راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله بروجردی
آدرس:
http://www.broujerdi.ir
خوردن ملخی که بال در نیاورده و نمیتواند پرواز کند، حرام است.
عنوان مسئله:
خوردن ملخی که
بال
در نیاورده و نمیتواند
پرواز
کند، حرام است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
هرگاه بدن ماهی را در آب با آلت آهنی سوراخ کنند و از آب بیرون آورند و در بیرون آب بمیرد، خوردن آن حلال است یا حرام؟ و هر گاه ماهی را بیصدمه از آب بیرون آوردند و در بیرون از آب مرد پس آن را خورد کردند و از بدن آن خون بیرون آمد، خوردن آن حلال است یا حرام؟
مردی شیعی با زوجهاش که سنّی بوده به حج رفته، چون زوجهاش طواف نساء را واجب نمیدانسته و به جا نیاورده او هم به جا نیاورده و از آن وقت دو سال میگذرد که در این دو سال با زوجهاش نزدیکی میکرده و از آنها اولادی هم به عمل آمد، حال که ملتفت شده طواف نساء بر او واجب بوده، تکلیفش چیست؟ و آیا آن اولاد حلالزاده میباشند یا حرام زاده؟
هرگاه شخصی درخت و سبزیجات خود را به آب غصبی آبیاری نماید، آیا فقط مشغول ذمّه قیمت آن آب میشود، یا این که خوردن آن سبزی و میوه درخت حرام است؟
هرگاه شخصی درخت و سبزیجات خود را به آب غصبی آبیاری نماید، آیا فقط مشغول ذمّه قیمت آن آب میشود، یا این که خوردن آن سبزی و میوه درخت حرام است؟
چه میفرمایید در این مسأله شرعیّه در شب دوشنبه که غرّه ذیحجّه بوده، اهل حاج از ایرانیها رؤیت هلال را نموده ولی در نزد سعودیها شب یک شنبه را غرّه ذیحجّه قرار دادند، از همان لحاظ حُجّاج ایرانی را یوم هفتم ذیحجّه از مکّه حرکت داده یک سره وارد عرفات نموده که لیله هشتم را در عرفات بودند و روز هشتم ذیحجّه را، چون سعودیها روز نهم قرار دادند اعمال عرفه را در یوم هشتم در زمین عرفات به جا آورده، لیله نهم - که لیله عرفه باشد - اهل حاج را کوچانیده به مشعر الحرام و روز عرفه از مشعر حرکت داده وارد منی کرده چون سعودیها روز نهم را که وارد منی شدند اوّل رمی جمار و بعد حلق رأس و قربانی کردهاند. بعضی از حُجّاج نظر به رؤیت هلال شب دوشنبه، دو مرتبه بدون رمی جمار وحلق رأس و قربانی با ماشین، مراجعت به عرفات نموده در روز عرفه وقوف اختیاری عرفات را تا غروب به هر نحو بوده درک نمودند، شُرطه از طرف سعودیها حُجّاجی را که در یوم عرفه در عرفات بودند عودت به منی داده، پس از ورود به منی باز حُجّاج را مراجعت به مشعر داده و وقوف اختیاری مشعرالحرام را هم درک نموده تا صبح. ولی بعض از حُجّاج ایرانی، عالماً عامداً وقوفین را که وقوف عرفات و مشعرباشد نه اختیاری و نه اضطراری درک نکردند، همان روز عرفه را، تأسّیاً به سعودیها روز عید قرار داده رمی جمار و حلق رأس و قربانی نمودند، چون که وقوفین را به هیچ نحو به جا نیاورده، حج خودشان را هم بدل به عمره نکردهاند بیان فرمایید: اشخاص اخیر بری الذمّه از حَجّة الاسلام میباشند، یا در احرام خودشان - 24 چیز که بر آنها حرام است - باقی هستند که باید در سال دیگربروند حج خودشان را صحیحاً بجا بیاورند یا خیر؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] آیا خوردن راکی حرام است؟
[آیت الله سیستانی] آیا خوردن خرچنگ حرام است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا خوردن سم حرام است؟
[آیت الله سیستانی] خوردن گوشت شاهین حرام است؟
[سایر] آیا خوردن دوغ کفیر حرام است؟
[سایر] آیا خوردن ترشحات بینی حرام است؟
[سایر] آیا خوردن کوسه حرام است یا نه؟
[سایر] خوردن ادرار حرام است، آیا خوردن ادرار شتر هم حرام است؟ میگویند در طب سنتی درمان آسم میباشد، از طرفی به فرموده امام صادق(ع) (در حرام، شفا نیست)؛ حال جواب چیست؟
[آیت الله خوئی] عدهای هستند به نام کبوترباز که کبوتران را پرواز میدهند تا اگر کبوتر دیگری باشد در هوا بگیرند. این کارشان آیا حرام است؟ و معامله با اینها چه صورت دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا خوردن شاه دانه یا بنگ حرام است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
حیوان حلال گوشت وحشی در صورتی با شکار کردن پاک و حلال میشود که بتواند فرار کند یا پرواز نماید، بنا بر این بچّهی آهو که نمیتواند فرار کند و بچّهی کبک که نمیتواند پرواز نماید، با شکار کردن پاک و حلال نمیشود و اگر آهو و بچّهاش را که نمیتواند فرار کند، با یک تیر شکار نمایند آهو حلال و بچه اش حرام است.
