راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله بروجردی
آدرس:
http://www.broujerdi.ir
کسی که به واسطهی نداشتن زن به حرام میافتد، واجب است زن بگیرد.
عنوان مسئله:
کسی که به واسطهی نداشتن
زن
به حرام میافتد، واجب است
زن
بگیرد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
زنی حامله در کشتی برای قضای حاجت به مستراح میرود و در آن حال وضع حمل او شده و طفل او در دریا میافتد و غرق میشود و فعلاً در ارث بردن او نزاع است، تکلیف چیست؟
بعد از فراغ از اغسال میّت و قبل از تکفین جایز است بر او نمازخواندن؟ چون گاهی چنین اتّفاق میافتد در بیابانی شخصی وفات میکند که از شهر و آبادی دور است، بخواهند صبر کنند تا تهیّه کفن کنند به تأخیر میافتد، در این موضوع بر کلامی از علمای اَعلام مستحضر نشدم جز آن که در (کشف الغطاء) مینویسد: و لا علی من خلا عن التغسیل وبدله، أو التحنیط، أو التکفین و ما یقوم مقامهما مع القدره ی، ولو بوضع شی ء ساتر العورة، أو الوضع فی القبر مع الإمکان (28)، ولعل العبارة عن إفادة عدم الترتیب و شرطیّة التأخیر لا تخلو عن قصور، أرجو جواب فتواکم للعمل بإشارة إجمالیّة إلی الدلیل.
چیزهایی که در نزد ارباب صنایع میآورند برای اصلاح و دیگرصاحبان آنها نمیآیند به طوری که صانع مأیوس از آمدن آنها میشود، حکم لقطه را دارد یا خیر؟ بر فرض نداشتن چه باید کرد؟
اغسال میّت را هرگاه به خلاف ترتیب، داده دفن کردند، آیا باید نبش کرد برای غسل مجدّد یا نه؟ و آیا باب حرمت نبش و وجوب غسل باب تعارض است، یا باب تزاحم؟ زیرا ملاک وجوب و حرمت محرز و موجود است و آیا وجوب غسل و ترتیب آن از باب تعدّد مطلوب نیست به قرینه تبدیل به آب قراح در مورد فقد کافور و سدر؟ و بر فرض تعدّد مطلوب، آیا اهمّیّت مطلوب کامل و کمال آن رجحان بر ملاک حرمت دارد یا نه؟
شخصی در ماه رمضان در صورت یقین به دسترسی نداشتن به آب، با حلیله خود مواقعه نموده و با تیمّم چند روزی روزه گرفتهاند روزه آنها چه صورت دارد؟
زن مطلّقه را بعد از انقضای یک ماه از طلاق، شخصی خواستگاری نمود و زن به انقضای عدّه و شرط اقرار نمود و عقد نکاح را جاری کردند و بعد زن اظهار نمود که عادتش در حیض دیدن خون هر ماهی یک دفعه است، آیا نکاح مزبور با اقرار سابق زن صحیح است، یا این که اظهار او بعدِ خلاف آن، یا تبیّن خلاف به امکان جهل موضوعاً و حکماً باطل است و موجب حرمت ابدیّه است؟
شخصی که از وطن خود برای تجارت به شهر دیگر میرود، گاهی اتّفاق میافتد که در ظرف ده روز مثلاً دو سفر یا سه سفر میرود و به وطن خود بر میگردد، آیا چنین شخصی حکم کثیر السفر دارد یا خیر؟
از اهل ییلاق قومی هستند، تقریباً هفت ماه در قشلاق میمانند و بعد از آن به ییلاق میروند، میان دو سُکنی، هشت فرسخ است و بعض اوقات اتّفاق میافتد در آن قشلاق نمانده به جای دیگر میروند، آیا نماز و روزه این قسم اشخاص قصر است یا تمام؟
میزان اتّحاد و اختلاف افق را من حیث الزمان و المکان بیان فرماییدکه موقع تبعیت در حکم وجوب صوم یا حرمت آن و سایر احکام مرتّبه بر آن تکلیف معیّن و امکان عمل به وظائف حاصل گردد؟
اشخاص عامی و جاهل که به حج مشرّف میشوند و عالم به خصوصیّات طواف و سعی نمیباشند، از یک نفر عالم تقاضا میکنند که او را طواف بدهد، یا سعی بدهد، آیا آن عالم میتواند در مقابل این عمل اُجرت بگیرد، یا ارشاد جاهل واجب است و این اُجرت در مقابل واجب، حرام است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] معاد چه زمانی اتفاق میافتد؟
[آیت الله علوی گرگانی] مواقعی اتّفاق میافتد که مجرم زن است و مأمور زن هم نیست و اگر او را دستگیر نکنند ممکن است فرار کند آیا مأمور مرد میتواند آن را دستگیر نماید؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا اطاعت نکردن زن از شوهر در غیر مسائل واجب و مستحب، حرام است؟
[سایر] آیا برای خداوند شکست اتفاق میافتد؟
[آیت الله بهجت] آیا ازدواج کردن با زنان فاحشه حرام است؟ آیا این گونه زنان مرتدّ هستند؟ آیا می توان به قول آن ها مبنی بر نداشتن همسر اعتماد کرد؟
[سایر] باسلام و احترام منظور از ((صورت شرعی نداشتن)) چیست و وظیفه ی مکلّف چیست؟ بیشتر به ((جایز بودن)) نزدیک است یا ((حرام بودن))؟
[سایر] منظور از شب اوّل قبر چیست؟ چه اتفاقاتی میافتد؟
[سایر] چرا وقتی اتفاق بدی میافتد، میگوییم مصلحت بوده است؟
[سایر] آیا دیدار ائمه(ع) در لحظه مرگ اتفاق میافتد؟
[سایر] تحولات ارزشی در جنگ نرم چگونه اتفاق میافتد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر به واسطهی نداشتن آب یا عذر دیگری تیمّم کند، بعد از برطرف شدن عذر تیمّم او باطل میشود.
