ و قرآن کریم نیز خداوند را بی نیاز مطلق و منزه از عیب و نقص و محدودیت معرفی می کند.
اهل بینش با مقایسه مذکور و استدلال عقلی درمی یابند که خداوند انرژی نیست.
- [سایر] آیا درست است که می گویند خدا یک انرژی است؟
- [سایر] آیا این درست است که میگویند یک ساعت تفکّر در مورد خدا از هفتاد سال عبادت با ارزشتر است؟
- [سایر] علل وجودی ملائکه و فرشتگان چیست و چه نیازی است که آنها مقسمات امر باشند و اصولاً آیا اینکه میگویند آنها کارگزاران خداوند هستند درست است؟
- [سایر] انرژی و ماده هرگز از بین نمی روند، پس چرا نمی توانند خدا باشند؟
- [سایر] میگویند امیه یهودی بوده است، آیا این حرف درست میباشد؟
- [سایر] در جواب کسانی که در کلاسهای عرفان شرکت کردهاند و مغزشان را شستوشو دادهاند و میگویند خواندن زیارت عاشورا به دلیل لعن و نفرینهایی که دارد باعث به وجود آمدن انرژی منفی میشود چه باید کرد؟
- [آیت الله مظاهری] آیا گرفتن انرژی از کسانی که انرژی درمانی می کنند اشکال دارد؟
- [سایر] آیا درست است که برخی افراد میگویند هرچه در قرآن وجود دارد از تورات گرفته شده است؟
- [سایر] آیا درست است که میگویند زن و شوهر بعد از نزدیکی از دستمال مشترک استفاده نکنند؛ چون باعث جدایی میشود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا ریکی یا انرژی درمانی اشکالی دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] (مجهولالمالک) به مالی میگویند که صاحب آن مشخص نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر به جایی برسد که اذان شهر را که معمولاً درجای بلند میگویند نشنود ولی اذانی را که در جای خیلی بلند میگویند بشنود، باید نماز را شکسته بخواند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] فقّاع که از جو گرفته میشود و به آن (آبجو) میگویند، نجس است ولی آبی که به دستور پزشکان از جو میگیرند و به آن (ماء الشّعیر) میگویند، پاک است.
- [آیت الله مظاهری] فقاع که از جو گرفته میشود و به آن آب جو میگویند نجس است ولی آبی که به دستور طبیب از جو میگیرند و به آن ماء الشعیر میگویند پاک میباشد. 10 و11 - حیواننجاستخوار و حیوانیکه انسانبا آننزدیکینموده:
- [آیت الله بروجردی] فُقّاع که از جو گرفته میشود و به آن آب جو میگویند نجس است، ولی آبی که به دستور طبیب از جو میگیرند و به آن ماءِ الشعیر میگویند، پاک میباشد.
- [آیت الله خوئی] فقاع که از جو گرفته میشود و به آن آبجو میگویند، نجس است و غیر فقاع مانند آبی که بهدستور طبیب از جو میگیرند و به آن ماءالشعیر میگویند، پاک میباشد.
- [آیت الله خوئی] اگر بهجایی برسد که اذان شهر را که معمولا در جای بلند میگویند نشنود. ولی اذانی را که در جای خیلی بلند میگویند بشنود، باید نماز را شکسته بخواند.
- [آیت الله اردبیلی] فُقّاع که از جو گرفته میشود و به آن آبجو میگویند، نجس است؛ ولی آبی که به دستور پزشک از جو میگیرند و مست کننده نیست و به آن (ماءالشعیر) میگویند، پاک است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر به جایی برسد که اذان شهر را که معمولاً در جای بلندی میگویند نشنود ولی اذانی را که در جای خیلی بلند میگویند بشنود، باید نماز را شکسته بخواند.
- [آیت الله سیستانی] چنانچه در صدق عرفی شک کند و نداند که آبیاری طوری است که در عرف میگویند با هر دو آبیاری شده ، یا اینکه میگویند آبیاری آن مثلاً با باران است ، اگر سه چهلم بدهد کافی است .