از نظر اسلام لواط عمل بسیار پست و شنیع و از جمله گناهان کبیره است که مجازات و حدود سنگینی از جمله قتل و اعدام برای آن تعیین شده است. [1] از آیات متعدد قرآن مجید استفاده می‏شود که هر چند گناهان انسان زیاد و بزرگ باشد، اما انسان نباید از رحمت و مغفرت الهی نا امید شود؛ زیرا خداوند متعال وعده آمرزش داده است. [2] خداوند متعال که آفریننده انسان بوده و به تمام ویژگی های او آگاه است، پاک شدن از همه گناهان (هر چند گناهان بزرگ باشند) را ممکن دانسته و همگان را به تلاش و مجاهدت نفس برای رسیدن به آن دعوت فرموده و وعده آمرزش و عفو داده است، تا جایی که نا امیدی از عفو و بخشش الهی را بالاترین و بزرگترین گناه شمرده است. [3] بنابر این اگر انسان مرتکب هر نوع آلودگی و گناه از جمله مرتکب این عمل زشت شود و بعد از آن واقعاً پشیمان شده و توبه کند امید است که انشاءالله توبه اش پذیرفته شود و مورد لطف و عنایت پروردگار قرار گیرد. اما بطور قطع، آلوده نشدن به گناه بسیار آسانتر از توبه کردن است؛ زیرا توبه حقیقی شرایطی دارد و حصول آن مشکلات و سختی های بسیاری بدنبال داشته و هر کس را در این مسیر، توفیق، یار نیست. بعلاوه با آلوده شدن به گناه از آثار وضعی آن (در دنیا و آخرت) نیز مصون نخواهد بود. اما از این حقیقت نباید غافل شد که عمل شنیع لواط آثار وضعی خاصی (مثل حرمت ازدواج فرد لواط کننده با دختر و خواهر و مادر فردی که با او لواط انجام داده است) را به دنبال دارد که حتی با توبه حقیقی آن آثار بر طرف نخواهد شد. [4] حتی اگر بعد از این عمل ندانسته با یکی از آنان ازدواج کرده باشد، نکاح آنان باطل است و باید از هم جدا شوند. [1] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‏2، ص: 818. [2] زمر ،53: قُلْ یا عِبادِیَ الَّذینَ أَسْرَفُوا عَلی‏ أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحیمُ. [3] اقتباس از سؤال 798 (سایت: 860)، راه های پاک شدن از گناه. [4] رجوع شود به نمایه: آثار وضعی لواط، سؤال 1647 (سایت: 1657).
اگر کسی که لواط انجام داده از کار خود پشیمان شود و بخواهد توبه کند، آیا توبه او پذیرفته می شود؟
از نظر اسلام لواط عمل بسیار پست و شنیع و از جمله گناهان کبیره است که مجازات و حدود سنگینی از جمله قتل و اعدام برای آن تعیین شده است. [1] از آیات متعدد قرآن مجید استفاده میشود که هر چند گناهان انسان زیاد و بزرگ باشد، اما انسان نباید از رحمت و مغفرت الهی نا امید شود؛ زیرا خداوند متعال وعده آمرزش داده است. [2] خداوند متعال که آفریننده انسان بوده و به تمام ویژگی های او آگاه است، پاک شدن از همه گناهان (هر چند گناهان بزرگ باشند) را ممکن دانسته و همگان را به تلاش و مجاهدت نفس برای رسیدن به آن دعوت فرموده و وعده آمرزش و عفو داده است، تا جایی که نا امیدی از عفو و بخشش الهی را بالاترین و بزرگترین گناه شمرده است. [3] بنابر این اگر انسان مرتکب هر نوع آلودگی و گناه از جمله مرتکب این عمل زشت شود و بعد از آن واقعاً پشیمان شده و توبه کند امید است که انشاءالله توبه اش پذیرفته شود و مورد لطف و عنایت پروردگار قرار گیرد. اما بطور قطع، آلوده نشدن به گناه بسیار آسانتر از توبه کردن است؛ زیرا توبه حقیقی شرایطی دارد و حصول آن مشکلات و سختی های بسیاری بدنبال داشته و هر کس را در این مسیر، توفیق، یار نیست. بعلاوه با آلوده شدن به گناه از آثار وضعی آن (در دنیا و آخرت) نیز مصون نخواهد بود. اما از این حقیقت نباید غافل شد که عمل شنیع لواط آثار وضعی خاصی (مثل حرمت ازدواج فرد لواط کننده با دختر و خواهر و مادر فردی که با او لواط انجام داده است) را به دنبال دارد که حتی با توبه حقیقی آن آثار بر طرف نخواهد شد. [4] حتی اگر بعد از این عمل ندانسته با یکی از آنان ازدواج کرده باشد، نکاح آنان باطل است و باید از هم جدا شوند.
[1] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج2، ص: 818. [2] زمر ،53: قُلْ یا عِبادِیَ الَّذینَ أَسْرَفُوا عَلی أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحیمُ. [3] اقتباس از سؤال 798 (سایت: 860)، راه های پاک شدن از گناه. [4] رجوع شود به نمایه: آثار وضعی لواط، سؤال 1647 (سایت: 1657).