اگر زن به واسطهی گرفتن روزهی مستحبی حق شوهرش از بین برود، روزهی او حرام است و احتیاط واجب آن است که اگر حق شوهر هم از بین نرود، بدون اجازهی او روزهی مستحبی نگیرد.
اگر به واسطهی شیر دادن حق شوهر از بین نرود، زن میتواند بدون اجازهی شوهر بچهی کس دیگر را شیر دهد، ولی جایز نیست بچهای را شیر دهد که به واسطهی شیر دادن به آن بچّه به شوهر خود حرام شود، مثلاً اگر شوهر او دختر شیر خواری را برای خود عقد کرده باشد، زن نباید آن دختر را شیر دهد، چون اگر آن دختر را شیر دهد، خودش مادر زن شوهر میشود و بر او حرام میگردد.
اگر انگور و آب انگور به خودی خود جوش بیاید حرام و نجس است و اگر به واسطهی پختن جوش بیاید، خوردن آن حرام و بنا بر احتیاط واجب نجس میباشد.
اگر زن پیش از عقد بگوید:به واسطهی شیر خوردن بر مردی حرام شده، چنانچه تصدیق او ممکن باشد نمیتواند با آن مرد ازدواج کند و اگر بعد از عقد بگوید، مثل صورتیست که مرد بعد از عقد بگوید که زن بر او حرام است و حکم آن در مسأله پیش گفته شد.
اگر به واسطهی آن که مرد نمیتواند وطی و نزدیکی کند، زن عقد را به هم بزند، شوهر باید نصف مهر را بدهد، ولی اگر به واسطهی یکی از عیبهای دیگری که گفته شد، مرد یا زن عقد را به هم بزند، چنانچه مرد با زن نزدیکی نکرده باشد، چیزی بر او نیست و اگر نزدیکی کرده باید تمام مهر را بدهد.
کسی که به واسطهی مسافرت یا مرض روزه نمیگیرد، نمیتواند زن روزهدار خود را مجبور به جماع نماید، ولی اگر او را مجبور نماید، کفاره بر او [مرد] واجب نیست.
انسان نمیتواند بدون اذن زن خود، با زنهایی که به واسطهی شیر خوردن، خواهر زاده یا برادرزادهی زن او شدهاند ازدواج کند و نیز اگر با پسری لواط کند، احتیاط واجب آن است که با دختر و خواهر و مادر و مادر بزرگ آن پسر را که رضاعی هستند یعنی به واسطهی شیر خوردن، دختر و خواهر و مادر او شدهاند برای خود عقد نکند.
اگر به واسطهی ندانستن مسأله چیز نجسی را نداند نجس است مثلاً نداند عرق جنب از حرام نجس است و با آن نماز بخواند، نمازش باطل میباشد.
زنی که صیغه شده میتواند بدون اجازهی شوهر از خانه بیرون برود، ولی اگر به واسطهی بیرون رفتن حق شوهر از بین میرود، بیرون رفتن او حرام است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خوئی] کسی که به واسط نداشتن زن به حرام میافتد، واجب است زن بگیرد.
[آیت الله سیستانی] کسی که بواسطه نداشتن زن به حرام میافتد ، واجب است زن بگیرد .
[آیت الله شبیری زنجانی] کسی که به واسطه نداشتن زن بیاختیار به حرام میافتد، واجب است زن بگیرد.
[آیت الله علوی گرگانی] کسی که به واسطه نداشتن زن به حرام میافتد، واجب است زن بگیرد گرچه وجوب اختیار ترک حرام به حال خود باقی است.
[آیت الله اردبیلی] کسی که به واسطه نداشتن همسر به حرام میافتد، واجب است ازدواج کند.
[آیت الله مظاهری] کسی که به واسطه نداشتن زن یا شوهر به حرام میافتد، که اگر همسر داشت معمولاً آن گناه را انجام نمیداد در صورتی که قدرت داشته باشد واجب است ازدواج کند.
[آیت الله نوری همدانی] کسی که به واسطة نداشتن زن به حرام می اففتد ، واجب است زن بگیرد و همچنین زنی که به واسطة نداشتن شوهر به حرام می افتد واجب است اقدام به شوهر کردن نماید .
[آیت الله وحید خراسانی] کسی که به واسطه نداشتن زن به حرام می افتد واجب است زن بگیرد
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که به واسطه نداشتن زن؛ به حرام می افتد؛ واجب است زن بگیرد.
[امام خمینی] کسی که به واسطه نداشتن زن به حرام میافتد، واجب است زن بگیرد.
زن
زن مقابل مرد است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*