در شرع مقدس اسلام ازدواج (دائم و موقت)، هم زمان با دو خواهر جایز نیست. لازم به ذکر است که اولا: صیغه همان ازدواج موقت است و آنچه در بین مردم به نام صیغه محرمیت شناخته می شود نیز چیزی جز برقراری ازدواج بین زن و مرد نیست. در این باره نک: نمایه: صیغه محرمیتِ مشروط به عدم تماس جنسی؛ سؤال 2094 (سایت: 2429) . ثانیا: اگر ازدواج با دو خواهر یا بیشتر به صورت جمع؛ یعنی دریک زمان نباشد، اشکال ندارد. به بیانی دیگر هرگاه مردی زنی را برای خود عقد کند، تا وقتی که زن در عقد اوست، نمیتواند با خواهر وی ازدواج کند، خواه عقد دائم باشد یا موقت. حتی بعد از طلاق تا وقتی که در عدّه است (در صورتی که عدّه رجعی باشد) نمیتواند خواهر او را بگیرد، اما هنگامی که همسرش را طلاق داد، یا از دنیا رفت و عدّه او تمام شد، میتواند با خواهر وی ازدواج کند [1] . برای آگاهی بیشتر به پاسخ ازدواج هم زمان با دو خواهر، سؤال 550 (سایت: 600) مراجعه نمایید. [1] توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسئله، 2390 و 2391؛ اقتباس از: نمایه: ازدواج هم زمان با دو خواهر، سؤال550 (سایت: 600) .
آیا این امکان وجود دارد که خانمی به صیغه شوهر خواهر خود در آید؟ لطفا جواب کامل و قانع کننده ارائه دهید. متشکرم
در شرع مقدس اسلام ازدواج (دائم و موقت)، هم زمان با دو خواهر جایز نیست. لازم به ذکر است که اولا: صیغه همان ازدواج موقت است و آنچه در بین مردم به نام صیغه محرمیت شناخته می شود نیز چیزی جز برقراری ازدواج بین زن و مرد نیست. در این باره نک: نمایه: صیغه محرمیتِ مشروط به عدم تماس جنسی؛ سؤال 2094 (سایت: 2429) . ثانیا: اگر ازدواج با دو خواهر یا بیشتر به صورت جمع؛ یعنی دریک زمان نباشد، اشکال ندارد. به بیانی دیگر هرگاه مردی زنی را برای خود عقد کند، تا وقتی که زن در عقد اوست، نمیتواند با خواهر وی ازدواج کند، خواه عقد دائم باشد یا موقت. حتی بعد از طلاق تا وقتی که در عدّه است (در صورتی که عدّه رجعی باشد) نمیتواند خواهر او را بگیرد، اما هنگامی که همسرش را طلاق داد، یا از دنیا رفت و عدّه او تمام شد، میتواند با خواهر وی ازدواج کند [1] . برای آگاهی بیشتر به پاسخ ازدواج هم زمان با دو خواهر، سؤال 550 (سایت: 600) مراجعه نمایید.
[1] توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسئله، 2390 و 2391؛ اقتباس از: نمایه: ازدواج هم زمان با دو خواهر، سؤال550 (سایت: 600) .
- [سایر] آیا می توان با خواندن صیغه، با یک نامحرم به عنوان برادر و خواهر محرم شد و آیا با این محرمیت، ازدواج امکان دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] خانمی که صیغه شده، چه مدت و به چه طریق می تواند دوباره ازدواج کند؟
- [سایر] کسی که مجرد است امکان ازدواج دائم برایش به هیچ وجه وجود ندارد امکان خویشتن داری برایش ممکن نیست و تنها راه ممکن ازدواج موقت است چگونه می تواند خانمی برای ازدواج موقت پیدا کند بنده این سوال را از افراد متعددی پرسیده ام ولی جوابی نیافته ام امیدوارم شما بتوانید مرا در این مورد راهنمایی عملی کنید، و شخصی یا موسسه ای یا مرکزی که بتواند در این مورد مرا راهنمایی کند معرفی فرمایید.