- [سایر] اگر کسی که لواط انجام داده از کار خود پشیمان شود و بخواهد توبه کند، آیا توبه او پذیرفته می شود؟
- [آیت الله سیستانی] اگر کسی در ابتدای دوران بلوغ مرتکب عمل لواط شده باشد وبعد توبه نماید آیا توبه اش پذیرفته است یانه از کجا این موضوع را درک نماید ؟
- [سایر] سلام در مورد توبه یک سوال داشتم. اگر به یک نفر یه خالی بسته باشیم(مثلا فرض کنید گفته باشیم که یک همجین ماشینی خریدم) ولی بعدا از این دروغ پشیمان شویم و توبه واقعی کنیم. ولی از ترس حفظ آبرو نتونیم حقیقت رو به طرف بگیم آیا توبه پذیرفته است؟؟
- [سایر] چه کسانی توبه شان پذیرفته نمی شود؟
- [سایر] توبه چگونه است و از کجا بفهمیم که توبه پذیرفته شده و اگر توبه را شکستیم چه کنیم؟
- [سایر] توبه چگونه است و از کجا میفهمیم که توبه پذیرفته شدهو اگر توبه را شکستیم چگونه است؟
- [آیت الله سبحانی] اگر مرد مرتد فطری قبل از اثبات ارتداد و یا دستگیری توبه کند، آیا توبه ی او پذیرفته می شود؟ و در صورت پذیرفته شدن، تکلیف همسر او که از وی به حکم ارتداد جدا شده، چیست؟
- [سایر] می گویند: در آخرین لحظه عمر توبه ی انسان پذیرفته می شود آیا این توبه برای مسلمانان است یا دیگران را نیز شامل می شود؟
- [سایر] آیا یزید ملعون بعد از به شهادت رساندن امام حسین(علیه السلام) توبه کرد؟ و آیا توبه فردی مانند یزید پذیرفته می شود یا نه؟
- [سایر] آیا کسی که می خواهد توبه کند باید آداب خاصی را رعایت کند یا جملات خاصی را بگوید تا خیالش راحت بشود که توبه اش پذیرفته شده است ؟
- [آیت الله مظاهری] از گناهان بزرگ که نظیر آن گناه در اسلام کمنظیر است، همجنس بازی است که اگر در میان دو مرد واقع شود به آن لواط، و اگر در میان دو زن واقع شود به آن مساحقه میگویند. و در لواط علاوه بر اینکه حدّ آن کشتن است، اگر بدون توبه از دنیا رفت، با قوم لوط محشور میشود.
- [آیت الله علوی گرگانی] مادر وخواهر ودختر پسری که لواط داده بر لواط کننده حرام است اگر چه لواط کننده و لواط دهنده نابالغ باشند ولی اگر گمان کند که دخول شده یا شک کند که دخول شده یا نه، بر او حرام نمیشوند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر کسی بخواهد زنا یا لواط نماید و بدون آن که او را بکشند جلوگیری از آن کار ممکن نباشد، کشتن او جایز است.
- [آیت الله سیستانی] مادر و خواهر و دختر پسری که لواط داده ، بر لواط کننده در صورتی که بالغ بوده حرام میشود ، هر چند کمتر از ختنه گاه داخل شود ، و همچنین است بنابر احتیاط لازم اگر لواط دهنده مرد باشد ، و یا آنکه لواط کننده بالغ نباشد ، ولی اگر گمان کند که دخول شده ، یا شک کند که دخول شده یا نه ، بر او حرام نمیشوند ، وهمچنین مادر و خواهر و دختر لواط کننده بر لواط دهنده حرام نیست .
- [آیت الله مظاهری] اگر مرد بالغ و عاقل با اختیار خود لواط کند یا لواط دهد حدّ او کشتن است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] (مادر) و (خواهر) و (دختر) پسری که لواط داده بر لواط کننده حرام است، خواه لواط دهنده بالغ باشد یا نابالغ، ولی اگر لواط کننده نابالغ باشد حرام نمی شود، همچنین اگر شک داشته باشد که دخول حاصل شده یا نه.
- [آیت الله اردبیلی] مادر و خواهر و دختر کسی که لواط داده، بر لواط کننده حرام میباشند اگرچه لواط کننده و لواط دهنده بالغ نباشند ولی اگر گمان کند که دخول شده یا شک کند که دخول شده یا نه، بر او حرام نمیشوند.
- [آیت الله نوری همدانی] مادر و خواهر و دختر پسری که لواط داده بر لواط کننده حرام است اگر چه لواط کننده و لواط دهنده بالغ نباشند . ولی اگر گمان کند که دخول شده ؛ یا شک کند که دخول شده یا نه ، بر او حرام نمی شوند .
- [آیت الله سبحانی] مادر و خواهر و دختر پسری که لواط داده بر لواط کننده حرام است اگرچه لواط کننده و لواط دهنده بالغ نباشند. ولی اگر گمان کند که دخول شده، یا شک کند که دخول شده یا نه، بر او حرام نمی شوند.
- [آیت الله سبحانی] مادر و خواهر و دختر پسری که لواط داده بر لواط کننده حرام است اگرچه لواط کننده و لواط دهنده بالغ نباشند. ولی اگر گمان کند که دخول شده، یا شک کند که دخول شده یا نه، بر او حرام نمی شوند.