در انجیل نامی از خضر (ع) برده نشده است و بعید است که دیگر کتاب های مسیحیت نیز مطلبی در ارتباط با او داشته باشند، البته باید بدانید که در قرآن هم به نام (خضر) تصریح نشده است و از او تنها به عنوان بنده ای از بندگان که بیانگر مقام عبودیت و علم و دانش خاص او است یاد شده است،[1] ولی در روایات متعددی این مرد عالم به نام (خضر) معرفی شده است،[2] از بعضی روایات استفاده میشود که اسم اصلی او نام اصلیش "تالیا بن ملکان بن عابر بن ارفخشد بن سام بن نوح" بوده، [3] و خضر لقب او است؛[4] زیرا هر کجا قدم می گذاشت زمین از قدوم او سرسبز میشده است.[5] [1] کهف، 65، (عَبْداً مِنْ عِبادِنا آتَیْناهُ رَحْمَةً مِنْ عِنْدِنا، وَ عَلَّمْناهُ مِنْ لَدُنَّا عِلْماً). [2] علامه مجلسی، بحارالأنوار، ترجمه محمد باقر کمره ای، ج 8، ص217، انتشارات دارالکتب اسلامیه، چاپ اول، تهران،1351ش. [3] نک: ترجمه المیزان، ج 13، ص 584. [4] علامه حلی، الفین، ترجمه وجدانی، ص 1009، ناشر سعدی و محمودی، تهران، چاپ اول. [5] بحارالأنوار، ج 8، ص 202 .
در انجیل نامی از خضر (ع) برده نشده است و بعید است که دیگر کتاب های مسیحیت نیز مطلبی در ارتباط با او داشته باشند، البته باید بدانید که در قرآن هم به نام (خضر) تصریح نشده است و از او تنها به عنوان بنده ای از بندگان که بیانگر مقام عبودیت و علم و دانش خاص او است یاد شده است،[1] ولی در روایات متعددی این مرد عالم به نام (خضر) معرفی شده است،[2] از بعضی روایات استفاده میشود که اسم اصلی او نام اصلیش "تالیا بن ملکان بن عابر بن ارفخشد بن سام بن نوح" بوده، [3] و خضر لقب او است؛[4] زیرا هر کجا قدم می گذاشت زمین از قدوم او سرسبز میشده است.[5]
[1] کهف، 65، (عَبْداً مِنْ عِبادِنا آتَیْناهُ رَحْمَةً مِنْ عِنْدِنا، وَ عَلَّمْناهُ مِنْ لَدُنَّا عِلْماً). [2] علامه مجلسی، بحارالأنوار، ترجمه محمد باقر کمره ای، ج 8، ص217، انتشارات دارالکتب اسلامیه، چاپ اول، تهران،1351ش. [3] نک: ترجمه المیزان، ج 13، ص 584. [4] علامه حلی، الفین، ترجمه وجدانی، ص 1009، ناشر سعدی و محمودی، تهران، چاپ اول. [5] بحارالأنوار، ج 8، ص 202 .
- [سایر] آیا مسیحیان وجود حضرت خضر را می پذیرند؟
- [سایر] حضرت خضر(ع) که بود؟
- [سایر] در داستان حضرت موسی(ع) با حضرت خضر(ع) است که حضرت خضر مسائلی را میداند که حضرت موسی از آنها مطلع نیست در صورتی که موسی(ع) پیامبر اولوالعزم است و حضرت خضر نه!
