راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله شبیری زنجانی
آدرس:
http://zanjani.net
کسی که به واسطه نداشتن زن بیاختیار به حرام میافتد، واجب است زن بگیرد.
عنوان مسئله:
کسی که به
واسطه
نداشتن
زن
بیاختیار به حرام میافتد، واجب است
زن
بگیرد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
سوال مرتبط یافت نشد
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] آیا بر ذمّه کسی که بیاختیار از او منی خارج میشود غسل جنابت واجب میشود؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا در صورت نداشتن خاک برای تیمم واجب است آن را بخرد؟
[آیت الله علوی گرگانی] مواقعی اتّفاق میافتد که مجرم زن است و مأمور زن هم نیست و اگر او را دستگیر نکنند ممکن است فرار کند آیا مأمور مرد میتواند آن را دستگیر نماید؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا اطاعت نکردن زن از شوهر در غیر مسائل واجب و مستحب، حرام است؟
[آیت الله بهجت] آیا ازدواج کردن با زنان فاحشه حرام است؟ آیا این گونه زنان مرتدّ هستند؟ آیا می توان به قول آن ها مبنی بر نداشتن همسر اعتماد کرد؟
[سایر] باسلام و احترام منظور از ((صورت شرعی نداشتن)) چیست و وظیفه ی مکلّف چیست؟ بیشتر به ((جایز بودن)) نزدیک است یا ((حرام بودن))؟
[آیت الله بروجردی] مردی از غیر وطن خود زن میگیرد، از اوّل او را میبرد در غیر وطن اصلی خودش و مدّتی هر چند سالی در جایی توقّف دارند، فرزندانی هم آوردهاند و با زن و فرزندانش گاهی به وطن اصلی خودش مسافرت میکند و فرض اینست که مرد از وطن اصلی اعراض نکرده، با نداشتن قصد اقامه عشره در آن جا تکلیف مرد معلوم است، آیا زن و فرزندش با نداشتن قصد اقامه تکلیف آنها در نماز قصر است یا تمام؟
[آیت الله علوی گرگانی] بعضااتّفاق میافتد که با مصدومی مواجه میشویم که دچار ایست تنفّسی یا قلبی گردیده است و نیاز به تنفّس مصنوعی و ماساژ قلبی دارد : (اگر مصدوم مرد و امدادگر زن و یا بالعکس بود) تکلیف شرعی چیست؟
[آیت الله خامنه ای] . اگر در جائی موسیقی حرام پخش شود، در صورتی که ترک آن محل یا آن مجلس ممکن نباشد و یا موجب مشقّت باشد انسان باید به آن اعتنا و توجه نکند، اگرچه بیاختیار به گوش او برسد.
[آیت الله نوری همدانی] ایا کسی که تا سن 28 سالگی به دلیل نداشتن دین نماز نمیخوانده بعد به اسلام روی اورد واجب است نمازش را قضا کند؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر انسان بداند که به واسطه مضمضه، بیاختیار یا از روی فراموشی، آب وارد گلویش میشود نباید مضمضه کند.
اگر غیر از آب چیز دیگری را در دهان ببرد و بیاختیار فرو رود، یا آب داخل بینی کند و بیاختیار فرو رود، قضا بر او واجب نیست.
اگر به واسطه نداشتن آب یا عذر دیگری تیمم کند، بعد از برطرف شدن عذر، تیمم او باطل میشود.
هر گاه روزهدار عمداً قی کند؛ اگر چه به واسطه مرض و مانند آن ناچار باشد، روزهاش باطل میشود؛ ولی اگر سهواً یا بیاختیار قی کند، اشکال ندارد.
اگر زن به واسطه گرفتن روزه مستحبی، حق شوهرش از بین برود، روزه او حرام است و بنا بر احتیاط، از حقوق شوهر آن است که زن بدون اجازه او روزه مستحبی نگیرد.
اگر انسان از روی فراموشی یا ناچاری به قسم عمل نکند، کفّاره بر او واجب نیست و همچنین است اگر مجبورش کنند که به قسم عمل ننماید و قسمی که آدم وسواسی میخورد، مثل این که میگوید واللَّه الآن مشغول نماز میشوم و به واسطه وسواس مشغول نمیشود، اگر وسواس او طوری باشد که بیاختیار به قسم عمل نکند کفّاره ندارد.
اگر در شب چیزی بخورد که میداند به واسطه خوردن آن در روز بیاختیار قی میکند، روزهاش صحیح است؛ ولی احتیاط مستحب آن است که روزه آن روز را قضا نماید.
بر کاسب لازم است احکام خرید و فروش را در موارد محلّ ابتلاء یاد بگیرد، تا در اثر ندانستن احکام، به حرام گرفتار نشود، از حضرت صادق علیهالسلام روایت شده: کسی که میخواهد خرید و فروش کند، باید احکام آن را یاد بگیرد و اگر پیش از یاد گرفتن احکام آن خرید و فروش کند، به واسطه گرفتار شدن معاملههای باطل و شبههناک به هلاکت میافتد.
کسی که به واسطه مسافرت یا مرض روزه نمیگیرد، نمیتواند زن روزهدار خود را مجبور به جماع نماید، ولی اگر او را مجبور نماید بر مرد هیچ گونه کفارهای - نه برای خود نه از جانب زن - واجب نیست.
اگر کسی با زنی که با وی ازدواج نکرده، از روی اشتباه یا عمد نزدیکی کند، آن زن بر پدر و پسر او حرام خواهد شد. ولی اگر کسی با زن پدر یا زن پسر بعد از نزدیکی کردن شوهر نزدیکی کند، آن زن بر شوهرش حرام نخواهد شد و اگر پسر قبل از نزدیکی کردن پدر با زن او نزدیکی کند، زن بر پدر حرام خواهد شد و بنا بر احتیاط واجب اگر پدر با زن پسر قبل از نزدیکی کردن پسر نزدیکی کند، آن زن بر پسر حرام خواهد شد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] کسی که به واسطه نداشتن زن به حرام میافتد، واجب است زن بگیرد گرچه وجوب اختیار ترک حرام به حال خود باقی است.
[آیت الله اردبیلی] کسی که به واسطه نداشتن همسر به حرام میافتد، واجب است ازدواج کند.
[آیت الله بروجردی] کسی که به واسطهی نداشتن زن به حرام میافتد، واجب است زن بگیرد.
[آیت الله خوئی] کسی که به واسط نداشتن زن به حرام میافتد، واجب است زن بگیرد.
[آیت الله سیستانی] کسی که بواسطه نداشتن زن به حرام میافتد ، واجب است زن بگیرد .
[آیت الله مظاهری] کسی که به واسطه نداشتن زن یا شوهر به حرام میافتد، که اگر همسر داشت معمولاً آن گناه را انجام نمیداد در صورتی که قدرت داشته باشد واجب است ازدواج کند.
[آیت الله نوری همدانی] کسی که به واسطة نداشتن زن به حرام می اففتد ، واجب است زن بگیرد و همچنین زنی که به واسطة نداشتن شوهر به حرام می افتد واجب است اقدام به شوهر کردن نماید .
[آیت الله وحید خراسانی] کسی که به واسطه نداشتن زن به حرام می افتد واجب است زن بگیرد
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که به واسطه نداشتن زن؛ به حرام می افتد؛ واجب است زن بگیرد.
[امام خمینی] کسی که به واسطه نداشتن زن به حرام میافتد، واجب است زن بگیرد.
واسطه
وسیله و علّت ثبوت چیزی برای چیز دیگر را واسطه گویند.
زن
زن مقابل مرد است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*