اگر منظور آنان تورات تحریف شده کنونی است، تورات کنونی بدترین نسبت‌ها را در زمینه بنا کردن بتکده، ترویج بت‌پرستی، عشق بی‌حساب به زنان و تعبیرات بسیار زننده از توصیف‌های عاشقانه پیامبران بیان کرده که نقل همه آن شرم‌آور است.[1] ساحت قرآن از این محتوا به دور است. امّا اگر مقصود توراتی است که بر حضرت موسی(ع) نازل شده و امروزه از دسترس ما خارج است، باید گفت: اولاً: کسی از ما آن‌را ندیده تا گفته شود قرآن از آن گرفته شده است. ثانیاً: تمام ادیان آسمانی در اصول و تعالیم کلی یکی هستند و تفاوت ماهوی با یکدیگر ندارند، امّا هر دینی که به دنبال دین قبلی برای هدایت بشر می‌آید، کامل‌تر و جامع‌تر از ادیان پیشین است، بر این اساس آنها در جزئیات یکی نیستند. به‌علاوه؛ بخش وسیعی از آیات قرآنی، مرتبط به اموری است که بعد از نزول تورات رخ داده است؛ مانند آیاتی که پیرامون حضرت مسیح، حضرت مریم، اصحاب کهف و واقعه اصحاب فیل، نازل شده است.[2] [1] . ر.ک: «داستان‌های تورات»، سؤال 5837. [2] . به عنوان نمونه ر.ک: مریم، 16 – 36؛ کهف، 9 – 22 و سوره فیل.
اگر منظور آنان تورات تحریف شده کنونی است، تورات کنونی بدترین نسبتها را در زمینه بنا کردن بتکده، ترویج بتپرستی، عشق بیحساب به زنان و تعبیرات بسیار زننده از توصیفهای عاشقانه پیامبران بیان کرده که نقل همه آن شرمآور است.[1] ساحت قرآن از این محتوا به دور است.
امّا اگر مقصود توراتی است که بر حضرت موسی(ع) نازل شده و امروزه از دسترس ما خارج است، باید گفت:
اولاً: کسی از ما آنرا ندیده تا گفته شود قرآن از آن گرفته شده است.
ثانیاً: تمام ادیان آسمانی در اصول و تعالیم کلی یکی هستند و تفاوت ماهوی با یکدیگر ندارند، امّا هر دینی که به دنبال دین قبلی برای هدایت بشر میآید، کاملتر و جامعتر از ادیان پیشین است، بر این اساس آنها در جزئیات یکی نیستند. بهعلاوه؛ بخش وسیعی از آیات قرآنی، مرتبط به اموری است که بعد از نزول تورات رخ داده است؛ مانند آیاتی که پیرامون حضرت مسیح، حضرت مریم، اصحاب کهف و واقعه اصحاب فیل، نازل شده است.[2] [1] . ر.ک: «داستانهای تورات»، سؤال 5837. [2] . به عنوان نمونه ر.ک: مریم، 16 – 36؛ کهف، 9 – 22 و سوره فیل.