- [سایر] آیا حضرت مسیح(ع) و حضرت خضر(ع) زنده هستند؟
- [سایر] آیا حضرت خضر(ع) و عیسی(ع) هنوز در قید حیات هستند؟ کجا هستند؟
- [سایر] راز طول عمر و غیبت بعضی از پیامبران، مانند حضرت خضر، الیاس و عیسی(ع) چیست؟
- [سایر] چند وقت است که حضرت خضر (ع) در قید حیات هستند؟
- [سایر] در گفتگوی حضرت خضر(ع) و حضرت موسی(ع) -که در آیه 74 سوره کهف بیان شده- از نقطه نظر عاطفی، کشته شدن بچه توسط حضرت خضر(ع) چه توجیهی دارد؟ آیا باید این حادثه را یک اتفاق خاص قلمداد کرد که به اذن الهی صورت گرفته است؟
- [سایر] آیا خضر نبی، الیاس و ادریس (ع) جزو 313 نفر پیامبران برتر هستند؟
- [سایر] آیا خضر نبی در خدمت امام زمان(ع)قرار دارد؟
- [آیت الله بروجردی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول) ع) مستحب است صلوات را هم بنویسد و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد میکند صلوات بفرستد.
- [آیت الله بروجردی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول (ع) مانند محمّد و احمد، یا لقب و کُنیة آن جناب مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود، اگر چه در نماز باشد مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] برای سجده بهتر از هر چیز تربت حضرت سیدالشهداء (ع) می باشد؛ بعد از آن خاک؛ بعد از خاک سنگ و بعد از سنگ گیاه است.
- [آیت الله اردبیلی] کافر (یعنی کسی که منکر خدا است و یا برای خدا شریک قرار میدهد یا پیامبری حضرت خاتم الانبیاء محمد بن عبداللّه صلیاللهعلیهوآلهوسلم را قبول ندارد و همچنین کسی که در یکی از اینها شک داشته باشد) نجس است ولی بنابر اقوی اهل کتاب (یهودیان، مسیحیان و زرتشتیان) پاک هستند؛ و کسی که ضروری دین (یعنی چیزی مثل نماز و روزه که مسلمانان جزء دین اسلام میدانند) را منکر شود، چنانچه بداند آن چیز ضروری دین است و انکار آن چیز به انکار خدا، توحید یا نبوت بازگشت داشته باشد، کافر ونجس میباشد و در غیر این صورت نجس نیست.
- [آیت الله جوادی آملی] .سیّدی که مستحقِ سهم سادات است , باید از طرف پدر به هاشم انتساب دا شته باشد و لازم نیست که از نسل حضرت پیامبر(ع) باشد؛ اما اگر کسی از طرف مادر انتساب به هاشم داشته باشد، کافی نیست.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که وضو ندارد بنا بر احتیاط حرام است اسم خداوند متعال را به هر زبانی نوشته شده باشد؛ مس نماید. و بهتر آن است که اسم مبارک پیغمبر و امام و حضرت زهرا (ع) را هم مس ننماید.
- [آیت الله جوادی آملی] .سجده بر تربت حضرت سید الشهداء(ع) افضل از سجده بر سایر چیزهایی است که سجده بر آنها صحیح است. پس از آن, در فضیلت، خاک و سپس سنگ و پس از سنگ، گیاه است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مستحب است در شوهر دادن دختری که بالغه است یعنی مکلف شده؛ عجله کنند. از حضرت صادق (ع) روایت شده که یکی از سعادتهای مرد آن است که دخترش در خانه او حیض نبیند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر روزه دار به گفتن یا به نوشتن یا به اشاره و مانند اینها به خدا و پیغمبر(ص) و جانشینان آن حضرت (ع) عمداً نسبت دروغ بدهد . اگر چه فوراً بگوید دروغ گفتم یا توبه کند ،روزة او باطل است .و احتیاط .اجب آن است که حضرت زهراسلام الله علیها و سایر پیغمبران و جانشینان آنان هم در این حکم فرقی ندارند .
- [آیت الله بروجردی] در آشامیدن آب چند چیز مستحب است:اوّل:آب را به طور مکیدن بیاشامد.دوم:در روز ایستاده آب بخورد.سوم:پیش از آشامیدن آب (بسم الله) و بعد از آن (الحمد لله) بگوید.چهارم:به سه نفس آب بیاشامد.پنجم:از روی میل آب بیاشامد.ششم:بعد از آشامیدن آب حضرت ابا عبدالله (- ع) و اهل بیت ایشان را یاد کند و قاتلان آن حضرت را لعنت نماید.