نیم خوردهی سگ و خوک و کافر، نجس و خوردن آن حرام است و نیم خوردهی حیواناتِ حرام گوشت، پاک و خوردن آن مکروه میباشد.
خوردن چیزی که برای انسان ضرر دارد حرام است.
اگر زن پیش از عقد بگوید:به واسطهی شیر خوردن بر مردی حرام شده، چنانچه تصدیق او ممکن باشد نمیتواند با آن مرد ازدواج کند و اگر بعد از عقد بگوید، مثل صورتیست که مرد بعد از عقد بگوید که زن بر او حرام است و حکم آن در مسأله پیش گفته شد.
خوردن خاک حرام است، ولی خوردن کمی از تربت حضرت سیدالشهداء عَلَیْهِ السَّلَام برای شفا و خوردن گلِ داغستان و گِل ارمنی برای معالجه اشکال ندارد.
خوردن گوشت مرغی که مثل شاهین چنگال دارد، حرام است و پرستو حلال میباشد و احتیاط واجب آن است که از خوردن گوشت هدهد خود داری نمایند.
قسم خوردن در معامله، اگر راست باشد مکروه است و اگر دروغ باشد حرام است.
نشستن سر سفرهای که در آن شراب میخورند، اگر انسان یکی از آنان حساب شود حرام و چیز خوردن از آن سفره نیز حرام است.
انسان نمیتواند برای ضعف روزه را بخورد، ولی اگر ضعف او به قدریست که معمولاً نمیشود آن را تحمّل کرد، خوردن روزه اشکال ندارد.
اگر از شکم حیوان زنده بچهی مردهای بیرون آید یا آن را بیرون آورند، خوردن گوشت آن حرام است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] خوردن ملخی که بال در نیاورده و نمیتواند پرواز کند، حرام است.
[آیت الله علوی گرگانی] خوردن ملخی که بال در نیاورده ونمیتواند پرواز کند، حرام است.
[آیت الله وحید خراسانی] خوردن ملخی که بال در نیاورده و نمی تواند پرواز کند حرام است
[آیت الله فاضل لنکرانی] خوردن ملخی که بال در نیاورده و نمی تواند پرواز کند حرام است.
[آیت الله بهجت] خوردن ملخی که بال درنیاورده و نمیتواند پرواز کند، حرام است.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] خوردن ملخی که بال در نیاورده و نمی تواند پرواز کند حرام است. احکام خوردنیها و آشامیدنیها
[آیت الله صافی گلپایگانی] . خوردن ملخیکه بال در نیاورده، و نمیتواند پرواز کند، حرام است.
[آیت الله نوری همدانی] خوردن ملخی که بال درنیاورده و نمی تواند پرواز کند حرام است .
[امام خمینی] خوردن ملخی که بال درنیاورده و نمیتواند پرواز کند حرام است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] معمولا پرندگان حلال گوشت از حرام گوشت به دو راه شناخته می شوند: اوّل: اینکه هنگام پرواز، بال زدن آنها بیشتر باشد تا نگهداشتن بال، یعنی پرنده ای که بال زدنش بیشتر باشد حلال است و پرنده ای که بیشتر بال ها را در حال پرواز نگه می دارد حرام است. دوّم: پرندگانی که سنگدان یا چینه دان یا انگشت جدائی مانند شست انسان دارند حلال و پرندگانی که اینها را ندارند حرام است.
پرواز
به پريدن پرواز گفته میشود که از آن در باب صید و ذباحه ياد شده است.
خوردن
يکي از موضوعاتي که در فقه از احکام آن صحبت شده ،خوردن مي باشد.
بال
بال از اعضای پرنده است و از آن در باب صید و ذباحه سخن رفته است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*