- [سایر] خانمی که خودش صیغه می خواند اگر خودش بگوید طلاق گرفته، برای ازدواج موقت کافی است یا باید تحقیق کرد و مطمئن شد که طلاق گرفته است؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] آیا میتوانیم با دختر نامحرمی، صیغه خواهر و برادری بخوانیم، و مثل خواهر و برادر با هم رفتار کنیم؟
- [سایر] سلام،خسته نباشید، آیا می شود با خانمی ازدواج موقت کرد و بعداز جدایی با دختر او ازدواج کرد؟
- [سایر] حدود سه ماه پیش با دختر خانمی آشنا شدم جهت ازدواج و به خواستگاری ایشان رفتم ولی آنها بدون اینکه دلیل قانع کننده ای داشته باشند به من جواب منفی دادند و با احساسات من بازی کردند و متاسفانه این قضیه باعث شده که شب ها خوابم نبرد و به این فکر کنم که آنها چطور توانستند این ظلم را در حق من بکنند. حداقل یک دلیل می آوردند و بعد جواب منفی به من می دادند تا من هم قانع شوم ولی متاسفانه این جواب ندادنشان روح و روان من را به بازی گرفته و اذیتم می کند. لطفا راهنمایی کنید که دلیل این رفتار آنها چه بوده؟
- [آیت الله سیستانی] آیا کسی می تواند با خواهر زن خود به صورت موقت یا دائم ازدواج کند ؟
- [آیت الله بهجت] آیا می شود بین دختر و پسر نامحرم صیغه خواهر و برادری خواند؟
- [آیت الله سبحانی] تخمدان خانمی تنبل شده است و حامله نمی شود. آیا می تواند با رضایت خواهر و شوهر، تخمدان خواهرش را به جای تخمدان خود در رحم قرار دهد؟
- [آیت الله سبحانی] اگر زنی را برای خود عقد کند، دائمه باشد، یا صیغه، تا وقتی که آن زن در عقد اوست، نمی تواند با خواهر آن زن ازدواج نماید. و در ازدواج موقت اگر مدت زن تمام بشود یا به وی بخشند تا عده او به پایان نرسد، نمی تواند با خواهر او ازدواج کند.
- [آیت الله سبحانی] اگر زنی را برای خود عقد کند، دائمه باشد، یا صیغه، تا وقتی که آن زن در عقد اوست، نمی تواند با خواهر آن زن ازدواج نماید. و در ازدواج موقت اگر مدت زن تمام بشود یا به وی بخشند تا عده او به پایان نرسد، نمی تواند با خواهر او ازدواج کند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر زنی را برای خود عقد کند، دائمه باشد یا صیغه، تا وقتی که آن زن در عقد اوست نمیتواند با خواهر آن زن ازدواج نماید بلکه همچنین است اگر در عدّه متعه باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر زن خود را به ترتیبی که در کتاب طلاق گفته می شود طلاق رجعی دهد، در بین عدّه نمی تواند خواهر او را عقد نماید، بلکه در عدّه طلاق بائن هم که بعداً بیان می شود، احتیاط مستحب آن است که از ازدواج با خواهر زنش خود داری نماید، و احتیاط واجب این است که در عده متعه با خواهر آن زن که او را متعه کرده بوده است ازدواج نکند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . زنی که متعه شده، حق همخوابی ندارد، و از شوهر ارث نمیبرد، و شوهر هم از او ارث نمیبرد.
- [آیت الله بروجردی] زنی که صیغه شده حق همخوابی ندارد و از شوهر ارث نمیبرد و شوهر هم از او ارث نمیبرد.
- [امام خمینی] زنی که صیغه شده حق همخوابی ندارد و از شوهر ارث نمی برد و شوهر هم ازاو ارث نمی برد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زنی را برای خود عقد کند، دائمه باشد یا صیغه، تا وقتی که آن زن در عقد اوست، نمیتواند با خواهر آن زن ازدواج نماید.
- [آیت الله سیستانی] اگر زنی را برای خود عقد کند ، دائمه باشد یا صیغه ، تا وقتی که آن زن در عقد اوست نمیتواند با خواهر آن زن ازدواج نماید .
- [آیت الله نوری همدانی] اگر زنی را برای خود عقد کند ، دائمه باشد یا صیغه ، تا وقتی که آن زن در عقد او است ، نمی تواند با خواهر آن زن ازدواج نماید .