- [سایر] علل تحرف تورات و انجیل و تحریف نشدن قرآن چیست؟
- [سایر] آیا قرآن مندرجات تورات و انجیل را تصدیق می کند ؟
- [سایر] آیا تورات تحریف شده است؟ یهودیان در مواجهه با اتهام مسلمین مبنی بر تحریف تورات میگویند که علیرغم دورانهای آشفته تاریخی قوم یهود که در بسیاری از نقاط دنیا به صورت اقلیتهای بدون انسجام پراکنده شده بودند، در صورت تحریف تورات میبایست نمونههای متفاوت از تورات وجود داشته باشد، همانطور که انجیلهای متفاوت وجود دارند، در حالی که تورات یک نمونه بیشتر ندارد. نظر شما چیست؟
- [سایر] قرآن میگوید همسر فرعون حضرت موسی را بزرگ کرد در حالی که تورات میگوید دختر فرعون بوده و گفته تورات صحیح است؟
- [سایر] چرا بسیاری از احکام، داستان ها، اعتقادات و ... قرآن مثل تورات است، آیا قرآن کپی برداری از کتب قدیمی نیست؟
- [سایر] داستان هایی که در تورات آمده؛ مانند نافرمانی حضرت سلیمان از خدا تا چه حد درست می باشد؟
- [سایر] چرا قرآن را قرآن میگویند؟
- [سایر] نظر واژهشناسان و مفسران مسلمان درباره ریشه و معنای واژه تورات چیست؟
- [سایر] تفاوت دیدگاه تورات و قرآن در مورد سیمای نوح (علیه السلام) چگونه است؟
- [سایر] از کجا معلوم که قرآن هم مانند تورات و بقیه کتب آسمانی تحریف نشده است؟
- [آیت الله اردبیلی] حجّ بر سه قسم است: حجّ تَمتّع، حجّ اِفراد و حجّ قِران. (حج تمتّع) وظیفه کسی است که فاصله وطن او تا مکّه معظّمه شانزده فرسنگ یا بیشتر باشد. (حجّ اِفراد) و (حجّ قِران) نیز وظیفه کسی است که اهل خود مکّه یا اطراف آن تا کمتر از شانزده فرسنگ باشد. البتّه در بعضی از موارد، وظیفه برخی افراد بیمار یا معذور از حجّ تمتّع به حجّ إفراد تبدیل میشود. هر سه قسم حجّ در بیشتر اعمال مشترک هستند؛ ولی در حجّ تمتّع، عمره پیش از حجّ و وابسته به حجّ و همچون جزیی از آن میباشد که باید در یک سال و در ماههای حجّ بجا آورده شود؛ ولی در حجّ اِفراد و حجِّ قِران، عمره کاملاً مستقل و از حجّ جداست. همچنین در حجّ تمتّع در روز عید قربان در مِنی قربانی واجب است و از اعمال آن میباشد و در حجّ قِران، قربانی از ابتدا مقرون با احرام است و باید تا روز عید در مِنی همراه حاجی باشد، ولی در حجّ اِفراد اصلاً قربانی واجب نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر به جایی برسد که اذان شهر را که معمولاً درجای بلند میگویند نشنود ولی اذانی را که در جای خیلی بلند میگویند بشنود، باید نماز را شکسته بخواند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] فقّاع که از جو گرفته میشود و به آن (آبجو) میگویند، نجس است ولی آبی که به دستور پزشکان از جو میگیرند و به آن (ماء الشّعیر) میگویند، پاک است.
- [آیت الله مظاهری] فقاع که از جو گرفته میشود و به آن آب جو میگویند نجس است ولی آبی که به دستور طبیب از جو میگیرند و به آن ماء الشعیر میگویند پاک میباشد. 10 و11 - حیواننجاستخوار و حیوانیکه انسانبا آننزدیکینموده:
- [آیت الله بروجردی] فُقّاع که از جو گرفته میشود و به آن آب جو میگویند نجس است، ولی آبی که به دستور طبیب از جو میگیرند و به آن ماءِ الشعیر میگویند، پاک میباشد.
- [آیت الله خوئی] فقاع که از جو گرفته میشود و به آن آبجو میگویند، نجس است و غیر فقاع مانند آبی که بهدستور طبیب از جو میگیرند و به آن ماءالشعیر میگویند، پاک میباشد.
- [آیت الله خوئی] اگر بهجایی برسد که اذان شهر را که معمولا در جای بلند میگویند نشنود. ولی اذانی را که در جای خیلی بلند میگویند بشنود، باید نماز را شکسته بخواند.
- [آیت الله اردبیلی] فُقّاع که از جو گرفته میشود و به آن آبجو میگویند، نجس است؛ ولی آبی که به دستور پزشک از جو میگیرند و مست کننده نیست و به آن (ماءالشعیر) میگویند، پاک است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر به جایی برسد که اذان شهر را که معمولاً در جای بلندی میگویند نشنود ولی اذانی را که در جای خیلی بلند میگویند بشنود، باید نماز را شکسته بخواند.
- [آیت الله سیستانی] چنانچه در صدق عرفی شک کند و نداند که آبیاری طوری است که در عرف میگویند با هر دو آبیاری شده ، یا اینکه میگویند آبیاری آن مثلاً با باران است ، اگر سه چهلم بدهد کافی است .